|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie będę rozcąguchów kupować, zeby mieć motywację do chudnięcia. A tak w ogóle to nie mogę się doczekać normalnych zakupów ciuchowych i butowych. Ogołocę konto
|
|
|
|
|
#3003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale busem by mogła przyjechać.. w sumie 100 km to jakoś strasznie daleko nie jest.. a ze głupio to tak ciągle mówić,żeby przyjechali, ale może właśnie trzeba im w koncu zrobić moralniaka, że im nie zalezy i ze Ty nie możesz się teraz zbytnio przemieszczać.. może oni myśla, że Ci będą przeszkadzać albo coś.. ze na głowe się zwalą.. trudno powiedzieć.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wagi to ja przytylam 24 po 3 tyg. mam -17 kg ale bebzol jest jescze , fakt ze do porodu mialam 122 cm wiec pewnei dluzej bedzie schodzil i widze ze uda , pupa i biodra zostaly jescze i to bedzie dluzej schodzilo w ramionach mi zeszlo sporo , w rekach, dłoniach , łydkach , stopach i kostkach tez ... za 2 tyg. kupuje pas po porodowy i bede nosila Cytat:
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku ona brała ode mnie podpisy i sama sobie daty wpisywała.. że niby więcej razy u mnie była niż faktycznie ![]() ale w sumie wisi mi to.. powiem szczerze, że głupio mi troszkę było wobec niej że się przepisałam.. ale tż szybko mnie uświadomił że nie powinnam mieć wyrzutów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
polecam jak najbardziej |
||||
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
w tym rzecz właśnie, nie planuje sztywnego momentu jak np. młody skończy x miesięcy, tylko myślałam o przestawieniu do pokoiku jego jak będzię przesypiał jakiś sensowny czas
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
![]() w zeszłym tygodniu p. Basia miała do mnie przyjść, ale zadzwoniła we wtorek, że jednak przeziębiona jest i nie chce mnie zarazić.. w środę wyszło mi kiepsko ktg i w czwartek poszłam do innej położnej (z polecenia mojego lekarza) jak się dowiedziałam, że muszę płacić za ktg to się do niej przepisałam i z basi zrezygnowałam
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę organizować pokój jak nam będzie "glupio" z nim spać w jednym..Mam nadzieje, że tak jak rok będzie miec.. ale my mamy tylko jeszcze 1 pokój do dyspozycji który teraz jest gabinetem i tz by nie miał gdzie swoich cudnych projektów robić..
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chociaż na końcówce ktg będę miała za free ![]() żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o tej położnej.. bo na prowadzi też fajną SR w ramach nfz. ostatnio był wykład z położną ze stolycy która mówiła o chustowaniu i kangurowaniu. w ten piątek ma być pierwsza pomoc noworodka.. jeśli nie urodzę do tego czasu to pójdziemy ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Mały znowu ma czkawkę po obiedzie też miał
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
ale wiem, marne to pocieszenie dla ciebie... nie dałybyście rady zrobić sobie videokonferencji przez skajpa? ja tak z moimi robię, jak się trochę stęsknimy. po godzinie biadolenia mamy znów siebie dość na jakiś czas
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś termin i co nic sie nie dzieje? ![]() ja sobie wykrakałam, że chyba też ciążę przenoszę, 2 tyg mnie na podtrzymaniu w szpitalu trzymali a teraz co? od miesiąca bez zmian.. gin powiedział, że jakbym dziś miała rodzić np przez sztuczne wywołanie to raczej szybko by nie poszło bo szyjka tylko na palec.. moja też ma czkawki, niedawno nawet 2-3 razy dziennie a teraz od pau dni max raz dziennie albo wcale
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat przesypiał całe noce odkąd skończył 3 tygodnie... leczę, że moja mała będzie miała to po wujku i tylko to.
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
nuna, ty wózek zamówiłaś (gratuluję!
), a ja w końcu zamówiłam materac i... chustę! będę ćwiczyć jako że na mój post z tysiącem pytań na temat chust nikt nie zareagował, to kupiłam jeszcze inną, za rozsądną cenę i z dobrymi opiniami, i będę po prostu musiała sama się przekonać, czy to dobra jakość i czy dzieciak będzie szczęśliwy
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam myśle, że jak już masz takie przygody to za chwilkę jednak nam napiszesz, że jedziesz rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zarówno obrony
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super, gratuluję ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde jestem zla.. Zagadałam do znajomej na fb, która jest ginekologiem na Madalinskiego.. taka daleka znajoma.. No i się okazało, że powinni mi zrobić USG w dniu terminu porodu w trybie pilnym.. jutro na szczęście jest na KTG wiec mnie zbada i zobaczy co się dzieje i wypisze skierowanie na USG.. I mówiła, żeby się mocno przytulać do męża.. ale to musi być tak, zeby był u mnie orgazm bo wtedy macica dostaje czynność skurczową..
No i teraz mam stresa, że powinnam mieć to USG a nie mialam i ze moze być coś źle a tu już 8 dni minelo.. załamka załamka załamka.. a i powiedziała,że jak się nie uda we wtorek z USG to w środę zostane już przyjęta na indukcje i mi na patologi zrobi i ona jest też wtedy w pracy na dyżurze.. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- |
||
|
|
|
#3021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
brakuje jeszcze łóżeczka, ale to też w tym tygodniu i wydaje mi się, że mam mniej więcej wszystko
Cytat:
w końcu wzięliśmy taki Dopadliśmy ostatni z brązów, bo był jeszcze różowy, niebieski i morski tylko na zdjęciach wyglądają inaczej a w realu inaczej. Będą nam sprowadzać z drugiego miasta, bo wypatrzyliśmy u nas w sklepie, ale był już zarezerwowany i pytam, czy będą jeszcze ale babka mówi, że strasznie te brązy im teraz schodzą a muszą sprzedać co na stanie mają, to poprosiłam, żeby nam ściągnęli. Chcieliśmy coś uniwersalnegoCytat:
Teraz waga poleci wolniej(tak sobie wmawiam) Albo mów jak ja: to woda![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Materaca My to wszystko na ostaatni moment, ale i tak dajemy radę
MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... Edytowane przez nuna2 Czas edycji: 2013-05-20 o 22:19 |
|||||
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie nic się nie dzieje, zobaczymy co w środę lekarz powie jaką chustę kupiłaś ? ![]() super ja cały czas poluję ![]() może uda mi się kupić taniej używaną ![]() Nuna- za wózek, na pewno będziesz zadowolona a jaki kolorek w końcu wzięliście ?Cytat:
ale fajnie, że masz taką znajomą. teraz nie będziesz miałą problemu, po znajomości zawsze lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- edit: Nuna- już doczytałam, że wybraliście brązowo-beżowy wózeczek
|
||
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
karolina u mnie gin też nic nie mówił o ktg... Zobaczymy, czy wspomni coś w środę...
|
#3024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony jakiś lewy ten ginekolog, który konsultował Ci pierwsze KTG, skoro powinien zrobić USG, a nie zrobił
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najgorsze jest to, że pytałam się 3 lekarzy.. Moja lekarka prowadząca - która jest totalnie do bani mi mówiła,że mam pójśc na KTG do szpitala i ze mnie szpital przyjmuje.. I po terminie byłam u niej po zwolnienie i mówiłam jej ze byłam na KTG i pokazywałam jej co mi napisali, i się pytała co dalej mi zlecili i jej mówiłam,że KTG tak w piątek.. No ona ok ok, wypisała zwolnienie i życzyła szczęścia ale nic mi nie mówiła,że coś mi mają robic.. ze coś jeszcze sprawdzić.. Byłam też na IP w 1 dzien po terminie i też mówilam, że wody się może sączą,zemoże za mało, że dawno USG i też mi nic nie zlecili.. w 2 dzien po terminie mnie widział jeszcze inny lekarz,.. Potem w 5 dzien po terminie akurat był ten lekarz co na IP ale też mu jeszcze raz otym USG mówiłam i ze nie ma terminów |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
ech tam, mogłyście chociaż na te zbliżenia spojrzeć, czy splot wygląda dobrze
ale pies drapał! wzięłam inną, bo tamte wychodziły w odpowiednim rozmiarze za 120 euro około... a teraz sobie zamówiłam taką: http://www.babygerecht.de/popup_imag...ID/443/imgID/0a jutro rano do gina!
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaką, za ile? Albo nie mów za ile, bo w ojro to zawsze dużo wychodzi. |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka, ale kurde wtopa... żaden lekarz się nie poczuł, żeby posprawdzać dokładniej co i jak?! no ale już jutro i pojutrze się tobą zajmą
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że karmię, no i pocę się jak świnka ![]() Brzuszek powolutku się zmniejsza, ale wciąż jest zwis i ubrania się na nim opinają Cytat:
Biję się w pierś! wybacz! Ale ja jestem totalnie zielona w temacie Nawet splot nie wiem jak ocenić... Ale super, ze znalazłaś coś co Ci odpowiada
|
||
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

Nie będę rozcąguchów kupować, zeby mieć motywację do chudnięcia. A tak w ogóle to nie mogę się doczekać normalnych zakupów ciuchowych i butowych. Ogołocę konto

bo tka myślę, że wysterylizuje nakładki na cycki i laktator i spakuje do szpitala w siatkę, to to znowu nie sterylne będzie:/ i tak będę musiała w szpitalu przelać wrzątkiem czy coś nie?

gratulacje 

po obiedzie też miał
dziś termin i co nic sie nie dzieje? 
Ślub 27. X. 2012
ale super, gratuluję
Teraz waga poleci wolniej(tak sobie wmawiam) Albo mów jak ja: to woda
a teraz sobie zamówiłam taką: