|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Maruda - trzymaj sie tam!! Tylko sie nie stresuj i myśl pozytywnie! Najważniejsze ze fasolke jest ciagle na swoim miejscu!!
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Perfuzja - potwierdzam, "wyskoczył" Ci brzuszek ja tez robię takie zdjęcia raz w tygodniu i poki co żadnych zmian...
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wierze że będzie dobrze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#363 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamusie!
Ale żeście naprodukowaly Chciałam wszytsko nadrobić ale zderzam się twarzą z klawiaturą. Maly okropnie ząbkouje i mam nic kongo. Musialam wyjechać do mamy i skorzystać troche z jej pomocy bo mały szaleje a ja czuje sie fatalnie. Dziś zjechałam z teściową miasto na poszukiwaniu lekarza. Do tej sucz już nigdy więcej nie pójdę. Nakrzyczała na mnie,że poszłam do innego lekarza prywatnego (byłam na wyjeździe, byla nagła syt) poczym powiedziała, że mam se chodzić do niego, skoro już wybrałam lekarza. Na znany.lekarz ma 40 fatalnych opinii a 5 dobrych. ![]() Zapisalam się do innego. Trudno wyszukać dobrego lekarza na NFZ... Maruda 80 ja również trzymam mocno kciuki I witam wszstkie nowe mamy!!! Edytowane przez caffeelattee Czas edycji: 2013-05-20 o 21:56 |
|
|
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam o tyle dobrą sytuację, że ciocia męża pracuje w przychodni gin, gdzie chodzę. taki lekarz od razu inaczej na pacjentkę patrzy. u mnie w pierwszej ciąży nawet nie dostałam zaleceń żadnych badań ani nic. do 11 tc nie miałam karty ani podstawowych badań (chociażby waga). takie podejście- od razu spisali na straty. dlatego się przeniosłam i teraz jest o niebo lepiej. zobaczymy jeszcze jak będzie zajmował się w czasie ciąży ale nie sądzę żeby było gorzej jak teraz ![]() przepraszam, że piszę trochę chaotycznie, ale tak mi się spać chce, że nie wiem. a szkoda mi cokolwiek przegapić na forum
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Dziewczyny
Życzę wam przyjemnej ciąży, lekkiego porodu, a w przyszłości grzeczniutkich dzieciaczków ![]() Od dawna podglądałam czy powstał wasz wątek. Jeszcze pamiętam ten strach przy robieniu testów ![]() Pozdrawiam i ściskam Was _____ 19letnia maturzystka-mama styczniowa
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2013-05-20 o 22:23 |
|
|
|
#367 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas z ząbkami się na razie uspokoiło,ale też bywało ciężko,więc wiem co czujesz. Oby szybko minęło! No i życzę,żebyś trafiła już na dobrego lekarza
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Juz po obchodzie. Jeszcze sobie tutaj posiedze, w czwartek mam powtorke bety. Krwawienie ustalo wiec jestem dobrej mysli. Pozdrawiam, dzieki za wsparcie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#369 |
|
Gang Iren
|
Maruda dobrze,że masz opiekę,że cię doglądają. Też myślę,że jeśli krwawienia już nie ma,to trzeba być dobrej myśli. Trzymaj się kochana,wypoczywaj
![]() Witam z kawą,muszę się obudzić...
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
maruda80 - ja również trzymam z całego serca kciuki. Wszystko będzie dobrze, bardzo w to wierzę.
Marti944 - cieszę się niezmiernie, że wszystko w porządku. A podwójne szczęście - to tak niesamowita wiadomość, że aż serce mi się cieszy ![]() bijkora - dziękuje(my) Perfuzja - masz brzuszek, wow ![]() Soleil_Rouge - jak się czujesz? Dzień przywitał mnie mega śpiącym nastrojem i burzowymi chmurami. Chyba się napije dziś wyjątkowo kawy. Bardzo denerwuję się dzisiejszą wizytą, taka ze mnie panikara ![]() Wiecie co... Mam wrażenie, że przytyłam, tzn. waga jest idealnie taka sama (pomimo tego, że jem więcej) jak przed II kreskami, ale mam taką jakąś oponę na brzuchu i o wiele mniejsze wcięcie w talii, o wielkich piersiach nie mówiąc. Nigdy nie byłam szczypiorem, ale teraz wyglądam... okropnie.... Taka jakaś ubita jestem ![]() Słońca życzę
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Maruda, będzie dobrze
odpoczywaj ![]() Caillouu, mi też się zrobiła taka zwalista figura i wystaje mi brzuch nie byłam może ostatnio chuda (r 40 znacznie częściej niż 38) ale byłam proporcjonalna w miarę. mój fizjoterapeuta powiedział mi kiedyś, że progesteron rozluznia miesnie. mozr cos w tym jest. moze miesnie brzucha juz nie prostuja swetki i nie wciagaja tluszczu... chcialabym, zeby juz bylo widac ciaze to nie bede sie wstydzic tego jak teraz moj bezuch wyglada.milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Witam
u mnie wszystko dobrze , chociaż czuje się tak jakoś ciężko w czwartek wizyta ,bo coś nie za bardzo wczorajsza pamiętam : już się nie mogę doczekać Maruda- jeżeli krwawienie ustało ,to widocznie nie jest źle bete powtórzą i zobaczysz będzie bardzo ładnie przyrastac !![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Witam u mnie wszystko dobrze , chociaż czuje się tak jakoś ciężko w czwartek wizyta ,bo coś nie za bardzo wczorajsza pamiętam : już się nie mogę doczekać Maruda- jeżeli krwawienie ustało ,to widocznie nie jest źle bete powtórzą i zobaczysz będzie bardzo ładnie przyrastac !
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Beda powtarzali tez usg?
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie przyszłe mamy, jestem na forum pierwszy raz, potrzebuję pogadać z kimś w podobnym stanie,trzy dni temu zrobiłam test ponieważ spóźniał mi się okres no i ujrzałam 2 kreski ,narzeczony poleciał po następny bo stwierdziłam że ten jest na pewno zepsuty
no ale na drugim tez 2 kreski, myślałam że zaraz padne na zawał bo to ciąża nieplanowana i dośc komplikuje mi życie akurat teraz. Dalej nie mogłam uwieżyć bo czulam sie normalnie jak zwykle więc zrobiłam badanie na poziom Hcg i wyszlo że juz na 100% ok 4 tydzień. Z jednej strony radość z drugiej łzy, właśnie otrzymałam pozytywna decyzję o przyznaniu mi dotacji na rozpoczęcie własnej działalności,walczyłam o to pół roku i teraz muszę zrezygnować, nie moge jeszcze w to wszystko uwierzyć ,nie mogę się z tym pogodzić.
|
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Ja coś za szybko się cieszyłam, że się dobrze czuję. Dziś wypiłam herbatę wiśniową i tak mnie skręciło, że masakra. Teraz się czuję jakbym żuła starego kalosza
![]() Maruda ciesze się, że jest lepiej. Odpoczywaj. |
|
|
|
#377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chodze prywatnie i jakos ciągne Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#379 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale rzeczywiście też trafiłaś na olewke. Moja pierwsza ciąża była super poprowadzona o dziwo u lekarki na NFZ. Teraz po przeprowadzce nie mogę sobie pozwolić żeby tak daleko dojeżdżać. A kiedy masz wizytę?---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Na pewno będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Mam nadzieję,że szybko nam przejdą... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Dziewczyny, chciałam się was zapytać jeszcze. Czy miałyście może problemy z biegunką? Zaczynam się martwić, bo często mi ona towarzyszy, zwłaszcza rano. Ale pojawia się co parę dni, Przez skurcze jelit aż się boje o maleństwo. Lekarza mam za tydzień, ale nie wiem czy nie wybrać się teraz wcześniej do ogólnego. Buziaki mamusie |
||||
|
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego chcesz zrezygnować? Jakiego rodzaju to działalność? Chciałaś ją wykonywać samodzielnie, czy przy pomocy pracownika? Możesz spokojnie ją prowadzić, zasiłek macierzyński, to nie zawieszenie działalności, więc jeśli martwisz się o zapisy w umowie o dotację, to na 99 proc. Ci ciąża nie przeszkadza w ich zrealizowaniu jestem w podobnej sytuacji, tylko ajanadal czekam na decyzję tez dowiedzialam się o ciąży już po złożeniu wniosku o dotację. Jak wszystko sbie logicznienpoukładasz, tomna pewno dasz radę!
|
|
|
|
|
#381 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, szalejecie z tymi postami
aż ciężko się tu wbić :P wpadłam się pożalić - leżę ciągle w łóżku, jak nie śpię, to wymiotuję, albo próbuję wmuszać w siebie jedzenie. Mam nadzieję, że niedługo przejdzie, bo czuję się okropnie
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzę, ze przyblokowali Twoje posty tak samo jak moje ale juz jesteśmy na horyzoncie ![]() Mimo, ze moderator uparcie mnie odcinał od możliwości konwersacji, to wreszcie się udało i mój post powitalny się pojawił, ale jakoś się ukrył w starych postach więc w skrócie powiem, ze jestem tu nowa i jestem z Wami codziennie duchemi ciałem ![]() ![]() i mam w sobie pierwsza w zyciu fasolkę, mam nadzieję, że dziewczynkę ![]()
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Muszę tylko jeszcze raz powtórzyć test (może bardziej dla swojej satysfakcji niż pewności )Dzisiaj chyba powiadomimy mamy - trochę się boję, bo ostatnia ciążę i to jak się skończyła obie bardzo przeżyły. Ale są dla mnie tak dużyd wsparciem, że nie wytrzymam. A Wy już ogłosiłyście "światu" nowinę ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#385 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz być dobrej myśli zarodek pomału zaczyna odczuwać twoje samopoczucie ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
musisz być dobrej myśli zarodek pomału zaczyna odczuwać twoje samopoczucie ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ostatnio wszystko dodaje mi się podwójnie ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- ostatnio wszystko dodaje mi się podwójnie
|
||
|
|
|
#386 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!
Ci za dzien! : pobudka o 6:30 i z gorączka do roboty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słońca życzę Ja tez mam wrażenie ze przytylam, ale ani waga ani ubrania nie potwierdzają tego... Tż mówi ze to w głowie tylko mi siedzi, bo ciało mi sie nie zmieniło w ogóle! Cytat:
rozumiem, ze to nie jest dobry moment, ale prawda jest taka, ze jakbys chciała czekać na idealny moment to nigdy nie bedziesz miała dzieci... Powodzenia mimo wszystko i mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ułoży A mi od kilku dni przeszły )Maruda - co słychać? Jak sie czujecie? Miłego dnia dziewczyny!! |
||||
|
|
|
#387 | |||
|
Przyczajenie
|
Może spróbuje zapytać was jeszcze raz,bo trochę się martwię.
Macie może przez ciążę problemy z biegunką? ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
mialam ten sam problem z wpisami. I podpinam się pod Twój poprzedni post, sama strasznie się boję, bo właśnie zakładam fundacje, a mam fasolkę i rocznego synka, ale mam nadzieję,że jakoś się uda...---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
A który to Twój tydzień? Ja już ogłosilam, chociaz nie wszyscy jeszcze wiedzą. Niestety, bardzo źle przechodzę ciąże więc tez dlatego powiedzieliśmy o tym wcześniej. Mieliśmy marzenie oglosić to na roczku mojego synka (jutro) ale się nie udało![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Oby tak dalej!
|
|||
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, ze względów ekonomicznych bądź zawodowych chyba nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko. Masz super pracę, lub Twoja kariera się rozwija w dobrym kierunku, to macierzyństwo jest naturalnym hamulcem, lub może zagrozić utratą pracy, jak się nie ma pracy, to wiadomo-obawa czy podołamy finansowo. Skoro planujesz otworzyć działalność, to może Cię zainteresuje ten artykuł: http://podatki.wp.pl/kat,70480,title...?ticaid=1109a2 choć podobno Ci "mądrzy" na górze już się za niego mają zabrać. Trzymaj się ciepło
|
|
#389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, grunt to uslyszec, ze malenstwo sie dobrze rozwija a reszte sie jakos ulozy. |
|
|
|
|
#390 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To moja pierwsza ciąża więc miło byłoby spędzić ją w podobnym gronie Kolejny raz pozdrawiam i życzę zdrówka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

ja tez robię takie zdjęcia raz w tygodniu i poki co żadnych zmian...

Wierze że będzie dobrze
Chciałam wszytsko nadrobić ale zderzam się twarzą z klawiaturą. Maly okropnie ząbkouje i mam nic kongo. 

a szkoda mi cokolwiek przegapić na forum

6 5 4 3 2 1

nie byłam może ostatnio chuda (r 40 znacznie częściej niż 38) ale byłam proporcjonalna w miarę. mój fizjoterapeuta powiedział mi kiedyś, że progesteron rozluznia miesnie. mozr cos w tym jest. moze miesnie brzucha juz nie prostuja swetki i nie wciagaja tluszczu... chcialabym, zeby juz bylo widac ciaze to nie bede sie wstydzic tego jak teraz moj bezuch wyglada.

rozumiem, ze to nie jest dobry moment, ale prawda jest taka, ze jakbys chciała czekać na idealny moment to nigdy nie bedziesz miała dzieci... Powodzenia mimo wszystko i mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ułoży