Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.51 :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 18:59   #2701
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
W sumie jak towarzystwo dopisze, to czemu nie
Choć z doświadczenia wiem, ze takie przyjęcia koło północy, max 1, mają swój finał Ale oczywiście życzę Wam zabawy do białego rańca
z naszymi rodzinami nie ma na to szans - już się bawiliśmy na takich. Gdzieś do 3 myśle spokojnie (u nas wesela od 14)
Normalne wesele, tylko nie na 150 luudzi

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-05-19 o 19:01
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:00   #2702
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Super Ja mam na razie prognozę 13 stopni i deszcz Co dzień to gorsza ta prognoza na 25 maja :/
Na pewno będzie pięknie.
Stary 2013-05-19, 19:01   #2703
polee
Raczkowanie

Cytat:

A co to za dieta tak skrótem mówiąc?

Ech, może nie będę jej reklamować na forum, dieta jest dosyć znana, jadłospis znajdziesz w necie bez problemu, trwa 13 dni i jesz głównie sałatę, mięso, jajka, szpinak/brokuły i kawę z cukrem
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
powiedz mi gdzie macie wesele?

niekoniecznie - my będziemy mieć ok 40 osób, a normalne wesele do białego rana, tyle, że w gronie najbliższych
W Krakowie, w Holiday Inn Express
Stary 2013-05-19, 19:02   #2704
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polee Pokaż wiadomość
Ech, może nie będę jej reklamować na forum, dieta jest dosyć znana, jadłospis znajdziesz w necie bez problemu, trwa 13 dni i jesz głównie sałatę, mięso, jajka, szpinak/brokuły i kawę z cukrem

W Krakowie, w Holiday Inn Express
aaaaa spytałam nie tą osobę, ale i tak dzięki za odp
Stary 2013-05-19, 19:02   #2705
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Al tu dzisiaj ruch, jak na niedziele)

Zamowilismy dzisiaj obraczki. Niestety zdjec nie mam,bo pochodzilismy po roznych w salonach, nic nam sie nie spodobalo, wiec zamawiamy u jubilera.
Tz ma 5mm biale zloto satynowana, a ja 2,5mm biale zloto piaskowana.
Oczywiscie musielismy uslyszec od rodzicow tz, ze "wydziwiamy, skoro mamy rozniace sie od siebie" A myslalam, ze uciesza sie, ze bierzemy takie klasyczne, bez laczenia materialow, kamieni, wzorow, etc...

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2013-05-19 o 19:03
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:03   #2706
polee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
aaaaa spytałam nie tą osobę, ale i tak dzięki za odp
No chyba właśnie :P
Stary 2013-05-19, 19:11   #2707
FlightlessBird
Zakorzenienie

strongwomen gdzie macie wesele?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:22   #2708
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Super Ja mam na razie prognozę 13 stopni i deszcz Co dzień to gorsza ta prognoza na 25 maja :/
Nie martw się pogodą Ja sobie pomyślałam, ze pogoda nie zepsuje mi tego dnia, choćby waliło jak z cedra i szczerze - nawet nie bardzo wiem jaka w końcu była pogoda - goście mówili, że chłodno było, a mnie jak na opak gorąco było
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:30   #2709
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

FlightlessBird, Zajazd u Danusi w jankowicach znasz?
Stary 2013-05-19, 19:35   #2710
dziobun
Zadomowienie

ennostiel nie martw się pogodą tylko wystaw buty na parapet podobno działa

kruche Ciastko 2,5 mm to bardzo cieniutka. Nie wygląda jak kapsel od tymbarka? bo tu niektore dziewczyny tak mówiły o cienkich obrączkach:P Swoją drogą piaskowane obrączki są piękne
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:36   #2711
meg22
Zakorzenienie

Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.

Ściągnęłam aplikacje na tableta i dobre 10 minut zastanawiałam się gdzie jest odpowiedz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:39   #2712
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
FlightlessBird, Zajazd u Danusi w jankowicach znasz?
pewnie, że znam
oblegana
no ale nie wiedziałam, że tam jakaś mniejsza sala jestem

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-05-19 o 19:40
Stary 2013-05-19, 20:13   #2713
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Flight, jak mają ten zielony budynek po prawej, to na górze jest duża sala , a od tyłu się wchodzi na piętro niżej do sali takiej na góra 40 osób.
po lewej gdzie mają biuro (nie wiem czy byłaś) to tam jeszcze mają jedną sale ale to taka raczej restauracja no i komunie tam robią też.
Stary 2013-05-19, 20:17   #2714
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Nieprawda - my mieliśmy wspomniane o winie zamiast kwiatów i bardzo mi było miło jak ktoś dał kwiaty czy czekoladki I absolutnie nie przyszłoby mi do głowy, żeby z tego powodu komuś cokolwiek obrabiać. Choć u mnie to była bardziej sugestia niż prośba.
Ale to dla gości ślubnych? Czy ślubno-weselnych? Bo jeśli tych którzy jadą z Wami i dalej się bawią to jeszcze idzie zrozumieć. Ale czemu narzucać coś komuś kto idzie tylko na ślub? Tym bardziej że wcale nie musi... Osoba po prostu robi grzeczność młodym, a ci jeszcze wymagają czekoladek, wina, książek, karmy dla psów, totolotków, zupek chińskich i kto wie czego jeszcze tylko za to że pojawiła się na ślubie.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:17   #2715
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polee Pokaż wiadomość
wiedziałam, że ktoś mnie zbije tak naprawdę to była ostatnia deska ratunku, odchudzam się intensywnie od początku roku, jem 5 posiłków, chodzę na siłownię i co? na wadze i w wymiarach mnie przybyło tak naprawdę ta dieta mi służy, zaparcia mam od zawsze a tu chodzę częściej do wc, już kiedyś na niej schudłam 7 kg (wrócił mi 1 od razu) i tak się trzymało jakieś 4 lata, bez jojo
Chociaż tyle, że masz świadomość ... Ale i tak uważam, że lepszy Dukan (który zajeżdża nerki) niż to... Po prostu mam przeświadczenie, że takie dietowanie prędzej czy później się zemści na zdrowiu...

Cytat:
A co to za dieta tak skrótem mówiąc?
To dieta głodowa, podczas której je się mniej kalorii niż organizm zużywa w stanie spoczynku (a przecież nikt nie leży bez drgnięcia powieką 24/7) a na śniadanie, które powinno być najbardziej obfitym i wartościowym posiłkiem i które powinno napędzać metabolizm jest ... kawa z cukrem i tyle. No bez komentarza...

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 20:23   #2716
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Misia,

• sala-zamówiona ale menu i dekoracje dopiero 10 dni przed ślubem.
  • zespół- nie mamy ale ma być DJ co tylko muzyczke będzie puszczał więc pewnie znajdziemy jakiegoś wolnego.
  • kościół-godzina zaklepana a protokół dopiero 20 czerwca.
  • fotograf-zamówiony
  • kamerzysta-nie będziemy mieć
  • suknia się szyje-ja dopiero szukam
  • florystka-gadałam z jedną ale z konkretami mam przyjść dwa tygodnie wcześniej
  • wizażystka zarezerwowane- u mnie też,
  • welon-nie bedę miała.
  • zaproszenia, zawiadomienia- nie mam i nawet nie mam jeszcze listy gości
  • spinki dla Tż i taty - nie mam
  • nauki przedmałżeńskie (została nam poradnia jeszcze ),-my też poradnia ale chciałabym tego uniknąć
  • autko zamówione,-sąsiad nam użyczy auta i będzie szoferem ale... jeszcze o tym nie wie
  • duperelki jak podziękowania dla gości- nie będziemy robić a dla rodziców kosze z czymś będą
  • kieliszki, księga gości, tuby, lampion,wkładki do zaproszeń, grzebyk i jakieś tam jeszcze drobiazgi - nie mam ale nie będę mieć
  • poduszka na obrączki trzeba wybrać i zamówić
  • obraczki zamówione ale jeszcze nie odebrane
  • butów nie mam a TŻ ma
  • biżuteri też brak

Jestem bardzo po tyle

Na którą macie ceremonie?
Stary 2013-05-19, 20:24   #2717
Viollet87
Zakorzenienie

Zgodnie z zapowiedzią wrzucam Wam tekst zaproszeń dla Rodziców, który wczoraj skleciliśmy z TŻtem dzięki Waszym podpowiedziom

Cytat będzie ten sam, co na reszcie zaproszeń, czyli:
"Na wspólną radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustające sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie - wybieram Ciebie" (K.I.Gałczyński)

(wybrałam kilka ładnych cytatów, a TŻ wybierał spośród nich i padło na ten )

a dalej:

"Drodzy Rodzice,

z wielu dróg, którymi może pójść człowiek, wybraliśmy tę jedną - wspólną.

31 sierpnia 2013 r. o godzinie 16:00 w kościele p.w. Matki Boskiej Wspomożenia Wiernych w Dobczycach odbędzie się nasz ślub.

Będziemy bardzo szczęśliwi wiedząc, że jesteście z nami w tym szczególnym dla nas momencie, kiedy to będziemy przysięgać sobie nawzajem miłość, wierność i uczciwość małżeńską.

Prosimy Was, abyście udzielili nam błogosławieństwa na nową drogę życia, a po wzruszeniach ceremonii zaślubin bawili się z nami do białego rana.

(tu zdrobnienia naszych imion lub ksywki, którymi rodzice nazywali nas w dzieciństwie)"

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:24   #2718
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kyiia,
Cytat:
Ale to dla gości ślubnych? Czy ślubno-weselnych? Bo jeśli tych którzy jadą z Wami i dalej się bawią to jeszcze idzie zrozumieć. Ale czemu narzucać coś komuś kto idzie tylko na ślub? Tym bardziej że wcale nie musi... Osoba po prostu robi grzeczność młodym, a ci jeszcze wymagają czekoladek, wina, książek, karmy dla psów, totolotków, zupek chińskich i kto wie czego jeszcze tylko za to że pojawiła się na ślubie.
zgadzam się
Stary 2013-05-19, 20:27   #2719
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Na pewno będzie pięknie.

Cytat:
Nie martw się pogodą Ja sobie pomyślałam, ze pogoda nie zepsuje mi tego dnia, choćby waliło jak z cedra i szczerze - nawet nie bardzo wiem jaka w końcu była pogoda - goście mówili, że chłodno było, a mnie jak na opak gorąco było
Dzięki
Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
ennostiel nie martw się pogodą tylko wystaw buty na parapet podobno działa
Ale ślubne czy jakiekolwiek?

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:27   #2720
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dziewczyny, a jak moi rodzice nam finansują w połowie wesele (chociaż ile się da to im spłacimy) to też się zaprasza rodziców?

Sory że zadaję tyle pytań ale dopiero teraz się wzięłam za organizacje ślubu a tu o dziwo mój instynkt nie działa... ja byłam w ciąży nikogo nie pytałam co kupić, jak ubrać, jak urodzić... wszystko wiedziałam sama.... a tu..... tragedia....
Stary 2013-05-19, 20:35   #2721
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia,

• sala-zamówiona ale menu i dekoracje dopiero 10 dni przed ślubem.
  • zespół- nie mamy ale ma być DJ co tylko muzyczke będzie puszczał więc pewnie znajdziemy jakiegoś wolnego.
  • kościół-godzina zaklepana a protokół dopiero 20 czerwca.
  • fotograf-zamówiony
  • kamerzysta-nie będziemy mieć
  • suknia się szyje-ja dopiero szukam
  • florystka-gadałam z jedną ale z konkretami mam przyjść dwa tygodnie wcześniej
  • wizażystka zarezerwowane- u mnie też,
  • welon-nie bedę miała.
  • zaproszenia, zawiadomienia- nie mam i nawet nie mam jeszcze listy gości
  • spinki dla Tż i taty - nie mam
  • nauki przedmałżeńskie (została nam poradnia jeszcze ),-my też poradnia ale chciałabym tego uniknąć
  • autko zamówione,-sąsiad nam użyczy auta i będzie szoferem ale... jeszcze o tym nie wie
  • duperelki jak podziękowania dla gości- nie będziemy robić a dla rodziców kosze z czymś będą
  • kieliszki, księga gości, tuby, lampion,wkładki do zaproszeń, grzebyk i jakieś tam jeszcze drobiazgi - nie mam ale nie będę mieć
  • poduszka na obrączki trzeba wybrać i zamówić
  • obraczki zamówione ale jeszcze nie odebrane
  • butów nie mam a TŻ ma
  • biżuteri też brak

Jestem bardzo po tyle

Na którą macie ceremonie?
to w sumie jesteśmy na podobnym etapie jeszcze sporo czasu nam zostało
My przede wszystkim musimy zacząć kupować, napoje i alkohol, potem zająć się tortem ciastem, autokarem dla gości no i ubiorem Tż
protokół idziemy spisywać, na początku lipca, wtedy też mam przymiarkę sukni i próbny makijaż i fryzurę no i potem jakoś pójdzie
a ślub mamy na 15:30

a już masz jakiś typ sukni? jeśli zamawiasz to chyba już musisz działać, bo później może być za późno, tym bardziej, że to sezon

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a jak moi rodzice nam finansują w połowie wesele (chociaż ile się da to im spłacimy) to też się zaprasza rodziców?

Sory że zadaję tyle pytań ale dopiero teraz się wzięłam za organizacje ślubu a tu o dziwo mój instynkt nie działa... ja byłam w ciąży nikogo nie pytałam co kupić, jak ubrać, jak urodzić... wszystko wiedziałam sama.... a tu..... tragedia....
u nas rodzice finansują całość i dajemy im specjalne zaproszenia tak na pamiątkę

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:38   #2722
Xiezniczka89
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
My przede wszystkim musimy zacząć kupować, napoje i alkohol, potem zająć się tortem ciastem, autokarem dla gości no i ubiorem Tż
protokół idziemy spisywać, na początku lipca, wtedy też mam przymiarkę sukni i próbny makijaż i fryzurę no i potem jakoś pójdzie
a ślub mamy na 15:30
Misia a ile wcześniej taki autokar pasuje zaklepać?
Stary 2013-05-19, 20:38   #2723
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.51 :)

Cytat:

Serio? Mam poczucie, ze ślub i wesele to pikus z ogarnieciem ciazy i dziecka.

Na razie moja intuicja mówi mi tylko, zeby jest czesto i malutko
Stary 2013-05-19, 20:39   #2724
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też rodzice finansowo nas wspomagają. I zrobiliśmy dla nich zaproszenia Oczywiście w środku co innego niż u pozostałych gości. No i nie powiem, byli zdziwieni że też dostali, pozytywnie zaskoczeni jak przeczytali co było w środku, no i bardzo się ucieszyli Poza tym na pewno zostawią sobie na pamiątkę.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:41   #2725
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
hej

Misia a ile wcześniej taki autokar pasuje zaklepać?
jak najszybciej, my planowaliśmy już pół roku wcześniej, ale cały czas wahamy się czy mały starczy czy jednak będzie duży i chyba zamówimy na ostatnią chwilę

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:43   #2726
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Misia, Ty masz zdecydowanie więcej załatwione

my tort akurat mamy już w cenie restauracji.
autokaru nam nie trzeba. macie dużo ludzi?
My mamy ślub na 15.
na próbną fryzure nie mam jeszcze terminu.

sukienkę szukam prostą, skromną i używaną więc mam jeszcze czas
jutro pierwsza przymiarka

Kochana powiedz mi jak będą wyglądać takie specialne zaproszenia dla rodziców bo nie mam pomysłu. Rodzice Twoi i tŻ płacą na połowę?

Perfuzja, dla mnie to właśnie planowanie wesela jest straszne nie wiem w co ręce włożyć a dla dziecka mi szło piko belo a no i jako mama też sobie radzę (skromnie mówiąc) świetnie
Stary 2013-05-19, 20:43   #2727
malwka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej !

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Hej i super, macie juz duzo pozalatwiane
Poprawina ladna A jaka masz slubna?
ślubną wrzucę w osobnym poście i prośba, do kaczuszki, żeby wrzuciła w pierwszy post

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość
Mój wymarzony stanik ślubny Jaki rozmiar, jak się nosi?

Kupiłam świeże mule i zrobiłam pyszny makaron
ja mam rozmiar 65DD, ale pasowały wszystkie od d do f - niewiele się różnią między sobą po prostu biust wyglądał troszkę inaczej i uznałam, że w DD wygląda najlepiej - wielkościowo wygląda podobnie do tego ze zdjęcia katalogowego . Trzyma się rewelacyjnie. Na zdjęciu miary Pani w salonie go wychwaliła, że pięknie zbiera biust a po tym jak go kupiłam ze 3 razy chciałam jechać go wymienić na inny rozmiar

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Ślubujemy w tym samym dniu Porównałam nasze pozałatwiane sprawy i uff nie jestem do tyłu
Sukienka na poprawiny suuper
Dziękuję

a co masz załatwione więcej ode mnie? i co planujesz załatwić w najbliższym czasie?
Stary 2013-05-19, 20:44   #2728
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
jak najszybciej, my planowaliśmy już pół roku wcześniej, ale cały czas wahamy się czy mały starczy czy jednak będzie duży i chyba zamówimy na ostatnią chwilę
ja już coś znalazłam, ale nie mam pojęcia ile osób przyjedzie samemu, a ile trzeba będzie przywieźć jeszcze nikogo nie zapraszaliśmy, nawet nie wiem ile osób może być, ile odmówi itd myślałam, że tak 3 tyg przed wystarczy
Stary 2013-05-19, 20:44   #2729
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kyiia, Ty też mi powiedz jak przygotować takie zaproszenie dla rodziców Będę chłonąć waszą wiedzę jak gąbka a no i u nas wspomagają nas finansowo tylko moi rodzice.
Stary 2013-05-19, 20:44   #2730
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.51 :)

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
ja już coś znalazłam, ale nie mam pojęcia ile osób przyjedzie samemu, a ile trzeba będzie przywieźć jeszcze nikogo nie zapraszaliśmy, nawet nie wiem ile osób może być, ile odmówi itd myślałam, że tak 3 tyg przed wystarczy
My busa zalatwialismy w tygodniu przed slubem.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości