|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Zmykam na kawkę do koleżanki,chociaż z domu wyjdę
Dajcie znać jak po wizytach Miłego popołudnia |
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jeszcze zobaczymy jak to będzie rozliczane. Na pewno trochę taniej niż normalnie bo to znajomy złotnik. I dziękuje ![]() Cytat:
U Ciebie kolarze to bardziej normalne, ja sobie dzisiaj grzecznie stoję w kolejce do świateł a tu... chodnikiem zakindala gość na koniu |
||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
śliczny brzuszek Trele
mój to jakiś taki niezdecydowany w jakim kierunku ma rosnąć hmmmu mnie od 13-tej burza burza deszcz burza itd..... więc przespałam pół dnia, lepsze to niż siedzieć w towarzystwie znienawidzonego od wczoraj Tż Mój syn już przyswoił myśl o rodzeństwie |
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek bardzo inteligentny super reakcja mimo pierwszego szoku.
|
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Starszy brat już organizuje życie dla maluszka |
||
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
w piatek miałam ciśnienie 143/89. Dzisiaj też, do tego mnie mdli i jest mi słabo. PRZECIEZ JESTEM W II TRYMSTRZE.
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takim samopoczuciem powinnaś iść na zwolnienie a możesz chociaż szybciej wyjść do domu??
|
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
obym dala rade :P tutaj szystko jest tak popierniczone że ja nie wiem, mam nadzieję że mój tż się ogarnie i będę mogła wcześniej iść na zwolnienie niż 15października
|
|
#2019 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo wczoraj w wiadomościach trąbili, że rok przed rodzice wpadają w szał i zaczynają wszystko organizowac, na pierwszy ogień lecą operacje plastyczne najczesciej korekcje odstających uszu. Przepraszam, nie to żebym bagatelizowała Twoje obawy, tylko żartuję, ale padłam wczoraj po prostu. A dziecko częściej niż po rodzicach, takie rzeczy dziedziczy po dziadkach, także nie przejmuj się niczym na zapas. Poza tym tak jak piszesz- najważniejsze zdrowe i donoszone, reszta się zawsze jakoś poukłada Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a ta mądrala idź się połóż do łóżka bo chrapiesz i nie słyszę filmu, moja reakcja "nie bo mi tu wygodnie" i tak trzy razy, aż się wkurzył i wyłączył film, po czym poszliśmy spać. Wszystko byłoby ok gdyby dzisiaj od rana nie zaczął sie na ten temat produkować, i swoje mądrości wysnuwać mówię Wam czarny, paskudny i przemądrzały ![]() za to mam kochane dziecko, i ustaliliśmy z moim synkiem, ze fajnie gdyby był chłopiec, dla dziesięciolatka dziewczyny są bleeee ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pracy i siadam do pracy przecież to jest jakiś absurd. Przynajmniej zjadłam kalafiorową, której też podobno za dużo nie można, bo kalafior powoduje wzdęcia i gazy.....grrrrrrrrr
Dziewczyny ja też nie jestem pocieszona tym masowaniem i głaskaniem brzucha i też miałam nadzieje, że to już przesada i po prostu jakiś wymysł, jednak po rozmowie z lekarzem, przeczytaniu dwóch artykułów na ten temat i jeszcze sprawdzeniu tego w książce o ciąży, zadzwoniłam w desperacji do Cioci, która jest matką 3 dzieciaków. Na moje nieszczęście potwierdziła tezy zasłyszane wcześniej, nie powinno się masować brzucha ( nikt nie jest w stanie mi powiedzieć o jakie masowanie chodzi), ugniatać nie wolno, głaskać też nie wolno i co najgorsze nie wskazane jest to w żadnym trymestrze, bo właśnie: macica może zacząć akcje skurcze, istnieje możliwość odklejenia łożyska, macica staje się twardsza i dziecku to strasznie wadzi a nas może zacząć mocno pobolewać brzuch. Do takiego stopnia podobno się to może dziać, że moja Ciocia powiedziała, że Ona przy pierwszej ciąży nieświadoma niczego w 7-8 miesiącu wywołała sobie skurcze masowaniem i wylądowała w szpitalu, wtedy lekarz jej powiedział, że to nie jest dobry sposób, chyba że chcemy rodzić. Sama nie jestem z tego powodu zadowolona, bo ja masowałam i nawet sobie tego nie żałowałam, zwłaszcza jak mnie brzuch pobolewał to wtedy najmocniej masowałam, bo miałam nadzieje, że mi to pomoże, jedno jest pewnie rzeczywiście nie pomagało teraz się nie dziwię. Sama nie wiem, zapytajcie może swoich lekarzy na wizytach, bo ja mam wrażenie że za chwilę zgłupieję do reszty!!!! Edytowane przez Kabriela Czas edycji: 2013-05-20 o 18:03 |
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się masuje, głaszczę, dotykam, bo próbuje wychaczyć choć minimalne muśnięcia bąbla. Robię to ergularnie od ok. 5 dni..... chyba muszę zaprestać.. .
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Dotykać, na zasadzie położyć dłoń można ale nie masować, nie krążyć.
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie będę.
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam Was, jestem po pracy, po praktykach i padam na pyszczek a muszę się uczyć bo mam mega egzamin w środę. Ja już wysiadam psychicznie i zaczynam wysiadać fizycznie ;(
więc wybaczcie ale niestety muszę Was na chwilę obecną opuścić, oczywiście pamiętam i trzymam kciuki za wizyty.
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele Morele-ale fajowa pilka!
A co do plci-chyba dzis ciesze sie ze bedzie drugi chlopak.Po dniu spedzonym z 6 i 4 latka mam dosc.To manipulowanie, ciagle fochy i mazanie sie nie dla mnie ;-) Ciesze sie,ze moj to twardy,dzielny chlop i sie wogole nie mazgai ;-) I mam nadzieje,ze drugi bedzie podobny ![]() Oj dziewczyny,wspolczuje dolegliwosci ciazowych.Ja sie czuje super,choc powoli pojawia sie rwa kulszowa.Robimy sobie wycieczki,sporo pracujemy,wogole nie czuje ze jestem w ciazy.Dzis bylismy w Czechach pociagiem,bo moj syn uwielbia pociagi i mial radoche na calego. |
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok
Mówiła, że w ciąży mogą mi się odezwać problemy z nerkami. Oby nie Wycierpiałam się w szpitalu, miałam kolkę nerkową, ból nie do zniesienia Kazała więcej wody pić, około 2l dziennie. Tak poza tym to zbadała, sprawdziła wydruk z poprzedniego USG i niby mówi, że dziecko jak na 12 tydzień było dość małe (5,27cm). Sprawdzałam na necie,że to normalna długość Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie Cytat:
![]() Ginekolog poleciła mi witaminy Matruelle. Brała któraś z Was? |
|
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi też polecił matruelle, dostałam nawet próbkę i ulotki jakie to one są za☠☠☠iaszcze. Z racji ceny w mojej aptece musiałam z nich zrezygnować natomiast farmaceutka powiedziała mi że ma podobne za połowe ceny i więcej sztuk. Różnią się nie wiele więc wzięłam tańsze. Jak się później okazało gin ma to rozdawać i proponować bo to reklama za którą zbierają ajs :P
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja bratowa pół ciąży wymiotowała, a drugą połowę miała jeszcze mdłości... |
||
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ja jestem tak wkur...,że zaraz wyjdę z siebie i stanę obok... Tż zostawił siatkę z zakupami w centrum handlowym
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-20 o 19:29 |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierwsze ruchy poczułam właśnie na wewnętrznej stronie brzucha, 3 kopniaki pod rząd. nie czułam wcześniej żadnych bąbelków, motylków. nic. tylko kopniaczki |
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
te moje? wybacz, podam Ci nazwę wieczorkiem bo nie pamiętam, albo jutro jak wrócę z wizyty
Cytat:
tak naprawdę to mogę martwić się w 22 tyg. jak nie bede czuła.. no ale to silniejsze ode mnie :/ Cytat:
![]() CZY KTÓRAŚ Z DZIEWCZYN CHCE AKTUALIZOWAĆ COŚ NA PIERWSZEJ STRONIE? NP. PŁEĆ?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-20 o 19:41 |
||
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Mam termin na 18 listopada... jestem już okragła i wciąż się przejmuję, czy wszystko okej kolejną wizytę mam 29 maja... Właśnie się zastanawiam, kiedy można już zobaczyć płeć... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

więc jeszcze zobaczymy jak to będzie rozliczane. Na pewno trochę taniej niż normalnie bo to znajomy złotnik. 

a możesz chociaż szybciej wyjść do domu??

obym dala rade :P tutaj szystko jest tak popierniczone że ja nie wiem, mam nadzieję że mój tż się ogarnie i będę mogła wcześniej iść na zwolnienie niż 15października
Durna jestem? 
najczesciej korekcje odstających uszu.
mówię Wam czarny, paskudny i przemądrzały 

Zważyła mnie, nic nie przytyłam. Mówi, że póki co ważę jak dobry kurczak, ale jeszcze mam czas na przybranie