Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 11:49   #3241
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Ktoś, kto jest dobry z gejografii
Dlaczego hutnictwo metali jest takie energochłonne?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:54   #3242
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a ja mam 100 i nie czuję się gruba

Hesusie, a myślałam, że tu same 90-tki i aż mi się siebie żal zrobiło.
Tyż mam w tyłku setę, wina matki, żem obciążona jest genem africa bambata..
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:57   #3243
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ej, ale bez przesady, w sensie 100 to naprawdę nie jest dużo. mi nikt nie wierzy jak mówię, noszę w tyłku 38/40, jest spoko
krągłości są fajne

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:59   #3244
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
w ogóle, jestem najgłupsza. mając opracowanych 70 pytań z karnego poszłam na piwo z TŻtem i... na jednym się nie skończyło, wylądowaliśmy u niego teraz staram się dojść do siebie w domu i pocieszam się, że rok temu na dwa dni przed egzaminem też zachlałam i dostałam 5
Haha, nasza Bridget Dasz radę!

Cytat:
Witajcie w klubie
Mam prawie setkę w tyłku, 38 rozmiar i chociaż mam kubaturę orki, mam to serdecznie gdzieś.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:04   #3245
blackmarta
Raczkowanie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
ja również mam seteczke, dokładnie 101 i nawet jak bardzo schudłam to nie zeszłam nigdy chyba poniżej 97 czy 98, więc taka chyba nasza, a przynajmniej moja uroda .. Choć oczywiście najbardziej podobaja,mi się chude dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:07   #3246
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
ej, zablokuj tylko widoczność niektórych postów i będzie ok ja mam kilku wykładowców w znajomych, ale dodaję ich/oni mnie dopiero jak skończymy wspólne zajęcia. tak bezpieczniej chociaż teraz poszłam na speca do doktora z którym miałam zajęcia w zeszłym roku, a na fejsie się mamy od dawna.
swoją drogą, mój kolega ma właśnie swojego karnistę-wielki postrach studentów (w sensie sympatyczny, ale b. wymagający) w znajomych i zrobił sobie status 'zamiast uczyć się karnego oglądam mecz', a pod spodem komentarz karnisty 'a ja to czytam :P'

fajne sa takie sytuacje

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Moje odżywianie włosów to na razie nakładanie oliwki z babydream a i czasami olejku arganowego Mam duże zaległości w wiedzy o włosach. Co jeszcze polecacie? Jak często nakładacie takie olejki?
jak kto lubi i jak kto ma czas
nie ma co do tego jakiegoś przepisu

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Dziewczyny, czy mój blog jest smutny
bo taką odpowiedź dostałam.... no rozumiem mam na razie mało kolorów ale pracuje nad tym, ale że smutny?

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:17   #3247
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
o mamuniu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

ja bym zrobiła z jakąś sylikonową odżywką...
w sensie woda + odżywka + trochę olejku
Dzięki. Muszę porobić jakieś mgiełki i walczyć o włosy ze słońcem jak o niepodległość. Mam jakiegoś miętowego John Mastersa, który mi nie idzie, ale nie wiem czy to jest zbyt silikonowe. Ewentualnie wykorzystam Marrakesh Oil coś tam z Gliss Kur bodajże. Używany klasycznie wygładza, ale włosy są "twarde" i suchawe.

Cytat:

fajne sa takie sytuacje

jak kto lubi i jak kto ma czas
nie ma co do tego jakiegoś przepisu

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

bo taką odpowiedź dostałam.... no rozumiem mam na razie mało kolorów ale pracuje nad tym, ale że smutny?
Nie wiem jak treść, bo weszłam na niego pierwszy raz (może piszesz smutne rzeczy), ale grafika jest minimalistyczna a nie smutna. Mi się podoba taka grafika, jest czytelniejsza.

Moja pielęgnacja

Edytowane przez earthpace
Czas edycji: 2013-05-21 o 12:19
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:20   #3248
deszczowypies
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40912268]Haha, nasza Bridget Dasz radę!
[/QUOTE]

no oby, oby

Cytat:
nie wiem kto Ci to powiedział, że brzmi dosyć idiotycznie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:24   #3249
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Nie jestem dobra z geografii, ale podejrzewam, że fizyka też zna na to odpowiedź potrzebne są wysokie temperatury (a do ich osiągnięcia potrzebna jest masa energii) a po co wysokie temperatury to zapraszam do odpowiedzi do zadania 6 z wczorajszej fizyki pr

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:29   #3250
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale skąd ty możesz wiedzieć jaka jest jego sytuacja. dla mnie to dziwne podejście, bo z góry zakładasz że on jest studentem i całą kasę przepił a teraz nie ma co jeść... nawet jeśli, to co ci szkodziło dać ten kubek, żeby się napił... myślisz że go czegoś nauczyłaś? przecież gdyby ściemniał nie oszukałby Ciebie, a wielką firmę kfc, bo dolałby sobie rozwodnionej coli do kubka...
ja nawet jak widzę 'żula' to mogę mu dać tą złotówkę czy 50gr, dla niego to już coś. nie każdy jest taki sam, nie każdy to przepije. nie znasz człowieka i nie można w ten sposób oceniać....
sorry, ale ja jestem wrażliwa na ludzkie cierpienie i jakoś mnie bardzo poruszyło to co napisałaś z takim oburzeniem...
Wybacz. Ale jeżeli widzę, że ktoś się bawi I phonem 5 chwilę wcześniej i ma porządne ubrania (wszystko markowe). A później przychodzi do mnie, bo nie ma na picie i jedzenie to tego nie rozumiem. .
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:32   #3251
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Dzięki. Muszę porobić jakieś mgiełki i walczyć o włosy ze słońcem jak o niepodległość. Mam jakiegoś miętowego John Mastersa, który mi nie idzie, ale nie wiem czy to jest zbyt silikonowe. Ewentualnie wykorzystam Marrakesh Oil coś tam z Gliss Kur bodajże. Używany klasycznie wygładza, ale włosy są "twarde" i suchawe.

Nie wiem jak treść, bo weszłam na niego pierwszy raz (może piszesz smutne rzeczy), ale grafika jest minimalistyczna a nie smutna. Mi się podoba taka grafika, jest czytelniejsza.
tylko ja bym postawiła też na to by odżywka proteinowa nie była...
zapomniałam wcześniej napisać

nie no... smutnych rzeczy raczej nie piszę

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:32   #3252
XminorXlosX
Zakorzenienie

To nie mógł być dobry student oni są pomysłowi Skoro KFC oszukuje mnie i dolewa mi wody do pepsi, to ja oszukuję KFC i używam ich kubków wielokrotnie mam w szafie chyba ze 3, można je umyć i użyć ponownie swoją drogą, mój żołądek ma pojemność ich niecałego kubka, więc nie mogę wypić żadnej dolewki tego samego dnia

Stary 2013-05-21, 12:36   #3253
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Nie jestem dobra z geografii, ale podejrzewam, że fizyka też zna na to odpowiedź potrzebne są wysokie temperatury (a do ich osiągnięcia potrzebna jest masa energii) a po co wysokie temperatury to zapraszam do odpowiedzi do zadania 6 z wczorajszej fizyki pr
Dzięki Ci, dobra kobieto

Jeszcze okazało się, że raczej zostanę na p. społeczno-prawnym, a nie przejdę na biol-chem w efekcie na maturze czeka mnie rozszerzona historia, WOS i dodatkowo biologia i chemia, skoro chcę iść na medycynę
Stary 2013-05-21, 12:39   #3254
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
ale skąd ty możesz wiedzieć jaka jest jego sytuacja. dla mnie to dziwne podejście, bo z góry zakładasz że on jest studentem i całą kasę przepił a teraz nie ma co jeść... nawet jeśli, to co ci szkodziło dać ten kubek, żeby się napił... myślisz że go czegoś nauczyłaś? przecież gdyby ściemniał nie oszukałby Ciebie, a wielką firmę kfc, bo dolałby sobie rozwodnionej coli do kubka...
ja nawet jak widzę 'żula' to mogę mu dać tą złotówkę czy 50gr, dla niego to już coś. nie każdy jest taki sam, nie każdy to przepije. nie znasz człowieka i nie można w ten sposób oceniać....
sorry, ale ja jestem wrażliwa na ludzkie cierpienie i jakoś mnie bardzo poruszyło to co napisałaś z takim oburzeniem...
dokladnie...
Stary 2013-05-21, 12:40   #3255
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tego samego zdania. I jeszcze ton "bo ja musiałam pracować i ja byłam taka zaradna". Okropne. Sama pieniędzy na ulicach raczej nie rozdaję(inna rzecz, że mam ich ostatnio bardzo niewiele), ponieważ uważam, że przez to tacy ludzie nigdy nie wyrwą się z żebractwa i lepiej wesprzeć jakąś kuchnię dla ubogich, ale jedzeniem zawsze się dzielę, czy to kanapka od mamy czy skrzydełko z kfc. Nie kiedy ktoś jest pijany albo chamski, ale jeśli zwyczajnie poprosi - nie odmawiam nigdy. Czasem zdarza mi się też oddać żarcie, które mam przy sobie komuś, kto prosił o pieniądze. Zdziwił i zasmucił mnie ten post; wychodzi na to, że żyjemy wśród ludzi nieczułych i wrednych:
Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Niby tak... Ale wkurza mnie podejście młodych ludzi, którzy gdzieś idą. A później nie mają za co jeść. Jak nie miałam pieniędzy to nie jeździłam do galerii. A jak już jeździłam to brałam jakieś picie z domu na drogę i coś do jedzenia. Mi koleś wyglądał na studenta, który chciał się najeść za darmo... . Ja całe życie musiałam sobie jakoś radzić, dlatego nie rozumiem takich ludzi.?

Teraz jest pełno oszustów. Jeżeli znam kogoś biednego to owszem, mogę pomóc. Ale kilka razy spotkałam się z sytuację, że szłam do CH. A tam jakiś młody chłopak stał i niby zbierał na coś tam dla studentów. Widziałam go codziennie wieczorem, gdy wracałam do domu jak pił z menelami . Tacy ludzie są niesamowicie leniwi. Nie chce im się pracować, więc szukają szybkiego zarobku...

Żeby nie było całkowitego offtopu: Vekki, odnoszę wrażenie, że skręt, zwłaszcza z tyłu, poprawi się przy dobrym cięciu.
Stary 2013-05-21, 12:40   #3256
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ci, dobra kobieto

Jeszcze okazało się, że raczej zostanę na p. społeczno-prawnym, a nie przejdę na biol-chem w efekcie na maturze czeka mnie rozszerzona historia, WOS i dodatkowo biologia i chemia, skoro chcę iść na medycynę
Ale możesz napisać historię i WOS na minej niż 30% ? Biednaa na pewno nie da się z tym nic zrobić? U mnie w klasie była dziewczyna, która była humanistką i wszyscy widzieli to od początku... Nie czuła się dobrze na lekcjach itd ...

Stary 2013-05-21, 12:42   #3257
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Ktoś się wczorraj śmial z wysokich porów, mi to się zawsze kojarzy tak:
wysokie pory: http://img.wiocha.pl/images/6/5/6560...1e6f8ab03d.jpg
nieskie pory: http://img.wiocha.pl/images/c/3/c3d9...302962e85c.jpg

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40911129]Dopsz, dopsz, wrzucam, choć się wstydam.

Pierwsze dwie fotki, to włosy świeżo po wczorajszym wieczornym myciu.
Drugie dwie fotki to włosy od razu po wstaniu rano, nawet grzywki nie uczesałam. Tradycyjnie fotki kalkulatorem, kolor przekłamany itd.[/QUOTE]
Czego Ty się wstydzisz są sto razy ładniejsze niż te prostowane na siłę
piękne loczki naprawdę! i jakie gęste
Cytat:
mam takie samo podejście jak Ty, nie potrafię przejść obojętnie gdy widzę kogoś 'proszącego' pod sklepem itp.
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Idę zmywać olejek łopianowy z czerwoną papryką ze skóry głowy, a z długości olej kokosowy
też mam Gp na skalpie i czuję mrowienie, mam nadzieję, że zadziała na porost
a na długości z pestek winogron
Stary 2013-05-21, 12:42   #3258
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:

ej, zablokuj tylko widoczność niektórych postów i będzie ok ja mam kilku wykładowców w znajomych, ale dodaję ich/oni mnie dopiero jak skończymy wspólne zajęcia. tak bezpieczniej chociaż teraz poszłam na speca do doktora z którym miałam zajęcia w zeszłym roku, a na fejsie się mamy od dawna.
swoją drogą, mój kolega ma właśnie swojego karnistę-wielki postrach studentów (w sensie sympatyczny, ale b. wymagający) w znajomych i zrobił sobie status 'zamiast uczyć się karnego oglądam mecz', a pod spodem komentarz karnisty 'a ja to czytam :P'

w ogóle, jestem najgłupsza. mając opracowanych 70 pytań z karnego poszłam na piwo z TŻtem i... na jednym się nie skończyło, wylądowaliśmy u niego teraz staram się dojść do siebie w domu i pocieszam się, że rok temu na dwa dni przed egzaminem też zachlałam i dostałam 5

widocznie to jest najlepszy sposób na zaliczanie
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:44   #3259
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ci, dobra kobieto

ale przeciez to, ze bedziesz na takim profilu nie oznacza, ze musisz zdawac mature z tych przedmiotow
Stary 2013-05-21, 12:44   #3260
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jesteście bardzo obcykane w sprawach włosów więc powiedzcie mi jeszcze jedno. Pytałam już o to na innym forum.

Co myślicie o myciu włosów dwa razy? Jest to niepotrzebne męczenie włosów? Bo jeśli nie daję nic takiego strasznego na włosy i myję szamponem bez silikonów, a jak nakładam to tylko jakies olejki i maski to jest sens żeby je myć dwa razy?
Włosy się myje po to, żeby były czyste
Jak ktoś potrafi je domyć za pierwszym razem to mu zazdroszczę. U mnie to tak 5 razy średnio
Cytat:
Bo w metalurgii potrzeba 'wielkich' maszyn, a takie maszyny biorą dużo prądu

Ostatnia matura napisana nie mam jeszcze pewności czy zdałam, ale grunt, że jestem po. Nienawidzę niemieckiego

Maturzystki mój polonista-egzaminator już jest w trakcie spprawdzania matur. Cyrk niezły, bo naprawdę nie ma klucza, dopiero myśleli jak mają oceniać
w zadaniu z 'do człowieka' i 'dla człowieka' nikt nie wie o co chodzi! A w jednym zdaniu, które trzeba było wytłumaczyć autor tekstu (fizyk hehe) zrobił błąd i też nie wiadomo co z tym zrobić..
Co do wyoracowania to trzeba było streścić tekst i opisać dokładnie te autorytety Gajowca. Pisanie czegokolwiek z reszty książki nie jest punktowane. Diana, jak zawsze masz szczęście!

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:44   #3261
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Żeby nie było całkowitego offtopu: Vekki, odnoszę wrażenie, że skręt, zwłaszcza z tyłu, poprawi się przy dobrym cięciu.
Ale przecie Viekki jest już po cięciu i skręt po tym cięciu się poprawił, a tył... no cóż, liczę, że poprawi mu się z czasem, skoro niektóre drucące się wcześniej pasma delikatnie falują (a potem zaliczają wyprost 2 i 3 dnia ). Dobre cięcie to jakie?
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:48   #3262
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
kascysko

Co myślisz o oleju Vatika, Amla i oleju czosnkowym?

Wczoraj przetestowałam bingo z keratyną
Amla jest bez szału, resztę sama chciałabym spróbować
Cytat:
W keratynowych rybkach jest tzw. Invisible Keratin, dokładnie ta sama co w odżywce keratynowej CHI.
Zrobiłaś mi dzień
Cytat:
Co myślicie o myciu włosów dwa razy? Jest to niepotrzebne męczenie włosów? Bo jeśli nie daję nic takiego strasznego na włosy i myję szamponem bez silikonów, a jak nakładam to tylko jakies olejki i maski to jest sens żeby je myć dwa razy?
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma to sensu jeśli spokojnie domywasz wszystko za pierwszym razem. Chyba, że nakładasz na włosy coś ciężkiego i wiesz, że trudno będzie ci to domyć za pierwszym
Wszystko zależy od czynnika osobniczego. Ja muszę myć włosy 2 razy, bo inaczej są niedomyte. Ale jeśli jeden raz domywa włosy, to nie ma potrzeby
Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Macie pomysł na mgiełkę do zrobienia na lato w sensie czeka mnie ponad miesiąc w strasznie słonecznym i piekielnym klimacie, nie chciałabym zaprzepaścić efektów rocznej pielęgnacji
Mgiełka na silikonowym kremie do rąk
Cytat:
Jestem chyba nie w temacie - jak się idzie na jakiś profil to jest jakiś przymus pisania matur z tego profilu?
Bo np. w moich czasach jeden mój kolega z klasy zdawał wos i historię (jesteśmy po biol-chemie), a ja sama zlałam biologię i zdawałam matematykę.

Przecież chyba są deklaracje maturalne ?
Znaczy od mojej matury minęły 4 lata
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:48   #3263
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Ostatnia matura napisana nie mam jeszcze pewności czy zdałam, ale grunt, że jestem po. Nienawidzę niemieckiego
super! a teraz najdłuższe wakacje życia przed tobą
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:49   #3264
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
dokladnie...
Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania. I jeszcze ton "bo ja musiałam pracować i ja byłam taka zaradna". Okropne. Sama pieniędzy na ulicach raczej nie rozdaję(inna rzecz, że mam ich ostatnio bardzo niewiele), ponieważ uważam, że przez to tacy ludzie nigdy nie wyrwą się z żebractwa i lepiej wesprzeć jakąś kuchnię dla ubogich, ale jedzeniem zawsze się dzielę, czy to kanapka od mamy czy skrzydełko z kfc. Nie kiedy ktoś jest pijany albo chamski, ale jeśli zwyczajnie poprosi - nie odmawiam nigdy. Czasem zdarza mi się też oddać żarcie, które mam przy sobie komuś, kto prosił o pieniądze. Zdziwił i zasmucił mnie ten post; wychodzi na to, że żyjemy wśród ludzi nieczułych i wrednych:

Możecie mnie ocenić jaką wredną osobę. Ale moim zdaniem po prostu nie ma sensu dawać kubka po coli, komuś kto szpanuje telefonem za niecałe 2 tysiące. Mogę się podzielić kanapką jeżeli widzę kogoś bezdomnego. Nie mówię, że nie... Ale swoją drogą jeżeli mam wspierać finansowo kogokolwiek to wolę wesprzeć jakąś fundację czy też dać pieniądze osobie, po której widzę, że jest bezdomna... Mam swoje wartości. I mam zamiar się ich trzymać. .

Edytowane przez 201612231846
Czas edycji: 2013-05-21 o 12:50
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:50   #3265
Kaveri
Spaceroholiczka

Ver, dzięki!

Mońku, serio? Ja mam powiedziane, że muszę zdawać te z profilu, z resztą, to masz 8 godz. historii i 6 Wosu na tydzień, a biologii i chemii zero, bo nie ten profil

Xminor, mówili, że ponad 30%. Ale ja zawsze mam pod górę... Nie mogłabym napisać matury z bio i chemii, bo byłoby mi przecież za łatwo
Stary 2013-05-21, 12:51   #3266
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ale przeciez to, ze bedziesz na takim profilu nie oznacza, ze musisz zdawac mature z tych przedmiotow
Tak Ci się tylko wydaje Kaveri nie jest czasem z nowej podstawy ? tam trzeba chyba...

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Maturzystki mój polonista-egzaminator już jest w trakcie spprawdzania matur. Cyrk niezły, bo naprawdę nie ma klucza, dopiero myśleli jak mają oceniać
w zadaniu z 'do człowieka' i 'dla człowieka' nikt nie wie o co chodzi! A w jednym zdaniu, które trzeba było wytłumaczyć autor tekstu (fizyk hehe) zrobił błąd i też nie wiadomo co z tym zrobić..
Co do wyoracowania to trzeba było streścić tekst i opisać dokładnie te autorytety Gajowca. Pisanie czegokolwiek z reszty książki nie jest punktowane. Diana, jak zawsze masz szczęście!
Już masz wakacje? jacie, ja do piątku czekać muszę...

... Po prostu CKE nie powinno się chwytać tekstów pochodzenia ścisłego, bo i tak nie wiedzą co autor miał na myśli Swoją drogą w przyszłym roku na fizyce pr to ostatnie zadanie będzie brzmiało "napisz wypracowanie na temat...", tyle teorii cisną ja mam umieć liczyć a nie teoretyzować czy uczyć się na pamięć

Ouhh jak dobrze wszystko ładnie streściłam jedyne co umiałam pisać to charakterystyki, a że temat nie brzmiał jak charakterystyka, to napisałam go jak trzy małe opisy i jeden akapit ogólny odnoszący się do autora chyba głupi ma zawsze szczęście

Stary 2013-05-21, 12:53   #3267
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ver, dzięki!

Mońku, serio? Ja mam powiedziane, że muszę zdawać te z profilu, z resztą, to masz 8 godz. historii i 6 Wosu na tydzień, a biologii i chemii zero, bo nie ten profil

Xminor, mówili, że ponad 30%. Ale ja zawsze mam pod górę... Nie mogłabym napisać matury z bio i chemii, bo byłoby mi przecież za łatwo
Nie musisz zdawać tych z profilu, bo taki przymus jest niezgodny z prawem.

Na początku 3 klasy wypełniasz deklarację, w której wpisujesz przedmioty, które chcesz zdawać. Pozaliczasz te historie i wosy na tyle, by zaliczyć, przyłożysz się sama do biologii i chemii (jeśli wpiszesz je w deklaracji to nikt nie ma prawa zabronić Ci ich pisania).
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:54   #3268
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
mam takie samo podejście jak Ty, nie potrafię przejść obojętnie gdy widzę kogoś 'proszącego' pod sklepem itp.
Też tak mam. Po prostu w takich sytuacjach staram się zachować tak, jak chciałabym aby ludzie zachowali się w stosunku do mnie jeśli byłabym na miejscu tego człowieka. Tylko tyle. Nie mamy prawa oceniać kogoś według szablonów i stereotypów, przecież sami możemy być kiedyś na miejscu tej osoby. Ale każdy z nas ma prawo mieć inne podejście do takich spraw...

Włosy dosychają mi po Bingo ze spiruliną i keratyną, zostało mi jeszcze tej maski na jedno użycie. A zaraz spadam pytać się o pracę w 69 (wciąż nie przestaje mnie to bawić)
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:55   #3269
Kaveri
Spaceroholiczka

Bez jaj, dziewczyny. Cały czas mi powtarzają, że jak zostanę na tym profilu, to obowiązkowo historia i WOS na rozszerzeniu i swoje wdzimisię, czyli bio i chwmia też na rozszerzeniu. Jedni mówią, że tak być nie może, bo sobie nie poradzę - no siłą rzeczy, jak na codzień z bio i chemią nie będę miała styczności, inni, że mam nie wymyślać...
Stary 2013-05-21, 12:55   #3270
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Ver, dzięki!

może coś się jeszcze da zrobić ? ale na wszelki wypadek, zacznij się już ostro zaprzyjaźniać z Witowskim itp

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości