|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
ile bym dała za męża pedanta
patrzę na ceny locobelu - zwykły ok, cena do przejścia, ale ze wzorem załamałam się
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez za każdym razem zalewam wrzątkiem
![]() fewciu fajne mieszkanko masz i duże łóżko macie Nam zmieściło się tylko 140 x 200
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-05-21 o 15:33 |
|
|
|
#4683 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niech sobie odpoczywa, uściski od ciotki Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na łazienkę chcieliśy przeznaczyć 5 000 (i myślałam: łooo, jak dużo, będzie za☠☠☠iście ) wydaliśmy 10 000, i wcale nie ma jakiś wielkich wypasów (mnie się podoba, ale wiecie ). sama bateria prysznicowa - 600zł, prysznic - 1500, kibel - 800, nie mówiąc o kafelkach ![]() To samo z kuchnią - chcialiśmy wydać ok8 000, wydaliśmy 13 000 i to też zrezygnowaliśmy np z mozaiki zielonej między meblami, bo za drogo, i z wielu innych ![]() po prostu, jak się w coś zaczniesz wgłębiać to dopiero widzisz, ile to wszystko cholerstwo kosztuje ![]() także kochana, przygotuj się na to i nie denerwuj
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid leży na brzuchu, ja w kuchni przy pierogach, kukam do niego a ten chusteczki wyciąga jedna za drugą
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj pieroga
|
|
|
|
|
#4687 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie. Głupie zrobienie pokoju-gładzie nie gładzie, grunty. A już najwięcej kasy pochłaniają takie pierdoły jak końcówki listew przypodłogowych My do tej pory nie mamy listew ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj ancymonek spi juz druga godzine przy otwartym balkonie (oczywiscie musialam bujac, zeby usnal ). Ogarnelismy cala chalupe z TZ (duzo roboty nie bylo na tym metrazu ).Kurde, na jakich stronkach mozna wyhaczyc tanie bilety na samolot?
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
a my sie zastanawiamy nad wyjazdem do ch jutro z mezem i mala, tylko troche sie obawiam jak ona tam sie zachowa...
zebysmy wracac nie musieli
|
#4691 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
fewciu mieszkanie piękne
aż narobiłaś mi ochoty na kupno jakiś zasłon ogólnie czegokolwiek co można by w oknie zawiesić, bo 2 lata mieszkamy a my nadal zasłon nie mamy... ale ja to nie mam pomysłu jakie by kupić, może coś doradzicie?Cytat:
i i za przekręcenie się ![]() Cytat:
a jak będę się zbliżać do końca proszku to spróbuję wyprać w normalnym zobaczymy czy nie uczuli ![]() Cytat:
Cytat:
na to na pewno jakieś zanieczyszczenie a za tydzień zobaczysz będzie jałowy tylko wiesz, że musi minąć kilka dni od momentu zakończenie antybiotykoterapii a robieniem posiewu?Cytat:
![]() Cytat:
a co do bólu głowy powiadasz rok temu... zastanawiające... ![]() Cytat:
![]() ufff upiekłam ciacho, zaraz nastawiam polędwiczki i carpacio
|
|||||||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o wykonczenie mieszkania, to my materialy mozemy miec w calkiem niezlych cenach (TZ pracuje w tej branzy, ma duze znizki, czesto nawet 70%). Ale co z tego jak nie mamy czego urzadzac
![]() ![]() Watek nam sie konczy ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- No nastepna!!! Co z dzieciem zrobilas?
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
myśmy cywilny brali pół roku przed kościelnym żeby zmieścić się do rodziny na swoim, bo zmieniały się przepisy i wtedy to na pewno nie dostalibyśmy kredytu a teraz żałujemy...
|
|
|
|
#4694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My kupowaliśmy zasłony w IKEI, maja bardzo fajny wybór i takie przewiewne materiały. Cytat:
![]() Dlaczego żałujecie?? |
||||
|
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
smiechowo a z czym pierogi? ja bym zjadla ruskie.. i z truskawkami..i grzybami.. Jeju, czego ja bym nie zjadła.. ojjjjjjjjjj napiłabym się mlecznego koktajlu............. i przegryzłabym kebabem... ![]() dzis sie wazylam, wreszcie na wadze zobaczyłam 49 jeszcze troche!
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówią o nas w Rozmowach w Toku
Maniaczki komputera (czyt. Wizażu)![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu ale ja robię carpacio z buraka
chcesz przepis? ![]() Żałujemy tego, że mieszkamy w Krakowie, teraz oboje widzimy, że w mniejszej miejscowości życie inaczej wygląda, spokojniej, a tutaj wszystko szybko, nawet na spacer z Małym nie ma gdzie pójść, dodatkowo mnie dobija to, że nikogo tu nie znam, sąsiedzi to tylko na dzień dobry, nie wchodzi się w jakieś bliższe relacje a w mojej czy męża rodzinnej miejscowości jest zupełnie inaczej. Mogliśmy po prostu spróbować wrócić do siebie i kupić dom. |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Was przygnało do Krakowa? Praca?? ja bym chciała mieszkać w wa-wie. Kocham duże miasta
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wkurzyłam
![]() jakieś dwie młodziutkie dziewczyny waliły mi do drzwi i obudziły dziecko zapewne były to wyznawczynie jakiejś "cudownej" religii i chciały "porozmawiać". Niech spadają ode mnie. I czy tak trudno zrozumieć, że jak ktoś puka kilka razy a nikt nie otwiera to labo nikogo nie ma w domu albo po prostu ktoś nie ma ochoty na odwiedziny. A te kretynki stały i waliły mi w drzwi
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Podejscie do dzisiejszego chustospaceru nr 2. Ja gotowa, wlos zrobiony, twarz zrobiona, maly wystrojony, zawiazany, ubieram buty, chce otworzyc drzwi - kluczy brak
wszedzie szukalam, nigdzie nie ma! chyba nie jest mi dzisiaj dane wyjsc.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepis.. hmmm w oryginale jest tak, że buraka myjesz, wkładasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku godzinę w 200 st (potem wyjmujesz z folii i obierasz) ale ja obrałam i piekę, zobaczymy co z tego wyjdzie
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-05-21 o 16:13 |
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Rano wam pisałam że boli mnie lewe oko-teraz mi napuchło i boli bardziej. Mama mnie straszy że mam sobie jaj nie robić i jechać do lekarza (ja sercowa jestem).
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4705 | ||
|
Zadomowienie
|
Ciiiiiiiii
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo spal
![]() Juz mu sie odwidzialo ![]() Kurcze, nie mam ostatnio apetytu... Nic mi sie nie chce jesc, poza tym mam wrazenie, ze w kolko jem to samo - makaron/ryz/kasza z jakims sosem... Mam ochote na jakies nowe smaki, a nigdy np nie jadlam ryby z piekarnika... (zreszta rybe jadlam mniej razy niz mam palcow u rak )Macie jakis przepis na filety z piekarnika?
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy dziękuję
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę po teściowej, miała na kuchnię wydać 10tys, wydała 25 ![]() łazienka na szczęście jest zrobiona, do wymiany tylko bateria i drzwi do prysznica, reszta całkiem całkiem chociaż wiadomo, zielony kolor w łazience to niestety nie mój szczyt marzeń, ale wygląda w miarę estetycznie ![]() a wezmę koniec końców chyba lacobel jednokolorowy.....bo za drogo ze wzorkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nancy, jak my będziemy zmieniać kiedyś mieszkanie na dom ( :padam: ) to będziemy się budować w takiej dzielnicy Zabrza, która generalnie jest jak wieś normalnie ludzie tam pola uprawiają, mają krówki konie kaczki gęsi, nawet paw się znalazł i kozy ![]() i stamtąd jest 30min do centum Zabrza, 35 do Bytomia i 20 do Gliwic ![]() mieszkaliśmy tam u mojej mamy prawie rok, i gdyby nie to, że z mamą to byśmy się stamtąd nie ruszali. I jak jeżdżę z Pietraszkiem w odwiedziny do niej to nie chce mi się stamtąd wracać....
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
nie zdążyłam go nagrać, poza tym zawsze jak robi coś śmiesznego, to na widok aparatu/telefonu nieruchomieje..
Ale na ruskie zapraszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

załamałam się 

Nam zmieściło się tylko 140 x 200

Normalnie dolna jedynka, wzięłam łyżeczkę, dzwoni
(ale to zdrowa zazdrość 

i