|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już sobie też kupiłam 2 opakowania
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale ulewa u mnie... A ciemno jak na wieczór i co jakiś czas grzmi, tylko w oddali i nie wiem, kiedy wyłączyć komp...
Hump, to może podpowiesz o co pytać położną?? ![]() a racuszkami chętnie bym się podzieliła
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie leżysz akurat podpięta... ![]() ja wróciłam od gina. dziedzic podrósł, ale niewiele... jakieś 2600 może ważyć. gin mówi, że przepływy wyglądają dobrze, ale młody po prostu należy do mniejszych kruszynek i nie ma co się martwić. mimo wszystko to tempo wzrostu nie jest zbyt dobre i w takich sytuacjach trzeba dobrze obserwować dzieciaka i ewentualnie wcześniej wyjąć. jako że nie jest źle, to nie będziemy z tym wszystkim szaleć, ale następna wizyta w piątek i będziemy decydować, czy wywołamy poród po weekendzie (czyli jakiś tydzień przed TP). KTG było tym razem super! przekupiłam młodego słodyczami i tak skakał, że lekarz nie mógł wyjść z podziwu wychodzi na to, że dzieciaka tak poza tym głodzę ).zmotywowana (zestresowana?) odebrałam paczkę z resztą pieluch i wrzuciłam drugie pranie - białe/jasne. a to kolorowe z soboty zaraz poskładam do komody, w której wygospodarowałam trochę miejsca (komodę z przewijakiem dostaniemy dopiero gdzieś w połowie czerwca...). no... i torbę do szpitala przed piątkiem chyba będę musiała spakować, nie? ![]() w paczce z pieluchami był też bawełniany kocyk, który kusił mnie od samego początku... jest tak uroczy i milusi, że się sama do niego póki co tulę w załączniku zdjęcie ![]() no, to idę nadrabiać... ciekawe, czy Justi w końcu prze
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
![]() Ja tak na szybciora,bo musze leciec do mieszkaniowki,ale moze pozniej uda mi sie wpasc na dluzej i cos wiecej napisac/przeczytac ![]() A poki co chwale sie ![]() Jessy ma dzis 2 tyg ![]() Jenny Kochana napewno nie przegapisz
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2013-05-21 o 11:50 |
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Adiego. cloche, śliczny ten kocyczek. Wpadam tylko na chwilkę zameldować informacje od diabli. Mój uparty lekarz zlecił jeszcze konsultacje internisty - czy też jest za cc. Czekam na wyniki badań. Mam nadzieję, że jutro nas rozpakują W sali mam same przeterminowane, ip znów pełna. Dziewczyny siedzą na torbach po kilka godzin, ruch jak na dworcu, brakuje łóżek! Wysyp maluszków. Pozdrowienia dla wszystkich, dam znać jak już będę ściskać Nelcię.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-05-21 o 12:09 |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
naleśniki
![]() Cytat:
![]() teraz jeszcze się nie umawiałam z położną (ba, ja jej jeszcze nie wybrałam), bo większość rzeczy mi powiedzieli na sr. ale możesz podpytać o przebieg porodu, procedury, twoje obawy związane ze znieczuleniem, co potrzebujesz do szpitala, co potrzebujesz do domu dla Julki, możecie sobie razem napisać plan porodu, pogadać o twoich dolegliwościach itd. itp. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3160 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja rodziłam nago. zdjęłam po prostu podkoszulek, w którym przyjechałam. ugotowałabym się gdybym miała cokolwiek na sobie ![]() Cytat:
cześć Paulinka!!! Witam i życzę zdrowia dla Ciebie i mamuni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłaś już? ja mam upatrzoną na allegro, a Ty? ![]() położne kąpią noworodki, przynajmniej u nas, zabierają Ci dziecię (ja oczywiście pobiegłam z nimi) i mają wszystko co trzeba. Cytat:
z tej listy miałam tylko pampersy i chusteczki
|
|
#3163 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak je i nie płacze godzinami bez powodu to znaczy, że głodna nie jest i siłą rzeczy przybiera na pewno. Tu nie chodzi o tycie, parę gramów tygodniowo i jest ok. Położna mnie przestrzegała przed wpadaniem w szał ważenia, jak ją poprosiłam raz, żeby przyniosła wagę to nie przyniosła, wzięła za to dziecko i mówi mi tak- a po co Ci waga, spójrz na ten podbródek (podwójny ), Helena wygląda jak proboszcz na dobrej parafii, nie masz sobie czym głowy zaprzątać? No, ok... Na szczęście dziś wizyta u pediatry (pierwsza od narodzin- któraś dziewczyna pytała kiedy trzeba iść, wg mojej położnej koło 3,4 tygodnia) to się zważymy, bo ostatnia waga była 06/05 czyli równo dwa tygodnie temu w szpitalu.Sharp- czy odebrałaś moją PW parę dni temu? ![]() Cytat:
CLOCHE!!! ja nie widziałam Twojego posta, ale intuicję miałaś doskonałą. Chusty Hoppediz mają bardzo dobre opinie, ta którą wybrałaś kosztuje u nas 260 zł (marzę o niej ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!
jakie proporcje dajesz? i jabłka starte czy w kawałku? muszę sobie chyba też usmażyć... ale racuchów od wieków nie robiłam i nie chcę spieprzyć maślankę akurat mam!
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
diabli zaciskam kciuki i obyś jutro ścskała już Nelkę
|
|
#3166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba właśnie mam ten kryzys. jakieś takie miękkie piersi...i córcia zaczęła nagle się domagać z obu podczas jednego karmienia, a dotąd piła z jednej......... no i ja mam inny problem- brak apetytu. dziewczyny nie wiem co mi się stało, ale nie czuję głodu w ogóle...przedwczoraj zjadłam o 10 małego croissanta i obiad o 17, a w międzyczasie NIC, boję się jak to wpływa na pokarm :/ co robić? Cytat:
Piękna ta Twoja córa i gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
ale jaja, też sobie wyśniłam racuchy, bo mam otwarty od wczoraj słoik prażonych jabłek, dzięki za przypomnienie nuna
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle uwielbiam to forum, jestem taka nieogarnięta, wszystko odkładam na później a tu bogactwo informacji na wyciągnięcie ręki
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
ale słodka kuleczka!!!
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odpuściłam, bo wyszłaby mnie natka z przesyłem około 140 zł, a taka nowa na all jest za 173. Teraz na allegro śledzę aukcje, ale nic na siłę. Czasem naprawdę trafiają się perełki, ostatnio widziałam zakończone aukcje z maja, Lenny Lamb i Natibaby poszły - jedna z wysyłem za 99 zł, a druga za 99 zł plus przesyłka. Także czekam spokojnie i odświeżam.
|
|
|
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
ale mnie uspokoiłaś, bo ja to tylko po paru opiniach z netu się zdecydowałam "na wariata". się udało... jak bym wiedziała, że tak pragniesz hoppediza, to bym wzięła dwie sztuki, babo jedna!
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocyk przesłodki Cytat:
ech, Banka, a po poprzednim Twoim poście miałam pytać o nazwę i źródło tych niemieckich kropel. a powiedz, myślisz, że na te gazy maluszków ma wpływ to co jemy? też walczymy...biogaia trochę pomogła, w zanadrzu mam jeszcze delicol i chyba nie ma co zwlekać z nim no i zamówiłam katatery. Cytat:
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
siedze i wyje..jest mi meeega smutno..
tylko jeszcze nie wiem czemu
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twój kolor to jakaś nowość. |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
A co do płaczu to płacze codziennie... Diabli trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anoxee patrz sobie też na tablicę za nimi, są równie dobrze, a może i lepsze od Lenny i Nati (z opinii użytkowników, niesprawdzone osobiście )---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
kurczę, a kupowałaś już coś z tablicy? ja nigdy i się zastanawiam czy to możliwe, żeby ktoś mnie wykołował, ja wpłacę kasę, a ktoś nie wyśle. na allegro jest ta opcja sporu, a tutaj...?
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) Kupowałam z tablicy, ale z odbiorem osobistym. I mam dokładnie takie same obawy co Ty w związku z przelewem pieniążków. Dlatego poprosiłam o pomoc naszą Elusiek (
|
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w mieszkaniówce! Cytat:
|
||
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, żeby mi wyszło gęste. A jabłka zawsze w kostkę, bo mi się wydaje, że starte oddają za dużo soku... Wolę czuć pod zębami. co do wizyty: a co konkretnie zjadłaś słodkiego?? Co na niego tak podziałało?? Coś nam te maluszki przestają rosnąć. Najpierw martwimy się, że będą za duże a potem, że za małe![]() Cytat:
Cytat:
Niby takie logiczne a nic mi nie przychodziło do głowyInna cudna córcia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Natalka jest mądra i sprytna - dobrze jej w brzuchu, to nie chce wychodzić nie wiadomo gdzie. mała księżniczka potrzebuje królewskich warunków 

Położna powiedziała że w około 3 tygodniu po cc pojawia się kryzys laktacyjny szczególnie przy takiej pogodzie
z tej okazji obsrał położną 

dla Adiego. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Piękna wyprawa.
Biorąc pod uwagę statystyki wszystko zacznie się w nocy, więc izi men!

w końcu zrobiła kupę zjadła i zasnęła. I tak spała i spała i dopiero na śpiocha ją nakarmiłam o 10:30 i poszła z teściową na spacer. Mam nadzieję że dadzą radę a teściowa nie zabrała tel;/