|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
ALALALALA wywołuje Cie do tablicy
|
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() też taką chciałam, tylko u nas trochę większa ta ściana by była (i nie na kuchnię, tylko z wnęką na tv ) ale by nas ten kamień wyszedł NAJTANIEJ 1000zł a że byliśmy już na końcu remontu, wcześniej wydaliśmy już 40 000 czemu brak pieniądzy tak bardzo ogranicza??!! tak nie powinno być ![]() ale fewciu, jeszcze raz - przepięknie masz!
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, a gdzie można dostać lacobel?
bo mój mąż myślał, że się jedzie do ikei kupuje zawozi i wiesza na ścianie i właśnie go uświadomiłam, że tak to nie działa, więęęęęęc laski ze Śląska, które miały remont i lacobel kładły (Ewulka? )możecie podać jakieś namiary?Fewciu, btw, piękną masz lodówkę
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny ale miałam stracha przed chwilą.
Siedzę sobie i nagle mnie złapał taki ból głowy ale to taki mocny jak nigdy w życiu, nie mogłam się ruszać, sama w domu, mówię żeby tylko mała mi nie zaczęła płakać. Dzwonie do teściowej żeby przyjechała z pracy bo ja nie dam rady. Mała w pisk i płacz, ja drgawki, myślę sobie k%$#^wa jakiegoś wirusa załapałyśmy równocześnie. Patrze w buzię a tam ząb Normalnie dolna jedynka, wzięłam łyżeczkę, dzwoni Od razu z tego stresu mi minęła głowa, wszystko się wyjaśniło, teściowa zabrała małą na spacer a ja siedzę w szoku kiedy ten ząb wylazł
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe komentarze naszego M
Cytat:
Kurzu to akurat nie widać na szczęście ![]() Moja tez się zapiera w łokciach i ani ją rusz Cytat:
![]() Nie lubię samochodów w kombi, wiem, że są praktyczniejsze przy dziecku szczególnie, ale ja wolę sedan
|
||
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i kupował go gdzieś w zabrzu ale teraz jest na prezentacji i nie mogę do niego zadzwonić, mogę ci dać znać po południu jak przyjdzie z pracy?
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Jestem, ostatnio mam jakoś dużo na głowie, stąd mniej piszę. Jak już czas jest to nadrabiam, zanim dojdę do końca to znowu coś wypada, i koniec końców nie nadążam, żeby coś napisać. Zaciekawiły mnie tematy wnętrzarskie - aczkolwiek sama będę się urządzać chyba za milion lat, bo mieszkania nima:P Ale, że czytałam z telefonu to zdjęć nie widziałam (gupia aplikacja;/) i dopiero będę się jakoś cofać, żeby zobaczyć.. Jak już jestem przy temacie - oglądacie może "bitwę o dom"? Pstryczku : gratki dla malucha za 5mcy! Potem się poodnoszę jeszcze, na razie napiszę co u nas! Dziś kończymy [b] 4 miesiące ![\b] Z tej okazji nabyłam wczoraj różowego oballa! Nancy : kupowałam około 20:00 i w mojej biedrze było ich dużoooo - nie cieszyły się zbytnim zainteresowaniem. wczoraj mała po raz pierwszy obróciła się z brzuszka na plecy (z pleców na brzuch jeszcze nie umiemy) idę nadrabiać dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej... nie ma szans zebym Was nadrobiła... Sobota i niedziela z małżem spędzona me pozytywnie - gorzej z resztą rodziny (torchę w klubie)
Maja dziś przespała całą noc w łóżeczku A ja zamiast spać to tak się przyzwyczaiłam do wstawania o 4.30 że do 5.30 nie mogłam zasnąć |
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() no aleee...!!! uważam,że ten program jest bardzo...nieetyczny? nie wiem jak to nazwać, ale robi ludziom wielką nadzieję, nie podoba mi się to, najpierw urządzasz wszystko po swojemu, dla siebie, a potem przyjdzie ci taka perfekcyjna pani domu (nienawidzę babska!!! ) i stwierdzi, że to źle, tamto źle, i pozbawia cię szans na lepsze życie
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
ja oglądałam, bo koleżanka tam brała udział, ale niestety odpadli w pierwszym odcinku
wkurzyłam się i przestałam oglądać ![]() Ewulka pewnie, że poczekam, aż tak się nie spieszy szkoda, że nie zgrałam zdjęć od męża z komórki, bo bym wam pokazała, jak teraz wsio wygląda
|
#4661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę kwiatów doniczkowych i gdyby nie mąż nie miałabym żadnego, nawet kaktusa Dostał go kiedyś w pracy i rośnie jak szalony, stoi w dość ciemnym miejscu i mąż go podlewa dwa razy w tygodniu. I musieliśmy go już przesadzać... Cytat:
![]() Ściana to pomysł męża, ja byłam przeciwna. Ale ostatecznie wygląda dobrze ![]() Cytat:
Ale to jakiś drogi kamień wybrałaś, my płaciliśmy 50zł za metr. Zgadzam się, że fundusze ograniczają. Nas wykończenie kosztowało bagatela 50 000zł! (mieliśmy gołe ściany, bez drzwi, bez parapetów - stan developerski) Nie wiem jak my to zrobiliśmy??Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za ząbek!
