|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Powysyłałam zaproszenia, ale do niektórych z Was mi się nie udało
![]() Jeszcze jakie fotki muszę dodać, ale to już jak w domu będę. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Też próbowałam tego mleka, ale zrezygnowałam, bo Domcia coś się z kupą męczyła, a następnego dnia w ogóle nie chciała go pić i wróciłam do Hippa. |
|
|
|
#4292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
UFFF, nadrobilam
dziec mi przespal 1,5 godz wiec moglam poczytac dba aby mam byla w miare na biezaco ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Niego! a torcik - paluchy lizac Cytat:
odzywaj sie czesciej, chociaz teraz to pewnie masz slubno-weselne klimaty w glowie tylko Cytat:
![]() ale to juz koniec koniec? tak na amen? czy bedzie nastepna seria...jak sie skonczylo? |
||||||
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie się skończyło - nie wiadomo w końcu czy Jerzy się ożenił czy nie. Najlepiej zobacz sama
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-05-20 o 12:14 |
|
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
laski, co myslicie, bo już sama nie wiem
http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...zka_jablka.pdf
|
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja kocham miłością absolutną, jak on mi zasypia przy piersi, chlipKochana, ja młodego tak ubrałam (jedyne zdjęcie ze chrzcin ) w drodze do kościoła :P zbytnio nie widać, ale miał pod spodem białe bodziaki bezrękawnik, na to biała koszula, muszka, kapelusik, spodenki w krateczkę i białe satynowe buciki, jako JEDYNY nie był w wielkim białym becie no ale tamte dzieciaczki to k.miesiąca miały, mój był najstarszyCytat:
Ale słoiczki.... Chyba Holle (Szajka )
|
|
#4296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40889570]
Ja swój dzisiejszy dla Agatki pokażę - ręka nie moja, ciocia nakładała krem ja robiłam foto :d [/QUOTE] lal!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() jakie oczyska! Cytat:
szacun! Cytat:
![]() witaj spowrotem w naszych skromnych progach! gdzie bylas jak cie nie bylo???? |
||||
|
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biala-koszula-body...237916571.html do tego spodnie szare http://allegro.pl/polspiochy-modne-s...243205173.html tylko że te spodnie to mogą być za grube, niby w kościele chłodno ale po kościele to się przecież ugrzeje... pamiętam, że kiedyś pokazywały dziewczyny taką koszulę z namalowanym krawatem ale ja jej znaleźć nie mogę Cytat:
|
||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, u nas na chrzcinach dość chłodnawo było, i ulewa była
|
#4299 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie rzygał więc chyba ok.Cytat:
Cytat:
My już po zakupach i po spacerze. W najbliższej biedrze nie było organizerów żabek ale na szczęśnie mam na osiedlu 3 Biedry więc kupiłam w następnej. Zahaczyliśmy też o Lidla i kupiłam dla chrześniaka Lego duplo. Mówię Wam ten oball to hicior Młody miętosił go cały spacer, usnął trzymając go w rączce i w buzi i jak spał to cały czas go trzymał
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, u nas w jednej Biedronie były te oballe za 17,99, ale dwupak!!! A mąż z Krakowa przywiózł jeden za 30zł
moja mama dokupiła Pietraszkowi tego drugiego, podłużnego.Dziewczyny, jak wam wrzucę pomysły na kolory w mieszkaniu to się nie obrazicie? 2 tyg już męczę temat i nie potrafię się zdecydować, a w czwartek muszę pojechać i kupić farby..... Projekty robiłam w tym duluxowym programie
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion roladki schabowe
schab kroję w plastry, rozbijam dość cienko, solę, pieprzę, smaruję musztardą, wkładam po kawałku ogórka kiszonego, sera, może być też wędlina, papryka wszystko zwijam, obsypuję mąką i na rozgrzany olej daję, jak się podsmaży to dodaję wodę, jeszcze trochę musztardy i się tak dusi, potem jak się już trochę poddusi to można dodać cebulki pokrojonej w pióra jak dla mnie mniam mniam trzeba tylko pilnować żeby się nie przypaliło, bo to się dość gęste robi
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zamiast tej koszuli taki rampersik wlasnie albo bodziak... http://allegro.pl/listing/listing.ph...98%5D%5B1%5D=1 http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-11764 Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-05-20 o 12:44 |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero mi załadowało
Nancy-ja ubieram tak (załącznik) A na drugim mój śpiochu
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
Ilussion a ile kosztowały? (org. i oball)?
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że napisałaś bo bym odrzuciła :P Dziewczyny na nic sie nie obraziłam !!!! ![]() na Was?:PPo prostu najpierw te chrzciny tydzień temu potem wróciła znami siosra tż no i dzis rano pojechała a jak ona była to nie siedziałam na necie a tymbardziej na forum ![]() Ale już jestem mam nadzieję że się wbiję.... a jak nie to chyba w następnej części. Ale ponawaim pytanie kiedy sie spotykamy ? Nie mam pojęcia co u was i strasznie mi z tym źle ;( a teraz wracam do mojej marudy dzis przechodzi sama siebie 2 razy!!!! ręce mi opadają
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
Pstryniu, w książkach byłam
A jak nie w książkach to Nada mi rozumu nabijała do głowy. Właśnie mam siniaka nad górną powieką , tak mi małpa strzeliła
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dawaj dawaj, ja uwielbiam urządzanie mieszkania... szkoda że moje już gotowe
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj dawaj buuuuuuu, ja też mam daleko do biedrony
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
aaaaaa no ok, czaję
![]() Pietraszko spał 40min w łóżeczku!!! pierwszy raz od hm..... miesiąca?! a co to za organizer?
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A myślałam, że tylko moje dziecko tak śpi... W sobote przez cały dzień nie spała może 3-4 godz. drzemkę... Myślę, że tak. U nas też ta czasem jest. Robi się marudna, biorę na ręce i jest żyguś.. |
||
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj byliśmy cały dzień u moich Rodziców także miło zleciało. Nie ma to jak pyszny obiadek u Mamy Po powrocie Ewa nie dała się wykąpać tylko zasnęła szybko, obudziła się o 23 i dalej spać. Potem do 3:20 miała cztery pobudki i jak pojadła to zabawa do 6. O 7 w końcu usnęła mi na brzuchu i spała 1,5h. Ludzie, skąd to dziecko bierze siłę do zabawy to ja nie wiem. No i nie zebrałam moczu na posiew przez to wszystko, jutro będziemy polować. Nancy w ogóle jak jest lepiej z tym moczem do badania, bo lekarka powiedziała mi, że do ogólnego to przelać z woreczka do jałowego kubeczka, a pani w laboratorium, że wolą cały woreczek zaklejony i włożony do tego kubeczka. A na posiew dostałam teraz taką specjalną buteleczkę.. |
|
|
|
#4313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pająk... brr... ja mam arachnofobię i wpadam w histerię nawet przy rozmowach o pająkach ![]() Cytat:
![]() My kupiliśmy oball ten dwupak oraz podłużny. Ale ten podłużny tylko w jednym kolorze... Cytat:
![]() Nancy, Lady - moja nie usypia od początku przy piersi W nocy tylko jak na śpiocha je, to tak, ale to jedyne sytuacje
|
|||
|
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oball 17,99 organizer 14,99 zielonego żabola wzięłam http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...do%C5%9Bnie/22
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahaha ale jaja
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
wstydzę się trochę, ale co tam :P
pokój ściągnęłam z google potrzebowałam jakiegoś przykładowego po prostu żeby jako tako sobie to wyobrazić. Dzisiaj poproszę męża, żeby zrobił zdjęcia tamtego mieszkania i spróbuję na prawdziwych pokojach 1) pokój Pietraszka 2) przedpokój 3) salon 4) sypialnia pokoju Piotrusia i przedpokoju jestem właściwie pewna, natomiast salon (boję się, że będzie za ciemny, ale zawsze marzyłam o brązowych eleganckich ścianach....z tymże meble, kanapa, wszystko będzie właśnie w brązie i się boję, że będzie zbyt ciemno), a sypialnia.... no coś mi nie pasajet :/ fioletowa ściana będzie przy zagłówku łóżka, na to chcę jasne wzorki - na necie widziałam takie ładne połączenia, a tutaj kompletnie nie potrafię dobrać kolorów.... Illusion, Ty nie narzekaj, masz przepięknie urządzone mieszkanie, z tego co widać na kawałkach zdjęć chociaż jak chcesz, to zapraszam, dostaniesz budżet i hulaj dusza
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
aha, no i kuchnia, zielonego pojęcia nie mam
|
#4320 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pomalowałam pazury 1 warstwę i teraz pytanie za 100 pkt, czy dam radę drugą czy Niunias się zaraz obudzi Wiem, problem nie z tej ziemi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), chociaz mam watpliwosci czy problemy z kupka u Kuby nie sa od ich mleka...
dba aby mam byla w miare na biezaco 
i życzymy wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania!

dla Niego! a torcik - paluchy lizac 
... masakra!
w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia
a ja kocham miłością absolutną, jak on mi zasypia przy piersi, chlip
Za 3 tyg 2 egzaminy, a potem obrona 

6 5 4 3 2 1

pierwszy raz od hm..... miesiąca?!