Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 21:14   #3241
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Dla mnie te karteczki w zaproszeniach są troche niegrzeczne. Nie wyprawiamy wesela dla pieniędzy, więc nawet to nieszczęsne torty z ręczników mnie nie zezłoszczą No ale rozumiem, że ktoś może mieć inne podejście do wierszyków.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:16   #3242
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
przekonujecie mnie żeby nie robić liścików odnośnie kasy
powinnaś zorientować się czy u Ciebie w rodzinie takie coś jest w ogóle akceptowane Bo jeżeli to jest normą i dla Ciebie to też nie jest problem to czemu nie Jednak ja nadal jestem za jakąś krótką formą lub też pocztą pantoflową.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:19   #3243
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dla mnie te karteczki w zaproszeniach są troche niegrzeczne. Nie wyprawiamy wesela dla pieniędzy, więc nawet to nieszczęsne torty z ręczników mnie nie zezłoszczą No ale rozumiem, że ktoś może mieć inne podejście do wierszyków.
Ja jak dostanę zestaw garnków to oddam mamie chyba. My mamy już caly komplet, a mama TŻ mówiła że jakaś ciotką wygrała zestaw Tefal Ingenio i trzyma na nasze wesele. Więc dwa komplety to i tak dużo. Kuchenkę mam na 4 palniki Jak byłby trzeci to bym się zezłościła. To samo z walizką sztućców bo jedną już mam. Na co dzień używamy sztućców z Biedronki i są ok, na ch... mi kolejna walizka...
Owszem, nie robimy wesela dla prezentów czy kasy ale jak ktoś decyduje się na prezent to mógłby kupić coś oryginalnego bo akurat prawdopodobieństwo otrzymania kolejnej walizki sztućców jest mega duże. I wtedy prezent zamiast dla PM idzie do kogoś innego. Kolega po swoim weselu wystawiał prezenty na allegro bo dostał 3 walizki, 2 komplety garnków gdzie już mieli sporo swoich...
Ja np. nie pogardziłabym jakims gadżetem który czasem się przydaje ale zwykle człowiekowi szkoda kasy, np. przyrząd do gotowania jajek czy maszynka do popcornu.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-05-20 o 21:21
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:20   #3244
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensibleheart Pokaż wiadomość
Możesz mieć dobry ekspres do kawy za niwielkie pieniądze oczywiscie będziesz musiała go ręcznie czyścić, ale zamiast 2 tys zapłacić 4 stówy ja od lat używam ekspresów delonghi i gorąco polecam
ooo, my własnie wygraliśmy DeLonghi 3000B
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:20   #3245
moniczka_90
Zakorzenienie

hej wam

wrzuciłam zdjęcie z dzisiaj do mojego włosowego albumu jakbyście były ciekawe
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:23   #3246
KaMilka4891
Zadomowienie

widać, że sesja się zbliża, bo cisza jak makiem zasiał
potwierdzony projekt zaproszenia, z kolorami i motywami już jest teraz czekam na gotowy wzór i zacznę się bawić
nie mam co robić teraz w związku z weselem kasy na zaliczkę dla foto nie mamy, TŻ popłynął na kasę ze swoim super samochodem... i póki co będziemy elegancko spłukani
ale dostał za to drugą propozycję pracy

można poczytać
http://www.zankyou.pl/p/99-najbardzi...niki-ziwa-2013
Stary 2013-05-20, 21:23   #3247
velika
Winter is coming

Ja już tutaj pisałam, że jestem przeciwna wierszykom i wymuszaniu prezentów jak ktoś zapyta, to powiem, że chcę wińsko i kasę ale jak dostanę kwiaty i komplet pościeli to też będę zadowolona, bo mamy mało takich rzeczy, co prawda trochę się dorobiliśmy przez 5 lat mieszkania na studiach, ale spoooro nam brakuje. Szczerze mówiąc to teraz nawet bardziej mnie cieszą prezenty niż kasa, bo kasę sobie sama zarobię, a będę żulić na jakąś lepszą pościel, zastawę czy coś
W ogóle moi rodzice jadą 13 lipca na ąę wesele. Myślę, że będzie impreza na jakieś 300 osób, bo za mąż wychodzi córka ich znajomego ze studiów, która moich rodziców to widziała pewnie ze 2 razy na oczy...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:23   #3248
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
o mamo...

pycha podobną polecam, sałatkę gyros

właśnie miałam pisać, że fety jeszcze mi brakuje Helmans mimo, że ma mniej tłuszczu to wcale kalorii nie ma mniej, a więcej konserwantów, najlepszy jest kielecki, ale drogi skubaniec

oooo tak KIELECKI najlepszy
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:24   #3249
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
mnie w sumie też nie złoszczą, ale nie rozumiem ich przesłania. Przecież można dać komuś w prezencie normalnie złożone puchate ręczniki, a nie jakieś szmatki uformowane na tort Po prostu jestem osobą praktyczną i dziwią mnie niektóre rzeczy
Stary 2013-05-20, 21:24   #3250
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

no tak, racja szkoda, że Twoja mama nie odczuwa takiej potrzeby ale jak wiadomo każdy z nas jest inny. Jedni widywaliby się często, inni rzadziej a jeszcze inni wcale nic nie poradzimy. Chociaż przy niektórych okazjach i tak się pewnie będą spotykać, typu ślub, chrzest - to raczej nieuniknione. No ale tak jak mówisz - fajnie żeby relacje były w miarę dobre. W sumie to nawet nie muszą się lubić - wystarczy żeby się wzajemnie tolerowali
aaa ona strasznie zdziwaczala po śmierci taty... ja sie z nią sama mega kiepsko dogaduje, jak mam do niej dzwonic to sie tydzien zbieram, tak ze no... jak przyjdą wnuki to moze jej sie wyprostuje, sama nie wiem. Na razie mamy sredni kontakt, bo jej wywody przyprawiają mnie o palpitacje serca, wiec staram sie jakos unikac kontaktu.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć, nie nadrabiam narazie, tylko się melduje. Z TŻ sobie pogadaliśmy, popłakaliśmy i doszliśmy do wspólnego wniosku, że będziemy o nas walczyć.

Siostra miała dzis trzecią operacje, nie udała się. W środę będzie kolejna. Z tego wzgledu siedze u Mamci bo jest już na skraju wyczerpania i chciałam ją trochę wesprzeć.

Nadrobie jutro, pojutrze, albo kiedyś. Całuje Was wszystkie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
z TZtem gratuluje decyzji, trzymamy kciuki, wierze ze bedzie dobrze

co do siostry - strasznie mi przykro trzymajcie sie, doskonale wiem co to znaczy przesiadywac w szpitalach w niepewnosci i strachu. Mam nadzieje, ze wszystko sie pozytywnie ułozy

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
wlasnie mnie nadtchnelo...
czy Wy bedziecie delikatnie sugerowac ze wolicie kase na prezenty? bo ja sie wlasnie zaczelam zastanawiac czy nie chcialabym jakiegos super ekspresu bo uwilebiam kawe, chociaz tz wcale jej nie pije :p to by byl taki prezent raczej dla mnie :p

a moze macie inne pomysly na prezenty?
tak jak mowiłam, nie bedziemy pisac wierszyków, jak ktos zapyta to powiem ze wolelibysmy pieniązki, bo zbieramy na mieszkanko, ale jesli ktos ma ochote na prezent to chetnie podpowiemy co by nam sie przydało (akurat fajna posciel, reczniki, sztucce, dobre noze, zastawa obiadowa ale konkretna która mi sie podoba, ładne kieliszki, i baaaardzo chetnie KINDLA mysle ze to są rzeczy w zasiegu cenowym gosci - zawsze mozna sie z kims skrzyknąć i zrzucić

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Pysiu trzymam za Was kciuki

Właśnie nad tym dumałam - z jednej strony uważam, że to bardzo niegrzeczne (szczególnie kiczowate wierszyki -kuzynka miała w jednym zaproszeniu 3! ), ale z drugiej boję się co wymyśli rodzina tż'a. U mnie na 100% wszyscy dadzą kasę, a u tż'a boję sie , że co drugim prezentem będzie tort z ręczników Z kolei szwagierka stwierdziła, że chcieli by nam kupić coś do domu (miała na myśli właśnie ekspres do kawy ). I chyba ponownie doszłam do wniosku, że to jednak nie wypada. Zostałam tak wychowana, że nie biorę od nikogo pieniędzy - tylko zawsze staram się liczyć na siebie. Chyba nie będę mogła się przełamać i napisać prośby o kasę, bo jednak wydaje mi się, że to jest jakaś tam forma żądania. Z drugiej strony jakoś specjalnie nie rażą mnie takie prośby, bo i tak zawsze dajemy pieniądze. Może jak ktoś nas zapyta to powiemy, że zbieramy na kuchnię czy coś.
hehe z tymi recznikami mnie powaliłas najwyzej bedziesz stala na targu i handlowała ślubnymi ręcznikami

Cytat:
o a ja kiedyś leciałam lotem za "-12euro" Tż się śmieje, że powinni oddać mi kasę, skoro było na minusie albo poleciałam do Wenecji przez Oslo za 50zł w dwie strony teraz nie mam zbytnio czasu w to się bawić ale kiedyś poświęcałam na to sporo czasu No i też właśnie czasem specjalnie tak ustawiałam połączenia bym mogła np jeden dzień "przesiadki" spędzić na zwiedzaniu. Powodzenia w łapaniu okazji!
zazdroszcze, bo ja nie potrafie szukac lotniczych okazji, a bardzo bym chciała.

kurna ale jestem zmeczona, najeździłam sie w poszukiwaniu truskawek na tort TŻta, niedawno przyjechałam... Juz prawie sałatka ready, zabieram sie za sernik na zimno z truskawkami i galaretką

jutro w koncu TZ ma podpisac umowe o zespół umówił sie z babką. Jak to klepniemy, to zabieramy sie za szukanie smokingu

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:27   #3251
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja jak dostanę zestaw garnków to oddam mamie chyba. My mamy już caly komplet, a mama TŻ mówiła że jakaś ciotką wygrała zestaw Tefal Ingenio i trzyma na nasze wesele. Więc dwa komplety to i tak dużo. Kuchenkę mam na 4 palniki Jak byłby trzeci to bym się zezłościła. To samo z walizką sztućców bo jedną już mam. Na co dzień używamy sztućców z Biedronki i są ok, na ch... mi kolejna walizka...
Owszem, nie robimy wesela dla prezentów czy kasy ale jak ktoś decyduje się na prezent to mógłby kupić coś oryginalnego bo akurat prawdopodobieństwo otrzymania kolejnej walizki sztućców jest mega duże. I wtedy prezent zamiast dla PM idzie do kogoś innego. Kolega po swoim weselu wystawiał prezenty na allegro bo dostał 3 walizki, 2 komplety garnków gdzie już mieli sporo swoich...
Ja np. nie pogardziłabym jakims gadżetem który czasem się przydaje ale zwykle człowiekowi szkoda kasy, np. przyrząd do gotowania jajek czy maszynka do popcornu.
Rozumiem, gdy ktoś zapyta młodą parę o prezenty, czy mają jakieś specjalne życzenia.
Wg mnie karteczki, wierszyki i wszelkie inne rymowanki są najzwyczajniej w świecie niegrzeczne. Tak to odbieram.
piją!

Stary 2013-05-20, 21:27   #3252
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
powinnaś zorientować się czy u Ciebie w rodzinie takie coś jest w ogóle akceptowane Bo jeżeli to jest normą i dla Ciebie to też nie jest problem to czemu nie Jednak ja nadal jestem za jakąś krótką formą lub też pocztą pantoflową.
u nas wszyscy znajomi robią wkładki o kasie zamiast prezentów, dla mnie to nie jest niegrzeczne, a wręcz ułatwienie dla gości, bo wiadomo, że idąc do kogoś na ślub, kupuje się prezent, a bądź tu człowieku mądry, chyba, że ktoś robi listę prezentów, ale wtedy też głupio walnąć na niej ekspres do kawy za 2000 zł
Stary 2013-05-20, 21:32   #3253
sensibleheart
Raczkowanie

jeju w ogole powiem wam, że jestem już zmęczona tymi przygotowaniami do ślubu
Stary 2013-05-20, 21:32   #3254
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja już tutaj pisałam, że jestem przeciwna wierszykom i wymuszaniu prezentów jak ktoś zapyta, to powiem, że chcę wińsko i kasę ale jak dostanę kwiaty i komplet pościeli to też będę zadowolona, bo mamy mało takich rzeczy, co prawda trochę się dorobiliśmy przez 5 lat mieszkania na studiach, ale spoooro nam brakuje. Szczerze mówiąc to teraz nawet bardziej mnie cieszą prezenty niż kasa, bo kasę sobie sama zarobię, a będę żulić na jakąś lepszą pościel, zastawę czy coś
W ogóle moi rodzice jadą 13 lipca na ąę wesele. Myślę, że będzie impreza na jakieś 300 osób, bo za mąż wychodzi córka ich znajomego ze studiów, która moich rodziców to widziała pewnie ze 2 razy na oczy...
przekonałaś mnie ! ale tylko co do wierzyków o kasę. zamiast kwiatow chcemy barek i ten wierszyk zostanie na bank. a jak zamiast kasy dostaniemy nawet jakiś prezent, to nim nie pogardzimy bo będziemy na dorobku więc będę przekonywała tż do tej wersji
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-20, 21:32   #3255
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie w sumie też nie złoszczą, ale nie rozumiem ich przesłania. Przecież można dać komuś w prezencie normalnie złożone puchate ręczniki, a nie jakieś szmatki uformowane na tort Po prostu jestem osobą praktyczną i dziwią mnie niektóre rzeczy
Mój Tż kupił kiedyś taki tort w prezencie ślubnym, ale były to naprawdę dobrej jakości ręczniki, bardzo ładnie zaaranżowane. Także są torty i 'torty' I był jedyną osobą, która przyniosła na ślub prezent zamiast pieniędzy i młodej parze było bardzo miło.

Ja nie chciałabym dostać samych pieniędzy. Wątpi, byśmy pamiętali za 30 lat kto ile nam dał, a prezety się pamięta, nawet te najgorsze
piją!

Stary 2013-05-20, 21:33   #3256
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Hej!
Słuchajcie nie mam czasu nadrabiać a szkoda...
Chwalę się, że dzis lub jutro zakończe pisanie pracy

Dowiedzialam się dziś zupelnie przypadkiem, że w zespole ktory chcemy na wesele bedzie spiewala od czerwca dziewczyna hurrraaaaa

Pytanie:
Ile bierze u Was ksiądz za slub???
U mnie, że to 1700 zł!!!!:O

300zł
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:37   #3257
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć, nie nadrabiam narazie, tylko się melduje. Z TŻ sobie pogadaliśmy, popłakaliśmy i doszliśmy do wspólnego wniosku, że będziemy o nas walczyć.

Siostra miała dzis trzecią operacje, nie udała się. W środę będzie kolejna. Z tego wzgledu siedze u Mamci bo jest już na skraju wyczerpania i chciałam ją trochę wesprzeć.

Nadrobie jutro, pojutrze, albo kiedyś. Całuje Was wszystkie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kochana zdrówka dla siostry!! trzymam kciuki by tym razem wszystko się udało No i Ty z tż trzymajcie sie jakos

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
A możecie tak na mnie nie naskakiwać? Napisałam tylko, że u mnie to PMki przypinają butonierki i zdziwiło mnie, że robią to też świadkowe bo byłam również na weselach które były w zupełnie innych okolicach i również to panny młode musiały je przypinać.
u mnie przypina świadkowa

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:37   #3258
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

tż się zgodził żeby nie było wierszyków o kasie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-20, 21:37   #3259
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, my własnie wygraliśmy DeLonghi 3000B
weź przestań już pisać o tym ekspresie bo za chwilę narobisz mi takiego smaka, że zakradnę się w nocy do Twojego domu i tyle będziesz go widziała

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
a ja tak sobie właśnie myślę, że w sumie ucieszyłabym się z zestawu porządnych garnków, patelni, noży, sztućców - pod warunkiem, że właśnie były by porządne i by się nie powtarzały. Tak samo jakaś fajna pościel

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

hehe z tymi recznikami mnie powaliłas najwyzej bedziesz stala na targu i handlowała ślubnymi ręcznikami
jak nie będę sobie dawała rady z ogromem towaru i zainteresowaniem klientów to zwerbuję Cię do pomocy
Stary 2013-05-20, 21:38   #3260
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
nie przesadzasz troszke?
Nie sądzę. I nie wydaje mi się żeby wykrzyknik na końcu zdania był formą grzecznościową. Ja tylko wyraziłam swoje zdziwienie tym, że to świadkowe przypinają panu młodemu butonierki, bo do tej pory nigdy z czymś takim się nie spotkałam, a bywałam już na wielu weselach w różnych rejonach Polski natomiast Ty na moje jedno zdanie zareagowałaś krzykiem a teraz próbujesz mi wmówić że przesadzam.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:41   #3261
little_zosh
Rozeznanie

A ja pierwszy raz słyszę o tortach z ręczników

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:41   #3262
vixena
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie chciałabym dostać samych pieniędzy. Wątpi, byśmy pamiętali za 30 lat kto ile nam dał, a prezety się pamięta, nawet te najgorsze
zgadzam się dostać parę prezentów zamiast tylko kasy to wg miłe (o ile nie będą to same walizki sztućców chociaż ja jak gdzieś idę to jednak wolę dać pieniądze bo z prezentem nie zawsze się trafi (no chyba, że idę do kogoś bliskiego i wiem, że czegoś konkretnego potrzebuje)
Stary 2013-05-20, 21:42   #3263
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
weź przestań już pisać o tym ekspresie bo za chwilę narobisz mi takiego smaka, że zakradnę się w nocy do Twojego domu i tyle będziesz go widziała

a ja tak sobie właśnie myślę, że w sumie ucieszyłabym się z zestawu porządnych garnków, patelni, noży, sztućców - pod warunkiem, że właśnie były by porządne i by się nie powtarzały. Tak samo jakaś fajna pościel

jak nie będę sobie dawała rady z ogromem towaru i zainteresowaniem klientów to zwerbuję Cię do pomocy
niet

choć tż marudzi że porysowany przyszedł, no ale czubek z niego, logiczne że skoro jest powystawowy to nie będzie idealny

dziś 474 dni w ogóle
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-20, 21:43   #3264
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
A ja pierwszy raz słyszę o tortach z ręczników
są, są a jeszcze są wersje tortów z pieluszek na chrzciny
Stary 2013-05-20, 21:44   #3265
velika
Winter is coming

wysmarowałam se ryj olejem arganowym i śmierdzę kocimi sikami mam nadzieję, że przestanie cuchnąć w ciągu 15 minut, bo chłop z zajęć wraca.
Ja też nie słyszałam nigdy o tortach z ręczników

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:45   #3266
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
trzy to już impreza

iLoNuS - dawno Cię tu nie widziałam, dobrze, że wróciłaś

aaa tak miałam małą przerwę, ale niestety za dużo się u mnie działo i nie było na nic czasu
ale już dalej przygotowania idą do przodu
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:46   #3267
ParisParisienne
Rozeznanie

z jednej strony wierszyki sa niegrzeczne, ale z drugiej baaaardzo praktyczne chociaz moim zdaniem najlepiej dziala poczta pantoflowa. po za tym ja tam osobiscie wole jednak kase. przekonalyscie mnie z tym ekspresem, ze ostatecznie lepiej samej kupic :p

zastanawiam sie jeszcze CO ZAMIAST KWIATKOW. w gre wchodzi: wino, slodycze, ksiazki.... nie wiem. ogolnie my mieszkamy za granica i wszelkie rzeczy bedzie nam trudno przetransportowac :p
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:47   #3268
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
wysmarowałam se ryj olejem arganowym i śmierdzę kocimi sikami mam nadzieję, że przestanie cuchnąć w ciągu 15 minut, bo chłop z zajęć wraca.
Ja też nie słyszałam nigdy o tortach z ręczników
Wybacz Nie mogłam się powstrzymać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:47   #3269
vixena
Rozeznanie

Cytat:

dziś 474 dni w ogóle

u mnie 397
oczywiście przegapiłam 400
ale za to od jutra 1 rok i 1 miesiąc
Stary 2013-05-20, 21:48   #3270
ijaa
Zakorzenienie

O co chodzi z tymi ręcznikowymi tortami? Pierwsze słyszę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości