|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja swojego TŻ też mam ochotę ubić od wczoraj, zatłukę dziada niebawem, tylko muszę wymyślić co ze zwłokami zrobię, bo pozbyć się 2-metrowca będzie ciężko
tak czy siak zatłukę bo już nie wyrabiam Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty i z niecierpliwością czekam na relacje czy Wam też brakuje leżenia na brzuchu, bo mi strasznie
Edytowane przez siasia_31 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:35 |
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!! jak dziś sapomoczucie?
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Teraz mi mówi że okresu dawno nie miałam ale mi się humorki i tak udzielają. Jakby mnie nie wyprowadzał z równowagi to bym humorków nie miała i bym się na niego nie darła |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Oczywiście, że tak, ale napisz coś o sobie ![]() Dzień Doberek ![]() Jak Wam minęła noc? Mnie koszmarnie, wierciłam się jak mucha, to za zimno, to za gorąco, potem ulewa mnie obudziła, później TŻ, myślałam, że w ogóle nie pośpię ![]() Na 16 idziemy na rozmowy, które odbywają się po naukach - jak będzie o planowaniu rodziny to muszę Panią uprzedzić, że ja już zaplanowałam słuchać o tym jak używać kalendarzyka i jak obliczać dni płodne to już mnie raczej nie interesuje ![]() A na 18:20 usg genetyczne |
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Aa no chyba że tak
![]() Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-20 o 09:41 |
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
Troche sie wynudziłam, wczoraj przeleżałam przed TV prawie cały dzień A dziś to juz chodzę trochę podenerwowana i podniecona na myśl o wizycie... tylko czemu to tak późno... Mam nadzieję żę mąż będzie mógł ze mną wejść i zobaczyc dzidziusia. Nie liczę na to że zobaczymy płeć bo to dopiero 13 tydzień, najważniejsze żeby zdrowe było. W sobote w okolicy lewego jajnika co chwile czułam jakieś kłucie. Myślę że to nic poważnego. za dzisiejsze wizyty
|
|
#1928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za USGCytat:
za Twoja wizytę też ![]() i za resztę dzisiejszych
|
|||
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam, tylko strasznie wcześnie bo po 5 mnie z łóżka wykurzyło, ale to dlatego że wczoraj już po 22 poszłam spać
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
jasne
opowiedz coś o sobietez się obudziłam w nocy glodna,ale jakos zasnelam ![]() Cytat:
![]() nie wiem o co chodzi z tym masowaniem,ale często kobiety glaskaly brzuch ![]() mi tez się czasem zdarza,a czasem poklepuje i M. się wkurza,ze bije dziecko ![]() Cytat:
![]() ja na swojego męża nie narzekam jak ja na razie ![]() ja jestem od humorków i wahań nastrojów
|
||
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam, nadrobiłam ale nie cytowałam.Mya- masz rację, za niedlugo każda grudniowa mamuśka nas opuści No trudno :p De - nie martw się że będzie drugi chłopiec, moja mama urodziła 4 córki i 1 syna. Z synem nigdy nie miała kłopotów a z 3 córkami non stop coś. Najgorzej miała ze mną, ale ja zawsze wolałam skakać po drzewach niż bawić się lalkami... myślę że to nie jest reguła, że chłopcy zachowują się gorzej... Agnieszka- moja mama w wieku 29 lat urodziła piąte dziecko, zaraz po tym zaszła kolejny raz i gdyby nie fakt że stracila dziecko, do 30stki miała by ich sześcioro więc nie ma co panikować ![]() Nadrobiłam po łebkach, więc jak ktoś chce zmianę na 1 stronie to proszę PW albo na CZERWONO TUTAJ PISAĆ POGRUBIONYMI ŻEBYM OD RAZU ZAUWAŻYŁA JAK COŚ a U mnie jest z humorem średnio. Cóz, w piątek miałam mnóstwo sprraw do załatwienia, praktycznie od 7 do 14 byłam na mieście potem sie zdrzemnęłam a potem do wieczora sprzątałam, pokłóciłam się z Tż tak ostro, że wyszedł z domu i powiedział że w niedzielę przyjdzie po rzeczy, że mogę go spakowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem udało mi się z nim skontaktować telefonicznie, był już na końcu miasta, ale poprosiłam go o rozmowę i wrócił do domu. JESTEM ZAŁAMANA, ale nie będę nudzić... ![]() W sobote pojechałam na te Zaje*iste urodziny. MASAKRA, wynudziłam sie za wsystkie czasy, mąż nawet się nie upił, bo nie było czym. Zjadłam troche frytek i dewolaja i tyle... bo więcej nie był, nie było nawet Ciasta czy kawy... no cóż....... może tak miało być ale nie miałąm co tam robić przez tyle czasu :/ Za to wczoraj pojechałam z siostrą,mama i mężem nad wodę bo bardzoooooo ładna pogoda była, od samego rana do wieczora tam siedzieliśmy, potem trochę źle się czułam... ale była cudownie A teraz siedze w robocie i mam ochote zabić wszystkich. Mam pytanie do palaczek dawnych, czy zauważyłyście że jak rzuciłyście fajki to też więcej jecie, czywiążecie to z ciążą? Mam w ogóle momenty zawachania, wczoraj wzięłam paierosa do ręki,,, Witam nowe mamusie
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendowo
Biorę się za nadrabianie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-szczupla jestes?Przy pierwszym dziecku czuje sie pozniej ok20 tygodnia,czasem jeszcze pozniej.Moja znajoma jest przy kosci i do 22 tygodnia nic nie czula. Ja przy pierwszej ciazy wazylam 57 kg przy 170cm.Czulam pierwsze oznaki tak ok 17 tygodnia.Teraz juz wczesniej.A dzis poczulam pierwszego leciutkiego kopniaka.Ale ja jestem bardzo wrazliwa i czuje takie rzeczy.Ciesz sie,bo moze nie jestes wrazliwa na bol
I porod bedziesz miala latwiejszy.Ja przez to ze wszystko czuje porod wspominam jako horror.A co tz nabroíl?
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja tez przeleciałam po lebkach ![]() De widziałam brzuszek, super rośniesz
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
No nie jestem szczupła, wrażiwa na ból tym bardziej... moja mama mi powieddziała ze ona czuła ruchy w 4,5 miesiący jak była i też szczupłą nei była. To że ruchów nie ma to tam nic, boję się ze nawet tego smyrania nie czuje ani nic . :/ MAŁO TEGO martwię się ze szkodzę dziecku, bo od ubiegłego tygodnia zrobili nam tu palarnie, niby jest wentylator, okno uchylone, ale tu pali i ekipa sprzątająca, i Ci co przychodzą na szkolenia/staże z UP i naprawdę jest to dość sporo osob a to jest łączone z pomieszczeniem jadalnym, dzielą tylko drzwi. Ale nikt mnie tu nie szanuje ze względu na ciaże i otwierają te drzwi bo tam wytrzymać się nie da i w tej "jadalni" też śmierdzi.. no i jak to wdycham to martwie się że dziecku szkodzę, ale nie mogęjeść na sklepie :/
A MĄŻ mnie nie rozumie po prostu. Częściowo uważa że ja myślę że ciaża to choroba, i nie mogę zrobić tego czy tego. No ale bez przesady. Jestem już tak tym wszystkim zmęczona że nie ogarniam własnego życia, któe się pier*oli na kżdym kroku, a on zamiast pomóc twierdzi że samej będzie mi lepiej, a dziecko może odwiedzać zawsze... i taka gadka, ja jestem osobiście załamana, nie wiem jak mam z nim rozmawiać, co probuje to jest awantura. w niedziele ten wyjazd nam pomógł, ale nie stać mnie żeby dziennie tam jeździć czy coś... choc wiem ze weekend poza domem dobrze by mi zrobil.. mi i jemu.
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ baaardzo nieładnie się zachowuje, absolutnie - nawet jeśli myśli, że przesadzasz - nie powinien Ci tego mówić! Z resztą niech może sam pochodzi w ciąży, to zrozumie ![]() My też ostatnio mieliśmy gorsze dni, ja chodziłam zdołowana, bo od długiego już czasu mąż nawet mnie nie przytula kładąc się spać, w dzień tylko net i net, albo gra, albo na jakimś forum siedzi, i efekt taki, że mocno się ostatnio oddaliliśmy i mijaliśmy... I jak kilka moich ostatnich dni kończyło się dołem i łzami, to chyba zauważył. Obiecał poprawę, weekend był cudny. Ale zobaczymy, czy już tak zostanie Faceci ![]() Na pocieszenie dodam, że ja też żadnego smyrania nie czuję
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam ale bez cytowania, za dużo na szczęście nie pisałyście więc luzik
Z tego co pamiętam: Mamusie grudniowe nie uciekać Nam Miki- ja mam ostatnio straszne duszności aż w głowie mi się momentami kręci... Co do wagi to u mnie 17tc, waga + 1,5kg. Brzuch mi strasznie wybiło, widać już że to ciążowy ![]() Rybka ![]() Dziewczyny, piękne macie brzuszki! A za dzisiejsze wizyty ![]() U Nas weekend był bardzo intensywny;mecz,grill,dzi ałka itp. Nie miałam czasu nawet wejść na neta. Czuję pierwsze kopniaczki No i jeden minus weekendu dorwały mnie zaparcia... w piatek miałam masakrę.., Tż leciał mi po północy do apteki po czopki bo nie moglam zasnąć... wczoraj też je miałam ale już miałam pod ręką czopki więc dałam radę. ![]() W ogóle przez ten weekend się strasznie nerwowa zrobiłam,wczoraj aż się popłakałam z złości bo wszystko i wszyscy dookoła mnie denerwują... Do mojej wizyty 2 dni
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-20 o 10:42 |
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, mnie też wszyscy dookoła wkur*wiają. :/
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie palenia, to mimo tego, że nie palę odkąd potwierdziłam ciążę, to cały czas tak samo mi się chce. Nie wiem kiedy to przejdzie. Z jedzeniem mam tak, że cały czas coś przeżuwam. Nie wiem czy to kwestia rzucenia palenia, czy ciąży? Na początku takie jedzenie non stop pomagało mi na mdłości. Także nie odpowiem ci skąd to się u mnie bierze, ale tak, też więcej jem. |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak on może Ci mowic takie rzeczy, nie rozumiem tego? ![]() ![]() ja nie uciekam,bo ledwo ogarniam ten wątek ale jak wroce do pracy to pewnie znów będę rzadko
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
A była któraś może w lidlu? Ja napalona pojechałam po ciążowe spodnie i leginsy i d pa. Ni ma. Będą dopiero w czwartek. Niech mi któraś to potwierdzi, bo się wkurzę, jak okaże się, że później wyłożyli.
Poprawiłam sobie za to humor piżamką z biedry i uśmiałam się z męża, bo te koszulki trochę za duże na mnie. I jak przymierzyłam w domu to zdziwiony mówi "nie wiem po co kupować sobie dwie za duże piżamy?". Na co z szyderczym uśmiechem odpowiedziałam mu: "niedługo się dowiesz". Dziwną minę zrobił
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ruchami nie martw się absolutnie, nigdy najpierw nie czujesz kopniaków tylko to "smyranie", więc jak pierwsze ruchy mogą wystąpić ok. 20 tyg to własnie o tym "smyraniu" mowa. Rozumiem, że każda chce to czuj jak najszybciej, tym bardziej, że tyle dziewczyn z młodsza ciążą już się tym cieszy, ale spokojnie- nic złego sie nie dzieje A u nas sobota cudna (byliśmy na urodzinach małego znajomych- wielka trampolina, plac zabaw na podwórku, mąż w ogródku do obsługi córy, a ja przy stole z ciastami i tortami jak wróciłam i pomyslałam o słodkim to wesoło nie było o plamieniach uprzedzał, że mogą być, ale to było takie konkretne krwawienie. Całe szczęście, że czuję juz Małą, bo bym chyba wysiadła ze strachu :/ W każdym razie dziś już nie plamię. Tylko oczywieście jak wczoraj zaczęłam latać po necie czy takie krwanienia po badaniu to normalne przy polipie i w ogóle to trafiłam na posty, gdzie dziewczyny pisały, że jak ten polip na szyjce to nie pozwala się jej zamknąc i potem pojawiały się jakieś zakażenia bakteriami z zewnątrz groźne dla maluszka. A jak nie wiem, gdzie ten mój polip jest czy na szyjce włąsnie, no i szyjka zamyka się chyba szybciej, to może mi się jeszcze zdązyła zamknąć. W każdym razie już mnie nerwy trzymają i milionowy raz powtarzam sobie, że więcej nie będę się leczyć z wujkiem google, a i tak co chwilę to robię Kciuki za dzisiejsze wizyty Leginsy w lidlu od czwartku Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-20 o 11:01 |
||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Też właśnie miałam pytać o Lidla
![]() Anulka, to się strachu najadłaś... Ja od początku ciąży nie miałam ani plamień ani krwi więc jak bym zobaczyła u siebie jedno albo drugie to bym chyba w mega histerię wpadła..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to kciuki za dzisiejsze wizyty
ja mam jutro..........
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz jakieś przeczucia co do płci?
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

tak czy siak zatłukę bo już nie wyrabiam

II kreski 13/03
czasami to on się zachowuje jak rozkapryszona baba w ciąży albo i gorzej choć nie wiem kto się może gorzej zachowywać 
za dzisiejsze wizyty 

ale nie cytowałam.

Faceci