Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 14:17   #2851
oranzada_
Raczkowanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Bzdury gadasz. Wcale nie jest ciężko. Sama prostowałam włosy przez 3 lata. Po prostu przestałam. Po prostu ją odstawiłam chodziłam z szopą ale mówi się TRUDNO. Jak Ci to nie pasuje zawsze możesz je związać i masz z głowy.
dokładnie, trudno mi było się przyzwyczaić, ale się dało znajomi się pytali, co mi się stało z głową albo czy nie popsuła mi się prostownica Ale w końcu i ja przywykłam i inni też
oranzada_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 14:29   #2852
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oranzada_ Pokaż wiadomość
dokładnie, trudno mi było się przyzwyczaić, ale się dało znajomi się pytali, co mi się stało z głową albo czy nie popsuła mi się prostownica Ale w końcu i ja przywykłam i inni też
A kiedy ja zrezygnowałam z prostownicy to nikt z moich znajomych się nie zorientował. Tylko ja widziałam swoją szopę.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 14:38   #2853
oranzada_
Raczkowanie

To u mnie trochę jednak była różnica, przylizane prostownica włosy, a jakieś tam zazwyczaj napuszone fale Kilka osób mi mówiło, że powinnam prostować, bo mi tak ładniej zresztą na czele z laską która ma 2 sianowate włosy na krzyż, popalone, raz czarne a za tydzień rozjaśniane i tak w kółko
oranzada_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 14:57   #2854
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oranzada_ Pokaż wiadomość
To u mnie trochę jednak była różnica, przylizane prostownica włosy, a jakieś tam zazwyczaj napuszone fale Kilka osób mi mówiło, że powinnam prostować, bo mi tak ładniej zresztą na czele z laską która ma 2 sianowate włosy na krzyż, popalone, raz czarne a za tydzień rozjaśniane i tak w kółko
Mi TŻ powiedział że lepiej wyglądam w wyprostowanych
Czasem żeby mu zrobić przyjemność to idę w wyprostowanych ale na szczotce. W czwartek wyprostuje prostownica bo idę do niego żeby mi końce podciął a jak bd wyprostowane na szczotce do się podkręcają na końcach i się równo nie obetną...

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:15   #2855
deszczowypies
Zakorzenienie

...właśnie usłyszałam od matki, że marnuję czas i pieniądze, nie jestem gospodarna, co to ma być że chodząc tylko 3 razy w tygodniu na uczelnię dostaję 3+ z kolokwium, prawa jazdy nie zrobiłam, czemu jeszcze nie ogarnęłam sobie pracy na wakacje, może pójdę do spółdzielni studenckiej i mnie wyślą do Niemiec na zbieranie truskawek, bo za jej czasów to się tak robiło... w domu też nic nie robię, nie mam przecież żadnych obowiązków, nic to że wiecznie dostaję opieprz że coś jest nieposprzątane i mogłabym się tym zająć. niech się zajmie swoim 17letnim synem, który jest tak leniwy że nie wyniesie po sobie talerza po śniadaniu i nie jest w stanie włączyć kuchenki elektrycznej, żeby cokolwiek sobie odgrzać. ja pierdziele, zabijcie mnie.

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2013-05-19 o 15:16
deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:01   #2856
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no to prawda, z kindle'a też mi nie idzie nauka na słońcu, w ogóle beznadzieja

początki są ciężkie ale teraz idą wakacje, prawdopodobnie nie będziesz musiała codziennie wychodzić do ludzi, czas na eksperymenty z włosami spróbuj odstawić prostownicę, intensywnie je pielęgnować i czekaj na efekty.

na spieczenie słoneczne polecam obłożyć się kefirem/maślanką - serio!
W sumie w lecie częściej pewnie będę je wiązać to może się uda
A co do maślanki to tak robiłam kiedyś, albo nakładam zielonego ogórka, robię tak najczęściej gdy mi spiecze twarz.

Cytat:
Bzdury gadasz. Wcale nie jest ciężko. Sama prostowałam włosy przez 3 lata. Po prostu przestałam. Po prostu ją odstawiłam chodziłam z szopą ale mówi się TRUDNO. Jak Ci to nie pasuje zawsze możesz je związać i masz z głowy.

Próbuję się uczyć wosu. Boże. Jak mi się nie chce...
Myślałam tez o keratynowym prostowaniu. Robiła to któras z was?
U fryzjera drogo wychodzi ale można zamówić zestawy na allegro i zastanawiam się nad tym. Polecacie?

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
sasenka widzę, że masz krótkie włosy, bardzo pomocna w układaniu włosów zwłaszcza takich krótkich jest obrotowa szczotko-suszarka ja sama prostowałam włosy chyba przez jakieś 8 lat a obecnie prostownicy używam praktycznie tylko do grzywki. Zawsze to lepiej jeśli się zrezygnuje chociaż z prostowania a tylko będzie suszyć, bo prostowanie to o wiele gorsza sprawa.
Już teraz mam dłuższe trochę włosy. Ale uwielbiam chodzić do fryzjera i podcinac włosy więc nigdy nie doczekam się długich włosów Moje kolezanki mają poniszczone końcówki i wiecznie wzbraniają się iść je podciąć. A ja mogłabym co tydzień obcinac włosy bo wtedy tak ładnie wyglądają
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:25   #2857
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
W sumie w lecie częściej pewnie będę je wiązać to może się uda
A co do maślanki to tak robiłam kiedyś, albo nakładam zielonego ogórka, robię tak najczęściej gdy mi spiecze twarz.

U fryzjera drogo wychodzi ale można zamówić zestawy na allegro i zastanawiam się nad tym. Polecacie?

Już teraz mam dłuższe trochę włosy. Ale uwielbiam chodzić do fryzjera i podcinac włosy więc nigdy nie doczekam się długich włosów Moje kolezanki mają poniszczone końcówki i wiecznie wzbraniają się iść je podciąć. A ja mogłabym co tydzień obcinac włosy bo wtedy tak ładnie wyglądają
Ty, a masz jakieś zdjęcie włosów w skręcie? Bo może bez problemu dasz sobie radę bez prostowania keratynowego i bez prostownicy. Znam wiele dziewczyn, które mają bardzo delikatnie kręcone włosy, na tyle, że można je wyprostować z powodzeniem suszarką i szczotką, a i tak uparcie katują się prostownicą. Albo na odwrót, może wydobyć z nich skręt i cieszyć się kręciołami.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:40   #2858
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Ty, a masz jakieś zdjęcie włosów w skręcie? Bo może bez problemu dasz sobie radę bez prostowania keratynowego i bez prostownicy. Znam wiele dziewczyn, które mają bardzo delikatnie kręcone włosy, na tyle, że można je wyprostować z powodzeniem suszarką i szczotką, a i tak uparcie katują się prostownicą. Albo na odwrót, może wydobyć z nich skręt i cieszyć się kręciołami.
Popieram! Ja tak zamieniłam okrągłą szczotkę (nie prostowałam włosów prostownicą) na suszarkę z chłodnym nawiewem i dyfuzorem, dorzuciłam do tego poradzone mi przez Wizażanki stylizatory i nie mogę się nadziwić zmianom Już pomijam ile frustracji odeszło wraz z zaprzestaniem maniackiej walki o wyprost włosów na siłę.

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2013-05-19 o 16:41
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:40   #2859
versatille
Zakorzenienie

♣♦♠♥♪
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
I tak ponad połowę imprezy przesiedziałam, bo się tańczyć nie dało do takiej ujowej muzyki
Ale fajną macie policję
ci to żadnej osiemnastki nie ominą zdarzyło się poznać gości..
Cytat:
Napisane przez AnnClaiir Pokaż wiadomość
Ver trampki będą najlepsze
Ubrałam się tak: czarna, koronkowa kieca (kupiona dzięki Mirandzie ) - zrobiłam z niej bluzkę i ubrałam moje hiper wąskie rurki. I baleriny.

