Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 18:04   #3181
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to kościelny też bierze kasę? za co? za jakieś sprzątanie, czy coś takiego?
w mojej parafii ( a nie będziemy ślubować w mojej) kościelna zapala świece na mszy, rozkłada dywan, czasami jak ktoś nie ma stroicielki to ubiera klęczniki i sztuczne kwiatki przy ławkach, potem sprzątaa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
aaa...no chyba że tak
zawsze możesz Mu taką zaprojektować
nie wiem czy by nosił
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:07   #3182
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
w mojej parafii ( a nie będziemy ślubować w mojej) kościelna zapala świece na mszy, rozkłada dywan, czasami jak ktoś nie ma stroicielki to ubiera klęczniki i sztuczne kwiatki przy ławkach, potem sprzątaa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

nie wiem czy by nosił

ja swojemu TŻtowi kiedyś dałam bokserki pomalowane farbą do tkanin w całuski i jakieś seksowne napisy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:08   #3183
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Idusia dziekuje za trzymane kciuki! Jeszcze czuje sie srednio ale powoli dochodzi do siebie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1369066073008.jpg (62,0 KB, 18 załadowań)

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:08   #3184
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli, że niefajny pomysł
też bym chciała mieć kiedyś ekspres bo zwykłej kawy nie lubię blee, a tak zawsze można spróbować czegoś nowego

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

ja nie lubię sypanej- piję rozpuszczalną, ale taką z mleczkiem z ekspresu nie pogardzę a wygraliśmy aukcję i ekspres o wartości 1800 zł mamy za 400
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-20, 18:13   #3185
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

ja swojemu TŻtowi kiedyś dałam bokserki pomalowane farbą do tkanin w całuski i jakieś seksowne napisy
też fajny pomysł

mój też ma bokserki ale z napisem na tyłku "szef wszystkich szefów"
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:15   #3186
Dotka90
Zakorzenienie

Fajną (i tanią) alternatywą dla ekspresu jest kawiarka, polecam
My mamy, bo nie mamy miejsca w kuchni na ekspres.
A że ja pracuję w sklepie z kawą i herbatą, to co chwilę coś w pracy fajnego kupię
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:17   #3187
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
ja nie lubię sypanej- piję rozpuszczalną, ale taką z mleczkiem z ekspresu nie pogardzę a wygraliśmy aukcję i ekspres o wartości 1800 zł mamy za 400
to tak jak ja
ooo to super okazja! tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

missmalezji fajna psina! niech szybko odzyskuje siły i do zdrowia wraca!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:18
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:22   #3188
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Idusia dziekuje za trzymane kciuki! Jeszcze czuje sie srednio ale powoli dochodzi do siebie.
Jaki biduś kochany
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:23   #3189
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
A możecie tak na mnie nie naskakiwać? Napisałam tylko, że u mnie to PMki przypinają butonierki i zdziwiło mnie, że robią to też świadkowe bo byłam również na weselach które były w zupełnie innych okolicach i również to panny młode musiały je przypinać.
? w jakim sensie naskakiwać

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:24   #3190
Verunka
Zadomowienie

Cytat:

Na szczęście nasz proboszcz jest raczej skromnym człowiekiem, zawsze jak "trzeba" mu za coś zapłacić (typu msza za zmarłego albo jak chodzi po kolędzie itp.) to pyta czy aby na pewno możemy sobie pozwolić, by taką kwotę przeznaczyć (a zaznaczę że nie są to wielkie pieniądze - ot. 50 zł czasem mniej w zależności "za co") i czy z tego powodu nie zabraknie np. na leki bądź jedzenie itp. I nie żeby oceniał stan materialny człowieka np. po ubiorze czy wyglądzie domu/mieszkania , bo nie robi wyjątków i każdego o to pyta... I tak według mnie powinno być! A nie przepych i bogactwo, a na każdym kazaniu "wołanie o pieniądze" co sprawia że ludzie odwracają się od kościoła
woow to szacunek dla niego, nie znam takich księży.

Cytat:

Myślę, że nasi się polubili, mama z teściową się nawet wycałowały na koniec a Teść moją mamę w rękę pocałował przy pożegnaniu
więc chyba ok. pod tym względem
Nie napisałam wcześniej, ale spotkanie odbyło się u S. w domu, bo nie chciałam na to pierwsze spotkanie stwarzać mamie dodatkowych stresów związanych z organizacją, a teściowa ma już "wprawę" w tego typu sprawach więc razem postanowiliśmy, że tak będzie lepiej. No a moja mama to raczej taka domatorka jest i po 3 godz. zbierała się do wyjścia, ale uprzedzałam teściową że tak może być, bo znam moją mamę więc niech się czasem nie poczuje urażona, bo to normalne jest. No i nie pomyliłam się... Teściowej został lekki niedosyt, ale tata przy pożegnaniu z mamą S. wyraził chęć na kolejne spotkanie więc mam nadzieję, że do takiego jeszcze dojdzie. Tym bardziej, że rodzice Tż i moi byli wyraźnie zadowoleni Na razie nie poruszaliśmy jeszcze takich ważnych tematów związanych z weselem i tym co będzie później, bo stwierdziliśmy że przyjdzie jeszcze na to czas. Chcieliśmy żeby na pierwszym spotkaniu rodzice się po prostu lepiej ze sobą zapoznali. Zdaje sobie sprawę, że nie da się poznać człowieka po 1 spotkaniu ale pierwsze "lody zostały przełamane"
bardzo fajnie wiesz, mysle ze jakby sie takie stosunki fajnie poukładały, to miło potem z różnych okazji - chrzcin, swiat, urodzin sie wspolnie czasem spotkac. A nie tak jak u mnie - ile razy matkę zaproszę do nas, to wiem ze nie przyjedzie, bo ona nie chce sie z tesciami widziec

Cytat:
chwaliłam się Wam jaki pierwszyk znalazłam z serii zamiast kwiatów?

By o kwiaty znieść frasunek
przynieś Gościu dobry trunek.
Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
Wino, whisky, likier, rum
wybór to już będzie Twój !
nie lubię wierszyków i nie bede ich miała. Za to lubie kwiaty i chetnie przyjme w kazdej ilosci, a z prezentów - wiadomo ze fajnie dostac kase, ale jak ktos bedzie miał ochote na prezent to zrobie mini liste rzeczy które nam sie przydzadzą i bedzie mozna cos wybrac, bo mieszkamy razem juz 3 lata wiec sporo rzeczy po prostu juz kupilismy i szkoda sie dublowac.

Cytat:
za otwieranie koscioła i zapalanie świec.
nam na pogrzebie taty kazali nawet ministrantom zapłacić!!!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
SUPER!

Verunka, wymieniacie pewnie PIÓRA wycieraczek, które owszem, nie są drogie
Ale w wycieraczkach coś może paść, np. silniczek albo inne mechanizmy i wtedy to kosztuje spoooro
Mi w Puncie non stop spadało ramię wycieraczki i trzeba je było zakładać. Co było super np. w ulewnym deszczu na drodze ekspresowej
masz racje! Wybaczcie, faktycznie same pióra wymieniamy.

Cytat:
wow to faktycznie super okazja

Cytat:
też fajny pomysł

mój też ma bokserki ale z napisem na tyłku "szef wszystkich szefów"
hehe moj tez dostał kiedys ode mnie na imieniny:P

kurcze musze dzisiaj zrobic sałatke i upiec tort TZtowi, bo jutro robimy urodzinowego grilla a ja przeciez siedze w robocie do tej 19

jade go na impreze odwieźć a sama na shoping do biedronki

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:43   #3191
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy dajecie jakies konkretne wytyczne co do stroju swiadkow? np, ze sukienka ma byc dluga, takiego koloru itd? ja sie zastanawiam nad tym, ale nie wiem czy to nie przegiecie :p chociaz milo by bylo gdyby wszystko tworzylo wspolna calosc.
Nic nie będę narzucać
Moja świadkowa ma dobry gust i ma jaja, zawsze potrafi się zachować, więc wiem że nie mam o co się martwić a wie, że przewodni to pudrowy róż i może taką kieckę włoży,kiedyś o tym wspomniała

Cytat:
a któras pisała o kwiatach, jak to jest, pan młody przyjeżdża do panny młodej z bukietem i butonierką?? Czy z samym bukietem a panna młoda powinna mieć butonierkę??
U nas jest tak że kwiaty będą zamawiane z moim mieście, pani która będzie nam robić do dobra znajoma, ma firmę zajmującą się strojeniem kościołów i kwiaciarnie, jest również zaproszona na przyjęcie, więc tż jadąc do mnie na błogosławieństwo zajedzie po prostu do niej po kwiatki i nie wiem właśnie co z butonierką
U nas chyba butonierkę przypina PM albo świadkowa (muszę obczaić zwyczaje:P), a po ślubie PM przepina ją na drugą stronę.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam

Ogłaszam że zmieniliśmy termin ślubu na 29.08.2014 wybraliśmy salę z klimatem Proszę o przepisanie mnie z terminu 14.08. na 29.08. . Do tego co pisałam o sali zaproponowali nam, że za kamerzystę i orkiestrę płacimy połowę ceny jak za dzieci od 4-6lat, za młodsze glutki nic nie płacimy Byliśmy wczoraj w restauracji obok naszej sali na obiedzie, dostaliśmy w czasie czekania na obiad chlebek który sami pieką do tego domowej roboty smalec i po kieliszku cytrynówki z miodem. Jadłam kapustę zasmażaną ze schabem panierowanym do tego ziemniaczki, porcje były tak wielkie że nie sposób było wszystko zjeść. Manager sali powiedziała nam, ze takie porcje też są na weselu
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Wysyłałam przez ostatnią godzinę około 50 mejli w sprawie foto na wesele
Dostałam 4 odpowiedzi, w tym dwie, że mają już termin zajęty (a mój termin nie jest mega popularny)
Dostałam odpowiedź od panoramaprojekt (któraś z Was ma chyba?), ale za drodzy są i od fotoinlove, tych co ma M. i ich oferta jest póki co lepsza.
My mamy panoramaprojekt Gdzie robicie wesele?
U nas 2tys za foto, a 5tys za foto+video. Na razie bierzemy same foto. Ale jak niebawem znajdę pracę u siebie w mieście (=bede mogła więcej zaoszczędzić) to biorę video i nic nie mówię tż, będzie miał niespodziankę Strasznie mi się podobają i zależy mi na ich zdjęciach i filmie

Cytat:
Ale słodziak
Moja miała podobny kubrak po sterylce
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:50   #3192
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
drugie są boskie!
hehe, to prawda, Leo świetnie wyglądał w tym filmie (a ogólnie nie jestem fanką jego urody )
ciepła biel + brąz + róż będą wyglądać bardzo fajnie!
tylko przy takich zestawach odcień bieli garnituru musiałby dobrze komponować się z kolorem sukni ślubnej, a też ciężko sprawdzić tak naprawdę.
faktycznie, połączenie ciepła biel+brąz+ róż jest super, ale TŻ już porzucił pomysł na biały garnitur wcale mnie to nie martwi
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam chyba jakiś dzień zapraszania na rozmowy o pracę.
Rano do mnie zadzwoniła babeczka, po południu kolejna babeczka...
do mojego TŻ też dzwonili może się uda
Cytat:
Nadrobiłam ostatnie 1o str. Kocham zwięrzęta! szczególnie psy! I Śliczne są te Wasze pupile! Ja niestety pół roku temu musiałam pożegnać moją kochaną Sunię i tęsknie za nią strasznie...

A, no i jeszcze chciałam się takim maleńkim drobiazgiem pochwalić... w sobotę mieliśmy grilla u teściów (rodzeństwo Tż wyjechało nad morze więc byliśmy we 4), z Tż sami ogarnęliśmy temat od strony kulinarnej, nieskromnie mówiąc jedzonko było palce lizać nawet teściowa pochwaliła sałatkę mojego autorstwa i stwierdziła, że śmiało mogę za mąż wychodzić niby nic wielkiego a jednak takie pochwały cieszą
poproszę o przepis
Cytat:

Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
oooo super zgapiam TŻtowi też się podoba

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

docik10 ślubujesz dzień po mnie
Stary 2013-05-20, 18:58   #3193
Kate Noir
Zakorzenienie

Witam w ten piękny burzowy dzień

Stęskniłam się za Wami W weekend byliśmy na komunii i proboszcz tym razem tylko raz palnął coś głupiego (że rodzice mają ze sobą problemy) ale to i tak sukces bo kiedyś powiedział, że mamy malują paznokcie by ukryć brud i z tego samego powodu używają dezodorantu

Cytat:
jaka bidulka Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje

Cytat:
Fajną (i tanią) alternatywą dla ekspresu jest kawiarka, polecam
My mamy, bo nie mamy miejsca w kuchni na ekspres.
A że ja pracuję w sklepie z kawą i herbatą, to co chwilę coś w pracy fajnego kupię
za każdym razem jak mijam tchibo to muszę wejść kocham zapach kawy gdybym nie pracowała tam gdzie pracuję to chciałabym pracować w tak ładnie pachnącym sklepie.

Cytat:

czyli jednak miałam rację
byłam na jednym weselu gdzie robiła to PM'ka i na jednym gdzie robiła to druhna Chyba rzeczywiście zależy od regionu.

Cytat:

Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
mi się żadne nie podobają - jak już będę coś miała to zwykły wpis o tym, że prosimy o wina, albo coś tam.

Cytat:
eee, mój tż ma za parę dni urodziny, musze mu kupić jakiś drobiazg, bo nasz wspólny prezent urodzinowo imieninowy już doszedł, jutro będziemy próbować- ekspres do kawy
nawet nie wiesz jak zazdroszczę ekspressu szczęściara

Cytat:
czytałam gdzieś na wątku o sypaniu ryżu, że za sprzątnięcie - lecz czasem właśnie odmawia sprzątnięcia ryżu.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:58   #3194
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My mamy panoramaprojekt Gdzie robicie wesele?
U nas 2tys za foto, a 5tys za foto+video. Na razie bierzemy same foto. Ale jak niebawem znajdę pracę u siebie w mieście (=bede mogła więcej zaoszczędzić) to biorę video i nic nie mówię tż, będzie miał niespodziankę Strasznie mi się podobają i zależy mi na ich zdjęciach i filmie
Mi też się oni podobają
Ale my mamy wesele w okolicy 3miasta, więc odpisali mi, że wezmą za zdjęcia 2800zł z dojazdem, ale do tego musiałabym im zapewnić 2 noclegi i mieć sesję plenerową dzień po ślubie, a my mamy poprawiny, więc odpadają.
Stary 2013-05-20, 19:00   #3195
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
co prawda rzadziej tu zaglądam ostatnio, ale Ciebie też faktycznie dawno nie było. Fajnie, że tu do nas wpadłaś dziś
jak miło, że mnie ktoś jeszcze pamięta
Niestety jak przyjdzie sesja (a zbliża się wielkimi krokami) nie będzie mnie tu prawie wcale
mam z jednego przedmiotu niezaliczony 3 kolokwia na 3 pisane katastrofa
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:00   #3196
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:
mój tż wczoraj po obejrzeniu Wielkiego Gatsbiego napalił się na taki jasny garnitur jak na załączonym zdjęciu... fakt, że ogólnie ta stylizacja wygląda bardzo elegancko, ale na naszym weselu jakoś tego nie widzę..
Nie martw się, do ślubu TŻ obejrzy kilka innych filmów i mu się koncepcja zmieni

Cytat:
myślałam o tym, ale nie mam drugiego imienia
na pierwsze mam anna a na te z bierzmowania maria magdalena

może pokombinuj za mnie ?
ja już mam nerwa ;P

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

a co jak ktoś nie ma drugiego imienia?
A nie możesz spróbować kilku pierwszych liter z imienia i nazwiska? Mój TŻ ma bardzo popularne nazwisko i w mailu ma 4 litery z imienia i 4 z nazwiska.

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Chyba nie skoro wpierw nie odpisują a potem nie da się dogadać
Tż pisał do jednego fotografa i też nic...
Maskara !!
To na drugi dzien po wysłaniu maila dzwońcie z informacją że mail został wysłany ale nie ma odp. Często usługodawcy są mega zajęci, nie kazdy ma telefon ze skonfigurowaną pocztą, a czasami pracy jest tyle że wieczorem nie chce się siedzieć przed kompem i sprawdzać maila. Jeśli ktoś jest polecany, dobrze wykonuje swoją pracę to nie ma co się zrażać jak nie odpisuje. Chyba że to byłaby kolejna sytuacja...

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, że to świadkowa przypina butonierkę U mnie jest to zawsze ''obowiązek'' PMki.
U mnie PMka przymina TŻowi a świadkowa świadkowi.
Ale z przekładaniem na drugą stronę nie słyszałam i nigdy nie widziałam żeby ktoś tak robił.

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Hej!
Pytanie:
Ile bierze u Was ksiądz za slub???
U mnie, że to 1700 zł!!!!:O
NIGDY w życiu bym tyle nie dała. Jakby się nie zgodził to wizyta w kurii.

Cytat:
niestety takie podejście u księży to ostatnio rzadkość...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

u nas właśnie rozpętała się burza.. moja sunia tak bardzo się boi, że aż weszła do znienawidzonego pomieszczenia w domu - łazienki (nie lubi się kąpać ;P), bo tam nic nie słychać. to dopiero desperacja
Ja wtedy wracałam do domu. Oberwanie chmury! W 10 sekund byłam cała mokra. Weszliśmy szybko z TŻ do jakiejś klatki, zdjęłam moje ukochane skórzane buciki i dalej szłam pieszo... Już dawno tak nie zmokłam, masakra! A 5 min po wejściu do domu cisza...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:02   #3197
little_zosh
Rozeznanie

Dziewczyny, pędzicie Nie nadrabiam dzisiaj, chociaż wczoraj mi się udało A skoro nie dam rady nadrobić, a magisterkę muszę wykończyć, bo na jutro wieczorem mam promotorowi oddać, to tylko się przywitam i miłego popołudnia Wam życzę

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:05   #3198
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
Bardzo fajny!
Ja z chęcią bym zamiast kwiatów poprosiła o alkohol bo zawsze marzył mi się fajny barek w domu. Ale mój tata miał kiedyś problem z alkoholem, ojciec TŻ nadal ma, więc byłoby to pewnym nietaktem gdybysmy zażyczyli sobie flachę.
Na jednym z wesel usłyszałam że takie karteczki to pewne zobowiązanie dla gości, bo jak dostaniesz karteczkę że zamiast kwiatów książki, kupony lotto, wino itp. to 80% przyniesie to coś. Natomiast jak nie ma takiej karteczki to mało kto przynosi kwiaty, dają tylko prezent dla mlodych.

Ja jeszcze nie wiem czy dam jakąś karteczkę. Rzeczywiście coraz mniej ludzi przynosi kwiaty więc nie obawiam się o ich nadmiar.

Stary 2013-05-20, 19:05   #3199
alloffkowa
Zakorzenienie

dziękuje za zachwyt ekspresem i wierszykiem Tym którym się wierszyk nie podoba, rozumiem- dla każdego co innego
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-20, 19:09   #3200
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam w domu Saeco Intelia i jestem meeeeeeega zadowolona! Teraz piję tylko kawę z ekspresu, inna już nie smakuje. Mieliśmy też kiedyś kawiarkę na kuchenkę i też super sprawa jak kogoś nie stać na dobry ekspres.
No i dobra kawa do podstawa. Ja teraz kupuję Lavazzę Cremoso Espresso, w Lidlu jest za 60 zł.

Stary 2013-05-20, 19:14   #3201
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Mi też się oni podobają
Ale my mamy wesele w okolicy 3miasta, więc odpisali mi, że wezmą za zdjęcia 2800zł z dojazdem, ale do tego musiałabym im zapewnić 2 noclegi i mieć sesję plenerową dzień po ślubie, a my mamy poprawiny, więc odpadają.
To szkoda, bo nie dość że fajny materiał robią to i sympatyczne chłopaki młodzi, przystojni i szaleni

Codziennie na tablicy kiecki oglądam, to już obsesja
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:16   #3202
helcia86
Raczkowanie

Cytat:

Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
bardzo fajny moge go sobie zapisać do ewentualnego użycia?

Cytat:
Wow, super obnizka się wam trafiła

Cytat:
Wiem, że niektórzy księża mają ustalone cenniki ale 1700 zł za msze ślubną to według mnie MEGA przegięcie bo czym taka msza różni się od innej? Wiadomo dla Pary Młodej jest to najważniejszy dzień w życiu i taka msza jest jedną z najpiękniejszych chwil, no ale bez przesady - 1700 to się w głowie nie mieści!!!

Na szczęście nasz proboszcz jest raczej skromnym człowiekiem, zawsze jak "trzeba" mu za coś zapłacić (typu msza za zmarłego albo jak chodzi po kolędzie itp.) to pyta czy aby na pewno możemy sobie pozwolić, by taką kwotę przeznaczyć (a zaznaczę że nie są to wielkie pieniądze - ot. 50 zł czasem mniej w zależności "za co") i czy z tego powodu nie zabraknie np. na leki bądź jedzenie itp. I nie żeby oceniał stan materialny człowieka np. po ubiorze czy wyglądzie domu/mieszkania , bo nie robi wyjątków i każdego o to pyta... I tak według mnie powinno być! A nie przepych i bogactwo, a na każdym kazaniu "wołanie o pieniądze" co sprawia że ludzie odwracają się od kościoła
1700zł za mszę?? Masakra Ksiądz będzie dawał PM eucharystie pozłacaną czy co..?
Jestem naprawdę w szoku, że takie ceny są.. Później księża lamentują że coraz mniej wiernych, że ludzią się odsuwają od Kościoła.. Jak sobie pomyślę o hipokryzji niektóych kapłanów, co grzmią z ambony o biedzie, grzechu aborcji itd a co sami robią to chce mi sie

aneczka - super masz proboszcza w parafi, wg mnie tacy właśnie powinni być prawdziwi księża
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:20   #3203
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że niektórzy księża mają ustalone cenniki ale 1700 zł za msze ślubną to według mnie MEGA przegięcie bo czym taka msza różni się od innej? Wiadomo dla Pary Młodej jest to najważniejszy dzień w życiu i taka msza jest jedną z najpiękniejszych chwil, no ale bez przesady - 1700 to się w głowie nie mieści!!!

Mój proboszcz też ma takie podejście tzn. pyta czy napewno nie zabraknie na nic, na leki na jedzenie itd. Fajny z niego człowiek. Kuzynka Tż'ta płaciła 300 zł za mszę (proboszcz nie mówi ile płacić, dajesz tyle ile możesz i już) do tego miała udekorowany kościół a za kwiaty osobno się płaci ale jeśli jest kilka ślubów to wtedy wychodzi tanio.

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:20   #3204
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za zachwyt ekspresem i wierszykiem Tym którym się wierszyk nie podoba, rozumiem- dla każdego co innego
wierszyk sam w sobie nie jest zły
Dobrze pamiętam, że miałaś lecieć niebawem do Stanów? Coś się ruszyło z tematem?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja mam w domu Saeco Intelia i jestem meeeeeeega zadowolona! Teraz piję tylko kawę z ekspresu, inna już nie smakuje. Mieliśmy też kiedyś kawiarkę na kuchenkę i też super sprawa jak kogoś nie stać na dobry ekspres.
No i dobra kawa do podstawa. Ja teraz kupuję Lavazzę Cremoso Espresso, w Lidlu jest za 60 zł.
My mamy w pracy taki fajny ekspres Jedna dyrektor specjalnie sprowadza kawę z Włoch Na szczęście dla wszystkich Muszę zerknąć na nazwę.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:22   #3205
vixena
Rozeznanie

u mnie z tym kwiatkiem do butonierki jest tak ze przy zamawianiu wiązanki zamawia się tez do butonierki i narzeczony przywozi a P.młoda mu przypina. Ale mama mi mówiła, że kiedyś było tak, że trzeba było przyszyć i się kobiety stresowały bo jak źle przyszyły i kwiatek odpadł to znak, że będzie złą żona

a któraś pisała o koszcie kościelnego - 1700, dla mnie to niewyobrażalna kwota za (niecałą) godzinę pracy, niektórzy na miesiąc tyle nie mają. u nas na szczęcie jest ok 500 -600 razem z organistą i kościelnym (kościelny rozkłada czerwony dywan, ustawia krzesła itd.)

ja bym się cieszyła jakby goście zamiast kwiatów przynieśli winko dobre ale wierszyki średnio mi się podobają, więc raczej nei będę pisac
Stary 2013-05-20, 19:26   #3206
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam chyba jakiś dzień zapraszania na rozmowy o pracę.
Rano do mnie zadzwoniła babeczka, po południu kolejna babeczka...
powodzenia

Cytat:
1. mówiłam, że zajęte
2. zajęte
3. za krótkie
4. za krótkie

Ew. może być imię+drugie imię.nazwisko, ale nie lubię swojego drugiego imienia z bardzo.. (Maria) i nie używam go nigdy i nigdzie..
A tak:
1) imię+1 litera drugiego imienia+nazwisko
2) nazwisko+imię+1 litera drugiego imienia?

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Kochane a co myślicie o takiej kreacji dla gościa?

faux pass czy nie?
Myślę, że foux pas to nie, ale śmiesznie trochę Krótka byłaby lepsza

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:33   #3207
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
my na początek kupiliśmy małą lavazza qualita oro
Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
bardzo fajny moge go sobie zapisać do ewentualnego użycia?

Wow, super obnizka się wam trafiła

1700zł za mszę?? Masakra Ksiądz będzie dawał PM eucharystie pozłacaną czy co..?
Jestem naprawdę w szoku, że takie ceny są.. Później księża lamentują że coraz mniej wiernych, że ludzią się odsuwają od Kościoła.. Jak sobie pomyślę o hipokryzji niektóych kapłanów, co grzmią z ambony o biedzie, grzechu aborcji itd a co sami robią to chce mi sie

aneczka - super masz proboszcza w parafi, wg mnie tacy właśnie powinni być prawdziwi księża
oczywiście
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
wierszyk sam w sobie nie jest zły
Dobrze pamiętam, że miałaś lecieć niebawem do Stanów? Coś się ruszyło z tematem?

My mamy w pracy taki fajny ekspres Jedna dyrektor specjalnie sprowadza kawę z Włoch Na szczęście dla wszystkich Muszę zerknąć na nazwę.
pisałam już kochana trafiła nam się bardzo fajna oferta wyjazdu latem do Bułgarii, więc stany zostają na podróż poślubną i tak nie wiadomo czy by nam się trafiła dobra oferta na lot, bo bilety teraz są koszmarnie drogie no a wizę już mam, turystyczną i służbową na 10 lat
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:35
Stary 2013-05-20, 19:34   #3208
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, do ślubu TŻ obejrzy kilka innych filmów i mu się koncepcja zmieni

Ja wtedy wracałam do domu. Oberwanie chmury! W 10 sekund byłam cała mokra. Weszliśmy szybko z TŻ do jakiejś klatki, zdjęłam moje ukochane skórzane buciki i dalej szłam pieszo... Już dawno tak nie zmokłam, masakra! A 5 min po wejściu do domu cisza...
haha, to musimy zaczać oglądać filmy gangsterskie w stylu lat 20-30, bo tamta 'stylówa' bardzo mi się podoba eleganckie garnitury, kapelusze

a co do burzy - to już drugi raz w ostatnich dniach, że burza rozpętała się bez wcześniejszej 'aury' i po 10 minutach się skończyła

nie dziwię się, że tak zmokłaś, bo jak patrzyłam przez okno to miałam biało przed oczami przez ten gęsty deszcz.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:42   #3209
vixena
Rozeznanie

padłam ze śmiechu
http://zdunska-wola.lento.pl/szukam-...a,1050496.html
Stary 2013-05-20, 19:46   #3210
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
... "z dyskretnym układem"

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości