|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
To u mnie trochę jednak była różnica, przylizane prostownica włosy, a jakieś tam zazwyczaj napuszone fale
Kilka osób mi mówiło, że powinnam prostować, bo mi tak ładniej zresztą na czele z laską która ma 2 sianowate włosy na krzyż, popalone, raz czarne a za tydzień rozjaśniane i tak w kółko
|
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem żeby mu zrobić przyjemność to idę w wyprostowanych ale na szczotce. W czwartek wyprostuje prostownica bo idę do niego żeby mi końce podciął a jak bd wyprostowane na szczotce do się podkręcają na końcach i się równo nie obetną...
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
...właśnie usłyszałam od matki, że marnuję czas i pieniądze, nie jestem gospodarna, co to ma być że chodząc tylko 3 razy w tygodniu na uczelnię dostaję 3+ z kolokwium, prawa jazdy nie zrobiłam, czemu jeszcze nie ogarnęłam sobie pracy na wakacje, może pójdę do spółdzielni studenckiej i mnie wyślą do Niemiec na zbieranie truskawek, bo za jej czasów to się tak robiło... w domu też nic nie robię, nie mam przecież żadnych obowiązków, nic to że wiecznie dostaję opieprz że coś jest nieposprzątane i mogłabym się tym zająć. niech się zajmie swoim 17letnim synem, który jest tak leniwy że nie wyniesie po sobie talerza po śniadaniu i nie jest w stanie włączyć kuchenki elektrycznej, żeby cokolwiek sobie odgrzać. ja pierdziele, zabijcie mnie.
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2013-05-19 o 15:16 |
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do maślanki to tak robiłam kiedyś, albo nakładam zielonego ogórka, robię tak najczęściej gdy mi spiecze twarz. Cytat:
U fryzjera drogo wychodzi ale można zamówić zestawy na allegro i zastanawiam się nad tym. Polecacie? Cytat:
Moje kolezanki mają poniszczone końcówki i wiecznie wzbraniają się iść je podciąć. A ja mogłabym co tydzień obcinac włosy bo wtedy tak ładnie wyglądają
|
|||
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam wiele dziewczyn, które mają bardzo delikatnie kręcone włosy, na tyle, że można je wyprostować z powodzeniem suszarką i szczotką, a i tak uparcie katują się prostownicą. Albo na odwrót, może wydobyć z nich skręt i cieszyć się kręciołami.
|
|
|
#2858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już pomijam ile frustracji odeszło wraz z zaprzestaniem maniackiej walki o wyprost włosów na siłę.
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-19 o 16:41 |
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
♣♦♠♥♪
Cytat:
ci to żadnej osiemnastki nie ominą zdarzyło się poznać gości..Ubrałam się tak: czarna, koronkowa kieca (kupiona dzięki Mirandzie Było nas tylko 15 na poprawinach, nie to co wczoraj ![]() Moja siostra Mila biegała za bandą dzieciarni z innych imprez (trzy Komunie)... a ja za nimi Cytat:
![]() Cytat:
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-05-28 o 20:58 |
|||
|
|
|
#2860 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale Ty się w ogóle tym nie martw, nie słuchaj. te babska są ewidentnie wredne! pamiętaj, że karma wraca i kiedyś się sytuacja odwróci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja przeżywałam wychodzenie z domu bez wyprostowanych włosów jakbym co najmniej nago wychodziła a okazało się że nie ma żadnej różnicy praktycznie, jedynie końcówki są trochę prostsze :PCytat:
|
|
#2861 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cześć
Można się przyłączyć? ![]() Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące Produkty, których używam do włosów: Szampony: - Bambino - Barwa ziołowa Odżywki: - Isana niebieska - Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam ) - Joanna Pokrzywa i zielona herbata b/s - Balsam regenerujacy z Apteczki babuni (stosuję gdy jestem w domu rodzinnym) Maski: -Alterra Granat i Aloes -Tołpa Regenerująca odżywka- maska odbidowująca Oleje: - BDFM - Ze słodkich migdałów Wcierka: -Jantar używam od 13.05 Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale pokaż włosy w skręcie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40885110]Cześć Można się przyłączyć? ![]() Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące Produkty, których używam do włosów: Szampony: - Bambino - Barwa ziołowa Odżywki: - Isana niebieska - Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam ) - Joanna Pokrzywa i zielona herbata b/s - Balsam regenerujacy z Apteczki babuni (stosuję gdy jestem w domu rodzinnym) Maski: -Alterra Granat i Aloes -Tołpa Regenerująca odżywka- maska odbidowująca Oleje: - BDFM - Ze słodkich migdałów Wcierka: -Jantar używam od 13.05 Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jedyna sugestia - uważaj na ewentualne przeproteinowanie
|
|
#2863 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
sasenka, nie marudź, że ciężko odstawić , nałóg jak każdy inny
większość z nas jest po przejściach prostowniczych ja odstawiłam z dnia na dzień, bez wizazu jeszcze... Da się jak nie zrezygnujesz z silikonów, to wszystko odbędzie się bez bólu tanie jak barszcz a przy tej fryzurze sprawdzało się lepiej niż prostownica ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40885110]Cześć Można się przyłączyć? ![]() Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące Produkty, których używam do włosów: Szampony: - Bambino - Barwa ziołowa Odżywki: - Isana niebieska - Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam ) - Joanna Pokrzywa i zielona herbata b/s - Balsam regenerujacy z Apteczki babuni (stosuję gdy jestem w domu rodzinnym) Maski: -Alterra Granat i Aloes -Tołpa Regenerująca odżywka- maska odbidowująca Oleje: - BDFM - Ze słodkich migdałów Wcierka: -Jantar używam od 13.05 Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Witaj ![]() Chyba już na dziś mi słoneczka starczy Dobrze, że sobie uświadomiłam, że do wakacyjnych zapasów kosmetyków potrzeba mi jeszcze oliwki BDFM teraz szybko leci bo i włosy i ciało
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2013-05-19 o 17:35 |
|
|
|
#2865 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym przypomniał mi, że studiujemy prawo i ten kierunek rządzi się jednak swoimi prawami... to też nie tak, że ja roszczeniowo uznaję, że będę jaśnie pani studentka leżała do góry brzuchem i rodzina ma mnie utrzymywać do 26 roku życia. przez cały rok pracowałam, zrezygnowałam z pracy od kwietnia żeby przygotować się do sesji. angażuję się w działalność kół naukowych, w samorządzie studenckim... i tylko zazdroszczę trochę osobom, które wyjechały z domu na studia i mają święty spokój, mogą się realizować, a jak wracają do domu to są oklaski bo 'moje kochane dziecko wróciło, takie mądre, pochwalę się nim'. u mnie czegoś takiego nie ma, wiecznie tylko 'marnujesz czas/szlajasz się' tak też się pocieszam ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40885110]Cześć Można się przyłączyć? ![]() Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące Produkty, których używam do włosów: Szampony: - Bambino - Barwa ziołowa Odżywki: - Isana niebieska - Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam ) - Joanna Pokrzywa i zielona herbata b/s - Balsam regenerujacy z Apteczki babuni (stosuję gdy jestem w domu rodzinnym) Maski: -Alterra Granat i Aloes -Tołpa Regenerująca odżywka- maska odbidowująca Oleje: - BDFM - Ze słodkich migdałów Wcierka: -Jantar używam od 13.05 Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] cześć całkiem ładnie to wygląda, a powiedz, jak często oczyszczasz włosy? i czy stosujesz metodę OMO, czy nakładasz szampon bezpośrednio na włosy?
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam na pierwszym roku na polibudzie względnie jeszcze luz mam, ale mój TŻ na AiR jest na 3 roku i sobie nie wyobrażam też jak by miał pracować jeszcze przy tym, bo uczy się tyle, że ja bym chyba oszalała.
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem niektórzy ludzie nie wiedzą, że jest aż tak ciężko. moi rodzice myślą, że ja cały czas imprezuję i mam lajt na studiach, bo przecież poza normalnymi przedmiotami mam jeszcze malarstwo, rzeźbę itp :P ale jak przywożę im indeks to się zamykają i przestają narzekać, tylko się cieszą, że dałam radę z całkiem dobrą średnią :P
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
W pakiecie miałabyś wtedy jeszcze ze mną trzech braci i siostrę dodatkową
, która nawiasem jutro kończy 39 lat, więc ze "smarkaczowatą" siostrą idzie na shopping, kolację i wińsko
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie będzie mi sie chciało bawić w moczenie włosów i potem próbowanie ich jakoś wysuszyć bez suszarki. Byłaby szopa bo do szkoły nic nie wezmę a jade do niego zaraz po szkole
|
|
|
#2872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- kascysko co robimy z wymianą? Coś wspominałaś jakiś czas temu i co ?
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co?
![]() Fotek z dzisiaj nie ma prawie w ogóle, ale może coś tam wrzucę z wczorajszej imprezy ![]() Przed chwilą się dowiedziałam, że wczoraj podjęłam najgłupszą decyzję w życiu
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadamy po sesji, ok?
|
|
#2875 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Dobrze
![]() Cytat:
Dopiero od niedawna pozałam tą metodę, więc uczę się, szampon- Bambino nakładam na skalp i masuję, a na długość Isane i potem spłukuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najgłupszą mówisz? Na pewno nie jest tak źle
|
|
#2878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi się wydaję jakby wszyscy własnie widzieli moją szopęCytat:
Dzisiaj pierwsze próba umyłam włosy wysuszyłam i tak mam zamiar niedługo wyjśc - bez prostowania. Chociaż miałam już chwile kryzysu i miałam sięgnąc po prostownicę ale byłam twarda!
|
||
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Co zrobiłaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

Wcale nie jest ciężko. Sama prostowałam włosy przez 3 lata. Po prostu przestałam. Po prostu ją odstawiłam chodziłam z szopą ale mówi się TRUDNO. Jak Ci to nie pasuje zawsze możesz je związać i masz z głowy.

Kilka osób mi mówiło, że powinnam prostować, bo mi tak ładniej
zresztą na czele z laską która ma 2 sianowate włosy na krzyż, popalone, raz czarne a za tydzień rozjaśniane i tak w kółko
ale teraz idą wakacje, prawdopodobnie nie będziesz musiała codziennie wychodzić do ludzi, czas na eksperymenty z włosami 
Znam wiele dziewczyn, które mają bardzo delikatnie kręcone włosy, na tyle, że można je wyprostować z powodzeniem suszarką i szczotką, a i tak uparcie katują się prostownicą. Albo na odwrót, może wydobyć z nich skręt i cieszyć się kręciołami. 

ci to żadnej osiemnastki nie ominą
zdarzyło się poznać gości..

ale mam nadzieję, że gdy zacznę z waszą pomocą wreszcie odpowiednio je pielęgnować to będą wreszcie wyglądać tak jak powinny