|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
W necie pisza (kiedys czytalam jak chcialam odciagac), zeby nie ogrzewac w temp.wyzszej niz 50 stopni, bo pokarm traci wlasciwosci. Ja na podgrzewaczu przy skali mam narysowan butelke (poziom 3) i tak podgrzewalam. Mysle, ze z podgrzewaniem to raczej tak "na oko" (a raczej nadgarstek ).
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Jak postoja troche w lodowce, to beda mialy te sama temperature. Podajesz najlepiej w temp pokojowej. Moze byc prosto z lodowki, ale nie kazde dziecko chce pic zimne. Max podgrzewaasz do temp ciala.
|
|
|
|
#4593 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
psikam marimerem i odciągam gruszką. Kaszelek u nas katarowy po nocy, czyli jak długo leży to spływa i odkasłuje. Noszona w chuście lub w bujaczku/nosidle nie smarka, nie kaszle. Cytat:
i nie martw się, Dorka dalej się nie obraca.Cytat:
ALE ja bym do lekarza poszła, bo to może być i kontaktowa alergia (Agatę uczulił proszek po 3mcach stosowania), i trądzik niemowlęcy, i łojotokowe zapalenie skóry. Dzieciaki mają wrażliwą skórę przecież. Nie chleb tu raczej winien, skoro już 3 tyg go jesz. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40911124]Hope, na katar? żadne
psikam marimerem i odciągam gruszką. Kaszelek u nas katarowy po nocy, czyli jak długo leży to spływa i odkasłuje. Noszona w chuście lub w bujaczku/nosidle nie smarka, nie kaszle. .[/QUOTE] yhmy, bo my już tydzień po wizycie u lekarza i myślę czy mu to odstawić już? Bo już mi nie kaszle, a jedynie flegmę odkasłuje |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40911124]Hope, na katar? żadne
psikam marimerem i odciągam gruszką. Kaszelek u nas katarowy po nocy, czyli jak długo leży to spływa i odkasłuje. Noszona w chuście lub w bujaczku/nosidle nie smarka, nie kaszle. Gratulacje i nie martw się, Dorka dalej się nie obraca.To samo, skaza białkowa jest rodzajem alergii pokarnowej ALE ja bym do lekarza poszła, bo to może być i kontaktowa alergia (Agatę uczulił proszek po 3mcach stosowania), i trądzik niemowlęcy, i łojotokowe zapalenie skóry. Dzieciaki mają wrażliwą skórę przecież. Nie chleb tu raczej winien, skoro już 3 tyg go jesz. bo latopic nie zawiera białka krowiego, a taka biogaia na przykład owszem, i różne inne też je mają.[/QUOTE] Szaja, madra kobieto, dzis wyczytalam, ze sluz w kupce, to moze byc polknieta wydzielina z nosa. Az wierzyc mi sie nie chce... |
|
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bokeh brawo za umowę to trochę spokojniej się patrzy w przyszłość, co? Nancy mój mąż mówił, że piłkami się ludzie nie interesują, przerzucili się na koszule nocne No bo wiesz, koszula nocna przydatna w każdym wieku, Oball nie Pstryczku sto lat dla Kubusia za pięć miesięcy! ![]() Byłam w przychodni z tym posiewem i zaś mnie pielęgniarka co przyjmowała ode mnie pojemniczek zbiła z tropu, bo powiedziała, że miałam przelać do tej buteleczki ja już cała głupia jestem, aha no i ten nieszczęsny środkowy strumień jak niby u niemowlaka, który wysikuje parę ml mam złapać środkowy strumień moczu? ![]() A w ogóle to jestem głupia. Nie wiem kiedy dziecko wzięłam w nocy do siebie, nie wiem o której i jak długo karmiłam, wiem tylko tyle, że robiłam to z jednego cyca i rano się obudziłam z bólu i jak wstawałam do łazienki to myślałam, że runę na ziemię, taki był ciężki
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, czyli zasmakowała owsianka?
ja już powoli wprowadzam mleczko i na razie, odpukać, nic Małemu nie jest....
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie o tym dzis czytalam. |
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
nancy, pisalam wyzej - w lodowce
![]() Tu fajnie pisza: http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html |
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam, że jak byłam młodsza to u nas w mieście jeden taki moherowy beret został przyłapany na kradzieży koszuli nocnej ![]() a jaka buteleczka? Co do środkowego strumienia to są zalecenia dla większych dzieci i dorosłych, raczej ciężko złapać środkowy strumień u niemowlaka, u takiego malucha to najważniejsze, żeby było dobrze umyte i wytarte (nie pieluchą tylko najlepiej ręcznikiem jednorazowym) i zdezenfekowane np. nadmanganianiem potasu. |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
chyba nie nadrobię bo siedzę już w robocie i mam tyle na głowie,że nie wiem w co ręce wsadzić byłam wczoraj u ginekologa- wszystko pięknie zagojone, zero zrostów, blizna już blada, mało widoczna, z cipką wszystko ok, poza tym,że sucho jak diabli ![]() lekarz powiedział,że jeśli chce to mogę kombinować ok września z następną ciążą ![]() tylko kurde musiałabym robotę zmienić a nie chce tego i co tu robić, z jednej strony póki człowiek jeszcze w miare płodny to fajnie by było no ale pod kątem pracy to nie ma szans, już by mnie nie chciel ![]() Cytat:
Leonard od początku ciemne oczy,ciemny szary, z brązowymi plamkami a teraz widać wyraźnie,że będą brązowe i strasznie się cieszę bo marzyłam by chociaż jedno dziecko miało oczy po tatusiu
|
|
|
|
|
#4605 | ||||
|
Konto usunięte
|
noooo
![]() gratulacjonezzz czyli co, zaraz pół roku? Cytat:
Cytat:
