Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 16:31   #2011
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Zmykam na kawkę do koleżanki,chociaż z domu wyjdę
Dajcie znać jak po wizytach
Miłego popołudnia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:58   #2012
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Anoula, b.ładne obrączki.
Mieliście jakieś swoje złoto do przetopienia?
Mój tata coś ma, ale TŻ się uparł ze chce płacić za obrączki bo jest obrażony trochę na moich rodziców więc jeszcze zobaczymy jak to będzie rozliczane. Na pewno trochę taniej niż normalnie bo to znajomy złotnik.
I dziękuje

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
piękne będą! czekamy na real foto

Ja wróciłam z przerwy... u mnie w miasteczku jakieś wyścigi kolarsie są i całe zablokowane...fajnie, że coś się dzieje, ale dziwnie tak w tygodniu
Dzięki

U Ciebie kolarze to bardziej normalne, ja sobie dzisiaj grzecznie stoję w kolejce do świateł a tu... chodnikiem zakindala gość na koniu aż się zaczęłam zastanawiać czy nie mam zwidów. Rodzicom się pochwaliłam to tata mówi ze to gość który w taki sposób przyjechał na obrady sejmiku małopolskiego. Ale ładne WTF przeżyłam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:04   #2013
siasia_31
Raczkowanie

śliczny brzuszek Trele w ogóle z tych zdjęć brzuchatków które widziałam to macie takie zgrabne, okrągłe i ładniusie mój to jakiś taki niezdecydowany w jakim kierunku ma rosnąć hmmm

u mnie od 13-tej burza burza deszcz burza itd..... więc przespałam pół dnia, lepsze to niż siedzieć w towarzystwie znienawidzonego od wczoraj Tż

Mój syn już przyswoił myśl o rodzeństwie teraz mam 1000 pytań a czy już wiem jaka płeć, gdzie schowamy xboxa no bo do 6 roku życia to za małe dziecko żeby mu dać grać więc mój syn będzie musiał grać w ukryciu, czy będzie mógł ze mną iść zobaczyć dziecko na usg, i w końcu że teraz czeka go ciężkie zadanie kupowania ze mną rzeczy dla dziecka, no bo jego zdaniem sama wózka nie wybiorę on mi musi ze wszystkim pomóc, a i najlepsze że jak urodzę to muszę poszukać pracy popołudniami że jak on wróci ze szkoły to się zajmie dzieckiem a my możemy iść do pracy. Cały mój kochany syneczek, martwi się o wszystko
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:12   #2014
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
u mnie od 13-tej burza burza deszcz burza itd..... więc przespałam pół dnia, lepsze to niż siedzieć w towarzystwie znienawidzonego od wczoraj Tż

Mój syn już przyswoił myśl o rodzeństwie teraz mam 1000 pytań a czy już wiem jaka płeć, gdzie schowamy xboxa no bo do 6 roku życia to za małe dziecko żeby mu dać grać więc mój syn będzie musiał grać w ukryciu, czy będzie mógł ze mną iść zobaczyć dziecko na usg, i w końcu że teraz czeka go ciężkie zadanie kupowania ze mną rzeczy dla dziecka, no bo jego zdaniem sama wózka nie wybiorę on mi musi ze wszystkim pomóc, a i najlepsze że jak urodzę to muszę poszukać pracy popołudniami że jak on wróci ze szkoły to się zajmie dzieckiem a my możemy iść do pracy. Cały mój kochany syneczek, martwi się o wszystko
Ci Ci zrobił TŻ?

Synek bardzo inteligentny super reakcja mimo pierwszego szoku.
Stary 2013-05-20, 17:14   #2015
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
U Ciebie kolarze to bardziej normalne, ja sobie dzisiaj grzecznie stoję w kolejce do świateł a tu... chodnikiem zakindala gość na koniu aż się zaczęłam zastanawiać czy nie mam zwidów. Rodzicom się pochwaliłam to tata mówi ze to gość który w taki sposób przyjechał na obrady sejmiku małopolskiego. Ale ładne WTF przeżyłam
niezłe zdziwko

Cytat:
to super!
Starszy brat już organizuje życie dla maluszka fajnie, że tak się przejmuje i to przeżywa
Stary 2013-05-20, 17:14   #2016
ryba91
Zakorzenienie

w piatek miałam ciśnienie 143/89. Dzisiaj też, do tego mnie mdli i jest mi słabo. PRZECIEZ JESTEM W II TRYMSTRZE. dlaczego mnie to spotyka......... już nie daje rady, ledwo na oczy widzę. Ratujcie!! jak ktoś się modli niech pomodli się i za Nas aby ten ból przeszedł i mdłości......
Stary 2013-05-20, 17:16   #2017
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
w piatek miałam ciśnienie 143/89. Dzisiaj też, do tego mnie mdli i jest mi słabo. PRZECIEZ JESTEM W II TRYMSTRZE. dlaczego mnie to spotyka......... już nie daje rady, ledwo na oczy widzę. Ratujcie!! jak ktoś się modli niech pomodli się i za Nas aby ten ból przeszedł i mdłości......
Rybko oby szybko te bóle przeszły
a takim samopoczuciem powinnaś iść na zwolnienie chociaż wiem, jaka u Ciebie sytuacja z pracą a możesz chociaż szybciej wyjść do domu??
Stary 2013-05-20, 17:19   #2018
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzuszek Trele w ogóle z tych zdjęć brzuchatków które widziałam to macie takie zgrabne, okrągłe i ładniusie mój to jakiś taki niezdecydowany w jakim kierunku ma rosnąć hmmm

Ale super, że młody tak wszystko organizuje

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Rybko oby szybko te bóle przeszły
a takim samopoczuciem powinnaś iść na zwolnienie chociaż wiem, jaka u Ciebie sytuacja z pracą a możesz chociaż szybciej wyjść do domu??
nie mogę, ale jutro wykreśliłam się z grafiku. za to teraz to mnie czeka..... środa-pon dziennie po 12h. obym dala rade :P tutaj szystko jest tak popierniczone że ja nie wiem, mam nadzieję że mój tż się ogarnie i będę mogła wcześniej iść na zwolnienie niż 15października
Stary 2013-05-20, 17:31   #2019
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa obrączki haha nie ma dokładnego zdjęcia bo trochę namieszaliśmy. Znajomy złotnik powiedział że jakiekolwiek zdjęcie z internetu mu nie przyniosę to on nam takie obrączki zrobi i wyszukałam takie jak w załączniku, ale wprowadziliśmy modyfikacje. Przede wszystkim bez diamencików, odwróciliśmy kolory tzn na zewnątrz będzie białe złoto w ten pasek w środku będzie z żółtego złota i ma być spolerowana na błyszcząco bo ta tutaj jest matowa. Widziałam podobny model ale zaokrąglony a my od początku stwierdziliśmy że chcemy obrączki płaskie, dlatego pokazałam złotnikowi to zdjęcie 21 czerwca mamy odebrać to jak będę miała live photo to się pochwalę.

żeby się Maleństwo chciało pokazać
Śliczne obrączki

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiesz, kiedyś powiedziałabym "Chciałabym dziewczynkę". Dziś, po tej przepuklinie i po stresie z krwawieniem naprawdę wszystko mi jedno, marzę, żeby było donoszone i zdrowe
Choć jeden aspekt przemawia za dziewczynką: ja mam odstające uszy i moje dziecko pewnie też będzie miało, a dziewczynce jednak łatwiej zakryć. Nie chciałabym, aby przeżywało to, co ja kiedyś Durna jestem?
Nie martw się, byle do Komunii dziecko wytrzymało bo wczoraj w wiadomościach trąbili, że rok przed rodzice wpadają w szał i zaczynają wszystko organizowac, na pierwszy ogień lecą operacje plastyczne najczesciej korekcje odstających uszu.
Przepraszam, nie to żebym bagatelizowała Twoje obawy, tylko żartuję, ale padłam wczoraj po prostu. A dziecko częściej niż po rodzicach, takie rzeczy dziedziczy po dziadkach, także nie przejmuj się niczym na zapas. Poza tym tak jak piszesz- najważniejsze zdrowe i donoszone, reszta się zawsze jakoś poukłada

Cytat:

Rozbroił mnie z tą pracą

Cytat:
Ale super, że młody tak wszystko organizuje

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

nie mogę, ale jutro wykreśliłam się z grafiku. za to teraz to mnie czeka..... środa-pon dziennie po 12h. obym dala rade :P tutaj szystko jest tak popierniczone że ja nie wiem, mam nadzieję że mój tż się ogarnie i będę mogła wcześniej iść na zwolnienie niż 15października
Rybka obys mogła szybciej, bo współczuję tych maratonów w pracy serdecznie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:40   #2020
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Śliczne obrączki
Dziękuję
Stary 2013-05-20, 17:48   #2021
siasia_31
Raczkowanie

Cytat:
Ci Ci zrobił TŻ?

Synek bardzo inteligentny super reakcja mimo pierwszego szoku.
ciężko powiedzieć co mi zrobił po prostu mnie wkurza, czasami uważa że jest najmądrzejszy na świecie, poucza mnie notorycznie, a mówi to z taką miną, powagą i wyniosłością, że ja jestem od razu na nie choćby miał rację. Wczoraj zaczęliśmy oglądać film na kanapie i oczywiście zasnęłam (jak zwykle, w ciąży nie jestem w stanie obejrzeć nic w całości ) a ta mądrala idź się połóż do łóżka bo chrapiesz i nie słyszę filmu, moja reakcja "nie bo mi tu wygodnie" i tak trzy razy, aż się wkurzył i wyłączył film, po czym poszliśmy spać. Wszystko byłoby ok gdyby dzisiaj od rana nie zaczął sie na ten temat produkować, i swoje mądrości wysnuwać mówię Wam czarny, paskudny i przemądrzały
za to mam kochane dziecko, i ustaliliśmy z moim synkiem, ze fajnie gdyby był chłopiec, dla dziesięciolatka dziewczyny są bleeee

Cytat:
ja mam od 3 lat nadciśnienie, biorę dopegyt, bezpieczny w ciąży, musisz iść nawet do internisty, powinien Ci przepisać, takie ciśnienie jest niebezpieczne, a zwłaszcza duże skoki w dół i w górę. Stanowczo za dużo Rybko pracujesz, przestań się litować nad szefem i w końcu idź na zwolnienie, przecież nie może Cię zwolnić, ani teraz ani po ciąży bez konkretnej przyczyny.
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:54   #2022
Kabriela
Zadomowienie

Wróciłam z pracy i siadam do pracy przecież to jest jakiś absurd. Przynajmniej zjadłam kalafiorową, której też podobno za dużo nie można, bo kalafior powoduje wzdęcia i gazy.....grrrrrrrrr

Dziewczyny ja też nie jestem pocieszona tym masowaniem i głaskaniem brzucha i też miałam nadzieje, że to już przesada i po prostu jakiś wymysł, jednak po rozmowie z lekarzem, przeczytaniu dwóch artykułów na ten temat i jeszcze sprawdzeniu tego w książce o ciąży, zadzwoniłam w desperacji do Cioci, która jest matką 3 dzieciaków. Na moje nieszczęście potwierdziła tezy zasłyszane wcześniej, nie powinno się masować brzucha ( nikt nie jest w stanie mi powiedzieć o jakie masowanie chodzi), ugniatać nie wolno, głaskać też nie wolno i co najgorsze nie wskazane jest to w żadnym trymestrze, bo właśnie: macica może zacząć akcje skurcze, istnieje możliwość odklejenia łożyska, macica staje się twardsza i dziecku to strasznie wadzi a nas może zacząć mocno pobolewać brzuch.

Do takiego stopnia podobno się to może dziać, że moja Ciocia powiedziała, że Ona przy pierwszej ciąży nieświadoma niczego w 7-8 miesiącu wywołała sobie skurcze masowaniem i wylądowała w szpitalu, wtedy lekarz jej powiedział, że to nie jest dobry sposób, chyba że chcemy rodzić.

Sama nie jestem z tego powodu zadowolona, bo ja masowałam i nawet sobie tego nie żałowałam, zwłaszcza jak mnie brzuch pobolewał to wtedy najmocniej masowałam, bo miałam nadzieje, że mi to pomoże, jedno jest pewnie rzeczywiście nie pomagało teraz się nie dziwię.

Sama nie wiem, zapytajcie może swoich lekarzy na wizytach, bo ja mam wrażenie że za chwilę zgłupieję do reszty!!!!

Edytowane przez Kabriela
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:03
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:58   #2023
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ciężko powiedzieć co mi zrobił po prostu mnie wkurza, czasami uważa że jest najmądrzejszy na świecie, poucza mnie notorycznie, a mówi to z taką miną, powagą i wyniosłością, że ja jestem od razu na nie choćby miał rację. Wczoraj zaczęliśmy oglądać film na kanapie i oczywiście zasnęłam (jak zwykle, w ciąży nie jestem w stanie obejrzeć nic w całości ) a ta mądrala idź się połóż do łóżka bo chrapiesz i nie słyszę filmu, moja reakcja "nie bo mi tu wygodnie" i tak trzy razy, aż się wkurzył i wyłączył film, po czym poszliśmy spać. Wszystko byłoby ok gdyby dzisiaj od rana nie zaczął sie na ten temat produkować, i swoje mądrości wysnuwać mówię Wam czarny, paskudny i przemądrzały
Jakbym czytała o swoim TŻ, też czasem mu sie zdarzy walnąc mi gadkę umoralniająca.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy i siadam do pracy przecież to jest jakiś absurd. Przynajmniej zjadłam kalafiorową, której też podobno za dużo nie można, bo kalafior powoduje wzdęcia i gazy.....grrrrrrrrr

Dziewczyny ja też nie jestem pocieszona tym masowaniem i głaskaniem brzucha i też miałam nadzieje, że to już przesada i po prostu jakiś wymysł, jednak po rozmowie z lekarzem, przeczytaniu dwóch artykułów na ten temat i jeszcze sprawdzeniu tego w książce o ciąży, zadzwoniłam w desperacji do Cioci, która jest matką 3 dzieciaków. Na moje nieszczęście potwierdziła tezy zasłyszane wcześniej, nie powinno się masować brzucha ( nikt nie jest w stanie mi powiedzieć o jakie masowanie chodzi), ugniatać nie wolno, głaskać też nie wolno i co najgorsze nie wskazane jest to w żadnym trymestrze, bo właśnie: macica może zacząć akcje skurcze, istnieje możliwość odklejenia łożyska, macica staje się twardsza i dziecku to strasznie wadzi a nas może zacząć mocno pobolewać brzuch.

Do takiego stopnia podobno się to może dziać, że moja Ciocia powiedziała, że Ona przy pierwszej ciąży nieświadoma niczego w 7-8 miesiącu wywołała sobie skurcze masowaniem i wylądowała w szpitalu, wtedy lekarz jej powiedział, że to nie jest dobry sposób, chyba że chcemy rodzić.

Sama nie jestem z tego powodu zadowolona, bo ja masowałam i nawet sobie tego nie żałowałam, zwłaszcza jak mnie brzuch pobolewał to wtedy najmocniej masowałam, bo miałam nadzieje, że mi to pomoże, jedno jest pewnie rzeczywiście nie pomagało teraz się nie dziwię.

