Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 17:57   #4411
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Masakra.... to pewnei w ciągu 5 minut tyle napadało tego gradu
No dosłownie Tak na.pier.dalało po oknie że bałam się że stłucze. Dużo owoców poszło się rypać bo poobtrącało.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Jak te słoiczki z BD wyglądają? Bo ostatnio byłam i nic takiego nie widziałam-brałam ale Hippa. Jakie ceny ich? (Meduza,Black ). I te kaszki też jestem ciekawa. Wie coś któraś?

SILVER-jak zagęszczałaś mleko małej? Ile łyżeczek na ile mleka? I ile razy zagęszczasz w ciągu dnia? A no i czemu smakowa a nie np zwykła kukurydziana? (przepraszam za stertę pytań ale też wprowadzam nowości i trochę podkradam od was rady ).

ILLUSION-Jak brałaś te tabletki to za każdym razem okres miałaś na 3-4 dzień? Czy kiedyś to się unormowało?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:08   #4412
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak te słoiczki z BD wyglądają? Bo ostatnio byłam i nic takiego nie widziałam-brałam ale Hippa. Jakie ceny ich? (Meduza,Black ). I te kaszki też jestem ciekawa. Wie coś któraś?

SILVER-jak zagęszczałaś mleko małej? Ile łyżeczek na ile mleka? I ile razy zagęszczasz w ciągu dnia? A no i czemu smakowa a nie np zwykła kukurydziana? (przepraszam za stertę pytań ale też wprowadzam nowości i trochę podkradam od was rady ).
Słoiczki BD http://ecowawa.pl/index.php/artykuly/id/6/553 TU MASZ PODANE TEŻ CENY

A co do cen słoiczków BD, tu masz gazetkę i akurat coś tam w promocji jest. Około 5 zł kosztują ale mają większą pojemność niż gerber czy bobovita...
http://www.rossnet.pl/promocje

Ja nie zagęszczam mleka kaszką. Mieszam kaszkę z wodą tak jak pisze na opakowaniu i podaję łyżeczką ( tak jak słoiczki). A czemu smakowa?? Nie zastanawiałam się nad tym. Pisze na niej od 4 miesiąca więc kupiłam. Moja mama też mi ją doradziła.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:14   #4413
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dwupak- policzony jako jedna
mówi, że babka z kasy poleciała po te drugie co były, żeby kod skasować, żeby tego worka nie rozrywać. Bo on jej powiedział, że tak są popakowane to tak wziął
ja też miałam takie szczęście

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ale dawno burzy nie widziałam
KOCHAM burzę! Czekam na Nią już od dwóch tygodni i się doczekać nie mogę
JAK JA KOCHAM BURZEEEEEEEEEE [/QUOTE]
i ja i ja!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:17   #4414
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Słoiczki BD http://ecowawa.pl/index.php/artykuly/id/6/553 TU MASZ PODANE TEŻ CENY

A co do cen słoiczków BD, tu masz gazetkę i akurat coś tam w promocji jest. Około 5 zł kosztują ale mają większą pojemność niż gerber czy bobovita...
http://www.rossnet.pl/promocje

Ja nie zagęszczam mleka kaszką. Mieszam kaszkę z wodą tak jak pisze na opakowaniu i podaję łyżeczką ( tak jak słoiczki). A czemu smakowa?? Nie zastanawiałam się nad tym. Pisze na niej od 4 miesiąca więc kupiłam. Moja mama też mi ją doradziła.
O super,dzięki kochana
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-20, 18:17   #4415
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
KOCHAM burzę! Czekam na Nią już od dwóch tygodni i się doczekać nie mogę
JAK JA KOCHAM BURZEEEEEEEEEE

To przybij pione ja też KOCHAM BURZEEEEEEEE!!!!!!
Ostatnio myślałam że będzie a tu dwa razy zagrzmiało i to wszystko. Pffffff

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:52   #4416
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę pająków!
Ostatnio siedziałam na ławce przed domem i po ścianie zapitalał taki z mniejszych-to ja go zdmuchnełam i nieszczęśliwie wpadł w pajęczyne,a tam... Jak nie wyskoczy taki gigant pająk i do ataku-na tego małego. Na to już nie mogłam patrzeć a nie miałam nic pod ręką więc go oplułam schował się,tylko te wielkie łapy mu z jego nory wystawały. Jakoś na chwilę się obróciłam i małego pająka już nie było albo go zeżarł albo mu zwiał. Przeoczyłam akcje potem mi się w nocy śniło.

Albo brat jak był w Hiszpani to na torbie podróżnej na lotnisku taki wielkolud mu siedział jak ręka pokazywał mi fote. Ohyda

u nas jak kiedys taki gigant siedzial na futrynie w lazience to bojac sie ze spadnie na mnie jak akurat bede z tej lazienki wychodzic to go spsiukalam lakierem do wlosow

Cytat:
mogę się Wam czymś pochwalić ???

szukając zdjęcia dla Marsi znalazłam 2 zdjęcia tortów co robiłam w zeszłym roku
Cytat:
no to uwaga, chwalę się

pierwszy to Kubuś na urodzinki synka znajomych, a drugi to mój zeszłoroczny urodzinowy. Tylko temu z truskawkami zdjęcie zrobiłam na szybko przed ustawieniem na paterze, dlatego taki krzywy wyszedł

Cytat:

Lady ja kocham fiolet. Mam w pokoju fioletową ścianę
ja mam fioletowa kuchnie

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
jestem w trakcie nadrabiania jeszcze trochę mi zostało mam pytanko czy widać już u Waszych dzieci docelowy kolor oczu? wiem, że do 1 roku się zmienia a ja mam problem z określeniem koloru oczu Maksia :P raz widzę szare, raz zielone a czasem jak się popatrzy z boku to przebija brązowy :P ja mam brązowe, mąż niebieskie. Wiadomo,że jak rodzice mają niebieskie to dzieci też będą miały niebieskie ale nie chodzi mi o dziedziczenie bo akurat tu wiem co i jak tylko czy u Was (szczególnie u mam które mają już dwójkę) było podobnie i w którą stronę kolor się zmenił? ale zagmatwałam :P Maksiu ma koło źrenicy brązowe a resztę szarą i się zastanawiam co z tego wyjdzie któraś ma podobnie?
hmm, moj ma narazie niebieskie, bardzo ladnie i mam nadzieje ze juz sie nie zmienia...

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dobry.

No więc, przez dwa tyg. mnie nie było, to tak w skrócie napiszę, co u nas. Oto co następuje:
- w piątek kończymy dwutygodniowy seans rehabilitacyjny Polencjowej stópki. A ja, korzystając z tego, że masują mi dziecko, w tym samym czasie chodzę na zabiegi krio na plecy. Na razie gó.wno to dało, wręcz bolą bardziej, ale zobaczymy jak będzie po skończeniu zabiegów
* jako, że do ośrodka rehabilitacyjnego mamy jakieś 15 minut piechotą, to korzystamy i spacerujemy z wózkiem więc przez te 2 tyg. zrobimy pewnie jakieś 25 km, a powrót pod wielgachną górę jest masakryczny, więc jak dla mnie to nawet i 30 km
** ponieważ w tym ośrodku czasami dyżury ma moja mama i zdążyła się wszystkim pochwalić wnusią, to nie muszę chyba mówić, jaką furorę robi moje dziecko. Pani Asia (masażystka) pochwaliła nawet, że Pola jest jej najgrzeczniejszym pacjentem I jeszcze nigdy nie mieli tam takiego małego dziecka. Ogólnie - wszyscy "chcieliby ją schrupać"
- Pola, z bardzo rzadkimi wyjątkami, przesypia już całe noce. Zazwyczaj śpi od 21-22 do 5-6, karmienie i albo zabawa i zasypia o 9 na jakąś godzinę, albo zaraz po karmieniu właśnie do tej 9 śpi. A w sobotę to już w ogóle zaszalała, bo zasnęła snem nocnym o godzinie 16.30, spała do 2, nakarmiłam ją na śpiocha i jeszcze do 6 śpiochała
- Nie chce jej się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie, ale za to pełza jak zawodowiec, wygląda wtedy jak foka na plaży, nawet dźwięki podobne wydaje. Pcha do buzi wszystko co się da, szczególnie kciuka, często tak głęboko wpycha łapy, że ją ciągnie na wymioty. Lubi oglądać i łapać się za nogi, kiedyś przez godzinę spała z nóżkami podniesionymi do góry (tak wiecie, zgiętymi do brzuszka)
- wczoraj pierwszy raz kąpaliśmy ją w dużej wannie. Dżizaz, chyba nigdy z niczego tak się nie cieszyła. Tak ją nosiło, że myślałam, że w końcu wyleci z tej wanny, chlapańsko na całego, a jej mina mówiąca "alejedwabiście!" - bezcenna
- na ostatnim szczepieniu (14.05) ważyła równe 7kg i mierzyła 70cm

To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę, to jeszcze dopiszę wieczorem.
I wtedy też nadrobię, i postaram się już być na bieżąco.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

A, ja burze też lubię, ale od ostatniego zdarzenia trochę się cykam, że znowu w coś pierdyknie. I teraz też się powoli zbiera, mam nadzieję, że tym razem zdążymy wszystko z gniazdek powyłączać.
no nareszcie!!! juz mielismy Rutowskiego zatrudnic zeby Cie odnalazl!

Cytat:
O Matko! NIGDY takiego czegoś nie widziałam Już przeszło ale patrzcie co zostawiło...
ale dalo czadu!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:08   #4417
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Kurcze, a można temu ulewaniu serkiem jakoś zaradzić????
nie sądzę, lekarz nam powiedział że niektóre dzieci tak mają i trzeba czekać aż minie
Cytat:
O Matko! NIGDY takiego czegoś nie widziałam Już przeszło ale patrzcie co zostawiło...
o matulu armagedon
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a mój oballa przestał lubić, odkąd się zorientował, że nie może go wsadzić do buzi całego
teraz furorę robią szeleszczące książeczki właśnie zrobiłam cały obiad bez problemu bo tak się sobą zajmuje
Oooo mój też uwielbia te pluszowe szeleszczące książeczki. Mamy dwie, jedna przyczepiona do wózka i na spacerze sobie szeleści jak nie śpi.
Cytat:
Dobry.

No więc, przez dwa tyg. mnie nie było, to tak w skrócie napiszę, co u nas. Oto co następuje:
- w piątek kończymy dwutygodniowy seans rehabilitacyjny Polencjowej stópki. A ja, korzystając z tego, że masują mi dziecko, w tym samym czasie chodzę na zabiegi krio na plecy. Na razie gó.wno to dało, wręcz bolą bardziej, ale zobaczymy jak będzie po skończeniu zabiegów
* jako, że do ośrodka rehabilitacyjnego mamy jakieś 15 minut piechotą, to korzystamy i spacerujemy z wózkiem więc przez te 2 tyg. zrobimy pewnie jakieś 25 km, a powrót pod wielgachną górę jest masakryczny, więc jak dla mnie to nawet i 30 km
** ponieważ w tym ośrodku czasami dyżury ma moja mama i zdążyła się wszystkim pochwalić wnusią, to nie muszę chyba mówić, jaką furorę robi moje dziecko. Pani Asia (masażystka) pochwaliła nawet, że Pola jest jej najgrzeczniejszym pacjentem I jeszcze nigdy nie mieli tam takiego małego dziecka. Ogólnie - wszyscy "chcieliby ją schrupać"
- Pola, z bardzo rzadkimi wyjątkami, przesypia już całe noce. Zazwyczaj śpi od 21-22 do 5-6, karmienie i albo zabawa i zasypia o 9 na jakąś godzinę, albo zaraz po karmieniu właśnie do tej 9 śpi. A w sobotę to już w ogóle zaszalała, bo zasnęła snem nocnym o godzinie 16.30, spała do 2, nakarmiłam ją na śpiocha i jeszcze do 6 śpiochała
- Nie chce jej się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie, ale za to pełza jak zawodowiec, wygląda wtedy jak foka na plaży, nawet dźwięki podobne wydaje. Pcha do buzi wszystko co się da, szczególnie kciuka, często tak głęboko wpycha łapy, że ją ciągnie na wymioty. Lubi oglądać i łapać się za nogi, kiedyś przez godzinę spała z nóżkami podniesionymi do góry (tak wiecie, zgiętymi do brzuszka)
- wczoraj pierwszy raz kąpaliśmy ją w dużej wannie. Dżizaz, chyba nigdy z niczego tak się nie cieszyła. Tak ją nosiło, że myślałam, że w końcu wyleci z tej wanny, chlapańsko na całego, a jej mina mówiąca "alejedwabiście!" - bezcenna
- na ostatnim szczepieniu (14.05) ważyła równe 7kg i mierzyła 70cm

To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę, to jeszcze dopiszę wieczorem.
I wtedy też nadrobię, i postaram się już być na bieżąco.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

A, ja burze też lubię, ale od ostatniego zdarzenia trochę się cykam, że znowu w coś pierdyknie. I teraz też się powoli zbiera, mam nadzieję, że tym razem zdążymy wszystko z gniazdek powyłączać.
I lepiej ze stópką po tych masażach?
Jak kąpaliście, Ty byłaś w wannie czy na zewnątrz?
Cytat:

ILLUSION-Jak brałaś te tabletki to za każdym razem okres miałaś na 3-4 dzień? Czy kiedyś to się unormowało?
Jak ostatnią tabletkę brałam w niedzielę to prawie zawsze okres miałam w czwartek rano, sporadycznie zdarzało się że w środę - raz na pół roku może.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:09
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:10   #4418
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
No to w naszych Biedrach kobitki widzę bardziej rozgarnięte ale np fewcia kupiła dwupak za tą cenę Swoją drogą ciekawe jak to będzie jak wyjdą braki w kasie później z tego powodu
Brakow w kasie nie bedzie - gorzej na magazynie i w systemie

Cytat:
Dziewczyny u mnie KONIEC ŚWIATA idzie. Niebo tak szare że gorzej ciemno jak w nocy. Leje jak z cebra,błyska się niemożliwie. A przed chwilą miałam iść na spacer z małym. Wystawiłam wózek i wstawiłam
Nas ten koniec swiata zlapal na spacerze. Schowalismy sie pod wiate przystankowa, ale niewiele to dalo - cali mokrzy :/Kubus mial plaze w wozku - tak wialo!

Mam oballe - 2
Pani w kasie nawet sie nie zastanawiala, od razu worek na czytnik
Ale co z tego jak moj maly ma je w nosie - lepiej krzyczec i domagac sie raczek Moze za maly jest? Prawa reka trzyma, lewa jeszcze nie potrafi.

Widze, ze temat wystroju wnetrz na tapecie.
Ja sie nie wypowiadam, bo kompletnie nie mam takiego zmyslu, mi tam wszystko pasuje

Karmilam dzis w pokoju matki i dziecka w CH. Dorwalam wi-fi i podczytywalam Was na tel

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:12
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:11   #4419
ILLUSION
Wtajemniczenie

czarna co do oczu. Mój mąż ma niebieskie a ja zielone. Iguś ma niebieskie i ja miałam ogromną nadzieję że takie zostaną jednak zauważyłam niedawno że przy źrenicach mu jakby zielenieją

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:18
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:13   #4420
LadyWhisper
Zakorzenienie

moj mąż ma przepiękne brązowe oczy, ja niebieskie i zgadnijcie, po kim Pietraszko ma oczy?

po mnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:17   #4421
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
podejście nr 2
Teraz dużo lepiej A u Pietraszka nie myślałaś żeby główny kolor jakiś weselszy dać? Np. zieleń?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
moj mąż ma przepiękne brązowe oczy, ja niebieskie i zgadnijcie, po kim Pietraszko ma oczy?

po mnie
Oooo to dziwne, może mu się jeszcze zmienią? Gen ciemnych oczu jest dominujący i przy takie kombinacji 80 % szans na brązowe oczy u dziecka a 20 % na niebieskie.
Stary 2013-05-20, 19:18   #4422
hope01
Zakorzenienie

OCZYSKA się mogą do 9 miesiąca zmienić

ja mam brązowe TZ niebieskie i młody na razie też niebieskie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:22   #4423
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, myślałam, ale nie mam pozwolenia na tyle kolorów ten beż jest w każdym pomieszczeniu poza przedpokojem, żeby było taniej....

a co do oczu to wiem, i liczyłam strasznie na to, że Piotruś odziedziczy po Michale, no ale na razie niestety;>

Stary 2013-05-20, 19:27   #4424
s i l v e r
Zakorzenienie

Idzie burzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa
Stary 2013-05-20, 19:28   #4425
Wisienka_0809
Rozeznanie

Mała, do nas też przylazło. Gradzik nieźle też napitalał.

W filmiku młoda jak się chichra. Oczywiście nagrałam samą końcówkę, bo się zainteresowała wujkiem.
I przy okazji pytanie - czy wg Was ma bardzo płaską główkę? Od urodzenia nie miała zbyt okrągłej, a ja i tż nie mamy też jakoś bardzo kształtnych z tyłu, więc myślałam, że po prostu po nas taką będzie mieć..

http://www.youtube.com/watch?v=XxPZnQsXTmQ
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:29   #4426
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

A teraz wszystkie Mamunie chwala sie zdjeciem z dzisiejszym biedronkowym nabytkiem
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:29   #4427
mala_19kw
Zakorzenienie

Illusion-dzięki za odpowiedź Ja dostaje na czwarty dzień i w ten sposób okres mam tylko 4 dni Żadnych boleści i w dodatku tak krótko-tak to mi się podoba

Nawijko-o ja Cię to mieliście przygodę -nie zazdroszczę. Przecież to masakra była jakaś,u mnie po podwórku wiadra fruwały

Tak myślę o tych kulkach-niezłe będą braki w kasach

Na wątku styczeń luty '14 dziewczyna pojechała do szpitala z plamieniem a wróciła z wiadomością że będą bliźniaki ale czad co?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-20, 19:30   #4428
Wisienka_0809
Rozeznanie

Illusion, Pola sama w wannie była, podłożyłam jej pieluchę tetrową i tak bardzo się nie ślizgała. Oczywiście cały czas przy niej byłam i pilnowałam.

A co do oczu, to Pola ma bardzo ciemno brązowe, z daleka wydają się czarne. I ma po tż, cieszę się z tego, bo ja mam takie bezpłciowe, ni to zielone, ni to niebieskie, i jeszcze takie zamglone...

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:33
Stary 2013-05-20, 19:30   #4429
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A teraz wszystkie Mamunie chwala sie zdjeciem z dzisiejszym biedronkowym nabytkiem

ja już dodałam filmik ale dam jeszcze fote do k.
Stary 2013-05-20, 19:32   #4430
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Idzie burzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa
o nie nie nie, a ja sama w domu
Cytat:
Mała, do nas też przylazło. Gradzik nieźle też napitalał.

W filmiku młoda jak się chichra. Oczywiście nagrałam samą końcówkę, bo się zainteresowała wujkiem.
I przy okazji pytanie - czy wg Was ma bardzo płaską główkę? Od urodzenia nie miała zbyt okrągłej, a ja i tż nie mamy też jakoś bardzo kształtnych z tyłu, więc myślałam, że po prostu po nas taką będzie mieć..

http://www.youtube.com/watch?v=XxPZnQsXTmQ
o jaka cudowna jest!!!

Ja ostatnio też w wannie kąpię, ale mam taki leżaczek jak ma Marsi, swoją drogą mega hiper super sprawa Mały siedzi jak w foteliku, jak król na tronie i można kąpać, dwie ręce wolne, czemu ja wcześniej byłam taka sceptyczna do tego to nie wiem

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:33
Stary 2013-05-20, 19:32   #4431
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Na wątku styczeń luty '14 dziewczyna pojechała do szpitala z plamieniem a wróciła z wiadomością że będą bliźniaki ale czad co?
Łohoho no CZAD
Stary 2013-05-20, 19:32   #4432
Wisienka_0809
Rozeznanie

.
Stary 2013-05-20, 19:32   #4433
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
o nie nie nie, a ja sama w domu
Ja też sama w domu...to znaczy z Darią
Stary 2013-05-20, 19:34   #4434
bokeh
Zakorzenienie

ooo A u nas grzmi

Silver miałam pisać ale mi umknęło Daria słodziak z tym obalem

ja byłam w pracy na chwile bo kierownik mnie wezwał i wyobraźcie sobie przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony

kupiłam sobie tez spodnie w mango

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
a ja nie mam pewnie jutro juz nie będzie
Stary 2013-05-20, 19:37   #4435
insolito
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hej, zaczelal zapraszac do znajomych na facebook, ale dziecia trzeba bylo myc. Teraz nie mmam juz jak usiasc przy lapku, jutro wysle reszcie i poodpisuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:38   #4436
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja byłam w pracy na chwile bo kierownik mnie wezwał i wyobraźcie sobie przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony
Stary 2013-05-20, 19:39   #4437
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

I to bliźniaki ma dziewczyna co pisała że wpadli i że boi sie powiedzieć rodzicom
Stary 2013-05-20, 19:47   #4438
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
To przybij pione ja też KOCHAM BURZEEEEEEEE!!!!!!
Ostatnio myślałam że będzie a tu dwa razy zagrzmiało i to wszystko. Pffffff
I ja też kocham burzę Ale niestety nie doczekałam się jej u mnie Jedynie deszcz pada, bez błysków i grzmotów

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:48   #4439
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam, że jak dziecko już je pokarmy stałe to nie trzeba już się kupami przejmować, bo są różne zależy co dziecko zje. U nas są pomarańczowe i zielono brazowe a czasem aż takie ciemne i zbite.
Jedyne czym się przejmować to jak biegunka jest albo mocne zaparcia.
ooo dziękuję cudowna kobieto, uspokoiłaś mnie
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dwupak- policzony jako jedna
mówi, że babka z kasy poleciała po te drugie co były, żeby kod skasować, żeby tego worka nie rozrywać. Bo on jej powiedział, że tak są popakowane to tak wziął
przez Was biedro splajtuje i przestanie oferować dzieciaczkowe produkty ;]
Cytat:
no to uwaga, chwalę się

pierwszy to Kubuś na urodzinki synka znajomych, a drugi to mój zeszłoroczny urodzinowy. Tylko temu z truskawkami zdjęcie zrobiłam na szybko przed ustawieniem na paterze, dlatego taki krzywy wyszedł
piękne!!!

Cytat:
Dziewczyny u mnie KONIEC ŚWIATA idzie. Niebo tak szare że gorzej ciemno jak w nocy. Leje jak z cebra,błyska się niemożliwie. A przed chwilą miałam iść na spacer z małym. Wystawiłam wózek i wstawiłam
u mnie miał być armageddon i kurna przeszło
Cytat:
antresola

o kurczę, niedrogie jak na wynajem....ale musicie sie dowiedziec ile dokladnie oplaty administracyjne, u nas prawie 400zl
kurka siwa, jakie taniości!
Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
jestem w trakcie nadrabiania jeszcze trochę mi zostało mam pytanko czy widać już u Waszych dzieci docelowy kolor oczu? wiem, że do 1 roku się zmienia a ja mam problem z określeniem koloru oczu Maksia :P raz widzę szare, raz zielone a czasem jak się popatrzy z boku to przebija brązowy :P ja mam brązowe, mąż niebieskie. Wiadomo,że jak rodzice mają niebieskie to dzieci też będą miały niebieskie ale nie chodzi mi o dziedziczenie bo akurat tu wiem co i jak tylko czy u Was (szczególnie u mam które mają już dwójkę) było podobnie i w którą stronę kolor się zmenił? ale zagmatwałam :P Maksiu ma koło źrenicy brązowe a resztę szarą i się zastanawiam co z tego wyjdzie któraś ma podobnie?
wiesz ja też mam niebieskie a TŻ brązowe, póki co Ola ma niebieskie, pewnie się to jeszcze zmieni.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wieeem aktualnie za ta klite 500 + 200 czynsz + 25/msc prąd + ok 50 gaz/2msc.
toż to taniości, w Warszawie za klitę 36m płaciłam 1200 plus rachunki razem 1500zł. I takie są ceny, standardowo.
Cytat:

po mnie
Zmieni się , zociutka! U mnie to samo poki co
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Teraz dużo lepiej A u Pietraszka nie myślałaś żeby główny kolor jakiś weselszy dać? Np. zieleń?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Oooo to dziwne, może mu się jeszcze zmienią? Gen ciemnych oczu jest dominujący i przy takie kombinacji 80 % szans na brązowe oczy u dziecka a 20 % na niebieskie.
Tak, ciemny jest dominujący, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę kolor oczu dziadków, wtedy można wyliczyć jaki kolor ile ma szans
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:49   #4440
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, jakby u Ciebie nie było to mogę Ci kupić, ostatnio było ich przemnóstwo u mnie
no i gratulacje umowy na stałe!!!!!!!!! Super, czyli jednak są normalni pracodawcy

Ahhhh bliźniaki, ja tak strasznie chciałam bliźniaki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości