![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() bzinka no wlasnie takie male krosteczki, chropowate, a na policzkach rozwiajaja sie do takich malusich pryszczykow, lekko zaczerwienione - jak dziecko placze lub jest mu cieplo to wtedy sa bardziej widoczne, na spacerach, gdzie jest chlodniej mniej. U nas sa na czole, na policzkach, na szyi, na uszach i za uszami - najbardziej mnie martwia uszy, bo sa takie az napuchniete lekko - -w piatek idziemy do pediatry na kontrole to dopytam - bo na razie to polozna nam zdiagnozowala ten tradzik niemowlecy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Luna - wieczorem postaram sie sprawdzic i napisze o tym delicolu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() -------------------------------------------- Kurcze...w sierpniu jestem świadkową u siostry i zabieram się już za organizacje wieczoru panieńskiego. Chcemy jechac do Łeby ale ciężko mi znaleźć jakiś nocleg na jedną dobę...;/
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-05-20 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytanie, czy smarowac toto i natluszczać, czy nie, mam Bepanthen albo Linomag Bobo A+E.
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-05-20 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zazdroszczę takiego 5 minutowego smiechu albo i dluzszych ;]
![]() ![]() ![]() co do tradziku to i my chyba takie cos lekko mamy, na buziaku.. ale nam polecono przygotowana woda tylko przemywac. u nas sie pojawilo wczesnie, i jest lepiej, na policzkach ladnie schodzi, na brodzie siedza krostki ale tak delikatnie, jak sie czerwieni maly to bardziej widac fakt.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Monicca - ja od poczatku nosze w pionie juz w szpitalu tak bralam. Teraz juz glownie w pionie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- anika są jeszcze krople- wiem bo Oliwce kupowałam i one są wydajniejsze
![]() |
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marcelowi wlasnie na policzkach wychodza takie malenkie zakonczone zolta wydzielina i zaczynam sie obawiac, zeby to sie nie rozwinelo) ale mimo wszystko jestem nadal ciekawa Waszych opinii ![]() Ja to jak zobacze jakas krosteczke to od razu mam stracha i 1000 mysli, ze to alergia - spanikowana jestem ![]() bzinka jaka Hania ma przesliczna sukieneczke ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-20 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Masażyki
Ważyła sroczka kaszkę Weź w swoją dłoń rączkę dziecka, drugą ręką po kolei delikatnie zaginaj paluszki dziecka do środka, mówiąc przy tym wierszyk: Sroczka kaszkę warzyła (w rączce malucha mieszaj jak w miseczce). Dzieci swoje karmiła. Temu dała - na łyżeczce (zaginasz pierwszy paluszek). Temu dała - na miseczce (drugi plauszek). Temu dała - na spodeczku (trzeci). Temu dała w garnuszeczku (czwarty). A dla tego (dochodzisz do kciuka)? Nic nie miała! I frrr!!! Po więcej poleciała (naśladuj rękami ruch skrzydeł ptaka). Podkuwanie konika Tu podkóweczka tu, tu, tu (rysujemy palcem na stopie dziecka kształt podkowy) Tu gwoździczek tu, tu, tu (delikatnie kłujemy dziecko w stopę) I młoteczkiem: puk, puk, puk (delikatnie palcem udajemy uderzenia młotka) I pilniczkiem: pitu pitu, pitu (jeździmy dziecku po stopie palcem, udając, ze szlifujemy pilnikiem gwoździe. Dziecko ten ruch łaskocze, więc się śmieje i wyciąga zaraz drugą nogę do podbicia podkóweczki) Poznajemy ciało Idzie, idzie stonoga a tu... noga! Idzie, idzie malec a tu... palec! Idzie, idzie koń a tu... dłoń! Leci, leci sowa a tu... głowa! Leci, leci kos a tu...nos! Łączę się w bólu, ja miałam ból zatokowy i wczoraj i w sobotę.. i katar mam lekki, maluszek to tez cos pokichuje ale nie jst zle. Mi glowe rozwala. Moderna u maluszka na policzku tak bylo zolte konce na tym pryszczyku ale nie rozwinelo sie znikaja powolutku. chyba dzisiaj zastosuje do zabawy to to ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-20 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Dziewczynki - zdrUFka wam i waszym dzieciaczkom zycze
![]() ![]() Co do tradziku moj mlody jeszcze nie mial tego, ale czytalam ze moze sie utzymywac nawet do 3miesiaca - wiec bez obaw kUlezanki ![]() Oooo smiech dziecka ... Miod dla uszu - moj na razie nawet sie do mnie nie usmiecha, w sensie ze jak podchodze - smieje sie tylko sam do siebie kiedys juz sie najje a dalej ma smoka od butli w buzi ;-) - ale tez sie mogem sie doczekac - ![]() ![]() U mnie tyz pogoda sie psuje :-/ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- eluska kochalam za Mlodu sroczke z kaszka - mama mlodszej jeszcze czasami robila tak : Glaskajac po glowie / wlosach - mowila "gesty las" - po czole "puste pole". Delikatnie dotykala oczu "dwa patrole" - a pozniej Noseczek - buzieczek -brudawka ( miala chyba na mysli - brode hihi ) i cos tam jeszcze ;-) No ale mase mase tego chyba jest na necie trza ino poszukac ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a miesko dobre i z piekarnika.. ![]() (u nas leje i leje deszcz.. caly tydzien ma byc znowu taki sp... ![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za link o promocji w Biedronce, fajna promocja nie? kupię chyba 3 już na zapas
![]() ![]() Co do kup :P , to mój mąż dziś rano 3 razy przebierał w ciągu 6 minut może...hehe, czekał i czekał w jedną by się chyba nie zmieściło mój synek tak sadzil i dlatego wybral 3 pampki ![]() Tez jak zrobi kupkę to spokojny ale jak siku jest to zdarza sie ze krzyk straszny a co sie bedzie ![]()
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez chcialam ale juz sie jednej nauczylam ![]() my z tz jakies bajki opowiadamy malemu, a i czasem cos tam gadamy ile to razy mi sie zrymowalo szkoda, ze nie napisalam ![]() Jeszcze się pochwalę, że na chrzest kupilam sukienke, i na sluby 2 ktore mamy. ![]() Brakuje mi butow i na torebke mam chrapke, ale jeszcze troszke czasu mam wiec czekam ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- tak jak w lotku, tylko w tym wypadku my wygralismy a w lotku nams ie nie trafia ![]() ooo i widze w biedronce wkladki laktacyjne dada za 5 zl 30 szt. a moj maz w aptece wczoraj musial kupic 50 sztuk za 16 zl aaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Witam was
Martwi mnie jedna rzecz u Kacperka jutro będzie miał miesiąc a nadal nie odpadł mu pępek... położna mówi że to normalne ale mnie sie wydaje że za długo to trwa co wy o tym myślicie????? Psikam mu go oseniceptem
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
no coś strasznego. Mama jak była ze mną to zemdlała i kolejnym razem juz nie weszła do środka tylko pod drzwiami czekała heh
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz pępek od octeniseptu sie tak moze goic moja lekarka mowi, ze teraz na szczepienia z dzieckiem przychodza z kikutkami. Mysle ze u Ciebie/u Was lada dzien odpadnie, przecieraj mu go nadal. My juz mamy ladny pepuszek, srodeczek ladnie wszedl i juz tylko czasem przecieram ale jest juz sucho i czysto. Ale u mnie jest parówka, chcę deszczu, burzy choć na trochę.. a jutro tak z 19 stopni i na spacer.. ale mnie glowa boli ![]() przesylam zdjatko mojego Pawcia http://imageshack.us/photo/my-images...e0299ffee.jpg/ _________________________ _________________________ ___________ ooo wlasnie kupa idzie na snie ciekawe ile pospi bo pampek juz obfity ![]() _________________________ _________________________ _________________________ _________________________ _____ Mam pytanie dziewczyny. Czy otwieracie okna w pokoju gdzie spi. lezy maluch?? bo ja sie czesto boje ale otwieram. Nie robie przeciagow nie wiadomo jakich. Tak to wietrzymy pokoj ale w taka pogode gorac nie wiem jak sobie radzic, bo ja sie czuje okropnie i w ogole czlowiek sie poci grzeje i mowie NIE.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję dziecięcych śmiechów
![]() Zazdroszczę, ale moja tak szeroko się do nas uśmiecha ciągle, że poczekam jeszcze troszkę, warto. W końcu 10 dni młodsza od Waszych ![]()
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- ma któraś książkę- Zabawy z niemowlakami na kazdy dzień- widziałam ją w Rossie, ale nie miałam jak przejrzec bo bączek juz wydawał jęki z wózka. Warta zakupu?
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten burzowy dzień
![]() Melduję, że oboje przeżyliśmy pierwszy dzień sami ze sobą ![]() ![]() ![]() Masakra jakaś z tymi owadami była przez tę przedburzową pogodę. Teraz leje, my w domciu już z TZem, Krzyś śpi jeszcze, ja kończę obiad. Już mniej się boję jutrzejszego "sam na sam" ![]()
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam mój 1 raz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem tylko, jak wieje to na noc zamykam drzwi od innych pokoi, żeby przeciągu nie robić, bo Hania śpi akurat przy drzwiach a one muszą być otwarte, bo kot w nocy się przemieszcza na trasie łóżko-miska ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.