![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() straszne zwierze -hahaha bardzo straszne ![]()
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- http://gazetki.biedronka.pl/g92,wiel...o%20odkrywcy/0
![]() |
![]() |
#183 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A babeczki wyglądały tak gustownie, jak 17 latki z wiejskich dicho... więc ewidentny kryzys ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do drugiego to ![]() ![]() ![]() będzie - ![]() moi rodzice to harleyowcy .w weekend był zlot harleya davidsona we wrocławiu i tata przywiózł Rochowi bodziaka z logo h.d i napisem "i'm no momma's boy " ![]() ![]() ![]() tz uciekły szarańcze (dla kameleona ) .skaczą sobie po pokoju . do póki ich nie wyłapie ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec sie nie przejmuj - na pewno po czasie sie przyzwyczai ![]() Cytat:
![]() ![]() ano moze moze - nie mam nic na przeciwko - jak to mowia we moim ''ulubionym'' filmie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ok ide czytac ost 7 strone - bo pozniej znowu mi bd pisac - ze wiadomosc PRZELADOWANA grafika ![]() ![]() ![]() . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak reaguje na siostrę? mocno zazdrosny? niektore "maskotki" mnie na serio przerażają... ale dziś dostał od sąsiadki ślicznego, klasycznego misia. bardzo się wzruszyłam ![]() ![]() ale wczoraj nie mogłam znaleźć jakiejś czapeczki sensownej... ma znów katarek i TŻ wysnuł teorię, że wyjęłam spoconego na cycka i go przewiało ![]() dziś oczywiście miał ją na sobie tylko na trasie mieszkanie-auto. i po czapeczce ![]() doobbbreeee!
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spocony cycek - też dobry...
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 2 - takie ''mlode tapeciary'' sa zajeFajne ![]() ![]() ad 3 - ![]() ![]() no i witam sie z wami nocna pora - u mnie za oknem JASNO ... ![]() ![]() tak jak wspominalam dzien minol mi bardzo milo - oby wiecej takich dni bylo.to nic ze wygladam jak BURAK bo mnie ciut spieklo po rekach ![]() dzis zaproponowalam znajomym - ze jak bd chcieli wyjsc w jakas sobte to im z dziecmi zostane 4 i 5 latek, we sumie one juz o 20 spia ![]() '' ooo w takim razie trzeba zapytac Johna czy ci towarzystwa nie sotrzyma'' ![]() ![]() no i dla NIE POSIADAJACYCH fejsa - wrzucam fotke pt ''Breastfeeding of the future '' ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Monika, a próbowałas już użyć suszarki, żeby Kuba usnal,? Dziś na mojego podziałal odkurzacz jak tz odkurzal - oczka mu w mig poleciały. Potem po kapaniu i karmieniu kokosil się w lozeczku, więc dałam mu smoka, śpiewy moje i glaskanie nie daly rady żeby usnal to wlączyłam suszarke i śpi już ponad 2h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to naprawdę zmarźluch z Kaliny! wow! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bodziaki super!!! Cytat:
fajna fotka ![]() Pani - słodka czapeczka ![]() Agnjeska - współczuje, że już musisz wracać do pracy ![]() -------------------------------------- My zaraz się zbieramy na drugą kontrolę bioderek.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-05-20 o 07:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ubrany był w elegancki garniturek i miałam jeszcze becik satynowy do kościoła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Witam Was! Gratuluję porodów i cudownych dzieciaczków!
Dziewczyny mam do sprzedania komplet do chrztu dla dziewczynki: Sukienka, buciki i opaska takie: http://allegro.pl/piekny-szydzlkowy-komplet-chrzest-i3191580527.html a sweterek i czapeczka takie: http://allegro.pl/piekny-szydzlkowy-komplet-chrzest-i3171645286.html Córcia miała na chrzcinach tylko sukieneczkę przez około dwie godziny oraz czapeczkę dwie minuty. Sukieneczka jest wyprana w proszku lovela. Jeśli któraś byłaby zainteresowana proszę o info na priw. Cena to 100zł plus koszty przesyłki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |||||
Zakorzenienie
|
kasia
![]() Cytat:
![]() Mój też mi pomaga, że hej. Też wczoraj miał jeden dzień wolny. I co? I awantura od rana. Rano wstałam, nakarmiłam małego, poszłam mu dorobić butlę i połozyłam obok tż. Mały oczywiście krzyki ryki a tż nic. W końcu po chwili się obudził i do mnie z pretensjami, że dziecko płacze. Ja mu mówię, że przecież robię mu jedzenie i ma go jakoś zagadać, zanim butla nie będzie gotowa. Ten z wielkim bólem wziął małego( bo oczywiście jest zmęczony ) i dalej wąty do mnie, że źle robię, że powinnam butlę przygotować wcześniej i niech lezy w lodówce w razie w. Tłumaczę mu, że mleko musi być świeże, a ten dalej swoje ![]() Mówię Wam, tak mnie wkur***, że szok. Siedzę całymi dniami z małym, czytam ciągle coś na temat pielęgnacji i opieki nad dzieckiem, wymieniam się z Wami uwagami, a ten zero pojęcia o pewnych rzeczach, a w teorii i krytykowaniu mnie najlepszy. Cały dzień się o to kłóciliśmy. A wieczorem - ja padnięta o 22 już zalegam w wyrze, a ten do mnie, że chce baraszkować. Mówię mu, że jestem padnięta i idę spać, bo zaraz będę musiała wstać. No i znów awantura - o to, że tylko ja wstaję w nocy do małego itd. Mówię Wam, masakra. Cytat:
![]() Fajnie jak się ma dwójkę ( lub więcej ) dzieci i jest to że tak powiem towarzystwo mieszane, czyli chlopiec i dziewczynka, ale takie dążenie za wszelką cenę i histeria, że się ma dwóch synów a nie ma córki - hm... nie rozumiem tego chyba do końca Cytat:
![]() jaki skupiony na pozowaniu do zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aaa i wczoraj skapitulowałam i dałam Nikosiowi smoczka ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy na szczepienie. Nikoś chyba cos przeczuwa, bo od rana wierci się w łóżeczku i nie chce spać. O, wlaśnie trochę przykimał, to lecę się tapetować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się na odchowalni
![]() Boski weekend był ![]() ![]() ![]() Współczuję przeżyć z TŻ tami - brać ich za fraki i do roboty ![]() monika_g może warto zapytać mamusie w wątku styczniowym jak sobie radziły z tą nietolerancją czy ogólnie takimi problemami, jak widać u nas na wątku ich nie za dużo albo te co mają dziewczyny poznikały..więc ciężko coś doradzić, poza wsparciem nic nie możemy pomóc .. ![]() Cytat:
![]() Wrzuciłabyś tego Johna też :P A poza tym ![]() ![]() No i fajnie że nas aż tyle dotrwało, mam nadzieję, że podobnie jak w styczniówkach, część dziewczyn wróci jak się trochę ogarnie i miną problemy brzuszkowe -koło 3 miesiąca ![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-05-20 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Megi - o ile idziesz z placzacymi dziecmi spokojnie to mnie taki obrazek ani nie dziwi ani nie drazni czy cos w tym stylu.
ostatnio dosc czesto widze mamy(?) krzyczace na dzieci wyladowujace na nich swoje frustracje itp. Ja wiem ze czasem brakuje sily bo mi nie raz naprawde rece opadaja ale bez przesady. W ogole od kiedy chodze z wozkiem bardziej zwracam uwage na reakcje rodzicow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() młody się budzi więc zdążyłam tylko sniadanie zjeść i troche was poczytać ![]() Wczoraj na spacerze zjadł butle ![]() ![]() niby jestem dumna że zjadł a z drugiej strony przykro mi że musze mu butle dawać ![]() ![]() Mały wczoraj spotkał się ze swoją kuzynką dokładnie o miesiąc młodszą co do dnia, kruszynka się urodziła 2900 a teraz ma 3800 więc jest mniejsza niż jak on się urodził ![]() ![]() Cytat:
![]() Taka duża ![]() ślicznotek ![]() Cytat:
![]() ale nie narzekam bo mój przynajmniej zasypia wieczorem ładnie sam w łóżeczku i do 3 albo 5 śpi nieprzerwanie ![]() kochana ![]() Cytat:
![]() Mój maluch ma plesniawke i 2 razy miał nystatyne ale nie pomogła a ma termin tylko 7tyg i pediatra stwierdziła że jest taka mała że napewno mu nie przeszkadza więc teraz daje tylko aftin na smoczek i może kiedyś pomoże.. kochana na ile starcza delicol? Ile ma ml a ile się miesci w 1kropelce? Bo chce wypróbować ale nie wiem czy mnie stać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Demeter - suszarka i odkurzacz pomagaly przy kolce uspokajal sie czasem zasypial ale po wylaczeniu szybko sie budzil. Tak na chwile to i na rekach zasypia ale spi tylko do momentu odlozenia. Czasem podstawiam go w wozku pod rozstrojone radio ale tez chwilowo dziala.
Liwka - dzieki. My sami kupujemy wszystko. Pani - ale slodki pulpecik z Michalka. A ja mam taka chudzine. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Nyaa - wspolczuje i rozumiem. A czemu masz wyrzuty po smoczku? Ja nie mam ale rzadko Jakub chce.. a po mm wczoraj mialam straszne wyrzuty sumienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Malpka - moj z butelki ciagnie wszystko tylko potem ulewa bardzo. Po moim mniej ale i tak bardziej niz po cycu. Wyprobuj go wczesniej bo ja sobie nie wyobrazam zeby ktos dawal pierwszy raz mm i byl tak oblany jak wczoraj maz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
My po bioderkach! jest ok
![]() ![]() Ładna pogoda na dworze...chce iść kosić trawę a Miśke dać do wózka ale nie wiem czy będzie spała przy takim hałasie ![]()
![]() |
![]() |
#200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - hehe, no takie odchylowe pomysly mam czasami :P no za duzo slonca wczoraj ewidentnie bylo ![]() ad 3 - ![]() Cytat:
![]() ad 2 - co do tz, ![]() ![]() ![]() ad 3 - ![]() Cytat:
![]() ad 2 - mowisz i masz - foto zatytulowane '' sweetasna Samo☠☠☠ka '' ![]() ![]() ![]() ad 3 - ![]() no i witam sie w piekny Poniedzialek 20go Maja moja MILOSC KONCZY DZIS 2 miesiace ![]() ![]() ![]() ![]() Mlody obudzil sie 15 min temu, o dziwo chyba nie glodny bo lezy u mamusi na lozeczku i sam ze soba rozmawia machajac konczynami :P a mamusia je sniadanko - butla juz zrobiona ![]() chyba dzis tez pojde do kolezanki bo juz dzwonila ![]() and PS - ktora to Ewa ![]() . Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-05-20 o 08:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Witam się w Odchowalni
![]() ![]() Nie wiem kiedy wy macie czas na wizaz ![]() ![]() ![]() Weekend spędziłam poza domem, od wczoraj czytam co naskrobałyście, jestem na 4 stronie ![]() ![]() Buziaki dla Was i dzieciaczków ![]() Ach zapomniałam: Kasia ![]() i do tej sroki ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-05-20 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też muszę pomyśleć o kontroli ![]() Za tydzień drugie szczepienie... Moja to wyróżnia się płaczem, ale i ślinieniem w miejscach publicznych. ![]()
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Szykuję się do pediatry. Nikoś leży w wózku i coraz śmielej gada do grzechotek ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nikoś wczoraj skończył 6 tyg ![]() A Ewa to ja, napisalam ci wiadomość na fejsie ![]() Fajny ten Twój John ![]() a jakie śliczne dzieci będziecie mieli ![]() ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-05-20 o 09:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Co do drugiego to ![]() ![]() ----------------------------- Ale Miśka kupę zrobiła!!! aż boje się zajrzeć w pieluchę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikoś też ostatnio zrobił mega kupę. Ale udało mi się wrobić tż w przewijanie ha ha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i super wyglądacie ![]() i brawa dla Milusia ![]() jeśli ssie smopczek dziecko 2 letnie lub starsze to napewno ale u takiego malutkiego żadnej wady nie powoduje tylko ze trzeba pamietać zeby nie zatykać dziecka smoczkiem tylko dać jak naprawdę potrzebuje i oduczyć najlepiej przed 1 urodzinami ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-20 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Otóż NIE. Rano zawsze leciał do mnie na tulaski, a teraz leci do Kaliny. Tuli ją, całuje, przejawia wszystkie czułości, jakie ja mu okazywałam - łącznie z pierdzioszkami na brzuchu
![]() Cytat:
![]() Co do smoczka - ja też daję na spacerach (płacz w wózku). Czuję się podobnie - dość podle, że dziecku kawał gumy pakuję do buzi... ale widzę, że jej lepiej z tą gumą (o ile zechce zassać akurat). Więc koncentruję się na tym, że to daje jej spokój - a reszta to już moje odchyły psychiczne ![]() Cytat:
Kiedyś byłam na placu zabaw dla najmniejszych dzieci. Chłopiec był z ojcem - gdzieś 2 lata miał, może mniej. Podszedł do huśtawki i uderzyła go w twarz, polała się krew. Ojciec wyskoczył do dziecka i zaczął się drzeć, trząść nim. Dziecko zanosiło się płaczem. Wszyscy dorośli faceta zabili wzrokiem tak, że po kilku sekundach uciekł stamtąd - nawet uwagi nikt nie musiał zwrócić. A prawda taka, że sama bym faceta tą huśtawką walnęła (on pewnie też miał zryte dzieciństwo) Cytat:
![]() My za to wyróżniamy się płaczem, ochotą na jedzenie zaraz po wyjściu z domu (już cała okolica widziała moje cycki) i szczerą nienawiścią do wózka ![]()
![]() |
![]() |
#209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo w nocy i rano mam pokarmu tyle że się najada 1 cycem, a później jest coraz gorzej więc na spacerze ok 2 będzie dostawał butle i wtedy o 5 i 7 mam pokarm więc jest spokojny... a dokarmianie po troche u mnie odpada bo ulewa strasznie i wogole nie chce chwycic butli bo nie jest az tak głodny, ale jest na tyle zeby krzyczec ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() nie wiem jak to możliwe ale mimo że wirtualnie stałyście się takie mi bliskie ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() i brawa za bioderka ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Mimo wszystko ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- [QUOTE=Nyaa;40892976 najlepsze jest to, że mały zrobi kupę prawie po szyję i w ogóle nie płacze. Leży sobie dalej w bujaczku, łóżeczku albo wózku i zajmuje się swoimi sprawami. A nieraz zrobi male siku i raban na cały dom ![]() no właśnie ja poznaję że w pieluszce kupa bo Oliwka staje się niemożliwie spokojna - zero ruchu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.