|
|||||
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
My już wróciliśmy do domu od mojej mamy ze wsi,już po chrzcinach i urlopie. Mimo wszystko(k.) było baardzo fajnie ! Świeże wiejskie powietrze chyba Blance bardzo posłużyło bo nauczyła się łądnie spać w ciągu dnia i w nocy. Wczoraj to mi się nudziło, przespała cały dzień i całą noc Tak lekko i szybko Was przeleciałam, mniej więcej wiem o co chodzi, ale nie odnoszę się bo teraz mam trochę mało czasu. Widziałam jakieś foty mieszkania- super urządzone i czyściutkie ! nie to co u mnie :PBlack stoo lat ! Kubuś pstryczkowy gratuluję 5 miesięcy ![]() Pisałyście o skazie i o plamkach. My jesteśmy na pepti i nadal plamki na policzku się pojawiają od czasu do czasu , maść ze sterydem nie pomaga no i już nie wiem czym mam ją smarować ![]() Mazowszanki kiedy robimy sabat w Wawie? ![]() Lecę się rozpakowywać i sprzątać chałupę . do później |
|
|
|
#4663 |
|
Lurker ;)
|
Ale zapieprzacie....
Co utkwilo w glowie: Pstryczkowa jezuniu to juz 5 miesiecy!!! Jak ten czas mija! Gratulejszyn ucaluj dzidziola od cioci i kluski ![]() Fewcia masz w kuchni dokladnie takie meble jakie bym chciala w naszej! Robilas na wymiar? Duzo placiliscie? Ewulka 40 tysi wyobraz sobie, ze my mielismy na odswiezenie i doprowadzenie do stanu uzywalnosci mieszkania( inaczej tego nazwac nie moge...) uwaga.... 5 tysiecy ;] Wlacznie z meblami do sypialni i salonu.... jedno wielkie g... ale zyc musimy poki co xdJakby nam chuje pozwolili wykupic to mieszkanie to bysmy zaszaleli i zrobili jak nam sie marzy ![]() Co do kasy z ubezpieczenia chuj mnie strzela, ze nie pojechalam podpisac papierka... byla oferta dla naszej firmy, bez karencji a mi glupiej sie nie chcialo jechac bo zimno bylo. A za te moje 14 dni w szpitalu troche bym dostala...
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i buziaki w miesiecznice Cytat:
dla fanek serialu "39 i pół"- od wczoraj lecą odcinki na TVN 7 o 18 uwielbiam
|
||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Dadi był wczoraj taki grzeczny, że dzisiaj sobie musi odbić... ZAWSZE wtedy, kiedy ja mam robotę tu: sprzątanie i nauka na egzamin na sobotę
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze takie pytania mi się nasuwają:
-do kiedy się pierze w dziecięcym proszku -kiedy odchodzimy od wyparzania butelek? (nnigdy? )
|
|
|
|
#4668 |
|
Lurker ;)
|
Hope
-my juz nie pierzemy w dzieciecym. Poki co nie ma zadnej reakcji alegicznej, mala ma 3 miesiace. -wyparzam lub wygotowuje butle raz w tygodniu, myje po karmieniach w goracej wodzie.
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-meble kuchenne - szafa wnekowa w przedpokoju - szafa wnękowa w sypialni - łózko do sypialni - komoda i szafka nocna Razem zapłaciliśmy z montażem 15.000zł. |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze nie zdamwlasnie mialam sie szykowac do wyjscia na spacer, wychodze na balkon sprawdzić jak ubrać małą a na niebie przeogromna granatowa chmura to sobie poszłam ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-21 o 14:51 |
|
|
|
|
#4671 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym BAŁAGAN Zresztą w takim mieszkaniu trudno o bałagan. Nasze to graciarnia-głównie przez TZta lutownice, komputery, głośniki, kaski od motoru no cuda wiankiCytat:
4 miesiące to już nie przelewki![]() Cytat:
Mi z tego wszystkiego przeszło ale co się zestresowałam... Wiesz: tu mała piszczy, ja prawie wymiotuje, biegam dzwonie do przychodni nie wiem po co, mierze jej temperaturę, wciskam jedzenie, suszarka, zabawki a ona kurde ząb ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś tak, no bez przesady ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Pstryniu 5 miesięcy?! Olaboga!!! |
||||||
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z resztą Mały ciągle leży na naszej pościeli, przytula się do naszych ciuchów i nic się nie dzieje więc powinno być ok yyyy.... rzadko kiedy wyparzam. Myję zwykłym płynem do mycia naczyń (jedynie gąbkę mam oddzielną) i jest ok mam specjalne torebki do wyparzania do mikrofalówki ale naprawdę rzadko wyparzam. |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu, piekne mieszkanko
![]() Nos Ci dlugi urosnie od tych klamstw z balaganem ![]() Ojj, chyba nie jestes w mojej ekipie, jesli chodzi o marudzace dzieci
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia- no nie wyłamie się ale GDZIE TEN BAŁAGAN ?
U mnie to dopiero istny burdel-ale cóż się dziwić jak dysponuje TYLKO JEDNYM pokojem 4/4 . W dodatku brak perspektyw na lepsze warunki póki co... Ehh zazdroszczę wam tych swoich czterech kącików (ale to zdrowa zazdrość ). MEDUZA-mnie jakiś czas temu taki ból złapał. Z tyłu głowy-takie jakby kłócie. Ubierałam wtedy małego na łóżku-o matko! nic nie mogłam zrobić-ani się wyprostować ani ruszyć gwałtownie,no nic kompletnie
|
#4675 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Michaś też zapomniał jak się przewrócić z brzucha na plecy, a z pleców na brzuch parę dni temu się nauczył.Cytat:
o maj gad ![]() Cytat:
![]() STO LAT Kubuniu! Cytat:
Cytat:
![]() Tu mój śmieszek ![]() http://www.youtube.com/watch?v=C3kfJtGOcpQ Dziś mieliśmy szczepienie, płakał okropnie, teraz śpi od 12 z przerwami na cyca Black 100 lat! Sylwietta Tym chłopom to się głaskanie kijem po plecach należy ![]() Lecę dalej nadrabiać |
||||||||
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... bo wyparzanie roboty dodaje...
napisałam Wam coś w k
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypiujesz mnie z "Klubu kobiet uciśnionych" ? ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

) ale by nas ten kamień wyszedł NAJTANIEJ 1000zł
czemu brak pieniądzy tak bardzo ogranicza??!! tak nie powinno być
i właśnie go uświadomiłam, że tak to nie działa, więęęęęęc laski ze Śląska, które miały remont i lacobel kładły (Ewulka?
Normalnie dolna jedynka, wzięłam łyżeczkę, dzwoni

wije sie toto jak żmija, skacze po łózku, czasami siegam po pampersa a ten juz na brzuchu lezy, siły ma tyle że cięzko ręke zgiąc w łokciu jak sie zaprze. Takie gówniarstwo a spacyfiowac cięzko
a audica w kombiaku?
O jak spojrzałam na tą emotkę to mi się imprezy zachciało

Zresztą w takim mieszkaniu trudno o bałagan. Nasze to graciarnia-głównie przez TZta lutownice, komputery, głośniki, kaski od motoru no cuda wianki
Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa