|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
No rosne a pracuje po kilka godzin w ogrodku i naprawde sie nie oszczedzam.Dzwigam i biegam, az sie sasiedzi za glowe lapia,bo przeciez w ciazy jestem![]() Ja mialam identycznie z pierwszym synem-owoce i warzywa oraz lody.Teraz tez pozeram ogrodmne ilosci jagod,borowek i malin.Jak przy pierwszym, a teraz znow chlopak. No moj Daniel slodki, jak wlasnie nie lobuzuje a to rzadkosc |
|
|
|
#1862 | |
|
Raczkowanie
|
Jak się nieprzyzwoicie najadłam
teraz to wyglądam jak w siódmym miesiącu Cytat:
Co do spania w nocy ja mam straszne noce tak od tygodnia, mam zatkany nos oczywiście nie przez katar, więc oddycham buzią, po czym budzę się w środku nocy ze strasznym kaszlem bo takie suchoty mam w gardle
|
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W obcisłych ubraniach dosyć mocno rzuca się w oczy. Czasami widzę jak ludzie zerkają ![]() Cytat:
Ja jakoś od początku mam przeczucie, że będzie chłopiec, ale kto wie Dla dziewczynki mam już imię, będzie Julia albo Amelia. Problem z chłopcem, bo jakoś żadne szczególnie mi się nie podoba. Tż bardzo chciałby syna, mi to w sumie obojętne, ja chcę żeby zdrowe było, nic mi do szczęścia więcej nie trzeba. Cytat:
Też budzę się w nocy po kilka razy i wcześnie rano. Czasami po 5 czy 6 mam takie ssanie że aż mi niedobrze ![]() Ja to w ogóle cała popieprzona ![]() Cytat:
Poza tym winogron, nektarynki, a np. w ogóle nie ciągnie mnie do pomarańczy. Cytat:
Ciekawa jestem jak będę wyglądać pod koniec lipca. Nie chciałabym żeby bardzo odznaczał się w sukni. Jak mnie mama denerwuje, aż się dzisiaj poryczałam Nie cierpię jak ktoś ciągle mówi podniesionym tonem, a ona robi to non stop. Nie umie niczego normalnie powiedzieć tylko krzyczy Siostra urodziła kilka dni temu córkę i mało jej w tyłek nie wejdzie, a na mnie ciągle się wydziera mimo że nic jej nie robię Ciągle tylko E. to E. tamto, już mi się słuchać nie chce, bo ileż można. Dzisiaj mi pięknie powiedziała "żryj coś, bo urodzisz takiego suchelca jak Ty" jej słowa Czasami mam jej dosyć i nie mogę się doczekać aż się stąd wyprowadzę. W końcu może będę mniej nerwowa
|
||||
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
miki-wspolczuje--ja z podobynch powodow nie mieszkam z rodzicami od 18 roku zycia
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-18 o 22:51 |
|
|
|
#1869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to ojca mam cudownego - pewno musi być równowaga ....
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- DE - brzusio masz sliczny , dziwie sie ze dajesz rade w ogrodzie bo ja juz mam problemy ze schylaniem . Jutro Wam pokaze mòj brzuchol )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Domi dziekuje, milo ze pytasz
![]() nie wiem czy jest jakas poprawa w tych skurczach bo czuje je tylko jak sprawdzam brzuch palcami a dzis starałam sie tego nie robić. lekarz tez mnie wczoraj troche telefonicznie uspokoil wiec staram sie nie martwić. w czwartek o 18 mam wizyte to sie dowiem wszystkiego
|
#1872 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w obecnej ciąży miałam 3 usg, gdyż jestem już pod "specjalną" opieką ze względu na historię, na pierwszym był tylko pęcherzyk i jakiś mały cień w środku ale jak powiedziała pani doktor kosmówka się odkleja więc trzeba się oszczędzać (to było na początku 6 tygodnia) już myślałam, że znowu nici z tego ale dostałam lutke i nakaz kontroli za tydzień. Po tygodniu inna pani doktor zrobiła usg i oznajmiła, że pęcherzyk jest większy a nawet o tydzień starszy od terminu z OM, ale w środku pusty, ona tam nie widzi niczego, kontrola za tydzień więc znowu załamka..... po tygodniu pan doktor robiąc badanie oznajmił, że jest dzidziuś w środku, bije serduszko, dał posłuchać i odetchnęłam z ulgą ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzić będę z Wami jak się Junior pośpieszy to nawet na początku grudnia. Ja wczoraj o 16 padłam i spałam do 17:30, bo mnie obudziło sikanie. Pojechaliśmy na grilla do świadka TŻ zaprosić ich przy okazji na ślub. I źle się to dla mnie skończyło Przez to wszystko dziś spałam do 10:30. Ale jak mi TŻ następnym razem wypomni, że jeżdżę w gości z własnym piciem to mu tą sytuację przypomnę, do teściowej przywiozłam sobie soki takie jak teraz pijam ![]() Ale mimo moich wczorajszych przebojów życzę Wam dzisiaj przyjemnego dnia w Rabce mamy już 20 stopni i słońce to mnie nastraja pozytywnie na dzień dzisiejszy.
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z piękną pogodą za oknem
zrobiłam wczoraj zdjęcie bunia - aż sama jestem w szoku jaki jest duzy w tym 11 tygodniu ![]() tak naprawdę to zawsze może się cos stać...tak jak u Majówki ![]() nie można się nakrecac i myslec o najgorszym. trzeba wierzyc,ze będzie dobrze
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Hejka
Ja jeszcze w łóżku ![]() Wczoraj po północy odwiozłam znajomych i poszłam spać o 1 już dawno tak długo nie wysiedziałam ale fajnie było jeszcze się trochę męczyłam z zaśnięciem... A teraz wstać mi się nie chce De - ale masz super brzusio ![]() Miłego dnia mamuśki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Czy któraś z Was wie jak długo trzeba być zatrudnionym, żeby móc iść na macierzyński? Czy trzeba pracować przed ciążą?
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 201
Cytat:
Do płatnego L4 miesiąc musisz przepracować,a do wychowawczego przepracowane pół roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza, my wróciliśmy ze Mszy. Teraz odpoczynek i jedziemy na grilla
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Rok temu chodziłam z wielkim brzuchem (3 dni przed porodem) bylo też ciepło ale nie az tak jak dzisiaj... Jak dobrze ze teraz końcówka przypadnie na chłodniejsze dni
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Hej u nas dzisiaj piękna pogoda. TŻ zabrał mnie nad jezioro poleżałam na kocyku a jak przyjechałam do domu zauważyłam że słońce mnie dość sporo opaliło. Nie czułam tego wcześniej. Nawet się przestraszyłam bo opalanie w ciąży nie jest wskazane.
![]() Teraz jestem na siebie zła ale mam nadzieję że wszystko bedzie ok
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak mało do nadrabiania
![]() Ja grillowałam się wczoraj, a dziś od rana czuję się jakbym miała kaca Stwierdziłam, że trzeba to przespać i dopiero wstałam. Czy wy też macie takie duszności? Miałam je w sumie od początku, ale teraz jak zrobiło się ciepło bardzo się nasiliły. Przy wysiłku strasznie mi przeszkadzają, bo muszę przystanąć na chwilę i pooddychać. W trakcie porodu ja się chyba uduszę ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj też poleżałam chwilkę na słońcu, właśnie wróciliśmy. Wybierając miejsce na koc, powiedziałam do mojej siostry że przecież jestem w ciąży więc połóżmy koc na pół w cieniu a na pół w słońcu, no i oczywiście mój starszy syn to usłyszał
|
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
w końcu umowilam sie na usg genetyczne, mam 8 czerwca o 12, możecie dopisać do listy ![]() dzisiaj zjadłam na obiad pierogi z musztardą no mówie wam pychota ![]() zauważyłam, że wogóle nie trawie makaronu..... ostatnio zjadlam kilka razy u znajomych spagetti i jak wrocilam do domu to od razu lecialam do kibelka ![]() dzisiaj poleżałam troszke na słoneczku i aż lepiej się poczułam, aż odżyłam i mam mase energii ![]()
|
|
|
|
#1885 |
|
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny, ja na sekundkę. Odpoczęłam u mamy, leżałam 4 dni i poczułam się lepiej, brzuch mnie już tak nie pobolewa- jest ok
Dziś jest dla mnie za duszno, wieszałam pranie na strychu i poczułam, że odpływam- zdążyłam szybko wrócić do pokoju... Zrobiło mi się biało przed oczami. Odpoczywam cały dzień. Nie lubię takiej pogody, niby coś wisi w powietrzu, a nie może spaść deszcz. Głowę mi rozsadza. |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
halo , tu faktycznie taki spokój
Wow .. ja po zakupach , kupuje reszte przez internet i juz nie moge sie doczekac kiedy sie zacznie wielkie malowanie ? Zacieram rece juz na ta robote , bo wszystko sama najlepiej bym robila , tylko wlasnie tam mysle ze nie za dobrze bedzie jak sie nawdycham tych farb co nie ? Chodzi mi o takie zwykle farby do scian ..
|
#1887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napiszę krótko bo i nie ma o czym albo lepiej się nie rozpisywać, wiem o czym mówisz. Temat rzeka... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dzisiaj byłam na dwóch spacerkach i widzę że trochę mnie opaliło. Babku Mam tak że szybko się męczę i łapią mnie zadyszki i muszę odpocząć żeby móc dalej coś robić. Witam się tak w ogóle,jakaś dzisiaj jestem z Wstałam o 9.30 ,zjadłam po czym polegiwałam później spacerek i spanko,obiadek i spanko i nie mogę się jakoś dobudzić.Kręci mi się w głowie trochę. Nie wiem czy od tego upału czy co mam takie ciężkie nogi jakbym ołów w nich miała :/ |
||||
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40886496]cześć dziewczyny, ja na sekundkę. Odpoczęłam u mamy, leżałam 4 dni i poczułam się lepiej, brzuch mnie już tak nie pobolewa- jest ok Dziś jest dla mnie za duszno, wieszałam pranie na strychu i poczułam, że odpływam- zdążyłam szybko wrócić do pokoju... Zrobiło mi się biało przed oczami. Odpoczywam cały dzień. Nie lubię takiej pogody, niby coś wisi w powietrzu, a nie może spaść deszcz. Głowę mi rozsadza.[/QUOTE] super,że odpoczęłas ja chyba się wyłamię, bo mi taka pogoda nie przeszkadza uwielbiam cieplo,a nawet upał ![]() a z tym opalaniem to brzucha nie wolno na pewno,a tak poza tym to chyba z umiarem po prostu ja na razie wystawiam tylko nogi i ramiona, nie smaruje filtrami
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Kurde miałam taka ładna notatkę przygotowana razem z cytowaniem i co? I dupa, nacisnęłam sobie backspace i mi się skasowało ![]() My już weselu, wróciliśmy o 5 nad ranem. Wrażenia? Takie se ![]() Orkiestrę to bym przez okno wyrzuciła Wszystko grali na jedno kopyto, bez życia, nie umieli zachęcić gości do zabawy :/ a goście każdy z innej parafii zero jakieś integracji, każdy sztywny jakby im kij w tyłek włożono ale jedzenie dobre i wódka bo mój TŻ zaliczył totalnego zgona ![]() Jutro mam usg genetyczne i czuje ze ogarnia mnie jakiś strach żeby wszystko było dobrze Nie zdziwię się jak mój kropek po wczorajszych tańcach wypnie się na mnie i nie dowiem się czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka
|
|
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, melduje się że żyję.
My byliśmy na weekend odpocząć, ale w sumie nie wiem czy odpoczęłam, mąż mnie od wczoraj denerwuje. NAdrobię Was dzisiaj albo jutro i już myślę że będę na bieżąco chociaż mam mase do zrobienia i załatwienia i odechciewa mi się pracować. Aaaa i jeszcze mi się przypomniało że teściowa i szwagierka mi powiedziały że mam brzusio jakbym piłkę połknęła, taki okrągły.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-19 o 20:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

No rosne a pracuje po kilka godzin w ogrodku i naprawde sie nie oszczedzam.Dzwigam i biegam, az sie sasiedzi za glowe lapia,bo przeciez w ciazy jestem

teraz to wyglądam jak w siódmym miesiącu 

PAULINAIZABELA - myslalas o tych meblach ?? Mi sie przypomnialo ze ja mam fajne kupony rabatowe do argosa , moglybysmy sprobowac moze u Ciebie dzialaja bo ja juz nie wykorzystam? A jak nie to padam Ci z kad je mam I sama sprobujesz??

KCIUKI DLA ANI 

już dawno tak długo nie wysiedziałam ale fajnie było

Stwierdziłam, że trzeba to przespać i dopiero wstałam.