Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 20:27   #3001
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Spadam póki co do wanny, bo o 21.40 oglądamy " W ciemności". Mieliśmy się wybrać na to do kina, ale nie zdążyliśmy, a akurat dzisiaj leci na Canal+

Do potem
O, to idę poczytać co to za film, skoro mówisz, że fajny. Tż zaraz wraca z pracy, więc akurat, może obejrzymy.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:29   #3002
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też mam Fyn, jest super!

1-nie wiem, ja tylko przelalam w szpitalu wrzatkiem po sterylizowaniu w domu

2-nie wchodze na wage od porodu, najgorsze jest to ze wszyyystkie bluzki mialam obcisle i teraz ten zwis mi sie opina

takze moim zdaniem-kupic duuzo luznych na brzuchu bluzek,ja dopiero musze zakupic bo wygladam jak żul
Myślę, że moje ciążowe bluzki i sukienki się jeszcze jakiś czas przydzadzą Nie będę rozcąguchów kupować, zeby mieć motywację do chudnięcia. A tak w ogóle to nie mogę się doczekać normalnych zakupów ciuchowych i butowych. Ogołocę konto
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:31   #3003
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
100 km nas dzieli...

Moja mama nie ma prawka, więc musi prosić ojca, a on niezbyt chętny do przyjazdu... a to ryby a to inne zajęcia Niby może przyjechać z moją siostrą, ale najwidoczniej nie chce albo glupio jej prosic... często tłumaczy, że nie mają kasy na przyjazd, bo jeszcze wypłaty nie dostała... ale może przyjechać busem, o wiele taniej wyjdzie..bilet wyniesie 14zł... głupio mi ich ciągle prosić i zapraszać... im w końcu też powinno zależeć żeby córkę zobaczyć
to faktycznie trochę lipa..
No ale busem by mogła przyjechać.. w sumie 100 km to jakoś strasznie daleko nie jest.. a ze głupio to tak ciągle mówić,żeby przyjechali, ale może właśnie trzeba im w koncu zrobić moralniaka, że im nie zalezy i ze Ty nie możesz się teraz zbytnio przemieszczać.. może oni myśla, że Ci będą przeszkadzać albo coś.. ze na głowe się zwalą.. trudno powiedzieć..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
bedziesz spała w jej pokoju? ja własnie myślę jak to rozegrać, myślę, żeby najpierw wstawić łożeczko do sypialni, a jak młody będzie spał przynajmniej 4h to przestawić do niego i niankę mu odpalić
myśle ze to dobry pomysł.. pewnie nie bedzie Ci się chciało łazic co 1-2 godziny do drugiego pokoju..

Cytat:
Laski 2 pytanka

jak długo smoczki itp. są sterylne? bo tka myślę, że wysterylizuje nakładki na cycki i laktator i spakuje do szpitala w siatkę, to to znowu nie sterylne będzie:/ i tak będę musiała w szpitalu przelać wrzątkiem czy coś nie?
i wyparzyć zamierzam tylko raz na początku, a potem sterylizatorem działać

drugie pytanko,
jak Wam idzie rzucanie wagi po ciąży? Ja już + 13 i waga nie chce się zatrzymać więc chce się psychicznie nastawić i jak z ciuchami? bo ja np. w barach tez przybrałam bo wszystkie marynarki ciasne to minie?
też się nad tym zastanawiałam, podbijam

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:32   #3004
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Laski 2 pytanka

jak długo smoczki itp. są sterylne? bo tka myślę, że wysterylizuje nakładki na cycki i laktator i spakuje do szpitala w siatkę, to to znowu nie sterylne będzie:/ i tak będę musiała w szpitalu przelać wrzątkiem czy coś nie?

drugie pytanko,
jak Wam idzie rzucanie wagi po ciąży? Ja już + 13 i waga nie chce się zatrzymać więc chce się psychicznie nastawić i jak z ciuchami? bo ja np. w barach tez przybrałam bo wszystkie marynarki ciasne to minie?
aj wygotowalam a teraz od czasu do czasu zalewam wrzatkiem, butle za kazdym razem
co do wagi to ja przytylam 24 po 3 tyg. mam -17 kg ale bebzol jest jescze , fakt ze do porodu mialam 122 cm wiec pewnei dluzej bedzie schodzil i widze ze uda , pupa i biodra zostaly jescze i to bedzie dluzej schodzilo w ramionach mi zeszlo sporo , w rekach, dłoniach , łydkach , stopach i kostkach tez ... za 2 tyg. kupuje pas po porodowy i bede nosila
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AAAA! jakby któraś myślała jeszcze nad wózkiem...
Z CAŁEGO SERCA POLECAM JEDO!

jest cuuuudowny w 100%

wrocilismy ze spaceru i pierwszego wejscia do sklepu mlodej

na dzis plan-film i szamanko

oby mala nam na to pozwolila

teraz zasnela,wiec na nastepnej pobudce kapiel,butla i spać..

dziś jej pierwsza caala noc w swoim lozeczku,w swoim pokoju..ciekawe czy sie uda
kapiel w nastepnej pobudce?? toz to bedzie 12 w nocy hehehe ja dzisij kapalam o 11 rano heheheh a teraz korzytam i do wyraaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:35   #3005
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
aj wygotowalam a teraz od czasu do czasu zalewam wrzatkiem, butle za kazdym razem
co do wagi to ja przytylam 24 po 3 tyg. mam -17 kg ale bebzol jest jescze , fakt ze do porodu mialam 122 cm wiec pewnei dluzej bedzie schodzil i widze ze uda , pupa i biodra zostaly jescze i to bedzie dluzej schodzilo w ramionach mi zeszlo sporo , w rekach, dłoniach , łydkach , stopach i kostkach tez ... za 2 tyg. kupuje pas po porodowy i bede nosila

kapiel w nastepnej pobudce?? toz to bedzie 12 w nocy hehehe ja dzisij kapalam o 11 rano heheheh a teraz korzytam i do wyraaa
kupujesz pas? ja też zamierzałam ale słyszałam opinie ze to rozleniwia mięsnie i już sama nie wiem
Stary 2013-05-20, 20:35   #3006
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
(...) musiałam jednak wypełnić deklarację i zrezygnować z p. Basi.

właśnie !! zapomniałam Wam powiedzieć, zrezygnowałam z p. Basi,pewnie się wkurzy..
heloooooł?????? takie njusy a ty dopiero teraz nam o tym mówisz?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:36   #3007
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ojej jak mogłaś!ciekawe czy za wcześniejszą opiekę dostanie hajs czy musi do konca przetrzymać?
na bank dostanie w dodatku ona brała ode mnie podpisy i sama sobie daty wpisywała.. że niby więcej razy u mnie była niż faktycznie
ale w sumie wisi mi to.. powiem szczerze, że głupio mi troszkę było wobec niej że się przepisałam.. ale tż szybko mnie uświadomił że nie powinnam mieć wyrzutów

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
W mojego instrukcji (kupiłam nowy lovi) posze żeby przed pierwszym użyciem umyć i gotować przez 5 minut.
ja chyba też wygotuję

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
gratulacje

UWAGA!!! 3 KARMIENIE z kropelkami dzisiaj i 3 błogie spanie syncia to jest z byt piekne zeby bylo prawdziwe jutro dam znac jak nocka ....
oby tak już zostało

Cytat:
Spadam póki co do wanny, bo o 21.40 oglądamy " W ciemności". Mieliśmy się wybrać na to do kina, ale nie zdążyliśmy, a akurat dzisiaj leci na Canal+

Do potem
byliśmy w kinie. świetny film

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
O, to idę poczytać co to za film, skoro mówisz, że fajny. Tż zaraz wraca z pracy, więc akurat, może obejrzymy.
polecam jak najbardziej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 20:38   #3008
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
myśle ze to dobry pomysł.. pewnie nie bedzie Ci się chciało łazic co 1-2 godziny do drugiego pokoju..
w tym rzecz właśnie, nie planuje sztywnego momentu jak np. młody skończy x miesięcy, tylko myślałam o przestawieniu do pokoiku jego jak będzię przesypiał jakiś sensowny czas
Stary 2013-05-20, 20:41   #3009
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
na bank dostanie w dodatku ona brała ode mnie podpisy i sama sobie daty wpisywała.. że niby więcej razy u mnie była niż faktycznie
ale w sumie wisi mi to.. powiem szczerze, że głupio mi troszkę było wobec niej że się przepisałam.. ale tż szybko mnie uświadomił że nie powinnam mieć wyrzutów
jak dostanie za tamto kasę to nie ma co.. A co ona dalej by miala z Tobą robić,przychodzic po porodzie?? Ja tam też bym się przepisała, jakbym mogła na KTG zaoszczędzic.. ta ciaża to i tak pewnie dla Ciebie studnia bez dna więc każda możliwość zaoszczędzenia na badaniu które powinno być za darmo jest na wagę zlota..

Wojtek
Stary 2013-05-20, 20:41   #3010
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloooooł?????? takie njusy a ty dopiero teraz nam o tym mówisz?

w zeszłym tygodniu p. Basia miała do mnie przyjść, ale zadzwoniła we wtorek, że jednak przeziębiona jest i nie chce mnie zarazić..
w środę wyszło mi kiepsko ktg i w czwartek poszłam do innej położnej (z polecenia mojego lekarza) jak się dowiedziałam, że muszę płacić za ktg to się do niej przepisałam i z basi zrezygnowałam

Stary 2013-05-20, 20:43   #3011
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
w tym rzecz właśnie, nie planuje sztywnego momentu jak np. młody skończy x miesięcy, tylko myślałam o przestawieniu do pokoiku jego jak będzię przesypiał jakiś sensowny czas
Ja będę organizować pokój jak nam będzie "glupio" z nim spać w jednym..Mam nadzieje, że tak jak rok będzie miec.. ale my mamy tylko jeszcze 1 pokój do dyspozycji który teraz jest gabinetem i tz by nie miał gdzie swoich cudnych projektów robić..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 20:46   #3012
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jak dostanie za tamto kasę to nie ma co.. A co ona dalej by miala z Tobą robić,przychodzic po porodzie?? Ja tam też bym się przepisała, jakbym mogła na KTG zaoszczędzic.. ta ciaża to i tak pewnie dla Ciebie studnia bez dna więc każda możliwość zaoszczędzenia na badaniu które powinno być za darmo jest na wagę zlota..
no dokładnie.. za wszystkie badania musiałam płacić.. wszystkie wizyty u gina prywatnie
to chociaż na końcówce ktg będę miała za free
żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o tej położnej.. bo na prowadzi też fajną SR w ramach nfz. ostatnio był wykład z położną ze stolycy która mówiła o chustowaniu i kangurowaniu. w ten piątek ma być pierwsza pomoc noworodka.. jeśli nie urodzę do tego czasu to pójdziemy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mały znowu ma czkawkę po obiedzie też miał

Stary 2013-05-20, 20:51   #3013
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Jako jedyna zwróciłas uwagę na moje żale :-*
mama niestety pracuje od poniedziałku do soboty, a na 1 dzień najwidoczniej nie opłaca się jej przyjeżdżać ... odkąd mieszkam w łukowie czyli już 2 lata rodzina odwiedziła mnie tylko 2 razy z czego raz przyjechali na mój ślub cywilny smutno mi czasami z tego powodu...
ech... moja rodzinka odwiedziła mnie cały jeden raz. a mieszkam tu już 10 lat ale wiem, marne to pocieszenie dla ciebie... nie dałybyście rady zrobić sobie videokonferencji przez skajpa? ja tak z moimi robię, jak się trochę stęsknimy. po godzinie biadolenia mamy znów siebie dość na jakiś czas
Stary 2013-05-20, 20:54   #3014
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
no dokładnie.. za wszystkie badania musiałam płacić.. wszystkie wizyty u gina prywatnie
to chociaż na końcówce ktg będę miała za free
żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o tej położnej.. bo na prowadzi też fajną SR w ramach nfz. ostatnio był wykład z położną ze stolycy która mówiła o chustowaniu i kangurowaniu. w ten piątek ma być pierwsza pomoc noworodka.. jeśli nie urodzę do tego czasu to pójdziemy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mały znowu ma czkawkę po obiedzie też miał
chyba do piątku to urodzisz dziś termin i co nic sie nie dzieje?

ja sobie wykrakałam, że chyba też ciążę przenoszę, 2 tyg mnie na podtrzymaniu w szpitalu trzymali a teraz co? od miesiąca bez zmian.. gin powiedział, że jakbym dziś miała rodzić np przez sztuczne wywołanie to raczej szybko by nie poszło bo szyjka tylko na palec..
moja też ma czkawki, niedawno nawet 2-3 razy dziennie a teraz od pau dni max raz dziennie albo wcale
Stary 2013-05-20, 20:55   #3015
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat przesypiał całe noce odkąd skończył 3 tygodnie... leczę, że moja mała będzie miała to po wujku i tylko to.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:59   #3016
cloche
Zakorzenienie

nuna, ty wózek zamówiłaś (gratuluję! ), a ja w końcu zamówiłam materac i... chustę! będę ćwiczyć jako że na mój post z tysiącem pytań na temat chust nikt nie zareagował, to kupiłam jeszcze inną, za rozsądną cenę i z dobrymi opiniami, i będę po prostu musiała sama się przekonać, czy to dobra jakość i czy dzieciak będzie szczęśliwy
Stary 2013-05-20, 20:59   #3017
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dziwna sprawa, jak wstałam to dostałam znowu skurczu.. liczę od nowa..

Macica sobie siedzi i myśli..O nie znowu mnie będzie telepać po schodach,muszę się spiąc to będzie siedzieć na dupie..
Marchewa i co tam u Ciebie? Bo się widzę udzielasz, ale już nic nie mówisz o skurczach...przeszły zupełnie?
Ja tam myśle, że jak już masz takie przygody to za chwilkę jednak nam napiszesz, że jedziesz rodzić

Cytat:
wszystkie chodzicie lub chodzilyscie na Ktg ? Mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja od 36 tc mam chodzić, bo już mnie moja gin na to zapisała.

Cytat:
Obroniona na 4 dyplom na 4.5 dziękuję za wszystkie kciuki

dodatkowo z dobrych wieści - gbs ujemny

lecę nadrabiać
Gratuluję
Zarówno obrony jak i braku gbs

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:04   #3018
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nuna, ty wózek zamówiłaś (gratuluję! ), a ja w końcu zamówiłam materac i... chustę! będę ćwiczyć jako że na mój post z tysiącem pytań na temat chust nikt nie zareagował, to kupiłam jeszcze inną, za rozsądną cenę i z dobrymi opiniami, i będę po prostu musiała sama się przekonać, czy to dobra jakość i czy dzieciak będzie szczęśliwy
żadna nie zareagowała bo się nie znamy ale super, gratuluję

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:06   #3019
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę organizować pokój jak nam będzie "glupio" z nim spać w jednym..Mam nadzieje, że tak jak rok będzie miec.. ale my mamy tylko jeszcze 1 pokój do dyspozycji który teraz jest gabinetem i tz by nie miał gdzie swoich cudnych projektów robić..
Spac jak spac ale mowie do tz ze ja tak przy mlodym nie dam rady:p
Stary 2013-05-20, 21:13   #3020
maarchewka
Zakorzenienie

Kurde jestem zla.. Zagadałam do znajomej na fb, która jest ginekologiem na Madalinskiego.. taka daleka znajoma.. No i się okazało, że powinni mi zrobić USG w dniu terminu porodu w trybie pilnym.. jutro na szczęście jest na KTG wiec mnie zbada i zobaczy co się dzieje i wypisze skierowanie na USG.. I mówiła, żeby się mocno przytulać do męża.. ale to musi być tak, zeby był u mnie orgazm bo wtedy macica dostaje czynność skurczową..

No i teraz mam stresa, że powinnam mieć to USG a nie mialam i ze moze być coś źle a tu już 8 dni minelo.. załamka załamka załamka..

a i powiedziała,że jak się nie uda we wtorek z USG to w środę zostane już przyjęta na indukcje i mi na patologi zrobi i ona jest też wtedy w pracy na dyżurze..

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Marchewa i co tam u Ciebie? Bo się widzę udzielasz, ale już nic nie mówisz o skurczach...przeszły zupełnie?
Ja tam myśle, że jak już masz takie przygody to za chwilkę jednak nam napiszesz, że jedziesz rodzić
nic się nie dzieje, wszystko się uspokoiło..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

dobranoc
no dokładnie ja się zupełnie nie znam..ale post przeczytałam

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Wojtek
Stary 2013-05-20, 21:16   #3021
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
czyli już masz wszystko skompletowane?
brakuje jeszcze łóżeczka, ale to też w tym tygodniu i wydaje mi się, że mam mniej więcej wszystko
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
za wózek. A jaki kolor w końcu?
Cytat:
Ooo, dziękuję.

za wóz! Jaki kolor? Pokaż.

Jeeeeeeeeeej, w swoim pokoju? Taki maluszek?

Wciągnęłam 2 naleśniki z dżemem jagodowym i bitą śmietaną. Fajna kolacja. Lekka. Ale nie nażarłam się jak prosiak. Jeszcze mam miejsce na jednego, ale wtedy bym chyba pękła.
http://www.babyactive.pl/wp-content/...ipso_16/16.jpg

w końcu wzięliśmy taki Dopadliśmy ostatni z brązów, bo był jeszcze różowy, niebieski i morski tylko na zdjęciach wyglądają inaczej a w realu inaczej. Będą nam sprowadzać z drugiego miasta, bo wypatrzyliśmy u nas w sklepie, ale był już zarezerwowany i pytam, czy będą jeszcze ale babka mówi, że strasznie te brązy im teraz schodzą a muszą sprzedać co na stanie mają, to poprosiłam, żeby nam ściągnęli. Chcieliśmy coś uniwersalnego
Cytat:
Laski 2 pytanka

drugie pytanko,
kochana jeszcze nie ma źle Teraz waga poleci wolniej(tak sobie wmawiam) Albo mów jak ja: to woda
Cytat:
100 km nas dzieli...

Moja mama nie ma prawka, więc musi prosić ojca, a on niezbyt chętny do przyjazdu... a to ryby a to inne zajęcia Niby może przyjechać z moją siostrą, ale najwidoczniej nie chce albo glupio jej prosic... często tłumaczy, że nie mają kasy na przyjazd, bo jeszcze wypłaty nie dostała... ale może przyjechać busem, o wiele taniej wyjdzie..bilet wyniesie 14zł... głupio mi ich ciągle prosić i zapraszać... im w końcu też powinno zależeć żeby córkę zobaczyć
Kochana, powiedz im może otwarcie, że sprawia Ci to przykrość, że chciałabyś częstszych odwiedzin. Myślę, że trzeba im to oznajmić jak krowie na rowie. A tacie bardziej powinno się śpieszyć do córki, ja na ryby
Cytat:
My robimy tak samo, z tych samych względów.
Cytat:
Brawa za kupienie chusty i Materaca My to wszystko na ostaatni moment, ale i tak dajemy radę

Edytowane przez nuna2
Czas edycji: 2013-05-20 o 21:19
nuna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:21   #3022
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
chyba do piątku to urodzisz dziś termin i co nic sie nie dzieje?

ja sobie wykrakałam, że chyba też ciążę przenoszę, 2 tyg mnie na podtrzymaniu w szpitalu trzymali a teraz co? od miesiąca bez zmian.. gin powiedział, że jakbym dziś miała rodzić np przez sztuczne wywołanie to raczej szybko by nie poszło bo szyjka tylko na palec..
moja też ma czkawki, niedawno nawet 2-3 razy dziennie a teraz od pau dni max raz dziennie albo wcale
mam taką cichą nadzieję, ale wolę się nie nastawiać żeby się nie rozczarować...
na razie nic się nie dzieje, zobaczymy co w środę lekarz powie

Cytat:
a ja w końcu zamówiłam materac i... chustę! będę ćwiczyć
jaką chustę kupiłaś ?
super ja cały czas poluję
może uda mi się kupić taniej używaną

Nuna
- za wózek, na pewno będziesz zadowolona a jaki kolorek w końcu wzięliście ?

Cytat:
Kurde jestem zla.. Zagadałam do znajomej na fb, która jest ginekologiem na Madalinskiego.. taka daleka znajoma.. No i się okazało, że powinni mi zrobić USG w dniu terminu porodu w trybie pilnym.. jutro na szczęście jest na KTG wiec mnie zbada i zobaczy co się dzieje i wypisze skierowanie na USG.. I mówiła, żeby się mocno przytulać do męża.. ale to musi być tak, zeby był u mnie orgazm bo wtedy macica dostaje czynność skurczową..

No i teraz mam stresa, że powinnam mieć to USG a nie mialam i ze moze być coś źle a tu już 8 dni minelo.. załamka załamka załamka..

a i powiedziała,że jak się nie uda we wtorek z USG to w środę zostane już przyjęta na indukcje i mi na patologi zrobi i ona jest też wtedy w pracy na dyżurze..
nie denerwuj się .. na pewno jest wszystko ok. Ruchy czujesz, wodu się nie sączą. Nie martw się Głuptasie
ale fajnie, że masz taką znajomą. teraz nie będziesz miałą problemu, po znajomości zawsze lepiej

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

edit: Nuna- już doczytałam, że wybraliście brązowo-beżowy wózeczek

Stary 2013-05-20, 21:22   #3023
nuna2
Zakorzenienie

karolina u mnie gin też nic nie mówił o ktg... Zobaczymy, czy wspomni coś w środę...
Stary 2013-05-20, 21:23   #3024
prodiament
Raczkowanie

Cytat:

Na pewno wszystko będzie OK Ale z drugiej strony jakiś lewy ten ginekolog, który konsultował Ci pierwsze KTG, skoro powinien zrobić USG, a nie zrobił
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:27   #3025
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

nie denerwuj się .. na pewno jest wszystko ok. Ruchy czujesz, wodu się nie sączą. Nie martw się Głuptasie
ale fajnie, że masz taką znajomą. teraz nie będziesz miałą problemu, po znajomości zawsze lepiej
to taka daleka znajoma..wiec nie wiem czy pomoże, ale dobrze ze do niej zagadałam..

A najgorsze jest to, że pytałam się 3 lekarzy.. Moja lekarka prowadząca - która jest totalnie do bani mi mówiła,że mam pójśc na KTG do szpitala i ze mnie szpital przyjmuje.. I po terminie byłam u niej po zwolnienie i mówiłam jej ze byłam na KTG i pokazywałam jej co mi napisali, i się pytała co dalej mi zlecili i jej mówiłam,że KTG tak w piątek.. No ona ok ok, wypisała zwolnienie i życzyła szczęścia ale nic mi nie mówiła,że coś mi mają robic.. ze coś jeszcze sprawdzić..

Byłam też na IP w 1 dzien po terminie i też mówilam, że wody się może sączą,zemoże za mało, że dawno USG i też mi nic nie zlecili.. w 2 dzien po terminie mnie widział jeszcze inny lekarz,.. Potem w 5 dzien po terminie akurat był ten lekarz co na IP ale też mu jeszcze raz otym USG mówiłam i ze nie ma terminów..

Wojtek
Stary 2013-05-20, 21:28   #3026
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ech tam, mogłyście chociaż na te zbliżenia spojrzeć, czy splot wygląda dobrze ale pies drapał! wzięłam inną, bo tamte wychodziły w odpowiednim rozmiarze za 120 euro około... a teraz sobie zamówiłam taką: http://www.babygerecht.de/popup_imag...ID/443/imgID/0

a jutro rano do gina! ciekawa jestem, czy mi wybada jakieś rozwarcie... w sumie skurczuję już tyle, że mogłoby się powoli coś ruszyć...
Stary 2013-05-20, 21:32   #3027
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
W takim razie teraz Ty jesteś mądrzejsza, więc się chwal co tam nakupiłaś. Jaką, za ile? Albo nie mów za ile, bo w ojro to zawsze dużo wychodzi.

Leon
Stary 2013-05-20, 21:37   #3028
cloche
Zakorzenienie

maarchewka, ale kurde wtopa... żaden lekarz się nie poczuł, żeby posprawdzać dokładniej co i jak?! no ale już jutro i pojutrze się tobą zajmą

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
W takim razie teraz Ty jesteś mądrzejsza, więc się chwal co tam nakupiłaś. Jaką, za ile? Albo nie mów za ile, bo w ojro to zawsze dużo wychodzi.
hehe, no link do obrazka jest wyżej. a kosztuje normalnie 59 ojro... ja miałam akurat w jednym sklepie 10 ojro rabatu. i jeszcze bon na 100 (prezent od ludzi z pracy), więc kupiłam też przy okazji materac, na który się od dawna czaję. promocję dorwałam i tym sposobem mam chustę i materac za jedyne 20 ojro z mojej kieszeni
Stary 2013-05-20, 21:41   #3029
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
drugie pytanko,
U mnie dziwnie to wygląda. przytyłam 11kg, w zeszłym tygodniu miałam już -10kg, a potem wskoczył mi z powrotem 1kg i waga stanęła Czyli na 2 tyg po porodzie mam -9kg. Mam nadzieję, że coś ruszy i będzie dalej spadać tym bardziej, że karmię, no i pocę się jak świnka

Brzuszek powolutku się zmniejsza, ale wciąż jest zwis i ubrania się na nim opinają ale daję mu jeszcze chwilę...

Cytat:

Biję się w pierś! wybacz! Ale ja jestem totalnie zielona w temacie Nawet splot nie wiem jak ocenić... Ale super, ze znalazłaś coś co Ci odpowiada
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:42   #3030
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
hehe, no link do obrazka jest wyżej. a kosztuje normalnie 59 ojro... ja miałam akurat w jednym sklepie 10 ojro rabatu. i jeszcze bon na 100 (prezent od ludzi z pracy), więc kupiłam też przy okazji materac, na który się od dawna czaję. promocję dorwałam i tym sposobem mam chustę i materac za jedyne 20 ojro z mojej kieszeni
Ale piękne kolory tej chusty. No i fajnie, że udało Ci się połączyć wszystkie rabaty i wyszła fajna kwota. Za 20 ojro materacyk i chusta, no proszę, te dojcze to jednak użyją.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości