|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
)dlatego NAM wszystkim laski życzę, abyśmy tylko takich dobrych spotykały na naszych drogach )---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- enlevee super, ze wizyta udana!! no i 1800 to juz sporo co nie?? )
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam. Wbrew pozorom to ciężka praca, bo delikatne rzeczy, dziecięce ubranka, pościel i ręczniki piorę we frani i później wkładam do automatu na płukanie. Moja mama tak zawsze robiła i ma fioła na tym punkcie i jakoś to od niej przejęłam. Początkowo wydawało mi się to głupie, że to strata czasu, energii. No po coś te automaty są no nie?! A teraz robię tak samo
Także wyprane, powieszone, niestety w domu, bo zaczęło padać i w ogrodzie suszyć się nie może. Ziemniaczki obrane, kurze starte. Teraz tylko odkurzyć muszę, ale najpierw się do tego zmobilizować. |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
domi ja mam troszke rodziny i w UK i w IRL i niestety zadne z nich sobie nie chwali sluzby zdrowia. ja nie mowie, ze u nas lepiej, a tam do kitu. Moja bratowa przez polozna prawie stracila dziecko, bo tydzien chodzila i saczyly jej sie wody, oni odslylali ja do domu codziennie bo twierdzili, ze duzo ma tych wod, a okazalo sie ze dziecko bylo sine bez tych wod i prawie sie udusilo i biegiem CC jej robili. teraz lecza go sami nie wiedza na co, ona podejrzewa astme, mowi jakich lekow nie przyjmuje i nimi wymiotuje, lekarz kiwa glowa, po czym idzie po nowe leki,a okazuje sie ze dostala to samo co ostatnio. Ja tam nie idealizuje ze nasz kraj jest super, ale mysle, ze tu szybciej znajdziesz dobrego lekarza i fachowa pomoc a nie na wszystko paracetamol lub penicyline.
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Anulka przede mna jeszcze w ciąż pranie czeka.
mysle jak i za co sie zabrac )no i czekam na pogode, aby na ogrodzie suszyc ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-21 o 13:32 |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
en,
za wizytę
|
#4207 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ![]() Cytat:
za wizyte i za maluszka. Juz tyle wytrwalas to jeszcze troszke dasz rade Cytat:
![]() Cytat:
Co do gradu, wspolczuje. Nas kiedys zastal na parkingu juz przed blokiem i siedzielismy w tym samochodzie az przestanie padac, to bylo cos strasznego. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
nie wiem Idzia, ale chyba Ty kiedys pytalam o bodziaki z george? Ja ostatnio zamowilam taki 5-pak malutkich bodziaków i musze powiedziec, ze jakos swietna a cena 22zł. Cytat:
![]() Cytat:
siwetnie, ze wszystko jest w porzadku Sliczny maluszek
|
|||||||||
|
|
|
#4208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zabieram się za robienie chłodnika
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-21 o 13:39 |
|
|
|
|
#4209 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już niedługo kochana, Lilo będzie na świecie, a Ty zdrów jak ryba ! Cytat:
Myślę, że powinniście wspólnie w 3 zacząć spędzać czas, pójść gdzieś, pograć z synem w grę planszową- cokolwiek.. tak żeby zaangażować czynnie swojego męża w wychowanie syna! Cytat:
![]() A Tobie nakaz leżenia daję kochana! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzien !Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że to, że ludzie nie decydują tak często na dzieci w Polsce wynika z tego, że życie w Polsce jest naprawdę bardzo ciężkie. W UK wyglądało to do tej pory zupełnie inaczej, bo ilość zasiłków i świadczeń socjalnych zachęcała ludzi do pojechania, bo tak naprawdę nie musieli nic robić oprócz spłodzenia dziecka, taka prawda. Obecnie z tego co mi wiadomo jest to ukrócone, bo osoba, która nigdy nie pracowała nie ma możliwości dostania zasiłków. Mam dużą część rodziny w Anglii, brat mieszka od urodzenia, a lat ma obecnie 36, ojciec mieszka, ciotka i pare innych osób. Słyszę nieraz od swojego ojca jak z ciężkim zapaleniem płuc dostaje paracetamol, bo tak najlepiej. Mówię na podstawie osób, które znam i nie jest to jednorazowy przypadek. W mojej rodzinie tak naprawdę tylko ciotka pojechała, aby właśnie "wyłudzać" pieniądze od panstwa, każda inna osoba radzi sobie doskonale na tamtym rynku pracy, bądź też stworzyła własny biznes. Sama wiesz skoro tam mieszkasz, że są ogromne skupiska Polaków, którzy tylko czyhają na zasiłki, dotacje, to tamto, siamto. Jeżeli chodzi o podejście do kwestii zdrowotnych mają uważam jednak gorsze niż w Polsce. Oczywiście- sprzęt, możliwości kształcenia w zakresie medycyny- o wiele większe niż w Polsce, ale tzw. lekarz pierwszego kontaktu to tak naprawdę mógłby się przechrzcić na lekarza ostatniego kontaktu. A kobietę w ciąży trzeba jednak chronić na każdy możliwy sposób, bo nosi w sobie drugie życie. Cytat:
![]() 1,8kg to już kawał chłopa , warto by mu imię w koncu nadać hahaha
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-21 o 13:39 |
|||||||||
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety znam duzo nie fajnych przypadków złego podejscia lekarzy w UK, łącznie z przypadkiem osoby, która w PL trafiła do lekarza w tak zaawansowanym stadium nowotworu, że już nic nie dało się zrobić. W UK twierdzili, że nic jej nie jest. Znam też kobietę, która poroniła 4 razy, a na koncu okazało się, że miała problemy z hormonami. Jednak w UK nikt jej nie słuchał bo ciąża do 12 tyg. ma sama sobie radzić. Babka ma 2 zdrowych dzieci, ciąże przechodziła w PL, brała progesteron, bo to własnie tego hormonu miała za mało i ciąze obumierały. A no i córka mojej sąsiadki, pisałam Wam, że urodziła ponad 3 tyg przed terminem, dziecko 3600. Miała cukrzycę ciążową o której nie wiedziała i choleostazę. Moi znajomi jak przejeżdżając do PL okupują dentystów i wszystkich możliwych lekarzy. Na pewno są i w UK lekarze dobrzy i z powołania, niemniej jednak to co czasami słyszę powoduje dreszcze bna całym ciele. Odsetek dzieci z MPDZ i z upośledzeniem umysłowym jest tam na podobnym poziomie jak u nas, w ogóle w europie wszedzie jest podobnie w tej kwestii. Mam kilka koleżanek pracująch z takimi dziecmi w UK i mają co robić. A to, że w UK jest większy przyrost naturalny jest w prosty sposób wytłumaczalne. Lepszy socjal, warunki materialne itp. Polska jest w grupie krajów rozwijających się. Raptem teraz wprowadzili roczny macierzyński, a już pracodawcy krzyczą, że za długo. Zasiłków na dziecko nie ma, bo 70zł to nawet nie wiadomo co z tym zrobić. A po drugie kto go ma? Jesli mama i tato zarabiają po najniższej krajowej i mają nawet 2 dzieci to się nie łapią, bo są za bogaci i wtedy już nic nie mają. Z przedszkolami też szkoda gadać, najlepiej to jakby już bedac w ciąży zapisywać dziecko. Place zabaw likwidują, przynajmniej u mnie w miescie, bo babki chcą mieć spokój. Kurcze ,,zapomniał wół jak cielęciem był". Oj rozpisałam się, poniosło mnie trochę |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
ehh z moja bratowa to mozna by ksiazke napisac. Juz dwano jej mowilam, aby do polski przyleciala, niech badaja malego i ktos postawi diagnoze. Bo on tez refluks ma. Ale oni nigdy nie maja kasy. we dwoje pracuja i kasy nie maja. A zabawki po kilkaset funtow dzieciakowi kupuja. Wolalabym na bilet do PL wydac, umowic wizyte, przyleciec, niech jakis godny polecenia lekarz ich pokieruje. Zrobia badania (wiekszosc wynikow od razu, lub za tydzien) i leczyc malego. no ale jak nie to nie. To jezdzi tam do lekarza, caly czas to samo daja, poprawy zadnej i dziecko lekow nie toleruje. ehhh
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja w sumie tez sie przyzwyczailam, ale jak maz powiedzial, ze bedzie automat, to za nic nie moglam go przekonac do frani a i tak stanelo na automacie i jakos na nim dzialam, tylko czasami wydaje mi sie, ze to pranie w nim sie pierze i pierzeCytat:
nie ma to jak wlasny lekarz
|
||
|
|
|
#4213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
I kupiłam, a co mi tam. Będę miała pamiątkę i kiedyś synkowi pokażemy Po 14 muszę zadzwonić się umówić na termin A żeby nie było zadzwoniłam wcześniej się zapytać czy nie jest za późno i robią normalnie...Cytat:
Cytat:
za tydzień.I przykro mi z powodu nawałnicy Nas dzisiaj nachodzą co chwila...Cytat:
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
a może jakis kasting zrobimy na imię?
i tutaj jakieś głosowanie i my wybierzemy to imię?:P |
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki a ja chyba jutro znow do lekarza uderze - tym razem do polskiej kliniki
![]() dopiero 12:40 a ja juz ledwo co siedze - nie mowiac o mozliwosci normalnego poruszania sie ja wiem ze mam lekka prace ale chyba 9godz przy biurku w jednej pozycji to tez raczej jest niewskazane zwlaszcza przy problemach z kregoslupem no kur**a myslalam ze dam rade - i caly czas sobie powtarzam zeby sie nie lamac ale kurcze plakac mi si ejuz chce
|
#4216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie własny prowadzący, bo to w enel-medzie robiłam, a lekarza mam prywatnie.. ale wszystko robiła bardzo dokładnie, nie na odwal się i jestem bardzo zadowolona !
Cytat:
ciężarne będzi estraszyłCytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Ukręciłabym łeb temu lekarzowi wczoraj najchętniej jak czytam Twoje posty
|
|||
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam az mi podloga wyschnie i zabieram sie za obiadek - kurczak, ziemniorki i buraczki smazone
![]() Widze, ze temat sluzby zdrowia w UK powraca jak bumerang ![]() MALINKA ohohoho, strach sie bac jak blisko, pomyslec, ze zaraz kazda z nas bedzie na tym etapie! ![]() BALONKU, bardzo wspolczuje goraczki i przeziebienia, wiem jak to dobic potrafi!... sama zlapalam od Lali brzydki suchy duszacy kaszel i przepona mi nie wyrabia juz ![]() EN, no widzisz, jaka kluseczke nosisz w brzuszku !!!Ja jutro zaczne 34 tc wg USG................... .................. .....OMG!Wlasnie mi kocus przyszedl mieciutenki jak maly kroliczek
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-21 o 13:47 |
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka tak dala swojemu na imie, w pierwszym momencie byl to dla mnie szok, ale z czasem nawet fajne ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a on chyba sobie jaja robi
|
||
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie imię nie bardzo, ale kazdy wybiera co mu sie podoba |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na fotkach wyglada na miekki i jest czekoladowy
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
zeby nie było- dla mnie tez odpada, wiec Kazka nie będziemy miały na wątku
|
|
|
|
#4225 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Może ale nie musi i raczej nie jest ![]() Cytat:
No! I nie trzeba się było tak denerwować ![]() Jaką miałam akcję Próbowałam obciąć TŻa maszynką, ale... eeee.... średnio mi to wychodziło. To szybko do fryzjera Ale po drodze tak mi się śmiać chciało, jak widziałam te dziury, co mu porobiłam we włosach, że ... trochę mi się nie wytrzymało, pierwszy raz w życiu takie coś :/ No ale poszliśmy do fryzjerki szybko, wytłumaczyłam jej, że Bozia mi poskąpiła talentu manualnego i żeby ratowała sytuację, bo mąż mnie chce zabić Na szczęście wygląda jak człowiek już uuuuf Ed. w nagrodę za te przeżycia dostał Magnum Black :P Skosztowałam trochę, dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-21 o 13:52 |
||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Leje u mnie niemiłosiernie. Ciemno, zimno...Straciłam od tej pogody motywację.Starczyło mi motywacji tylko na odkurzenie u siebie na górze. A skąd wziąć tę na odkurzenie dołu o znacznie większej powierzchni? Mąż za to nabrał jakiejś energii, bo dzwonił, żebym usunęła rzeczy z szafy, bo po pracy dorobi więcej półek.
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40914562]
Jaką miałam akcję Próbowałam obciąć TŻa maszynką, ale... eeee.... średnio mi to wychodziło. To szybko do fryzjera Ale po drodze tak mi się śmiać chciało, jak widziałam te dziury, co mu porobiłam we włosach, że ... trochę mi się nie wytrzymało, pierwszy raz w życiu takie coś :/ No ale poszliśmy do fryzjerki szybko, wytłumaczyłam jej, że Bozia mi poskąpiła talentu manualnego i żeby ratowała sytuację, bo mąż mnie chce zabić Na szczęście wygląda jak człowiek już uuuuf Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] hahaha ![]() mój to by mi w życiu nie dał maszynki do ręki, ma swojego fryzjera ulubionego i chodzi do niego od X lat. Zawsze jak mi oświadcza, ze idzie do fryzjera to mówi "Idę do Grzesia"
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 27 pln plus przesylka, o tu: http://allegro.pl/koc-kocyk-mikrofib...247348322.html
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
perse
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku też sobie myślałam, o nie... ale teraz nei wyobrażam sobie innego imienia niż Tadzio dla mojego siostrzeńca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Także wyprane, powieszone, niestety w domu, bo zaczęło padać i w ogrodzie suszyć się nie może. Ziemniaczki obrane, kurze starte. Teraz tylko odkurzyć muszę, ale najpierw się do tego zmobilizować.
12.06.2010
Całą noc walczyłam z gorączką (38), bólem kręgosłupa, gardła, najpierw okropnym zimnem a potem gorącem i poceniem się i zawrotami w głowie.

ciężarne będzi estraszył

.................. .....OMG!