Było nas tylko 15 na poprawinach, nie to co wczoraj
Moja siostra Mila biegała za bandą dzieciarni z innych imprez (trzy Komunie)... a ja za nimi cholera, dobrze, że mam kondycję..
Cytat:
W czwartek wyprostuje prostownica bo idę do niego żeby mi końce podciął a jak bd wyprostowane na szczotce do się podkręcają na końcach i się równo nie obetną...
To nie lepiej na mokro?
Cytat:
...właśnie usłyszałam od matki, że marnuję czas i pieniądze, nie jestem gospodarna, co to ma być że chodząc tylko 3 razy w tygodniu na uczelnię dostaję 3+ z kolokwium, prawa jazdy nie zrobiłam, czemu jeszcze nie ogarnęłam sobie pracy na wakacje, może pójdę do spółdzielni studenckiej i mnie wyślą do Niemiec na zbieranie truskawek, bo za jej czasów to się tak robiło... w domu też nic nie robię, nie mam przecież żadnych obowiązków, nic to że wiecznie dostaję opieprz że coś jest nieposprzątane i mogłabym się tym zająć. niech się zajmie swoim 17letnim synem, który jest tak leniwy że nie wyniesie po sobie talerza po śniadaniu i nie jest w stanie włączyć kuchenki elektrycznej, żeby cokolwiek sobie odgrzać. ja pierdziele, zabijcie mnie.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-05-28 o 20:58
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:49   #2860
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
A ja jestem smutna
jest spotkanie blogerek w Lublinie a ja się dzisiaj dowiedziałam o nim z jednego bloga
a tak chciałam pójść na taki zlot
ja ostatnio też się dowiedziałam, że było spotkanie w Trójmieście.... ale było sponsorowane, więc wieść się szybko rozeszła wśród 'kółeczka wzajemnej adoracji' :P

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Odkąd poznałam Tż wysłuchuję od rodziny, że moja matka zostanie niedługo babcią, a ja będę chodzić z brzuchem - mija już prawie 5 lat, a jakoś dalej dziecka nie mam Tak samo porównanie mnie i kuzynki: Ja chodzę do LO, ona do Technikum - technikum jest lepsze, ona teraz jest grubsza, ze mnie zrobił się chudzielec, co wszyscy widzą, ale zawsze jest gadanie: "Dominika wygląda lepiej, dobrze, że je, fajnie wygląda, a Ty ciągle taki pulpecik"
ehh nie przejmuj się! wiem co czujesz, bo u mnie w rodzinie na każdym spotkaniu przyczepiają się do mojego brata. bo nie studiuje. i jakoś mega ciężko zrozumieć ludziom (a właściwie najbliższej rodzinie) że nie dla każdego są studia i można żyć w inny sposób.
ale Ty się w ogóle tym nie martw, nie słuchaj. te babska są ewidentnie wredne! pamiętaj, że karma wraca i kiedyś się sytuacja odwróci

Cytat:
Zrobiłam fotki koloru. Już trochę wypłukanego i to jak wygląda w słońcu. Nie patrzcie na wygląd włosów. Poszłam spać z mokrymi i teraz je byle jak związałam.
super! taki głęboki!
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Pamiętaj, co Ci kiedyś mówiłam! Pierwsza i najważniejsza zasada szczęśliwego żywota- obrazek instruktażowy.

Jednym słowem pełna zlewa.
hahahaha !

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Miałam wstawić zdjęcie sukienki więc oto jest jakość zdjęcia oczywiście marna ale trudno z mojego telefonu wykrzesać coś więcej. Tego nie widać, ale ona ma takie tłoczone wzorki. I kolor jest minimalnie inny niż na zdjęciu, bardziej zielony.
śliczna! w ogóle uwielbiam ten kolor i tłoczone wzory
Cytat:
A kiedy ja zrezygnowałam z prostownicy to nikt z moich znajomych się nie zorientował. Tylko ja widziałam swoją szopę.
u mnie też tak było ja przeżywałam wychodzenie z domu bez wyprostowanych włosów jakbym co najmniej nago wychodziła a okazało się że nie ma żadnej różnicy praktycznie, jedynie końcówki są trochę prostsze :P
Cytat:
ehh.. biedna, nie przejmuj się tym! rodzice czasem muszą sobie ponarzekać... wpuść to jednym uchem, a drugim wypuść i tyle!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:09   #2861
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cześć
Można się przyłączyć?
Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę
Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące
Produkty, których używam do włosów:
Szampony:
- Bambino
- Barwa ziołowa
Odżywki:
- Isana niebieska
- Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam )
- Joanna Pokrzywa i zielona herbata b/s
- Balsam regenerujacy z Apteczki babuni (stosuję gdy jestem w domu rodzinnym)
Maski:
-Alterra Granat i Aloes
-Tołpa Regenerująca odżywka- maska odbidowująca
Oleje:
- BDFM
- Ze słodkich migdałów
Wcierka:
-Jantar używam od 13.05

Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:27   #2862
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Do dziewczyn używających minerałów:
znacie może jakiś w miarę dobrze matujący puder mineralny oprócz tego z Lily Lolo?
Skrobia ziemniaczana bądź kukurydziana
Cytat:
Witam Dziewczyny

Cieszę się bardzo, że na was trafiłam i bardzo chętnie się do was przyłączę. Chce zacząć walczyć z moimi suchymi problematycznymi włosami. Sama je niszczę wiem bo jestem uzależniona od prostowania ale mam nadzieję, że gdy zacznę z waszą pomocą wreszcie odpowiednio je pielęgnować to będą wreszcie wyglądać tak jak powinny
Sama po 2 latach namiętnego prostowania skończyłam z tym z dnia na dzień, polecam Ale pokaż włosy w skręcie
Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Kaveri ja jestem niesamowicie chamska jeżeli ktoś cokolwiek mówi na mój temat. Tej osobie, która nazwałaby mnie pulpecikiem docięłabym, że pulpecika to ma w mózgu i niech spojrzy na siebie. Tutaj bym zaczęła wymieniać, co mi nie pasuje u tej osoby. .
Tyś mą zaginioną siostrą jest
Cytat:
ja mam opracowanych 16 pytań ze... 100, a egzamin w czwartek i podpułkownik to mnie zastrzeli jak go zawiodę, bo piątkę z ćwiczeń miałam
E, to dużo czasu przecież

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40885110]Cześć
Można się przyłączyć?
Poczytuję Was od dłuższego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że odważę się i napiszę
Od roku olejuję włosy, a od miesiąca rozpoczęłam przygodę z CG. Mam włosy długie i troszkę falujące
Szampony:
- Bambino
- Barwa ziołowa
Odżywki:
- Isana niebieska
- Nivea Long Repair ( wiem, że jest niezgodna z CG, ale któraś z kręconowłosych polecała by spróbować ze względu na keratynę w składzie, poza tym rzadko jej używam )
Maski:
-Alterra Granat i Aloes
Oleje:
- BDFM
- Ze słodkich migdałów
Wcierka:
-Jantar używam od 13.05

Dopiero od niedawna zaczęłam bardziej świadomą pielęgnację moich włosów, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Jedyna sugestia - uważaj na ewentualne przeproteinowanie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:28   #2863
AnnClaiir
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma jak wsparcie rodziców.

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
ci to żadnej osiemnastki nie ominą zdarzyło się poznać gości..

Ubrałam się tak: czarna, koronkowa kieca (kupiona dzięki Mirandzie ) - zrobiłam z niej bluzkę i ubrałam moje hiper wąskie rurki. I baleriny.

Było nas tylko 15 na poprawinach, nie to co wczoraj
Moja siostra Mila biegała za bandą dzieciarni z innych imprez (trzy Komunie)... a ja za nimi cholera, dobrze, że mam kondycję..

To nie lepiej na mokro?

Pokaż!
Stary 2013-05-19, 17:33   #2864
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

sasenka, nie marudź, że ciężko odstawić , nałóg jak każdy inny większość z nas jest po przejściach prostowniczych ja odstawiłam z dnia na dzień, bez wizazu jeszcze... Da się jak nie zrezygnujesz z silikonów, to wszystko odbędzie się bez bólu też miałam takie włosy jak Ty teraz 2 lata temu i układałam je na lokówko-suszarce tanie jak barszcz a przy tej fryzurze sprawdzało się lepiej niż prostownica i nie wiem jakie masz włosy, ale moje to raczej nie są takie tylko wywinięte na końcach

Można się przyłączyć?
Szampony:
- Bambino
- Barwa ziołowa
Odżywki:
- Isana niebieska
Maski:
-Alterra Granat i Aloes
Oleje:
- BDFM
- Ze słodkich migdałów
Wcierka:
-Jantar używam od 13.05

Witaj Jak to miło jak ktoś od razu wrzuca pielęgnację i zdjęcie

Chyba już na dziś mi słoneczka starczy Dobrze, że sobie uświadomiłam, że do wakacyjnych zapasów kosmetyków potrzeba mi jeszcze oliwki BDFM teraz szybko leci bo i włosy i ciało

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-05-19 o 17:35
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:38   #2865
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Skrobia ziemniaczana bądź kukurydziana

Sama po 2 latach namiętnego prostowania skończyłam z tym z dnia na dzień, polecam Ale pokaż włosy w skręcie

Tyś mą zaginioną siostrą jest

201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:42   #2866
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ehh.. biedna, nie przejmuj się tym! rodzice czasem muszą sobie ponarzekać... wpuść to jednym uchem, a drugim wypuść i tyle!
Cytat:
Nie ma jak wsparcie rodziców.
dzięki, już trochę mi lepiej, pogadałam z TŻ-tem. Powiedział mi, że jak mama daje mi przykłady osób, które kończą dwa kierunki i jeszcze pracują, to niech rzuci nazwiskami, bo on takich nie zna, a chyba zna jednak lepiej środowisko studenckie niż ona poza tym przypomniał mi, że studiujemy prawo i ten kierunek rządzi się jednak swoimi prawami...

to też nie tak, że ja roszczeniowo uznaję, że będę jaśnie pani studentka leżała do góry brzuchem i rodzina ma mnie utrzymywać do 26 roku życia. przez cały rok pracowałam, zrezygnowałam z pracy od kwietnia żeby przygotować się do sesji. angażuję się w działalność kół naukowych, w samorządzie studenckim... i tylko zazdroszczę trochę osobom, które wyjechały z domu na studia i mają święty spokój, mogą się realizować, a jak wracają do domu to są oklaski bo 'moje kochane dziecko wróciło, takie mądre, pochwalę się nim'. u mnie czegoś takiego nie ma, wiecznie tylko 'marnujesz czas/szlajasz się'

Cytat:
tak też się pocieszam

Można się przyłączyć?
Szampony:
- Bambino
- Barwa ziołowa
Odżywki:
- Isana niebieska
Maski:
-Alterra Granat i Aloes
Oleje:
- BDFM
- Ze słodkich migdałów
Wcierka:
-Jantar używam od 13.05

cześć całkiem ładnie to wygląda, a powiedz, jak często oczyszczasz włosy? i czy stosujesz metodę OMO, czy nakładasz szampon bezpośrednio na włosy?

Stary 2013-05-19, 17:47   #2867
AnnClaiir
Raczkowanie

Cytat:
dzięki, już trochę mi lepiej, pogadałam z TŻ-tem. Powiedział mi, że jak mama daje mi przykłady osób, które kończą dwa kierunki i jeszcze pracują, to niech rzuci nazwiskami, bo on takich nie zna, a chyba zna jednak lepiej środowisko studenckie niż ona poza tym przypomniał mi, że studiujemy prawo i ten kierunek rządzi się jednak swoimi prawami...

to też nie tak, że ja roszczeniowo uznaję, że będę jaśnie pani studentka leżała do góry brzuchem i rodzina ma mnie utrzymywać do 26 roku życia. przez cały rok pracowałam, zrezygnowałam z pracy od kwietnia żeby przygotować się do sesji. angażuję się w działalność kół naukowych, w samorządzie studenckim... i tylko zazdroszczę trochę osobom, które wyjechały z domu na studia i mają święty spokój, mogą się realizować, a jak wracają do domu to są oklaski bo 'moje kochane dziecko wróciło, takie mądre, pochwalę się nim'. u mnie czegoś takiego nie ma, wiecznie tylko 'marnujesz czas/szlajasz się'
W sumie racja z tymi nazwiskami. Jakoś nie wyobrażam sobie kogoś, kto przy dwóch kierunkach pracuje jeszcze o.O
Ja tam na pierwszym roku na polibudzie względnie jeszcze luz mam, ale mój TŻ na AiR jest na 3 roku i sobie nie wyobrażam też jak by miał pracować jeszcze przy tym, bo uczy się tyle, że ja bym chyba oszalała.
Stary 2013-05-19, 17:57   #2868
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie racja z tymi nazwiskami. Jakoś nie wyobrażam sobie kogoś, kto przy dwóch kierunkach pracuje jeszcze o.O
Ja tam na pierwszym roku na polibudzie względnie jeszcze luz mam, ale mój TŻ na AiR jest na 3 roku i sobie nie wyobrażam też jak by miał pracować jeszcze przy tym, bo uczy się tyle, że ja bym chyba oszalała.
w moim środowisku jest tak, że jak ktoś studiuje 2 kierunki, w tym jeden architekturę to żadnego kierunku nie robi w 100% dobrze. mój kierunek jest wymagający i ja mu poświęcam praktycznie 90% wolnego czasu, a podczas sesji praktycznie nie śpię. także nie wyobrażam sobie jak ktoś może jeszcze robić drugi kierunek... pracować też za bardzo nie ma jak, chyba że tylko w weekendy i to też kosztem studiów.
czasem niektórzy ludzie nie wiedzą, że jest aż tak ciężko. moi rodzice myślą, że ja cały czas imprezuję i mam lajt na studiach, bo przecież poza normalnymi przedmiotami mam jeszcze malarstwo, rzeźbę itp :P ale jak przywożę im indeks to się zamykają i przestają narzekać, tylko się cieszą, że dałam radę z całkiem dobrą średnią :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:00   #2869
AnnClaiir
Raczkowanie

Cytat:
w moim środowisku jest tak, że jak ktoś studiuje 2 kierunki, w tym jeden architekturę to żadnego kierunku nie robi w 100% dobrze. mój kierunek jest wymagający i ja mu poświęcam praktycznie 90% wolnego czasu, a podczas sesji praktycznie nie śpię. także nie wyobrażam sobie jak ktoś może jeszcze robić drugi kierunek... pracować też za bardzo nie ma jak, chyba że tylko w weekendy i to też kosztem studiów.
czasem niektórzy ludzie nie wiedzą, że jest aż tak ciężko. moi rodzice myślą, że ja cały czas imprezuję i mam lajt na studiach, bo przecież poza normalnymi przedmiotami mam jeszcze malarstwo, rzeźbę itp :P ale jak przywożę im indeks to się zamykają i przestają narzekać, tylko się cieszą, że dałam radę z całkiem dobrą średnią :P
Bo robienie dwóch technicznych kierunków to jest głupota moim zdaniem. Chyba, że się pokrywa sporo przedmiotów. Na przyklad MBM i AiR (zrobiłabym to, gdybym się nie dostała na mój biomed <3 ). Bo nie da się ich zrobić obydwóch dobrze, o ile któryś w ogóle się da.
Stary 2013-05-19, 18:04   #2870
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
W pakiecie miałabyś wtedy jeszcze ze mną trzech braci i siostrę dodatkową, która nawiasem jutro kończy 39 lat, więc ze "smarkaczowatą" siostrą idzie na shopping, kolację i wińsko
Stary 2013-05-19, 18:10   #2871
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się zastanawiałam ale w końcu odpuściłam. Moje włosy nie lubią protein i przeczuwam że to by je bardzo zmiotłowało

Cytat:

To nie lepiej na mokro?
Nie będzie mi sie chciało bawić w moczenie włosów i potem próbowanie ich jakoś wysuszyć bez suszarki. Byłaby szopa bo do szkoły nic nie wezmę a jade do niego zaraz po szkole

14.02.14

Stary 2013-05-19, 18:12   #2872
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
W pakiecie miałabyś wtedy jeszcze ze mną trzech braci i siostrę dodatkową, która nawiasem jutro kończy 39 lat, więc ze "smarkaczowatą" siostrą idzie na shopping, kolację i wińsko
Ja jestem jedynaczką, więc spoko

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

kascysko co robimy z wymianą? Coś wspominałaś jakiś czas temu i co ?
Stary 2013-05-19, 18:13   #2873
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż!
Ale co?
Fotek z dzisiaj nie ma prawie w ogóle, ale może coś tam wrzucę z wczorajszej imprezy

Przed chwilą się dowiedziałam, że wczoraj podjęłam najgłupszą decyzję w życiu nawet nie pytajcie. Za karę idę zrobić Skalpel!

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:14   #2874
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem jedynaczką, więc spoko

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

kascysko co robimy z wymianą? Coś wspominałaś jakiś czas temu i co ?
Staram się teraz zbierać opakowania Pogadamy po sesji, ok?
Stary 2013-05-19, 18:18   #2875
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Staram się teraz zbierać opakowania Pogadamy po sesji, ok?
Stary 2013-05-19, 18:19   #2876
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Dobrze

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość

Witaj Jak to miło jak ktoś od razu wrzuca pielęgnację i zdjęcie
chciałam wkupić się w Wasze łaski, mam nadzieję, że udało się

Cytat:
cześć całkiem ładnie to wygląda, a powiedz, jak często oczyszczasz włosy? i czy stosujesz metodę OMO, czy nakładasz szampon bezpośrednio na włosy?
Dziękuję oczyszczam, gdy przyjeżdżam do domu z Wrocławia- czyli tak raz na trzy tygodnie, wydaje mi się, że częściej nie potrzebują tego moje włosy Dopiero od niedawna pozałam tą metodę, więc uczę się, szampon- Bambino nakładam na skalp i masuję, a na długość Isane i potem spłukuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:21   #2877
AnnClaiir
Raczkowanie

Cytat:
Ale co?
Fotek z dzisiaj nie ma prawie w ogóle, ale może coś tam wrzucę z wczorajszej imprezy

Przed chwilą się dowiedziałam, że wczoraj podjęłam najgłupszą decyzję w życiu nawet nie pytajcie. Za karę idę zrobić Skalpel!
Dzisiejsze wdzianko

Najgłupszą mówisz? Na pewno nie jest tak źle
Stary 2013-05-19, 18:22   #2878
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo robienie dwóch technicznych kierunków to jest głupota moim zdaniem. Chyba, że się pokrywa sporo przedmiotów. Na przyklad MBM i AiR (zrobiłabym to, gdybym się nie dostała na mój biomed <3 ). Bo nie da się ich zrobić obydwóch dobrze, o ile któryś w ogóle się da.
ale kierunki techniczne to już na pewno samodzielnie, tutaj nie mam wątpliwości. problem z prawem polega na tym, że w ciągu roku jest naprawdę dosyć lajtowo > bardzo mało zajęć, ale sesja to półtora miesiąca rycia, co ciężko pogodzić z czymkolwiek innym.

Cytat:
Przed chwilą się dowiedziałam, że wczoraj podjęłam najgłupszą decyzję w życiu nawet nie pytajcie.[/COLOR] Za karę idę zrobić Skalpel!
aż mnie zaintrygowałaś, no

Stary 2013-05-19, 18:24   #2879
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt przyznam się bez bicia, że moje wspólokatorki jak nie wyprostuję włosów mówią mi, że nie widza róznicy ale mi się wydaję jakby wszyscy własnie widzieli moją szopę

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Ogólnie mam w miarę proste włosy lekko się falują końcówki co mnie strasznie denerwuje i dlatego prostuję.

Dzisiaj pierwsze próba umyłam włosy wysuszyłam i tak mam zamiar niedługo wyjśc - bez prostowania. Chociaż miałam już chwile kryzysu i miałam sięgnąc po prostownicę ale byłam twarda!
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:24   #2880
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale co?

Co zrobiłaś?

14.02.14

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości