|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Ewusia pisz jak będziesz miała ochotę! My rozumiemy, że nie zawsze możesz. Ważne, że u Was wszystko OK
![]() Cytat:
Jakby tak nie daj Boże mój Królewicz zechciał się pojawić wcześniej, to będzie wybieranie na szybko. Jak dzisiaj ogarniemy, to pomierzymy wszystko i do końca maja kupimy te "budowlane" rzeczy - meble i farbki, a w czerwcu (na początku!) już ostro zabieram się za wyprawkę. Jeszcze muszę dziś zadzwonić do kolegi i odwołać nasz udział w weselu, ale przeciągam to w nieskończoność, bo tak mi głupio Aha, dziewczyny ślicznie dziękuję za wpisanie swoich list wyprawkowych, a En za umieszczenie ich w poście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Trochę asekuracyjnie ten zielony biorę na wypadek dziweczynkowej niespodzianki i mamy już zieloną wanienkę, rożek, jedną pościel,cienki kocyk i trochę ubranek ![]() Tak że ja już chyba muszę z tym zielonym skończyć Co do tego okrycia to szkoda, wydawało by się że ta firma w miarę dobra ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40881440]Ewusia pisz jak będziesz miała ochotę! My rozumiemy, że nie zawsze możesz. Ważne, że u Was wszystko OK ![]() Nie, dzisiaj ogólne sprzątanie, ale... popatrzyłam w kalendarz i cholercia za chwilę koniec maja :O A tu trzeba jeszcze malować, po malowaniu musi się wietrzyć, dopiero potem można coś układać, prać i to wszystko, a ja w rozsypce, nie mam mebli, nie mam nic, oprócz ciuszków i gratisów. Jakby tak nie daj Boże mój Królewicz zechciał się pojawić wcześniej, to będzie wybieranie na szybko. Jak dzisiaj ogarniemy, to pomierzymy wszystko i do końca maja kupimy te "budowlane" rzeczy - meble i farbki, a w czerwcu (na początku!) już ostro zabieram się za wyprawkę. Jeszcze muszę dziś zadzwonić do kolegi i odwołać nasz udział w weselu, ale przeciągam to w nieskończoność, bo tak mi głupio Aha, dziewczyny ślicznie dziękuję za wpisanie swoich list wyprawkowych, a En za umieszczenie ich w poście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zdążycie ![]() Co do wesela to też mam ten problem. zbieram się żeby do koleżanki zadzwonić ale jakoś mi głupio ![]() Niby wstępnie powiedziałm że może będziemy ale że dam znać do końca maja bo wesele 29czerca ale teraz wiem że na pewno nie dam rady. Siły nie te no i kaski nam trochę szkoda... Jednak te cztery stówki pasowało by dać a za to możemy mieć cos dla małego. Jak sobie pomyślę że miała bym jeszcze coś do ubrania kupić i isc tam posiedzieć ze 3 godzinki to zupełnie mi to nie pasuje
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-05-19 o 12:01 |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
hej,
ja sie czuje dzis okropnie, boli mnie glowa, mdli, obawiam sie ze jakas wirusowke dorwalam - mama tez zle sie czuje, podobnie tz. Wszystko swieze jedlismy. Nie czytam co tam piszecie, bo ledwo pisze na lezaco i chyba ide spac. Widze ze Ewusia odezwała się. Kochana zdróweczka, my tu wszytskie trzymamy kciuki za Ciebie Milego dnia Wam zycze |
|
|
|
#3424 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
No u mnie identycznie. Ja po pierwsze nie wysiedzę. Dwie godziny w parku i jedną w pubie okupiłam całodziennym bólem i leżeniem... Po drugie z moją cukrzycą to byłyby same problemy, tego jeść nie, tamtego nie, a potem mierzyć cukier - nie widzę tego. Po trzecie - kasa. Prezent (jakieś 300-350 zł) + moje ubranie - to jest cena laktatora albo łożeczka z materacykiem A ja muszę coś kupić, bo nie mam w czym iść, choćbym bardzo chciała. A tak to pójdę w tej długiej spódnicy z hma, którą kupiłam w lumpie za 10 zł i jakąś ładną bluzkę na górę zarzucę i tyle. Bardzo bardzo żałuję, no ale tak się złożyło akurat Idzia zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Perse będziecie mieć taką motywację, że na pewno zdążycie
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny!!!
wczoraj mnie nie było, bo miałam dość aktywny dzień. rano w szkole w pracy, a później pojechaliśmy na urodznki do rodzinki. No i dostałam paczkę od kuzynek z niemiec. patrzcie laski co dostałam!!!!! szał ![]() (a ja zamiast spać w niedziele rano to ukladam, segreguje i bawie sie moimi nowymi zabawkami
|
|
|
|
#3427 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Cytat:
, ale ogolnie zakup nam sie podoba i mysle, ze jak jest okazja to bierzcieWczoraj podczytywalam troche, ale ogolnie zaplanowalam wielkie sprzatanie i sie udalo ![]() Co do kolorow ubranek to my mamy wiekszosc niebieskich, bialych i zoltych. Tz chce tez kupowa niebieska wanienke i upatrzyl juz na all niebiesko biala posciel, ochraniacz i baldachim, a jak go pytam czy jak nastepna bedzie dziewczynka to bedziemy cala wyprawke od nowa kupowac to mowi ''a co? to dziewczynka nie moze niebieskich miec?'' ogolnie niebieski to jego ulubiony kolor i sam najchetniej tylko tak by sie ubieral. Koszule ma chyba we wszystkich odcieniach niebieskiego...Wiecie co? Weszlam na majowe przejrzec co u nich i dotarlo do mnie, ze niedlugo my zaczynamy wielkie rozpakowywanie i jakos tego nie widze jak na ta chwile (przynajmniej u mnie) nosz kur! Chyba zaczynam miec stracha przed porodem i przed tym, ze nie bede umiala sprostac wyzwaniu i zajac sie dobrze nasza kruszynka
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY INFORMUJE, ZE W SKLEPIE AGITO.PL FOTELIK RECARO PROFIL PLUS JEST W CENIE 469zł a aktualnie do 30 maja jest promocja i odejmuja 100zł. /cena 369zł jest mega okazyjna.
Ja wciaz mysle albo nad recaro profil plus albo nad maxi-cosi cabrio fix
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-19 o 12:48 |
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
a tak poza tym to bylismy wczoraj nad morzem, było pochmurnie, ale ciepło, chodziłam cały dzień do domu po 1 w nocy przyjechaliśmy.
taka zmeczona byłam, normalnie ta ciąża mnie wykańcza ))ja Was musze nadrobić, bo nie jestem w temacie i nie jestem na bierząco. |
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam tą fazę z allegro. Wczoraj wylicytowałam kombinezonik szary z rampersami w zestawie za 15,50 z przesyłkąCytat:
A co do ręczniczka to ten biedronkowy ok, bo też go prałam. Nie spodziewałam się, że Babyono taki bubel ![]() Cytat:
Zdrówka Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
A moja Małgoś dostała kataru! I skąd to w taką ładną pogodę?
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ilości kosmiczne wręcz![]() Może to jakiś alergiczny katar? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Ciekawe jak Oliath Wczoraj się mało odzywała, dzisiaj jeszcze wcale
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
No to nie zazdroszcze. Ja jak bylam mala to zawsze w maju chorowalam. Wszystkie kolezanki biegaly po dworzu i jadly bambino a ja w domu z katarem i bolem gardla, ktory w 99% przypadkow konczyl sie ropna angina
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Ona jest świeżo po badaniach i allergi nie ma. Zresztą widać, że to katar a nie alergia. No nic po dworze lata przecież jej nie uwiążę w chałupie. Póki dziecko nie ma temp to może być na dworze, szczególnie w taką pogodę.
Cytat:
Rok temu na przełomie czerwca i lipca byłyśmy w szpitalu bo miała zapalenie płuc i oskrzeli! Koszmar!
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł Żabki
Podczytywałam Was w fonie wiec jestem w miare na bieżąco ![]() Prezłozyłam karte z tel do modemu wiec moge popisac.Chyba tak bd robic choc raz w ciagu dnia bo mi Was brakuje i mam nadzieje ze wkrótce bd miec normalnie neta ![]() My dzis z TZem siedzielismy caly ranek na ogródku przy herbatce mmm bosko..teraz tam akurat slonce prazy wiec odpoczywamy w domku.Wykąpałam sie,zrobiłam na bostwo.Dopoludnia Laura w brzuszku nie stwarza nic wymyslnego wiec nawet chwile w wannie w letniej wodzie polezałam,wieczorem ni hu hu nie ma opcji zeby pozycje dobrą znalezc i polezec...
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Toż to nie paczka tylko mega PAKA ![]() Taka zwodnicza ta pogoda chyba jeszcze jest, niby ciepełko ale wiatr może gdzieś zawieje, loda się zje i katar gotowy Rosołu u tesciowej pojadłam i zastanawiam się czy loda pochłonąć bo drugie dopiero po drugiej będę robić jak Tż z pracy wróci
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja mam ostatnio problemy ze snem
budze sie w nocy,nie moge zasnac albo budze sie wczesnym switem ok 4 i juz nie zasne wiec wczesnie zaczynam dzien no i w ciagu dnia to nadrabiam drzemkami.Wcozraj wstałam po 5 i jak pozniej pojechalismy do babci to spałampo obiedzie 3 godziny az Tz mnie zbudzil bo sie martwił ze mnie tak zmuliło.Enleeve podziwiam Cie ,jestes za dobra dla TZa.Ja zrobiłabym awanture,nie odzywała sie a obiadu by nie zobaczył na pewno. Masz stalowe nerwy bo moje juz by 100 razy pusciły ![]() Ewusia rozumiemy ze jak sie dobrze czujesz i masz mozliwosc to piszesz.Pojawiaj sie jak tylko bedziesz mogla i miała chęć.Trzymam za Was ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Domciatko zazdroszcze kolekcji
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, specjalnie jej lody daję od ponad miesiąca (jak jeszcze chłodno było), żeby ją zahartować, ale jak widać może wiatr, może pod wieczór podmarzła, nie wiem.
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle w czwartek bylismy z Tzem w salonie z wózkami i sie zakochaliśmy w dwóch:
http://www.bebetto.pl/ bebetto Luca Bardzo mi pasuje.Kolor do uzgodnienia z mezem Ale chyba Ecru ![]() Albooo: http://tako-poland.eu/captiva-mohican/ tylko obicie jest z lnu i zupełnie inna kolorystyka ale nie moge znalezc.... Ja jestem bedziej za Bebtto.No i na razie sie dylematujemy. Oglądalismy tez lozeczko materiałowe ale nie podobało nam sie i albo bedziemy szukac z innej firmy (ale nie pamietam nazwy tego co ogladalismy) albo kupimy drewniane i zrobimy je po swojemu albo jeszcze kolezanka Tza z pracy ma proste drewniane i jak bedzie w dobrym stanie to Tz je stuninguje po naszemu ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Moja mała 5 letnia sasiadka miała w paitek ni stąd ni zowąd goraczke 38,5 :/ no i angina się jej przypałetała.....
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na chwilke Pod pajace nigdy nic nie zakladlam - ale to ja. Uwazam, ze body to byloby za duzo elnlevee nie wpadlabym na taki pomysl, ja bym trzasnela drzwiami i wyszla na caly dzien. A TZ sie lanie nalezy jak nic.domi jakie piekne prezenty ![]() ewusia zdrowiej kochana - trzymamy kciuki za wizyte i oby z kazdym dniem bylo coraz lepiej A do mnie kolo 15 przyjada goscie na grilla - grill bedzie rodzinny, bo kolezanki z TZ i dzieciakami - jak ja ogarne to towarzystwo . Mala wlasnie podrzucilam na chwile do tesciowej - niech sie pobawi. TZ po wczorajszym grillu dzis dogorywa - biedak
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
hahaha
|
||
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, a co z Oliath?
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowisz. ![]() jej jest taki gorac, ze szok, dobrze ze z TZ rozlozylismy pawilon ogrodowy, to sie nie zagrzejemy bardzo na tym dworzu z dzieciakami. A wyzery mamy tyle, ze szok. Kazda cos przyniesie i na grilla i na slodko, pewnie wieczorem bede sie toczyc
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Zabuszki
![]() Ja sobie wisze na pasku i podczytuje regularnie, a poza tym wykorzystuje meza na maxa do prac remontowo-meblkowo-logistycznych w weekend Pozwolil mi tylko pomachac troszke NA SIEDZACO waleczkiem po czesciach biurka rozebranych. Wczoraj zrobil okno dachowe u Lali (szlif, lakier, odnowienie wneki calej) i odnowil sciane w kuchni, potem upichcil przepyszna obiadokolacje i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.Boze, jakis ideal mi sie trafil Albo nim wstrzasnelo widmo szpitala ![]() We wtorek jestem zarejestrowana raniutko do internisty w Luxmedzie, mam nadzieje od razu natychmiast powtorzyc wyniki i wydebic jakis antybiotyk, bo srednio chyba ten Furagin daje rade... tzn. po nocy przespanej z nogami wysoko jest lepiej, ale jednak troszke opuchniete sa te stopy, a ja naprawde MUSZE teraz poprasowac na wypadek jakbym jednak MUSIALA isc do szpitala i pewnie w ten gorac do wieczora jeszcze spuchne. Melunia, paczka przyjdzie na Twoj adres, potwierdzone ![]() Gratuluje laski zakupow, łupow i prezentow (Domi!). Ide troszke poprasowac
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Mamy zwycięstwo ! Więc wracamy do domu już z Młodzieżowym Championem Polski !!!
dziękujemy za kciuki! nadrobie jak już będę miała dostęp do kompa!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie umiem zlalezc tego Tako w kolorystyce i konkretnego typu jaki ogladalismy bo jest naprawde sliczny ale cieższy od Bebetto i gorzej sie go składa i rozkłada... Mykam na obiadek,bd moze pozniej.Musze kawke zaliczyc bo głowa mnie ćmi :/ ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Jestem dumna z Twojego pieskowego syna Wyczochraj go i szczerze ucałuj mu mordke ode mnie ,Laury i moich synków
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
czy co? znamy gwiazde?? |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Na szczęście okazało się, że wszyscy sprzedający ładnie się stawili, ludzi też ogrom
Za tydzień
dla psiaka
Jakoś tak dziwnie się ponaciągało na rogach - BUBEL!
, ale ogolnie zakup nam sie podoba i mysle, ze jak jest okazja to bierzcie
ogolnie niebieski to jego ulubiony kolor i sam najchetniej tylko tak by sie ubieral. Koszule ma chyba we wszystkich odcieniach niebieskiego...

Wczoraj się mało odzywała, dzisiaj jeszcze wcale
12.06.2010
i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem