|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Konto usunięte
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
taaa ze stelażem, dlatego licytowałam
![]() cieszę sie bardzo, kolejną rzecz mam z głowy ![]() jak ja kocham moją suszarkę do ubrań ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ależ mnie oczy dzisiaj pieką..po SR musiałam zrobić sobie drzemkę, żeby dac im odpocząć..ale nie pomogło.. zmulona jestem cały dzień.. a dokładnie od tego 'nieporozumienia' z mężem.. W ogóle z nim nie rozmawiam, nie mam ochoty gęby otworzyć ani nawet myśleć nad zrozumiałym dla niego przekazem, żeby znowu nie zapoczątkować kolejnego 'nieporozumienia'.
Idę pod prysznic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem świadoma, ze to nie od jedzenia, tylko te "starsze" osoby muszę uświadamiać i to mnie męczy, no i fakt, żeby się przyzwyczaić do pomiarów no i jutro powrót do pracy, jak se z tym wszystkim psychicznie poradzić ![]() ja mam mierzyć godzinę po posiłku i max ma być 120 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!! ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!!
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] Śliczny jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no ale znów to zrobię, nie ma bata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40905960]już widzę te kolejne pretensje teściów że ograniczam dostęp do kolejnego wnuka
![]() ![]() ![]() ![]() no ale znów to zrobię, nie ma bata ![]() u mnie mimowolnie jest niemożliwe ograniczenie kontaktów z innymi osobami, moi rodzice mieszkaja pod nami razem z moją siostra wiec to juz są trzy osoby, do tego moja ciocia przyleci pewnie zaraz jak wjedziemy na własne podwórko, no a co do teściów to nie wiem czy przyleca od razu czy sie zapowiedzą, czy zapytają, bo ich to tutaj najmniej potrzebuje bo oni to MUSZĄ być ZAWSZE w centrum uwagi a ja tego nie cierpie ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Teso ten kosz bardzo mi sie podoba ![]() jeszcze sie zastanowie i najwyzej w czerwcu zamówie sobie taki a co!! zawsze chciałam mieć kołyske dla córeczki, takie marzenie z dzieciństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no moi mieszkają dosyć blisko ale że jestem z nimi w trochę oziębłych stosunkach więc od dwóch miesięcy ani widu ani słychu ![]() jutro pojawiają się na audiencji, ale my zaraz wychodzimy z TZ bo mamy spotkanie osiedlowe akurat w tym samym czasie ![]() ![]() ![]() i znów usłyszę od teścia coś na temat brzucha... że jak hipopotam, albo grybasek albo coś innego... bo to przecież śmieszne jest... ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-20 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40906164]no to rzeczywiście trochę się rodzinki robi...
no moi mieszkają dosyć blisko ale że jestem z nimi w trochę oziębłych stosunkach więc od dwóch miesięcy ani widu ani słychu ![]() jutro pojawiają się na audiencji, ale my zaraz wychodzimy z TZ bo mamy spotkanie osiedlowe akurat w tym samym czasie ![]() ![]() ![]() i znów usłyszę od teścia coś na temat brzucha... że jak hipopotam, albo grybasek albo coś innego... bo to przecież śmieszne jest... ![]() ja też słysze takie teksty od mojego, ale udaje, ze nie słysze, wkońcu 2-3h i sobie jedzie do domu wiec zeby zaciskam (narazie) |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zresztą wiele osób jakoś durnowato się zachowuje jak widzi ciężarną, zamiast powiedzieć gratuluję albo przemilczeć już jak nie wie co powiedzieć to np. na weselu od jednego wujka usłyszałam "kto ci taką krzywdę zrobił?" albo "brzuchata"... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40906164]no to rzeczywiście trochę się rodzinki robi...
no moi mieszkają dosyć blisko ale że jestem z nimi w trochę oziębłych stosunkach więc od dwóch miesięcy ani widu ani słychu ![]() jutro pojawiają się na audiencji, ale my zaraz wychodzimy z TZ bo mamy spotkanie osiedlowe akurat w tym samym czasie ![]() ![]() ![]() i znów usłyszę od teścia coś na temat brzucha... że jak hipopotam, albo grybasek albo coś innego... bo to przecież śmieszne jest... ![]() Oj,dziewczyny,nie zazdroszczę wizyt teściów. Ja mam to szczęście,że moi są 2500 km ode mnie i na bank mnie nie odwiedzą po porodzie. Tylko moja mama przylatuje,oczywiście za moim pozwoleniem,chcę Ją mieć przy sobie,to moje pierwsze dziecko,a mama razem z Tż tem będą mi podporą ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40906499]no mój ma zwykle głupie teksty z których tylko on i teściowa się śmieją... a ja zwykle nie mogę przemilczeć ![]() zresztą wiele osób jakoś durnowato się zachowuje jak widzi ciężarną, zamiast powiedzieć gratuluję albo przemilczeć już jak nie wie co powiedzieć to np. na weselu od jednego wujka usłyszałam "kto ci taką krzywdę zrobił?" albo "brzuchata"... ![]() wujek ma dziwne poczucie humoru,jeśli to w ogóle miało być śmieszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam tesciow na dole i oczywiscie nie obedzie sie od ich wizyt, juz mnie trzesie, pozwolicie wziac na rece dziecko tesciom/ rodzenstwu??
co do moich rodzicow to nie mam obaw, dam malego mamie bez problemu, tak samo z moim bratem, ale co do sisotry tz to mnie juz cholera bierze jak sobie pomysle ze pewnie powie skoro ona jest ciocia to moze go wziac, przeciez to jest moje dziecko i ja jak na razie decyduje co i jak... tym bardziej takie male, ona nie ma w ogole doswiadczenia z maluchami, poza tym inne bakterie itp. jak powiedziec grzecznie ze nie moze wciac na rece? |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40906499]no mój ma zwykle głupie teksty z których tylko on i teściowa się śmieją... a ja zwykle nie mogę przemilczeć
![]() zresztą wiele osób jakoś durnowato się zachowuje jak widzi ciężarną, zamiast powiedzieć gratuluję albo przemilczeć już jak nie wie co powiedzieć to np. na weselu od jednego wujka usłyszałam "kto ci taką krzywdę zrobił?" albo "brzuchata"... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() co do wujka i jego tekstów to jest kolejna osoba która mówi coś głupiego, a potem sama się z tego śmieje... no cóż, są ludzie i ludzie... zresztą tak jak napisała Kubuś Puchatek coś w tym jest że w Polsce często ludzie nie potrafią cieszyć się ze szczęścia innych tylko muszą coś dopierdzielić ;( taka mentalność... taki kraj...zdarza się niestety Fiazo - odpoczywaj kochana, nie martw się, ważne w sumie że cukrzyca została zdiagnozowana i będzie teraz pod kontrolą ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-20 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli już bym miała dać dziecko na ręce, to najbardziej ufam mojej mamie.. teściowa ja będzie koniecznie chciała, to też dam jej na chwilę Małego..a jesli chodzi o mojego ojca, to raczej nie sądzę by się do tego pchał..mam nadzieję, że teściu nie będzie miał takich pomysłów.. i jesli chodzi o nasze młodsze siostry, to uważam, że są za młode by od razu takie malutkie dziecię trzymać i główki pilnować..Brat też sie rzucał nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40906748]ja mówiłam normalnie i spokojnie: "kochani jeszcze będzie czas na noszenie i przytulanie, dajmy mu czas, narazie maluch nie był szczepiony (kłamstwo ![]() ![]() [/QUOTE] kulturalnie i grzecznie.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Dziewczynki uciekam do łóżka już. Poczytam przed snem gazetkę.. długo i tak nie wytrzymam ![]() Spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc laseczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() lecę zaraz spać. Jutro jedziemy kupić wannę i odwiedzić nasze mieszkanie :-P ciekawe jak to wygląda... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz zadnego urlopu aby wziac?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Raczkowanie
|
Witam sie nocna pora
![]() Ciezki dzien dzis mialam....z rana ponad godzine plakalam do tel bo akurat siostra zadzwonila i natrafila na moment kiedy lzy plynely i szlochalam.. mysle ze to zycie jest niesprawiedliwe... Niestety jak wam juz kiedys pisalam moj maz jest strasznie nieczuly do naszego synka i w niedziele mialam porownanie ktore mnie dobilo. Byla siostra meza ze swoim mezem i synkami - jeden ma prawie 4 lata a drugi pol roku. I zal mi bylo mojego Matiego bo szwagier ciagle zajmowal sie swoimi dziecmi, nosil, zabawial, karmil, rozmawial a moj niunio tego nie ma i tylko chodzil za nim i zagadywal chociaz na wiele sie to nie zdawalo. A moj maz - on sie nie garnal nawet do rozmowy z Matim a dziecku widzialam ze bylo przykro. Ja juz nie moge i nie wiem jak przemowic mu do rozumu. I jeszcze ta jego siostra cierpietnica jakich malo - ona mowi ze ma najgozej, strasznie ciezko chociaz juz od wrzesnia ma meza ciagle w domu i mamusia czyli moja tesciowa non stop do niej jezdzi i wszystko robi. Jej maz nocami sie dziecmi zajmuje zeby tylko Agniesia sie przespala. A ja musialam i musze sobie radzic sama. Jestem z siebie zadowolona ale przykro sie robi widzac taka niesprawiedliwosc. To tak pokrotce ale naprawde to co sie dzieje to smialo ksiazke moznabybylo opisac. Kochane poradzcie mi cos bo ja naprawde korby dostaje. Niunia chyba sie przekrecila bo znow mam straszny ucisk na pecherz i jakby to powiedziec na odbyt ![]() Zabralam synka na zakupy bo mu obiecalam kupic namiot i basen, bo zbieral juz od swoich urodzinek na te rzeczy i jeszcze hulajnoga jest w planach ![]() Gratuluje wam udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne. Mam sporo nadrabiania bo przez ostatnie dni nie moglam nadgonic. Dobrej nocki ![]() ![]() ![]()
#4071 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana.obudził mnie skurcz drugiej nogi i nie moge teraz zasnać.
Kate ciężka sprawa.nie wiem co doradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Bosz, im wiecej zre tego magnezu tym jest gorzej ze skurczami lydek i w ogole konczyn. Czy wyobrazacie sobie budzic sie CO GODZINE w nocy i musiec spacerowac z zacisnietymi zebami przez kilkanascie minut, zeby cham puscil i pozwolil sie polozyc znowu??!! Dzis na 8.30 biegne do internistki z wynikami i od razu powtorzyc wyniki - tym razem nasikalam w pojemniczek z zachowaniem wszelkich regul, po dokladnym podmyciu, po nocy, srodkowy strumien. Zobaczymy,czy Furagin daje rade. Do pozniej, kochane, odezwe sie jak wroce ![]()
#4073 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam się w rozpoczętym 32 tyg czyli 8 mcu zaczyna się robić ciężko ![]() Oliath, a jaki magnez bierzesz? może się słabo przyswaja
#4074 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() i znowu za oknem słońce... i znowu będzie duszno i parno... wczoraj u weta bardzo mnie zaskoczył pewien pan, po którym raczej bym się nie spodziewała tego czynu... ustąpił mi miejsca! tzn. ja nie skorzystałam bo miałam już dość siedzenia w samochodzie, a poza tym na zewnątrz było dużo chłodniej, ale zrobiło mi się bardzo miło. a tak poza tym jakoś spałam, choć raz się zastanawiałam czy nie puścić pawia ![]() obie łydki bolą po skurczach, zawroty głowy się utrzymują znaczy się normalka ![]() Teso, czasem to nie warto buzi otwierać, żeby na durne teskty odpowiadać... Fiazo, zobaczysz, że szybko wszystko ogarniesz i wdrożysz i będzie dobrze ![]() Zobaczę może podjadę do biedry bo i tak muszę zatankować auto, a to niedaleko w sumie. Korci mnie zobaczyć koszule i moze kupić, bo niby mam 2 porządne karmiące i 2 zwykle ale tych zwykłych trochę mi szkoda do porodu, bo mają super niezniszczalną bawełnę ![]() no i dziś mam nadzieję, że hydraulik przyjdzie i skonczy ![]() Surka, Rockyyy jak u Was? Jak się czujecie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie spokojnego kolejnego miesiąca Ci życzę ![]() a o magnezie to tak zaczęłam myśleć, że biorę już kawałek czasu, regularnie i mimo wszystko skurcze łapią ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() powodzenia!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu to taka sama 100% Babcia jak i moja Mama... a ze względu na to, że mieszka w tym samym mieście w przeciwieństwie do mojej Mamy to i częściej będzie Wnusiątko widywać ![]() I w brew pozorom nie mam z nią najlepszego kontaktu ![]() Cytat:
![]() My z Sierścią po spacerze i piorą się pierwsze ubranka ![]() ![]() W nocy co godzinkę miałam wizytę w WC ale tak mnie suszyło, ze całą butlę wody w nocy wypiłam więc się nie dziwię ![]() A biedny Tż taki zaspany i w pewnym momencie się mnie pyta czy ja na pewno tylko sikam czy mi już wszystkie wody odeszły ![]() Słodki jest i chyba zaczyna go lekki stresik łapać ![]()
![]() |
#4078 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Wiadomość od Rockyyy i Laury: "Takie plamienia sie zdarzaja a ja mam jeszcze te duza nadzerke.Przekazcie moje kciuki dla Surki-niech sie dzielnie trzyma i jak cos to pyta o wszystko polozne i lekarzy.Musza jej wytlumaczyc co jak po co i na co. " Plamienie już naszej Rockyyy ustąpiło, gorączka też, ale musi jeszcze grzecznie leżeć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chodzenie do wc w niczym mi nie przeszkadza bo zasypiam w trymiga po powrocie do łóżka ![]() ![]() Inaczej jakby powodowały jakąś bezsenność czy coś a tak to lajcik ![]() Rocky dobrze, że plamienie ustało ale i tak mocno trzymamy kciuki i wracaj do nas jak już porządnie odpoczniesz!!! ![]() A propos kciuków to za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Jadę do warszawy, sciskam mocno kciuki za wizyty, badania i kolejnych tygodni gratuluję
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.