|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
brawa dla dzielnej przedszkolanki jeny chciałabym ten wystep zobaczyc ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
bo juz ops bym na głowie miała zreszta mam hahah bo ich lokum jest za moim ogrodzeniem ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
zdrówka dla niego ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- ania bede musiała dzieki zdiecia ni mam ale mam wzrostu 167 długie nogi znaczy dluzsze od tułowia
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
cześć dziewczyny!!
nie mam ostatnio czasu na pisanie... z resztą nie mam do tego głowy... u nas nieciekawie... teściowa nadal pod respiratorem w fatalnym stanie już 6 tydzień leży... rozmawialiśmy dziś z ordynatorką oddziału i powiedziała że robią wszytko co mogą ale mama ma tak słaby organizm że sam nie jest w stanie się bronić przed bakteriami... ciężko patrzeć jak leży, napuchnięta do granic możliwości... i w zasadzie nic nie można zrobić... ![]() my ciągle w ogrodzie siedzimy... dziś zasadziłam pomidory i fasolki... i teraz zostało mi tylko podlewanie jestem z siebie dumna... taki ogród... a zarzekałam się że nie będę w ziemi grzebać a teraz ślinię się na widok sklepów ogrodniczych Kala teraz trochę się uspokoiła, ale też nie do zniesienie była;/ wymagała ciągłej uwagi... przez telefon nie mogłam z nikim spokojnie pogadać bo jak tylko zauważała że się nią nie interesuje to wisiała mi na nodze i płakała... przeszło jej na razie i mam spokój... (oby jak najdłużej!! <prosi> ) catro- trzymam za was kciuki! evi- my w końcu znaleźliśmy sandałki na kale w tkmaxx... jakoś 70zl kosztowały i oczywiście są całe białe myślałam że sobie też jakieś buty kupię ale tak przebrane były że masakra... dobrze że te dla kali udało się kupić a co do fotelika to mamy taki http://allegro.pl/cybex-fotelik-pall...228590269.html kala kilka razy jechała z poduchą a teraz jeździ bez... mam nadzieję że posłuży nam do końca... bo cena wysoka ale jak to się rozłoży na tyle lat to do przełknięcia... edzia- jak tylko skończą nam ocieplać dom (mam nadzieję że do 2ch tyg skończą bo od marca mi się plączą po placu) to zapraszam do nas na kawe i ciastko tak teraz popatrzyłam na opis twojej sylwetki i się śmieje bo ja też mam 167 tyle że mam krótkie nogi i długi tułów ![]() aaa zapomniałabym... gratulacje wszystkim przedszkolakom... jeszcze któreś dzieciątko się nie dostało do przedszkola czy tylko moja będzie dłużej przy mamusi? no nic uciekam spać! dobranoc..
|
|
|
|
#3813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z komunią faktycznie kiepsko....a może zostaw dzieci z tż i jedż sama ![]() Cytat:
Cytat:
Buty fajne, fotelik nie nie lubię tej firmyCytat:
U nas wsio ok, prócz problemów innych (siostry i mojej przyjaciółki - tej co chrzestną Izy będzie), moje jakoś nie są specjalnie duże, więc nie narzekam - oby tak zostało Iza skończyła 8 mcy 3 dni temu, a 2 dni temu sama usiadła z czworaków tż ma urlop, na placu siedzi z dziećmi całe dnie, ja dołączam po pracy i do domu wracamy dopiero po 19ej, nawet obiadów nie gotuję tyle co dla kubusia, iza ma powekowane za tydzień chrzciny małej, wreszcie będę mieć to z bani ![]() dobra lecę chatę ogarniać póki małe spi, duże ogląda dr dośkę, a tż z moim ojcem pojechali do sandomierza oglądać auta, nadal mamy tylko złomka, dużego nadal nie kupilismy
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przedszkola, odwoływałaś się???
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- P0P historia z kocią kupą boska Machaj przykro mi z powodu teściowej miejmy nadzieje że jeszcze jest nadzieja i wyjdzie z tego
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
AGA dzięki
![]() MACHAJ bardzo współczuje , mam nadzieje ze sytuacja w końcu sie zmieni . BAO , gratulacje za pierwsze siadanie , niedługo zacznie chodzić ale leci znowu zacznie sie bieganie i pilnowanie . POP jak tam u was ? EDZIA nie wiem , czytałam wczoraj i niektóre mamy pisały ze tez były wymioty przed wysypka , tak sobie gdybam , moze to tylko wirus. Je to co my . Wczoraj zgadalam sie z kolezanka z która miałam jutro podrinkowac , i jej cora ma to samo . Odebrała ja ze szkoły to Mloda trzęslasie z zimna , goraczka ponad 39 , osłabiona,i wymiotowala jej dużo , moj tylko raz . Równo tydzień temu widzialysmy sie a teraz nam goraczkuja , moze zbieg okoliczności. Mały dziś dalej dentka , goraczka i zamulony , cała noc przespal . EVI pamietam ze pisałam ze w maju masz urodzinki , były juz ? Bedą ? I ktore ? To to chyba jeszcze świeża 20 tka , co
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
mrówcia, też, też, jeden dzień super, a drugi armagedon. Ale ogólnie mam charakterną dziołchę,
![]() machaj, bardzo mi przykro z powodu teściowej ![]() tez miałam się zapytać o odwołanie do przedszkola-składałaś? jak nie to koniecznie spróbuj Ja też tk maxa obczajałam, ale nic w lenuchy rozmiarze nie było akurat-same malutkie monka, a skąd ty pamiętasz, że urodziny mam? dopiero będą Świeżuteńka dwudziesteczka, ostatnia w życiu ![]() Zdrówka dla młodego
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakiś bunt trzylatka czy co? czy potem jest bunt czterolatka i pięcio i dalej? bo nie wiem ile uspokajaczy zażywać...
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
mrówa, ja już powoli przestaję wierzyć w bunty u mojej małpy-0na chyba ma wredny charakterek
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- My latamy po psychologach itd. co kilka dni. Dzisiaj też. Pani dzisiaj stwierdziła, że Igor to geniusz Miód na serce matki A dlaczego geniusz? M. in. dlatego, że jej tak poukładał pięknie różne rzeczy w gabinecie, super kategoryzacja przed wyjściem. W domu brzydzi go sprzątanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Monka zdrówka dla małego
Machaj bardzo mi przykro trzymam kciuki aby było lepiej![]() Ja się dołączam do matek na skraju wyczerpania ![]() moje dziecko jest na fazie mówienia NIE... W ogóle się nie chce bawić z dziećmi ani dzielić zabawkami ostatni też nie.... tak, piszę o moim dziecku
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
o jejku ale tu zadyma
pogoda się zrobiła i wszystkie zniknęły Wczoraj mieliśmy przygodę tż przytrzasnął maćkowi paluszki drzwiami od samochodu Ja właśnie zaliczyłam rower macie pomysł co zrobić z mielonej łopatki na grilla ?
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj zdrówka dla teściowej
![]() Moja znajoma ma dwa te foteliki i sobie chwali . aneczka - kurde Moje dzieci też wkurzają , na szczęście mogę je zamknąć w klatce ( trampolina ) i tam małpki dwie skaczą ![]() Olka mi coś kaszle Jak jest upał ...odbiło dzieciakowi . Na weselu super , wybawiłam się
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tz teraz ze starszym na szyciu głowy w szpitalu Jeszcze troche to na mnie będą na tym pogotowiu jak na tyrana patrzeć bo coś co chwila ![]() Pogoda niby fajna, ale aż za bardzo, przelotny deszczyk by się przydał
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
ANECZKA i co z paluchami ? Aż mnie ciary przechodzą .
MADZIA o ja , to fest przywalil . Moj młody ponad tydzień temu ,miał ten sam durny pomysł , co mu w nos przywalila , na szczęście nie była metalowa ale taka pleciona , ta okrągła https://www.google.co.uk/search?q=sw...8bu83kQhquM%3A . Szczerze to sie boje puszczać go samego i juz mu nie pozwalam ,puscilam raz z kolega i wrocil z zakrwawionym nosem , narazie maja koło domu swirowac . Napisz potem co i jak , gdy wrócą. |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Monka u mnie jeden dzieciak za szybki i się kaleczy, drugi za wolny na uniki, i przez to co chwila coś :P
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aneczka - zdrówka dla Maćka ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- ja tylko na moment, melduję, ze w sobotę kupiliśmy autko
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie upał od rana.chłopcy jeszcze śpią .
Eryk dumny jak paw ,bo ma swoje pierwsze szły. Bao ja mam citroena też takie małe kombi a nie karawany. W przyszłym roku kupimy sedana,albo i mniejsze,ale kombi zostawmy na wyjazdy. Z niemiec mają w lepszym stanie zawieszenie ,i wszystkie naprawy masowo przy przeglądzie,a nie jak u nas że sprzedają auta jak większą naprawa się kroi .Ja na 11 idę z młodszym do teatru na spektakl dla dzieci. Ciekawe czy usiedzi
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Aneczkkaa , Madzia- współczuje bardzo Wam. Biedne te wasze chłopaki. A my jednak pojechaliśmy i to był błąd. Oliwka w sobotę wstają bez gorączki więc stwierdziliśmy ze możemy jechać. A w niedziele Nataszka niewyraźna była. Po południu już miała duża gorączkę która nie chciała zejść. Pojechaliśmy na IP a tam problem bo nie mamy pesela Nataszy. System ewuś jest ale nie można sprawdzić dziecka z innego województwa. W końcu nas przyjęto bez pesela i wypisane receptę na antybiotyk tez bez. W aptece następna przeprawa bo brak pesela ale obiecalam przedzwonic i podać. Oczywiście po podaniu antybiotyki zaraz zwymiotowala więc podalam znowu. O 22 zapakowalismy dzieci do samochodu i wróciliśmy do domu. Dojechalismy na 1 w nocy.
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Natasza anginy nie podłapała? Jakiś pechowy dzień dla dzieciaczków wczoraj był ![]() Ja dzisiaj z Erwim byłam w teatrze. Ale mu się podobało, "Trzy świnki" Na dzień dziecka będzie "Czerwony Kapturek" to wykupię chłopakom i tz bilet
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka jak paluszki Maciusia? biedak
Madzia biedny Eryk, mocno rozciętą ma głowę? Pop zdrówka dla dziewczynek my też wczoraj wylądowaliśmy na izbie przyjęć, Zosia od piątku ma katar, a wczoraj koło południa zaczęło ją ucho boleć. Dobrze że pojechaliśmy bo ma zapalenie ucha. Dostała jakieś syropki i po godzinie już ją nie bolało. Dzisiaj też nie widać po niej choroby.
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno dziecko narzekające to pikus. Dwoje dzieci chorych i upierdliwych to dopiero masakra. Tz pomimo tego ze miał na dzisiaj urlop to uciekł do pracy. Dobrze ze Natasza nie umie jeszcze mówić bo od Oliwki usłyszałam dzisiaj juz tyle ciekawych rzeczy. Włącznie z ty, ze jestem, głupia, niedobra, ze mnie nie kocha. Oraz ze nie zaprosi mnie na swoje urodziny.
![]() Na domiar wszystkiego mnie tez gardło drapie.
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Co za weekend .
SARA POP zdrowka dla dziewczynek , dobrze ze zaliczyliscie wizyty i leki podane , a małe szybko dojdą do siebie . POP moj mały tez czasem mi powie ze jestem ŚTIUPID albo UPIA ( glupia ) a najlepsze jest jak mi mówi , a jest to teraz na topie " mamo ty jeśteś CIUBEK CIUBEK " No i kuruj sie . MADZIA a ile ma szwow ? I jak długo bedzie je miał ? Do szkoły poszedł ? Pewnie bedzie atrakcja dzisiejszego dnia o ile poszedł . BAO gratuluje zakupy " nowego " auta , oby sie sprawdzał jak najlepiej . |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pechowy weekend - dzieciaki posypały się w drodze na IP. Także ogromne przytulaski dla maluszków - walniętych, ściśniętych, obolałych i gorączkujących.
Co każda pisze, to coś niefajnego. Jak dobrze, że dzisiaj poniedziałek.
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A naprawdę rzadko można kupic auto z faktycznie takim przebiegiem . My mamy możliwość sprawdzenia tego i z aut które szukaliśmy to ponad 80 % miało cofnięty licznik . To się choroby posypały , zdrówka dla dzieciaków
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bao Gratuluje zakupu
U nas już wszystko w normie palce całe , młody już normalnie nimi chwyta Zdrówka dla dzieciaków Madzia jak ta głowa jego wygląda ? mocno rozwalona ? matko boska co za weekend ![]() Cytat:
swoją drogą raczej wszyscy wiedzą że Niemcy dużo jeżdżą a nasi cofają liczniki to norma ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy w górach. Pogoda była przyjemna i odpoczęłam trochę.
Jak ja Wam zazdroszczę tych ogródków przydomowych i nie tylko. Oczywiście tym co mają. Teściowa nie pozwoliła ni grzebać w swoim ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków aneczka biedny Maciuś machaj przykro mi z powodu teściowej. Kalina jest na liście rezerwowej w przedszkolu ? U nas strasznie dużo się dzieci nie dostało. Koleżanka pracuje w jednym z bytomskich przedszkoli i mówiła mi że mieliśmy szczęście bo u nich, tylko w jednym przedszkolu, odpadło 90 dzieciaczków Cytat:
![]() Nius roku Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do auta, to mój ojciec jest właśnie specem, do tego sprawdzane było, czy cofany i podobno na 100% nie jest cofany. Auto po kobiecie i jako drugie w domu, nie ma dużo przejechane bo 148tyś. mój ojciec zna sie na mechanice i elektronice samochodowej więc mu kitu nikt nie wciśnie, u nas wśród rodziny i znajomych jak ktoś auto kupuje to mój ojciec zawsze jest zabierany w celu "prześwietlenia"auta: D
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

. Jak powiedziałam pani dyr, to się mało nie posikała ze śmiechu
[nius roku, co nie? ;D ]
, ciekawe co to
, czy go ta ospa bierze , kurcze nie znam sie .

jestem z siebie dumna... taki ogród... a zarzekałam się że nie będę w ziemi grzebać
a teraz ślinię się na widok sklepów ogrodniczych