a miałaś coś do nosa? bo psikanie (nie wodą morską) dłużej niż 3 dni może skutkować tzw. katarem polekowym Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh, najlepszego
|
||||
|
|
|
#4606 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KP. Byłaś wytrwała i Ci się udało!U mnie też się nie rzucili na oballe. Bądź co bądź gdyby nie WY to bym na nie nawet nie spojrzała za tę cenę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na pewno tusz, korektor i jakąś szminkę Ale nie wiem czy nie dostanę pi$%^ca na lakiery![]() No właśnie Debrah... Mówiła, że coś planuje? Może ktoś do niej napisze smska? Cytat:
Cudowne jak dla mnie Cytat:
![]() Black O jak spojrzałam na tą emotkę to mi się imprezy zachciało![]() U mnie w łikend dni mojego miasta będą: Wilki, Zakopałer (Sebastian |
|||||
|
|
|
#4607 |
|
Konto usunięte
|
Dałam właśnie japco z bananem, smaczne
![]() A powiedzcie mi, czy wasze dzieci też tak się... denerwują w trakcie jedzenia Dorotka to nogami przeciera jak szlag!
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że skoro u Was w porze deszczowej tak wszystko się psuje to ja nie wiem :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy badzo! Kubus przesyla kazdej cioci z osobna buziaczek-slodziaczek
![]() przyszalalam na all , ale w koncu mlody ma "urodzinki", nie bede przecież dzieciakowi zalowac, nie? hmmmm roznice widze a propo przewrotu na brzusio, przewraca sie i to w tempie expresowym oraz w "mowie". a, i jest baaaardzo towarzyski, nawet w stosunku do zupelnie obcych osob. natomiast nie przejawia zadnych checi "siadania", (tzn nie podnosi glowki jak jest na plecach, jak zlapie za raczki to tez nie bardzo chce sie podniesc) co mnie troche martwi.... |
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40911543]Dałam właśnie japco z bananem, smaczne
![]() A powiedzcie mi, czy wasze dzieci też tak się... denerwują w trakcie jedzenia Dorotka to nogami przeciera jak szlag![/QUOTE]mój tak wierzga jakby chciał ode mnie czmychnąć
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam taki pojemnik, coś jak buteleczka na ten posiew, że przelać z woreczka do tego. Ale znowu w laboratorium pani mówiła, żeby nic nie przelewać, Ty tak samo. Także w tej przychodni każdy gada co innego Ale myślę, że pani z laboratorium wie więcej niż pielęgniarka, która przyjmuje ![]() No i Lubcia długo milczy... Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-05-21 o 11:28 |
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Ania sie obudziła rano jak moje chłopaki się zbierały i nie spała dobrą godzinę ale potem znów usnęła to też się położyłam. No i dopiero teraz się obudziłyśmy
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, a mnie dalej tak boli podczas, że czasem aż mi łzy lecą
no taka ciasna jestem, że szok i się rozciągnąć już chyba nie rozciągnę przeraża mnie wizja drugiego porodu już nie wiem, co z tym robić.... Tzn ogółem jak już się uda wejść (bo czasem się nie uda ) to jest w miarę ok, orgazm jest :P ale pzy wychodzeniu zaś tak boli, że szok
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic się nie przelewa, u niemowlaków nie ma zaleceń co do środkowego strumienia i bycia na czczo. Także teraz czekać tylko na wynik za 3 dni coś już powinno być wiadomo jeśli jałowy a jak coś im rośnie to dłużej ![]() Lubcia i scotasia milczą... ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
do tego boli mnie tam gdzie byłam zszywana.
|
||
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40911509]
ja nie, bo nie składałam jeszcze, ale koleżanka tak ja bym odstawiła a miałaś coś do nosa? bo psikanie (nie wodą morską) dłużej niż 3 dni może skutkować tzw. katarem polekowym [/QUOTE] 1) w PZU? 2)nie do psikania tylko robione mieliśmy do pędzlowania noska i ładnie nam puściło. Generalnie byliśmy u lekarza, który antybiotyki itp w ostatecznosci przepisuje [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40911543]Dałam właśnie japco z bananem, smaczne ![]() A powiedzcie mi, czy wasze dzieci też tak się... denerwują w trakcie jedzenia Dorotka to nogami przeciera jak szlag![/QUOTE]a ja dałam brzoskwinkę dziś z nowości. Mój się denerwuje jak za długo zwlekam z łyżeczką
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tusz, lakier do pazurow, krem BB eveline (jak sie okaze, ze jednak mozna) i pewnie cos jeszcze wpadnie moze roz? Tylko jaki...---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- pstryczkowy Kubusiu - buziaczki od cioci i graba od mlodszego Kubusia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

a skąd będę wiedzieć że mają taką samą temp? I jak się je podgrzewa? Do ilu stopni? 
).

ani tego nie widzialam. Teraz sie obraca co chwile, co prawda nie tak zgrabnie jak Nailah Djerby, ale zawsze cos
aaaaa no i za chiny nie chce sie majtnac z brzuszka na plecki
pare razy zrobil i mu sie odwidzialo.....
to trochę spokojniej się patrzy w przyszłość, co? 

i co tu robić, z jednej strony póki człowiek jeszcze w miare płodny to fajnie by było no ale pod kątem pracy to nie ma szans, już by mnie nie chciel
i taki przerażony. to mu mówię, że ta dziewczynka (twoja Amelka
O jak spojrzałam na tą emotkę to mi się imprezy zachciało
, ale w koncu mlody ma "urodzinki", nie bede przecież dzieciakowi zalowac, nie?
) to jest w miarę ok, orgazm jest :P ale pzy wychodzeniu zaś tak boli, że szok