|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
3 miesiące od rozpoczęcia kursu minęły w sumie. Szybko poszło, bo zdałam za pierwszym podejściem.
Mój TŻ nie wierzy mi i co dzwoni, to pyta czy go nie wkręcam
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaj super
|
|
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- no ale to było sporo lat temu
|
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawko dobra rzecz.
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
paulinaj super!!!!!
Pamiętam jak ja się cieszyłam że zdałam.W piątek miałam dziwną sytuację. Byłam na rozmowie w sprawie pracy, powiedzieli mi że się dostałam i w poniedziałek mam mieć szkolenie. Bardzo się ucieszyłam że dostałam w końcu pracę (płacą mało ale zawsze jakiś grosz wpadnie, i tak bym szukała dalej), jak wracałam do domu zadzwonili do mnie i powiedzieli że w poniedziałek mam mieć jeszcze rozmowę z jakimś kierownikiem i on zdecyduje. Jak tak można traktować ludzi !!!. Najpierw mówią że się dostałam, potem że nie, ku.....a!!!!Super, w poniedziałek okaże się że nie było po co się cieszyć. ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dzisiaj chciałam wybrać się do Łazienek Królewskich na spacerek z moją drugą kochaną połówką która śpi na mega kacu, umiera z bólu głowy i ma pretensję że budzę !!!!!!!!!![]() ("Przecież idę tylko na dwa piwa do kolegi")Pomijam fakt że dzisiaj prawie wszystkie sklepy są zamknięte a on zapomniał kupić chleb.
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ja też!
|
||
|
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
paulinaj, gratuluję
![]() A na moim zadupiu sklepy otwarte. Chyba właściciele sami mogą stać za ladą, no i stoją. W drodze z kościoła do domu kupiłam lody
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale mam dosłownie tydzień wyrwany z życia przez tą naukę. Dziś teściowa zabrała córkę do siebie to korzystam i uczę się od rana, teraz tylko chwila na kawkę Mam wrażenie, że mój mózg się skurczył od czasów szkoły
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaj witaj w gronie kierowcow!
![]() Bordowa trzymam kciuki! ja się właśnie prażę na słońcu nad jeziorem, wczoraj popiłam i w drodze do domu tz musial się co chwila zatrzymywać bo musiałam to z siebie wyrzucić hehe ale przynajmniej dzisiaj się dobrze czuje dzięki temu :-D |
|
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
Pulinaj, gratuluję!
![]() Sama się boję ech, a wszyscy mają prawko wokół, tylko ja nie. ![]() Ale mam traumę po wypadku, w którym ledwo uszłyśmy z życiem z mamą i po prostu się boję, że nie będę mogła "zaufać" nie sobie, a innym na drodze. ![]() Coraz częściej czuję, że by się przydało. I co ciekawe, autem jeździć potrafię, po drodze wiejskiej ubitej prawda, ale ujadę.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-05-19 o 14:36 |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro w programie TVN "Uwaga" przed godziną 20 o tym, jak PUP w Gorzowie Wlkp. chyba wysyłał bezrobotne kobiety do pracy w agencji towarzyskiej.
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Teraz nie będę musiała odrzucać tylu ofert z powodu braku prawa jady. Mam nadzieję, że los nadal będzie mi sprzyjał i dołączę do grona pracujących już niedługo
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ja właśnie jade do pup zobaczymy co mi zaproponuja w tym stażem.
milego dnia dziewczyny! |
|
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dzisiaj druga rozmowa, zobaczymy jak mi pójdzie. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#3619 |
|
BAN stały
|
Jak to mówią głupi ma szczęście. Wygrałam na fb próbki kosmetyków.
Dokładnie z tego co wyczytałam, to wygrałam, maseczkę oczyszczającą z minerałami, lakier do paznokci firmy e.l.f próbki : kremowy żel lipidowy do mycia twarzy, krem kojąco-regenerujący, odświeżający krem nawilżający na dzień, żel do mycia twarzy NIVEA, emulsja do kąpieli , push up cure Efektima PHARMACARE, ochronny krem nawilżająco-rozświetlający SPF 30 , krem specjalny Emolium, krem na noc redukujący niedoskonałości , podkład Affinitone MAYBELLINE.![]() Szkoda, tylko , ża ta moja ostatnia 3 wygrana , kwiatki do butów to jakieś chyba oszustwo. Pisałam wam o nich tutaj. Minął miesiąc kwiatków nie ma. Pisałam do kobiety tydz temu w piątek , co z moja wygarną, czemu jeszcze nie dotarła do mnie. odpisała mi , że wyśle je mi w tamten poniedziałek. Minął tydz znów kwiatków nie ma. Jak do jutra nie przyjdą, to jej znów napiszę maila, Zapytam w mailu czy już wysłała mi te kwiatki. Bo ileż to można wysyłać wygraną. To już moja 4 wygrana. pierwsza wygrana to lakier do paznokci, druga wygrana to perfumy, trzecie te nieszczęsne kwiatki, czwarta próbki kosmetyków. Mam nadzieję, że te próbki nie będą szły w takim tempie jak kwiatki do butów. |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem już po, będą dzwonic z decyzją do czwartku, obojętnie czy mnie wybiorą czy nie bo muszą mi skierowanie podpisac i muszę się z PUP rozliczyc.
Powiem Wam, że nie wiem co mam robic jeśli mnie wybiorą. Staż na 5 miesięcy, potem zatrudniają, ale tylko do końca roku, bo tak mają pieniądze, a co później to nie wiadomo. Już na stażu musiałabym miec swoje auto, aby miec czym dojeżdżac do rodzin - no chyba że dostałabym rodziny w mieście to mogę się na pieszo przemieszczac, ale jeśli w gminie to muszę miec samochód. Mojego taty teraz nie ma bo jest w Niemczech, więc nie miałabym możliwości kupic samodzielnie auta. Przy pensji stażowej jakieś 700 zł na rękę, odjąc dojazdy, nie wiem czy zwracają koszty za dojeżdżanie do rodzin... Nie chcę wybrzydzac, ale w ogole mnie to nie urządza... Aaaaaaa no i zadzwoniła do mnie ta kobieta z przedszkola i niestety ale wybrała kogoś innego...
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się dowiemy wszystkiego. Wrzucę tutaj link jak już będzie dostępny na necie.
|
|
#3622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do stażu, to faktycznie finansowo lipa jak dojazdy doliczyć.. |
|
|
|
|
|
#3623 |
|
BAN stały
|
Przyszły kwiatki do butów. Na zdjęciu w necie wyglądały dużo ładniej niż w rzeczywistości. Nie obszyte dokładnie, bo nitki z nich wychodzą. Jakościowo takie sobie.
Teraz pora czekać na próbki kosmetyków, fajnie, że w tych próbkach jest lakier koloru ciemna czerwień.Gwiazdeczka, mi się wydaje, ze koszty dojazdu powinni zwracać. Traktować wyjazdy jako np delegacje. Jak robiłam w szkole to byłam z panią z sekretariatu w mieście 30 km od mojego odebrac i przeliczyć talony. Byłyśmy autem tej pani z sekretariatu. Później ta Pani , z którą byłam wypisała sobie delegacje i miała w ten sposób zwróconą kasę za paliwo. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-05-20 o 12:02 |
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety... przy obecnych cenach paliwa rzadko pokrywa to 100% kosztów tankowania. Np. w przypadku mojego auta o spalaniu około 6l/100km (benzyna 95 ), zwrot pokrywa około 80% kosztów tankowania. Przykro mi z powodu przedszkola
|
|
|
|
#3625 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- o lol! |
|||||
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
kurczę, parę dni temu się tak spiekłam na słońcu, że dziś mi bąble powychodziły na ramionach, dekolcie Mam zamiar złożyć dokumenty do Starostwa i chciałam się Was zapytać, bo wiem, że często składacie aplikacje do różnych urzędów, jak ja mam się zwrócić w liście motywacyjnym? Starostwo Powiatowe bla bla bla, Szanowni Państwo? Podpis własnoręczny? Na coś jeszcze zwrócić uwagę? Chcę to zanieść osobiście. Włożyć wszystko razem do koperty? Koszulki? Kopertę opisać? Help!
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-05-20 o 13:12 |
|
|
|
|
#3627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Na kopercie pisałam tak jak było w danym ogłoszeniu np. dotyczy naboru na stanowisko............... ............, adres urzędu. List motywacyjny podpisany własnoręcznie, z prawej strony u góry pisałam np. Starostwo Powiatowe, adres. Niżej Szanowni Państwo,.... |
||
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też można stara się o zwrot kosztów dojazdu, ale tylko maksymalnie 100 zł, więcej nie dają - ostatnio jak pracowałam jako opiekunka dziecięca i dojeżdżałam na wiochę autem rodziców to mi zwrócili jakieś 70 zł (czyli ta stówka brutto). I te zwroty są tylko przez 3 miesiące. Tusia, no właśnie nie mam jak teraz kupic auta... Taty nie ma, ja się na tym nie znam, a mam kupic pierwsze lepsze auto które zaraz się rozkraczy? Zresztą nawet nie ma takiej kasy w domu, bo ostatnio rodzice wyłożyli bratu na auto by miał czym dojeżdżac do pracy i on ich teraz spłaca. Heledore, o widzisz... nawet nie wiedziałam jak to jest dokładnie. |
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpis własnoręczny i data musi być na każdym dokumencie (nawet na ksero dyplomu szkoły, poza tym oczywiście oświadczenia). Włożyć do koperty. U mnie w ogłoszeniu było napisane, aby na kopercie napisać tylko numer referencyjny ogłoszenia, więc tak też robiłam, żadnych swoich danych nie umieszczałam. Przeczytaj dokładnie całe ogłoszenie. Nie ma tam takich informacji odnośnie tego co umieścić na kopercie? Zawsze możesz zadzwonić do pokoju, do którego trzeba złożyć te dokumenty. P.S. Gratulacje zdania prawka i to za pierwszym razem! :brawo: Teraz masz szerszy wybór ofert.
|
|
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że pokrywają koszty w całości...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

, szybko Ci poszło 

- no ale to było sporo lat temu
!!!. Najpierw mówią że się dostałam, potem że nie, ku.....a!!!!

Teraz pora czekać na próbki kosmetyków, fajnie, że w tych próbkach jest lakier koloru ciemna czerwień.