|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Powinni zwrócić koszty dojeżdżania do rodzin. W przeciwnym razie nie brałabym tej oferty. No ale z drugiej strony, skoro nie masz auta, to jest szansa na dostanie tego stażu mimo wszystko? Szkoda, że nie wyszło z przedszkolem.
|
|
|
#3632 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś ma bardzo oszczędne auto, nie włącza ogrzewania ani klimy i w dodatku jeździ na tanie paliwo (gaz?) to może mu się zwróci w całości.
Akurat w moim przypadku obecnie zwraca się 80%. Ale jest dużo zmiennych bo np jakbym jeździła na trochę lepszej benzynie 98 (zamiast 95) i włączała klimę jak tylko zaświeci słońce (wolę otworzyć okno, nie cierpię klimy) to zwrot byłby już tylko rzędu 60%
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tych kosztach zapomniałam się pytac, ja to często tak mam, że zapominam ze stresu :/ ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40897315]ja kupilam z mezem teraz auto 6 letnie bardzo drogie i.... trzeba wlozyc dodatkowo dwa tysiaki bo sie nam cos zes***** bardzo rzadko u nas sprzedaje sie auto, ktore sie nie psuje;] szukaj innej roboty,bez przesady.[/QUOTE] wiem coś o tym bo jak my kupiliśmy z rodzicami auto to może pojeździliśmy miesiąc i już była popma wtryskowa do wymiany, czyli 3 tys. dokładki, mój tata prawie się popłakał |
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego polecam ściąganie aut z zagranicy (np. Niemiec). Ja swój ściągnęłam na zamówienie przez firmę się tym zajmującą i jestem zadowolona. Fakt, że za chwilę muszę wymienić rozrząd (o czym wiedziałam, bo po przejechaniu 150 000 km w każdym samochodzie powinno się go wymienić), ale tak to nie mogę narzekać. A samochód jest 10-letni.
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Jestem po drugiej rozmowie i chyba mam pracę. Do końca tyg mam szkolenie a potem test.Jak zdam to mnie zatrudnią, jak nie zdam to nie wiem. Podobno wszyscy zdają ![]() Praca na słuchawce, ale zawsze coś ![]() Chyba powinnam się cieszyć |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Linia wychodzaca,przychodzaca? |
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40898359]Jak na sluchawce to pewnie wszyscy zdaja,tyle,ze polowa sie wykruszy podczas szkolenia znajac zycie i to, jak takie szkolenia wygladaja...
Linia wychodzaca,przychodzaca?[/QUOTE] Linia wychodząca. Windykacja telefoniczna jednej z sieci komórkowych |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3640 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40896163]mi prawko nie pomoglo w szukaniu pracy ale moze Tobie sie uda
[COLOR="Silver"][/QUOTE]Na pewno zwiększy szanse. Zdarzyło mi się kilkanaście ofert, na które nie mogłam alikowac, bo wymagali prawa jazdy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam jutro rozmowę w salonie Reportera. To jest nowy sklep otwarty w naszej galerii, jeszcze tam nie byłam. Wiecie może czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie? I jak ogólnie wyglądają tam zarobki?
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Już dzisiaj na "Uwaga TVN".
http://www.wiocha.pl/933408,Urzad-Pr...-Klubu-Nocnego
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilometrówka jest trochę wyższa niż 40 gr. Jaka stawka za kilometr – czyli kilometrówka w 2013 roku Marzec 25 2013 01:23PM W dzisiejszych czasach większość przedsiębiorstw i dużych firm musi jeździć w różne miejsca, załatwiać, spotykać się z kontrahentami. Bez samochodu byłoby to stanowczo utrudnione. Nie zawsze jednak firmę stać na zakup nowych pojazdów. Dlatego korzystają z uprzejmości pracowników, którzy udostępniają swoje osobiste samochody do załatwiania spraw zawodowych. Ale nie za darmo, ponieważ rozliczają się z pracodawcą. Aby ustalić, ile wynoszą koszty eksploatacyjne wprowadzono tzw. kilometrówkę, która określa średni koszt przejechania każdego kilometra. W roku 2013 stawka będzie taka sama, jak rok wcześniej. Wedle ustawy z kilometrówki mogą korzystać pojazdy osobowe, motocykle oraz motorowery, które należą do podwładnego. Od 2007 roku stawka utrzymuje się na takim samym poziomie. Jest to o tyle niekorzystne dla przedsiębiorców, że wciąż wzrastają koszty użytkowania pojazdów, benzyna, naprawy i części. Wedle wciąż obowiązujących zasad kilometrówka wynosi 0,5214 zł za pojazd o pojemności silnika do 900 cm3 oraz 0,8358 zł, gdy pojemność silnika przekracza 900 cm3. Natomiast dla motocykli 0,2302 zł, a motorowerów 0,1382 zł. Istniały plany, które już 2 lata temu miały zmodyfikować sposób regulowania kilometrówki, bowiem nieustannie zmienia się sytuacja gospodarcza i ekonomiczna w kraju. Najlepiej by było, gdyby szacowana kwota za przejechany kilometr była co roku dostosowywana do rynku. Z roku na rok opłacanie za eksploatację pojazdu pracownika przestaje być opłacalne. Gdyby jednak udało się przeforsować konieczne zmiany, wówczas wysokość kilometrówki podniesie się o około 0,40 zł za każdy pojazd. Jest to duża podwyżka i być może dlatego tak długo trwa wdrażanie jej w życie |
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jupiiiii ! Oby rzeczywiście to była "ludzka" słuchawka! ![]() U mnie... DUPA. Byłam na rozmowie dzisiaj popołudniu, to już 3 etap! I co? Pytania po raz trzeci te same, babeczki miłe i w ogóle i mają dać znać do piątku ostatecznie. Wszystko fajnie, tylko że ja mam prawdziwą grypę od 4 dni, ledwo żyłam, głos jak menel, wygląd jak po kacu. Uprzedziłam uprzejmie o swoim stanie, ale mam wrażenie, że swoim występem nie zachwyciłam.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-05-20 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
Chyba już wymiękam
TŻ jest na stażu w państwówce ściśle związanej ze swoim zawodem. Pierwszego dnia kierownik poinformował go, że zwalnia się miejsce na stanowisku, na którym jest stażystą i żeby się starał, uczył bo chcą go przyuczyć a potem zatrudnić. Stanowisko typowo męskie, praca dość ciężka fizycznie. Po 3 miesiącach rozpoczęła się rekrutacja, TŻ złożył więc wszystkie dokumenty, dalej kierownictwo "stało" za nim, dawali mu rady, rozmawiali o wynagrodzeniu. Na rozmowie kwalifikacyjnej otwarcie powiedzieli "chcemy z panem pracować". Do drugiego etapu - rozmowy z dyrektorem przeszło 4 mężczyzn. Dziś ogłoszono, że na stanowisko zatrudniono kobietę, którą jak się później okazało TŻ widział czekającą pod pokojem dyrektora dzień po oficjalnych rozmowach.
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki Pępuszki - jak mam się ubrać na jutro na ten test? Galant?
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
no ale to nie zmienia faktu że auta brak... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
kupiłam sobie torebkę!
kremową, pikowaną, piękną! widziałam też piękne buty do niej, ale i tak była droga, więc odpuściłam:| po buty wrócę po 1 czerwca bo dostałam kupon zniżkowy no chyba, że nie dostanę umowy to nie kupię...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- może nie galowo ale elegancko |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40906031]kupiłam sobie torebkę!
kremową, pikowaną, piękną! widziałam też piękne buty do niej, ale i tak była droga, więc odpuściłam:| po buty wrócę po 1 czerwca bo dostałam kupon zniżkowy no chyba, że nie dostanę umowy to nie kupię...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- może nie galowo ale elegancko[/QUOTE] Poka. ![]() Dostaniesz, dostaniesz. Też uważam, że elegancko wypadałoby coś przyodziać.
|
|
#3651 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
oczywiście, nie oszalałam aby płacić 99 zł, tańsza była ![]() tylko na żywo jest mocno kremowa. tu tego nie widać. strzelę jutro fotę bo teraz tż się patrzy
|
||
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
wcale bym się nie zdziwiła
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40906031]kupiłam sobie torebkę! kremową, pikowaną, piękną! widziałam też piękne buty do niej, ale i tak była droga, więc odpuściłam:| po buty wrócę po 1 czerwca bo dostałam kupon zniżkowy no chyba, że nie dostanę umowy to nie kupię...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- może nie galowo ale elegancko[/QUOTE] Poka poka poka ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dziękuję za sugestię przyodzieję zatem coś eleganckiego ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Faaaaajna torebunia
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. U mnie straszna posucha, żadnych zaproszeń na rozmowy, ani żadnych perspektyw na pracę. Jestem coraz bardziej przybita..... Nie wiem co robić, gdzie mam jeszcze szukać....
Cały czas szukamy mieszkania, mamy kilka na oku, ale ceny przerażają... Mam już dość, chcę pracować.... |
|
|
|
|
#3654 |
|
BAN stały
|
Miałam tel w sprawie pracy. Pan mówi do mnie, że szuka sekretarki do nowo powstającej firmy w mieście 30 km ode mnie. Na początku wydawał się poważny, wydawało się wszystko ok. Jak tu nagle pytanie czy jestem dyspozycyjna odp, że tak. Później pyta mi się czy mam dzieci i męża. Potem coś zaczyna kręcić, a na koniec dodaje, bo ja nie ukrywam, że szukam osobistej asystentki. Czy była by Pani zainteresowania taką pracą. Więc ja od razu się wyłączyłam. Co za głupi człowiek. Ja nawet CV w ostatnim czasie do miasta 30 km ode mojego na żadną sekretarkę nie wysyłam. Wysyłałam CV do jakiegoś sklepu i szmateksu. Może w ogłoszeniu podał inne stanowisko pracy niż sekretarka. Aż się będę bała od dziś wysyłać CV
W gruncie rzeczy nie wiadomo , gdzie te nasze CV trafiają. Mógł nie dzwonić, tylko maila napisać. Aż się trzęsę cała z nerwów.
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki!
Wróciłam z testu, trudny nie był, bo kojarzyłam, że o takim czymś czytałam, ale odpowiedzi takie, że wszystkie 3 mi pasowały hehe a tylko jedna była prawidłowa. Mają dzisiaj do 17 dzwonić do ludzi którzy przeszli dalej - no więc ![]() Ludzi było sporo, jakieś 50-60 osób, ale liste mieli na ponad setkę tylko chyba podzielili nas na dwie tury. Ciekawe doświadczenie. Byłam też w CH chciałam CV zostawić, ale oczywiście się krepowałam. Złożyłam tylko 1 CV w Calzedonii. Jestem beznadziejna. |
|
|
|
|
#3656 |
|
BAN stały
|
Oglądałyście wczoraj uwagę . Urząd giełdę pracy do agencji towarzyskiej urządzał. Urzędnicy się tłumaczyli, że nie mogli przyjąć oferty pracy od tego pracodawcy i musieli giełdę zorganizować, mimo, że wiedzieli, ze nie chodzi o pracę hostessy, tylko wiadomą jaką.
|
|
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Link do wczorajszego reportażu. http://uwaga.tvn.pl/64651,wideo,4209...,reportaz.html
|
|
|
#3658 |
|
BAN stały
|
http://www.papilot.pl/praca-i-pienia...ni-RAPORT.html
Młodzi nie mają pracy bo są leni, bezczelni i chcą zarabiać .
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
„Mój znajomy, który prowadzi aptekę, szukał przedstawiciela handlowego. Znalazł młodą dziewczynę po studiach, która umiała niewiele, za to podczas rozmowy zażyczyła sobie płatne nadgodziny, telefon służbowy i prowizję od podpisanych umów"
Taaa... bo pewnie dziewczyna miała robić po godzinach za darmo i dzwonić ze swojego prywatnego telefonu, na swój koszt ![]() artykuł żałosny i jednostronny.
|
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
przedstawiciela handlowego. Znalazł młodą dziewczynę po studiach, która umiała niewiele, za to podczas rozmowy zażyczyła sobie płatne nadgodziny, telefon służbowy i prowizję od podpisanych umów"........
Przecież to standardowe dodatki do pracy PM/PH w aptekach więc skąd zdziwienie???? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Myślałam, że pokrywają koszty w całości...

W gruncie rzeczy nie wiadomo , gdzie te nasze CV trafiają. Mógł nie dzwonić, tylko maila napisać. Aż się trzęsę cała z nerwów.