|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
hej
Ja z rana poszłam do biedronki po te piłki oball ale widzę,że w mojej biedronie nie schodzi dziecięcy towar bo jeszcze body 3szt było, a ja już przed 7 dziś poszłam. Potem zajrzałam do tesco, wychodze a na zewnątrz ciemno, błyska się , a ja nie miałam osłonki przeciwdeszczowej, więc musiałam szybko iść , dobrze że mam blisko. Weszłam do domu i zaczęła się ulewa.
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:47 |
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co!
|
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Też zaraz lecę do Biedry. Mam jakieś 20 kroków od domu
Ja kupuję oballa, organizer na zabawki ten zawieszany - zieloną żabę (bo pokój młodego zielone dodatki ma) i jeszcze jakieś zabezpieczenia do gniazdek itp.
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
wzięłam Małą w nocy na ręce a ona zwrociła sporo takeigo serka??czy przez to może płakać??bo zaczyna płakać i to zwraca...
|
#4266 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kiedyś zjadłam loda to potem Kubunia bolał brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje z wyników matur wiedziałyśmy, że Ci dobrze pójdzie ![]() Cytat:
![]() na szybko Was nadrobiłam ale pozjadało mi cytaty laurko ten posiew trzeba będzie chyba powtórzyć bo jak są dwa szczepy wyhodowane to trzeba powtarzać ale z drugiej strony badanie ogólne moczu jest w normie więc może lekarz na tej podstawie stwierdzi, że nie potrzeba leczenia. nie napisali jaki Pseudomonas? P. aeruginosa? Mogło dojść do zanieczyszczenie z woreczka, jak założyłaś woreczek to ile minęło jak go wyjęłaś? Powinno się jak najszybciej bo nasiusianiu, żeby zmniejszyć ryzyko namnożenia się bakterii (mocz jest dobrą pożywką dla bakterii a w woreczku cieplutko i mokro więc się dobrze namnażają) Debrah ja jestem jak najbardziej za spotkaniem może wezmę swojego tż to oni sobie pogadają o samochodach czy o czymś tam a my o swoich sprawach tylko kiedy? następny weekend mamy piknik rodzinny od męża z pracy, to może w przyszły? albo w tygodniu? Jeśli w tygodniu to w jakich godzinach Wam pasuje? Widziałam, że dziewczyny stworzyły wątek w k. odnośnie spotkań to może tam się zgadamy dokładnie?Deli jak Amelka? marsi straszną miałaś przygodę aż mnie zmroziło ale najważniejsze, że już jest w porządku djerba współczuję wysypki ![]() wszystkim maluszkom obchodzącym swoje święta ![]() My cały weekend spędziliśmy na dworku słoneczko mnie przypiekło i jakiś bydlęcy pająk mnie użarł w udo ![]() co do przegrzewania to wczoraj ze 30 stopni a laska przykryła dziecko grubym kocem i to takie starsze :/ |
|||||||
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jeżeli w tym miesiącu G dostanie podwyżkę to musimy mieszkania poszukać większego...
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
oo takie coś tylko w biedrze za 17,99
http://allegro.pl/oball-kule-gryzak-...207012248.html i takie http://allegro.pl/oball-shaker-grzec...234016084.html |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, a nie wzdymał małego brokuł?
ja dziś wprowadziłam, smakowało mu tak sobie ale za to marchewka nie podeszła bo rzygał jak opętany
|
|
|
|
#4270 |
|
Lurker ;)
|
Dzieki za przypomnienie o Oballu
Czuje sie jak na wyzszym stopniu wtajemniczenia w rodzine, gdy wole kupic cos malej i TZowi niz sobie :P:POnaella zla kobieto!!! Wyzarlabym wszystko procz winogron ![]() Zdrowka przede wszystkim, bo tego chyba najbardziej teraz potrzebujesz ![]() My mialysmy 2 dni z☠☠☠ane, bo siedzialysmy w domu przez klotnie z TZ... A na obiad wczoraj zamiast placka po wegiersku byl.... kebab
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lecę do biedry, tylko czekam do 10 Ola zje i idziemy
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), odkladam go z ta pielucha, a i tak wszystko na nic...[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40891812]Nawijko, nie widziałam wczoraj na co dzień krem BD przeciw odparzeniom - ALE on jest leciuteńki bardzo, nie zostawia takiej warstwy na tyłku jak sudocrem. Na większe odparzenia na razie sudo radził sobie.[/QUOTE]Nic nie szkodzi, w koncu jestes najbardziej rozrywana osoba na tym watku ![]() Dziekuje za odp ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie... Ostatnio kupowałam słoiczki dla małego. Matko jaka ja jestem zakręcona
taka dumna byłam z siebie a wczoraj patrzę a tam-marchewka,marchewka z ziemniakiem razy dwa,dynia z ziemniakami razy dwa no to urozmaiciłam mu jak nic dobrze że owoce się nie powtarzają No i zauważyłam że gerber ma tańsze słoiczki od hippa i to spora różnica. U mnie w sklepach za dużo wyboru nie było niestety a w rossmanie widziałam że weszły na rynek nowe słoiczki-groszek i kalafior'ale nie brałam bo nie przemówiło to do mnie.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-05-20 o 10:36 |
|
|
|
#4274 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczęściara. Jakbyś miała taką Blankę Fewci lub Kubusia Nawijki (bez obrazy dziewczyny ) to nie wiem jak byś dała radę z maturą![]() Cytat:
![]() A co do grzechotki to my od znajomego dostaliśmy takie g%#no, niebezpieczne, brzydkie, już się zepsuła i wysypały się kuleczki!! Jak takie coś może na rynek wyjść? Cytat:
![]() Aaaa! Moja właśnie od wczoraj tak robi jak Pietraszko na filmiku co kiedyś wrzucałaś i na szczęście, że to widziałam bo bym się martwiłam a ta mała cFaniara na brzuch próbuje hopsnąć. Cytat:
Zazdraszczam wakacji z rodziną, należy Wam się ![]() Cytat:
![]() Szaja, Onaella-piękne torty, uwielbiam domowej roboty, kupne-bleee. Dziewczyny a ile ten oball kosztuje w biedrze bo nie za dużo gotówki mam... Laurko Lepiej już? Booooooookeh Hop hop ![]() Mój Maluch wszedł w jakiś dziwny dla mnie"skok" Nauczyła się piszczeć, śmiać tak: hehe hehe hehe, chce siadać i obracać się na brzuch, przy tym jest głodna jak wilk, trochę płaczliwa i chce się tulić. Ma 15-16 tyg. Skok jaki?
|
||||||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Ty jesteś bo też czuję się jakaś inna
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jeszcze raz dziękuję za życzenia zaczynam się martwić o Wiktorka, bo do katarku doszedł kaszelek. Nie jest suchy dławiący tylko taki bardziej mokry. I teraz nie wiem czy to od spływającego kataru czy z innego powodu ![]() Nie ma gorączki, nie jest bardziej niż zwykle marudny. Trochę mniejszy ma apetyt ale nie wiem czy wiązać to z kaszlem i katarem.W czwartek mam bilans 4 miesięczniaka więc wtedy napewno mi go lekarz zbada ale nie wiem czy nie próbować wcześniej szukać lekarza
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, nie wierzylam w te cale skoki, a Maly marudzil 3tyg non stop,pod koniec 19tyg - spokoj!!!!! Takze chyba zaczne na nowo wierzyc :p
Bokeh, obrazilas sie na nas? ![]() Kija, przecudowny jest Twoj Grzesiu
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
A od czwartku w lidlu będą body i spodenki. Nie wiem czy do lidla się pchać bo u nad to masakra wszystko znika w 10 minut
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało
w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu ![]() a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na spacerze właśnie zaczął mi płakać co mu się na dworze nie zdarza. Podniosłam go i właśnie ulał. Także jak najbardziej może to być przyczyna. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Widzę że wszystkie poszły do Biedry po asortyment dla maluchów Dobrze że ja mam 10km do najbliższej bo mój portfel byłby chudy ![]() Ja właśnie uspałam moją klusie a sama delektuje się kawusią
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
meduzza zapraszamy!! Tylko wczesniej uprzedz, co bym peruke nalozyla ;-p
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhihi ja też mam kawał drogi do Biedronki
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dobrze, że pisałyście o tej zabawce, bo zapomniałam. Wysłałam mamę do biedry. Ciekawe czy kupi to co trzeba
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() U nas ponura pogoda, cisnienie znow chyba zerowe. Mamusie Black mi wlasnie przekazala, ze sloiczki BabyDream to po prostu Hipp a kaszki to Humana. Podawala ktoras/zamierza podawac? Ja mam takiego hopla na punkcie BD ostatnio, ze na pewno sprobuje
|
|
|
|
|
#4287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ubioru na chrzciny - ja bym ubrala w jakies eleganckie portki, body z krawatem (narysowanym takim) i moze kamizelka elegancka? Sa takie gotowe garniturki do kupienia. Nie podobaja mi sie te wszystkie biale koronki, beciki, itp. Cytat:
Za 3 tyg 2 egzaminy, a potem obrona ![]() Jaka obrona, przeciez pracy jeszcze nie mam!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
), chociaz mam watpliwosci czy problemy z kupka u Kuby nie sa od ich mleka...
|
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my za to jedliśmy marchewkę, zimniaka, deser jabłko jagody, sok banan winogrono (mama podała, sama bym się nie odważyła ) a i zupkę jarzynową czyli + por. Dziś dynia, szpinak lub kalafior, nie wiem co wybrać Acha... moja córka śpi już 3,5h ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

ale widzę,że w mojej biedronie nie schodzi dziecięcy towar bo jeszcze body 3szt było, a ja już przed 7 dziś poszłam. Potem zajrzałam do tesco, wychodze a na zewnątrz ciemno, błyska się , a ja nie miałam osłonki przeciwdeszczowej, więc musiałam szybko iść , dobrze że mam blisko. Weszłam do domu i zaczęła się ulewa.

a co!
Ja kupuję oballa, organizer na zabawki ten zawieszany - zieloną żabę (bo pokój młodego zielone dodatki ma) i jeszcze jakieś zabezpieczenia do gniazdek itp.

w ogóle jeżeli w tym miesiącu G dostanie podwyżkę to musimy mieszkania poszukać większego...

taka dumna byłam z siebie a wczoraj patrzę a tam-marchewka,marchewka z ziemniakiem razy dwa,dynia z ziemniakami razy dwa 
Szczęściara. Jakbyś miała taką Blankę Fewci lub Kubusia Nawijki (bez obrazy dziewczyny
I usnął na szczęście. A sąsdiadami się nie przejmuj, ja nawet przez moment o tym nie pomyślałam a okno miałam otwarte.