|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Ja tam się nie przejmuję aż tak, co pasuje, a co nie. To kwestia osobnicza
![]() Nie każdy wygląda dobrze w pastelach, nie każdy chce przykuwać oczy czerwienią. Ja idę teraz na wesele w czarnej kiecce + czerwone dodatki i uważam, że ok. Jedynie co, to faux pas byłby kolor biały/ecru jako gość weselny/świadkowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-20 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie biały czy ecru dla gościa nie jest nietaktem o ile nie jest to długa suknia. Na wielu weselach na których byłam kobiety miały sukienki w tych kolorach, często matki PM mają kostiumy ecru. Nigdy nie rzucało mi się to jakoś szczególnie w oczy. PM ma specyficzną suknię, długą, rozłożystą, elegancką. Zwykła sukienka gościa nie będzie źle wyglądała w tłumie innych gości.
Natomiast dla świadkowej wg mnie obowiązuje pewien dress code. Takie jest moje zdanie.
#3065 |
Zakorzenienie
|
Racja mamy czesto maja ecru jednak to przewaznie są takie bardziej kostiumy. (moja napewno nie bedzie takiej miala)
![]() nie każda PM ma suknie rozłozysta i taka ktora bardzo rzuca sie w oczy, ja planuje miec skromna delikatna, wiec wolalabym zey zadna inna kobieta nie zalozyla nic bialego |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każda ma rozłożystą, elegancką - niektóre mają zwiewne, niezbyt zdobne. A przecież nigdy gość nie wie, jaką PMka będzie mieć sukienkę. Moim zdaniem nie ma co porównywać kostiumu matki PMki do sukienki ecru/białej/ ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() i to jeszcze własna SIOSTRA! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() Cytat:
![]() I bardzo fajnie to wyglądało! ![]() moim zdaniem świadkowa może mieć każdy kolor, byle nie czarny, bo to mi jakoś nie pasuje. Owszem, czarna sukienka na wesele jest ok, ale nie dla świadkowej. ![]() EDIT: dodaję foto świadkowej z panną młodą ![]() ![]() ![]()
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-05-20 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zadomowienie
|
Przyznam się bez bicia - nie czytałam i nie nadrobię. Niestety dostałam @ i chodzę po ścianach. Także tylko melduję się i może później wpadnę na chwilkę.
#3069 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tłumie gości na weselu każdy jakoś ginie. Na każdym weselu na którym byłam jakaś laska była w bieli. Nigdy nie zauważyłam żeby wyglądało to źle. Jest taki misz-masz że ta jedna czy dwie osoby nie zrobią tragedii. Jedyną osobą jest świadkowa która jest obecna przy PMce przez większość wesela. Co do porównania kostiumu matki do sukienki... Większość PM-ek celuje jednak w tradycyjne suknie ślubne, długie i na kole. Krótka sukienka gościa w starciu z suknią ślubną to dla mnie to samo co garsonka - obie giną przy sukni ślubnej.
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() |
#3071 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Rozeznanie
|
ja jedyne czego "zarzadam" od swiadkowej, to kolor (nie czarny i bialy ani inny kremowy) i ewentualnie kroj. u mojego brata swiadkowa byla tak okropnie ubrana, ze w porownaniu z panna mloda, ktora wygladala po prostu przeslicznie ona wygladala jak starsza brzydsza siostra mimo, ze (rownolatka) w rzeczywistosci jest calkiem niezla laska
![]() chociaz troche mnie kusi zaproponowac jej cos co by sie zgrywalo z moja wiazanka :p no nie kolor w kolor, ale jakos tak harmonijnie :p ale sluchajcie jaka akcja: moja swiadkowa prawdopodobnie bedzie sama, bo jej facet ( fotograf) mial juz zaklepany dawno termin na jakies tam wesele... :/ normalnie chyba z bratem najwyzej przyjdzie :p nie wiem, ale tal glupio troche. |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Dzieki!!
Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Rozeznanie
|
kurcze a ja juz moje poprosilam :p tak po prostu na wspolnym spacerze na majowce ( razem spedzalysmy) :p to chyba za pozno ? po za tym nie mam jeszcze konkretnych wytyczncyh
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Ktoras z was pytala jakie bedziemy miec prezenciki dla gosci. To beda cukierki z naszymi inicjalami i data slubu albo tylko z imionami, zapakowane w papierowe torebeczki. z tego sklepu: http://www.papabubble.com/ zakladka personalized candy. jak bylam druhna, zamowilam dla panstwa mlodych ogromnego lizaka z ich imionami i data slubu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
Opiumalfa no wlasnie ja pytalam
![]() tez myslalam o jakis cukierkach, ale moze nie tyle spersonalizowanych ile w fajnych pudeleczkach zwiazanych z naszym slubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
witam po weekendzie
![]() co do poruszanych to watkow to: garnitur slubny - P. najpierw mówił tylko o czarnym, ale ostatnio patrzyliśmy na ciemno granatowe. Chciałabym żeby ślubny garnitur nie był tylko jednorazowy, a wydaje mi się że właśnie nie-czarne dają większą mozliwość używania ich. Napewno będziemy polować na okazje i promocje. Moj P. dostaje smsy z PAWO jak są jakieś promocyjne akcje - rok temu kupił sobie garnitur, koszulę i buty za niecałe 800zł ![]() noclegi - wesele będziemy robić w stronach P. (pomimo akcji z salą dalej planujemy robić wesele na Podhalu..) Ode mnie jest to ponad 150km, więc noclegi napewno będą. Przy zapraszaniu będziemy o tym mówić gościom, żeby też nam przy potwierdzeniu obecności dali znać czy będą korzystać z takiego pokoju czy nie sukienki białe/czarne - jak dla mnie sukienki białe czy bardzo jasne raczej nie pasują na wesele (chyba że kolorowe dodatki, jakieś motywy na sukience).. Sama nie ubieram się tak i tego też bym oczekiwała od moich gości. Wydaje mi się że taki kolor powinnien być zarezerowany dla PM. Chociaż na zdjęciu PM i świadokowej pokazanym przez Tycikata wygląda to ok ![]() Co do czarnych nie mam nic przeciwko, chyba że będzie to moja teściowa.. Kiedyś rozkminiała w czym ona pójdzie bo w sukienkach nie chodzi, jej kolory to głównie czarny i biały..Mam nadzieję że nie pójdzie w czarnej, będzie wyglądać jakby ślub byłby dla niej żałobą dla pierworodnego syna.. A co do naszej sali - dziś planujemy jechać i zoabczyć jeszcze inna. Wtedy będziemy decydowac co robimy.. Czy może któraś z Was jest kwiaciarką lub zna się na kwiatach lub zna kogoś kto się zna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele to nie przedstawienie i nic się nie stanie, gdy świadkowa ubierze się na niebiesko zamiast różowego. Dla mnie to lekkie przegięcie. Prezenciki dla gości Nie będzie. Dla mnie to strata pieniędzy. Wolę zadbać o to, by wesele było udane od strony gastronomicznej, muzycznej i % ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-20 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robia tez takie personalizowane paczuszki z imionami i data slubu. no i sa przede wszystkim bardzo smaczne!!! Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-05-20 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o takich cukierkach na stole weselnych, ale nie jako prezent, tylko o tak o.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
mi sie bardzo podobaja druhny w czerni http://pinterest.com/pin/46232333647019458/ http://pinterest.com/pin/131659989078355105/
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sayitwithasweetie.co.uk/celeb...il-ceremonies/
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Ale mnie zainspirowałyście takim pudełkiem dla świadkowej
![]() ![]() ![]() dzięki za pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zadomowienie
|
Moja siostra (świadkowa) wie, że kolor przewodni, to fiolet-dlatego sama zaproponowała, że ona też będzie fioletowa :p - to tak odnośnie narzucania koloru przewodniego świadkom..... nie załączył mi się cytat
![]()
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-05-20 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.