Sama nie wiem, zapytajcie może swoich lekarzy na wizytach, bo ja mam wrażenie że za chwilę zgłupieję do reszty!!!!
Nie dobrze to czytać, ja mam co raz częściej ochotę podotykać brzuszek, poczuć pod palcami jak rośnie (bo na ruchu Juniora to za wcześnie). Ale chyba faktycznie trzeba się będzie zacząć powstrzymywać.
Stary 2013-05-20, 18:03   #2024
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym czytała o swoim TŻ, też czasem mu sie zdarzy walnąc mi gadkę umoralniająca.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Nie dobrze to czytać, ja mam co raz częściej ochotę podotykać brzuszek, poczuć pod palcami jak rośnie (bo na ruchu Juniora to za wcześnie). Ale chyba faktycznie trzeba się będzie zacząć powstrzymywać.

Ja też się masuje, głaszczę, dotykam, bo próbuje wychaczyć choć minimalne muśnięcia bąbla. Robię to ergularnie od ok. 5 dni..... chyba muszę zaprestać.. .
Stary 2013-05-20, 18:05   #2025
Kabriela
Zadomowienie

Dotykać, na zasadzie położyć dłoń można ale nie masować, nie krążyć.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:15   #2026
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

no ja wcześniej właśnie kładłam rękę a potem krążyłam bo chciałam żeby bąbel czuł mnie tam i go rozrusza trochę, delikatnie ale jednak.
Już nie będę.
Stary 2013-05-20, 18:16   #2027
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
To ja poproszę żeby mi związać ręce w ramach terapii
Stary 2013-05-20, 18:36   #2028
maomami
Wtajemniczenie

Przeczytałam Was, jestem po pracy, po praktykach i padam na pyszczek a muszę się uczyć bo mam mega egzamin w środę. Ja już wysiadam psychicznie i zaczynam wysiadać fizycznie ;(
więc wybaczcie ale niestety muszę Was na chwilę obecną opuścić, oczywiście pamiętam i trzymam kciuki za wizyty.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:43   #2029
De28
Wtajemniczenie

Trele Morele-ale fajowa pilka!

A co do plci-chyba dzis ciesze sie ze bedzie drugi chlopak.Po dniu spedzonym z 6 i 4 latka mam dosc.To manipulowanie, ciagle fochy i mazanie sie nie dla mnie ;-) Ciesze sie,ze moj to twardy,dzielny chlop i sie wogole nie mazgai ;-) I mam nadzieje,ze drugi bedzie podobny

Oj dziewczyny,wspolczuje dolegliwosci ciazowych.Ja sie czuje super,choc powoli pojawia sie rwa kulszowa.Robimy sobie wycieczki,sporo pracujemy,wogole nie czuje ze jestem w ciazy.Dzis bylismy w Czechach pociagiem,bo moj syn uwielbia pociagi i mial radoche na calego.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:45   #2030
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A co do plci-chyba dzis ciesze sie ze bedzie drugi chlopak.Po dniu spedzonym z 6 i 4 latka mam dosc.To manipulowanie, ciagle fochy i mazanie sie nie dla mnie ;-) Ciesze sie,ze moj to twardy,dzielny chlop i sie wogole nie mazgai ;-) I mam nadzieje,ze drugi bedzie podobny
A propos, teksy o fankach Biebera mnie rozwalił totalnie http://www.pudelek.pl/artykul/55281/...fanki_biebera/
Stary 2013-05-20, 18:47   #2031
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Napewno wszystko w porządku
Wszystko ok Jedyne czym mnie zmartwiła to zapytała czy miałam piasek w nerkach, bo wychodzą mi szczawiany wapnia w moczu Mówiła, że w ciąży mogą mi się odezwać problemy z nerkami. Oby nie Wycierpiałam się w szpitalu, miałam kolkę nerkową, ból nie do zniesienia Kazała więcej wody pić, około 2l dziennie. Tak poza tym to zbadała, sprawdziła wydruk z poprzedniego USG i niby mówi, że dziecko jak na 12 tydzień było dość małe (5,27cm). Sprawdzałam na necie,że to normalna długość Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie

Cytat:
Nie martw się, ja jestem w 16 tygodniu i nadal zdarzają się mdłości i wymioty. Oby szybko minęły

Ginekolog poleciła mi witaminy Matruelle. Brała któraś z Was?

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:07   #2032
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Przeczytałam Was, jestem po pracy, po praktykach i padam na pyszczek a muszę się uczyć bo mam mega egzamin w środę. Ja już wysiadam psychicznie i zaczynam wysiadać fizycznie ;(
więc wybaczcie ale niestety muszę Was na chwilę obecną opuścić, oczywiście pamiętam i trzymam kciuki za wizyty.
odwiedzaj nas od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Trele Morele-ale fajowa pilka!

Oj dziewczyny,wspolczuje dolegliwosci ciazowych.Ja sie czuje super,choc powoli pojawia sie rwa kulszowa.Robimy sobie wycieczki,sporo pracujemy,wogole nie czuje ze jestem w ciazy.Dzis bylismy w Czechach pociagiem,bo moj syn uwielbia pociagi i mial radoche na calego.
Super, że cieszysz się z drugiego syna!
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wszystko ok Jedyne czym mnie zmartwiła to zapytała czy miałam piasek w nerkach, bo wychodzą mi szczawiany wapnia w moczu Mówiła, że w ciąży mogą mi się odezwać problemy z nerkami. Oby nie Wycierpiałam się w szpitalu, miałam kolkę nerkową, ból nie do zniesienia Kazała więcej wody pić, około 2l dziennie. Tak poza tym to zbadała, sprawdziła wydruk z poprzedniego USG i niby mówi, że dziecko jak na 12 tydzień było dość małe (5,27cm). Sprawdzałam na necie,że to normalna długość Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie

Nie martw się, ja jestem w 16 tygodniu i nadal zdarzają się mdłości i wymioty. Oby szybko minęły

Ginekolog poleciła mi witaminy Matruelle. Brała któraś z Was?
Oby minęły...
mi też polecił matruelle, dostałam nawet próbkę i ulotki jakie to one są za☠☠☠iaszcze. Z racji ceny w mojej aptece musiałam z nich zrezygnować natomiast farmaceutka powiedziała mi że ma podobne za połowe ceny i więcej sztuk. Różnią się nie wiele więc wzięłam tańsze. Jak się później okazało gin ma to rozdawać i proponować bo to reklama za którą zbierają ajs :P
Stary 2013-05-20, 19:18   #2033
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Oby minęły...
mi też polecił matruelle, dostałam nawet próbkę i ulotki jakie to one są za☠☠☠iaszcze. Z racji ceny w mojej aptece musiałam z nich zrezygnować natomiast farmaceutka powiedziała mi że ma podobne za połowe ceny i więcej sztuk. Różnią się nie wiele więc wzięłam tańsze. Jak się później okazało gin ma to rozdawać i proponować bo to reklama za którą zbierają ajs :P
Co to za tabletki? No właśnie te Matruelle dość drogie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:21   #2034
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Ja też się masuje, głaszczę, dotykam, bo próbuje wychaczyć choć minimalne muśnięcia bąbla. Robię to ergularnie od ok. 5 dni..... chyba muszę zaprestać.. .
Rybko ja rozumiem twoje zniecierpliwienie , jeszcze trzy tygodnie temu wariowalam .. Ale dotykanie brzucha z zewnatrz raczej nic Ci nie da , pierwszego kopniaczka nie wyczujesz reka z zewnatrz tylko od srodka. Bedziesz wiedziala ze to wlasnie To bo to tak jak pisza wszedzie uczucie ktorego nigdy nie doznalas. Ja pamietam ze za pierwszym razem to mi sie az goraco zrobilo bo bylam w szoku ze to to ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:23   #2035
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ale się troszczy braciszek

Cytat:
przykro mi, ale niestety młodości można mieć i całą ciążę... Wiem, że tym nie pocieszyłam, no ale co zrobić??
moja bratowa pół ciąży wymiotowała, a drugą połowę miała jeszcze mdłości...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:24   #2036
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja myslałam żeby zaczac od 1 odcinka 1 sezonu ogladac znów, albo najlepiej od 2 sezonu bo tam już jest dr Mark

O taaak, ja już pierwsze 3 sezony 2 razy obejrzałam
Widzę, że mnóstwo tu fanek mojego ukochanego serialuu !
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:28   #2037
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Rybko ja rozumiem twoje zniecierpliwienie , jeszcze trzy tygodnie temu wariowalam .. Ale dotykanie brzucha z zewnatrz raczej nic Ci nie da , pierwszego kopniaczka nie wyczujesz reka z zewnatrz tylko od srodka. Bedziesz wiedziala ze to wlasnie To bo to tak jak pisza wszedzie uczucie ktorego nigdy nie doznalas. Ja pamietam ze za pierwszym razem to mi sie az goraco zrobilo bo bylam w szoku ze to to ..

Ja jak poczułam pierwsze 3 kopniaki (bo miałam taką seryjkę) to serce mi stanęło... bo nie dowierzałam,że to może być to... a jednak

Dziewczyny ja jestem tak wkur...,że zaraz wyjdę z siebie i stanę obok...
Tż zostawił siatkę z zakupami w centrum handlowym Nie ma sensu po Nią wracać bo na bank już jej nie ma, a zakupy robiliśmy jakąś godzinę temu i to w dodatku ładny kawałek od miejsca gdzie mieszkamy... no szlag mnie trafia Miał wziąść takie trytki z pracy żeby mi zderzak przymocować i też zapomniał

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:29
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:33   #2038
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

z tym się nie zgodzę
ja pierwsze ruchy poczułam właśnie na wewnętrznej stronie brzucha, 3 kopniaki pod rząd. nie czułam wcześniej żadnych bąbelków, motylków. nic. tylko kopniaczki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:39   #2039
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Co to za tabletki? No właśnie te Matruelle dość drogie
te moje? wybacz, podam Ci nazwę wieczorkiem bo nie pamiętam, albo jutro jak wrócę z wizyty
Cytat:

wiem, ale to jest silniejsze ode mnie.? no bo szczerze to czytam watki różne i np. widzę że u pierworódek na wrześ-paź już w 19tym to kapią maluchy ostro... dlatego dziwię sie że ja nic od wewnątrz nawet nie czuje i martwię się że coś nei tak zwłaszcza po gadaninie ze szwagierką :/
tak naprawdę to mogę martwić się w 22 tyg. jak nie bede czuła.. no ale to silniejsze ode mnie :/

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ale się troszczy braciszek

przykro mi, ale niestety młodości można mieć i całą ciążę... Wiem, że tym nie pocieszyłam, no ale co zrobić??
moja bratowa pół ciąży wymiotowała, a drugą połowę miała jeszcze mdłości...
No ja mam mdłości dopiero teraz :P znaczy miałm może z kilka razy w pierwszym tymestrze ale nie uporczywe. a teraz

CZY KTÓRAŚ Z DZIEWCZYN CHCE AKTUALIZOWAĆ COŚ NA PIERWSZEJ STRONIE? NP. PŁEĆ?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:41
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:45   #2040
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cześć Czy mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 18 listopada... jestem już okragła i wciąż się przejmuję, czy wszystko okej
kolejną wizytę mam 29 maja... Właśnie się zastanawiam, kiedy można już zobaczyć płeć...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości