Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 15:04   #391
Marti944
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna Pokaż wiadomość
Ja mam to samo. Napisałam już dwa posty i znikły gdzieś na dalszych stronach, a też bym sobie ze wszystkimi mamuśkami pogadała z chęcią
To moja pierwsza ciąża więc miło byłoby spędzić ją w podobnym gronie
Kolejny raz pozdrawiam i życzę zdrówka
Najważniejsze ,że choć teraz wasze posty są widoczne
Stary 2013-05-21, 15:07   #392
gosia261282
Gang Iren

Witam wszystkie nowe dziewczyny

Cytat:
Napisane przez caffeelattee Pokaż wiadomość
A już JUTRO mój synulek ma roczek

Dziewczyny, chciałam się was zapytać jeszcze. Czy miałyście może problemy z biegunką? Zaczynam się martwić, bo często mi ona towarzyszy, zwłaszcza rano. Ale pojawia się co parę dni, Przez skurcze jelit aż się boje o maleństwo. Lekarza mam za tydzień, ale nie wiem czy nie wybrać się teraz wcześniej do ogólnego.
Sto lat dla Kawalera

A jak czesto jest ta biegunka?

Cytat:
Napisane przez lari_fari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szalejecie z tymi postami aż ciężko się tu wbić :P wpadłam się pożalić - leżę ciągle w łóżku, jak nie śpię, to wymiotuję, albo próbuję wmuszać w siebie jedzenie. Mam nadzieję, że niedługo przejdzie, bo czuję się okropnie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
A Wy już ogłosiłyście "światu" nowinę ?
Czesciowo...

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
ostatnio wszystko dodaje mi się podwójnie
Widze wlasnie,ze sie powtarzasz

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

A tak przy okazji sie zapytam: stosujecie jakieś lekarstwa na te rosnące ząbki (jakiś zel znieczulajacy czy cos takiego?)
Mamy zele,camillie z Polski przywiozlam i u nas nawet sie sprawdza,jak mocno boli to paracetamol.
Stary 2013-05-21, 15:31   #393
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Znam to, znam. Po wizycie u lekarza bede miala zagwozdke kiedy powiedziec szefostwu. Z jednej strony chcialabym jak najszybciej, bo pracuje ze strasznymi syfami chemicznymi, ale z drugiej mam swiadomosc, ze jak tylko powiem, to mi sie rypnie wszystko, co budowalam od pol roku (dopiero co dostalam wlasny lab do zarzadzania) bo mnie zamkna w pokoju ciazowek i dadza co najwyzej wode do pipetowania

No nic, grunt to uslyszec, ze malenstwo sie dobrze rozwija a reszte sie jakos ulozy.
O, widzę, ze jesteśmy z podobnej dziedziny

Ja powiedziałam od razu. Ale bez żadnych problemów, nie ma nic takiego, czego nie mogłabym robić używając zamiennikow.
Stary 2013-05-21, 15:39   #394
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Caffeelattee u mnie wg różnych programów dzięki którym pilnowałam cyklu to połowa 5tyg. ale te ostatnie cykle miałam tak pogmatwane, że niczego nie jestem pewna :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-21, 15:54   #395
PawMaj13
Rozeznanie

Dziękuję za ciepłe przywitanie

Sprawy biegunkowe - zabrzmi to dziwnie, ale zazdroszczę. Niestety cierpię na problem zupełnie odwrotny i jest to coraz bardziej frustrujące... jedzenie owoców, warzyw, błonnika - zero rezultatu. Zawsze skuteczna była kawa+ papieros ale o tym sposobie mogę zapomnieć na najbliższe 1,5 roku. Już nie wiem co robić a czuje się okropnie z tymi przepełnionymi wnętrznościami.

Jeśli biegunka często się powtarza, to warto podpytać internisty, raczej nie jest to typowy problem ciążowy, a musimy na siebie chuchać i dmuchać.

Czy są wśród Nas mamusie z Wrocławia?

Marti944 - ciekawe dlaczego podwójnie Może po ostatniej wizycie u lekarza w oczach Ci się dwoi

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-05-21 o 15:59
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 15:57   #396
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuje zapytać was jeszcze raz,bo trochę się martwię.

Macie może przez ciążę problemy z biegunką?
Ja mam epizodycznie, ale tak samo mi sie zdarzało przed ciąża.
Ale to zawsze jednorazowy incydent, nie zdarza mi sie byc uwiazana do toalety,

Zaparc zdecydowanie nie mam.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-05-21 o 15:59
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 16:10   #397
Azealia
Raczkowanie

O rany mamy bliźnięta na wątku ;-) spe super Marti!! Podziwiam Cię bo ja byłabym przerażona, a Ty tak lajtowo, a będzie dwoje i już jesteś super dziewczyną :-*

Marudko kochana trzymajcie się tam z Kropkiem mocno :-*

Wszystkie nowe Mamusie witam serdecznie :-*
Chorowitkom śle ciepłe uściski

Ja dalej walczę z mdlosciami, wczoraj zjadłam pierwszy raz od dawna kotleta i do wieczora było mi źle po nim. Do tego ból głowa mnie dopadł, ponoć w ciąży to normalne bo hormony itp ale jednak myślałam że mnie to minie.

Dzisiaj natomiast zjadłam że smakiem kebaba i odpoczywam sobie.
Jutro usg i chyba się nie doczekam, już chce 17.00!

Buziaki :-*
Stary 2013-05-21, 16:20   #398
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Sprawy biegunkowe - zabrzmi to dziwnie, ale zazdroszczę. Niestety cierpię na problem zupełnie odwrotny i jest to coraz bardziej frustrujące... jedzenie owoców, warzyw, błonnika - zero rezultatu. Zawsze skuteczna była kawa+ papieros ale o tym sposobie mogę zapomnieć na najbliższe 1,5 roku. Już nie wiem co robić a czuje się okropnie z tymi przepełnionymi wnętrznościami.
Właśnie często jest problem odwrotny w ciąży-zaparcia. A pijesz sporo wody? Może suszone śliwki by pomogły?
Ja nigdy z zaparciami nie miałam problemu.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Jutro usg i chyba się nie doczekam, już chce 17.00!
To za jutrzejsze Usg
Stary 2013-05-21, 16:21   #399
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

Ja dalej walczę z mdlosciami, wczoraj zjadłam pierwszy raz od dawna kotleta i do wieczora było mi źle po nim. Do tego ból głowa mnie dopadł, ponoć w ciąży to normalne bo hormony itp ale jednak myślałam że mnie to minie.
Dokładnie Cię rozumiem, dzisiaj mam tak masakryczny dzień że nie wiem jak to przeżyje.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 16:27   #400
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
O, widzę, ze jesteśmy z podobnej dziedziny

Ja powiedziałam od razu. Ale bez żadnych problemów, nie ma nic takiego, czego nie mogłabym robić używając zamiennikow.
Witam kolezanke po fachu

Jestem juz po wizycie u lekarza. Fasolka jak zloto. Ponad 11mm pecherzyk, wiec rozwija sie prawidlowo. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. Lekarz calkiem rozsadny. Zakazal mi jedzenia surowego miesa i ryb oraz skokow na bungee :P, przepisal badania i powiedzial, ze sie cieszy, ze sie bedziemy czesciej widywac w tym roku Tez sie ciesze

Co do pracy, to chyba powiem juz jutro. Bedziemy mieli wiecej czasu na ustawienie labu tak, zeby dzialal.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 16:57   #401
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Może spróbuje zapytać was jeszcze raz,bo trochę się martwię.

Macie może przez ciążę problemy z biegunką?

Oj nie wrócę na pewno!!! Już mam termin do innej. Wręcz za to wyrzuciła mnie z gabinetu. Żal ale co zrobić. Cieszę się, że już lepiej się czujesz Oby tak dalej!
Z biegunka tez chwilke miałam problem ale zawsze ja miałam jak @ przychodzila. Od tego tygodnia mam juz spokój.
Oj nie wracaja
Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna Pokaż wiadomość
Ja mam to samo. Napisałam już dwa posty i znikły gdzieś na dalszych stronach, a też bym sobie ze wszystkimi mamuśkami pogadała z chęcią
To moja pierwsza ciąża więc miło byłoby spędzić ją w podobnym gronie
Kolejny raz pozdrawiam i życzę zdrówka
Ja mam mało czasu i nadrabiam jak mogę. Jestem na L4 ale szykuje sie na remont i co za tym idze szukanie co potrzebne i co mi sie podoba bo narazie to krucho mi idzie. poza tym mam mame chora na raka i cięzko to pogodzic

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 17:01   #402
Marti944
Raczkowanie

Właśnie odebrałam telefon od recepcjonistki z przychodni ,wizyta czwartkowa przełożona na jutro ze względu na ważny wyjazd doktora Powiem wam ,że pójdę do niego ,bo to jest nasz zaufany "rodzinny" ginek ,a poza tym wydaje mi się ,że tamten albo coś nie tak zmierzył ,albo z bąbelkami jest coś nie tak. Termin na 16.01 ,a one mają tylko 2mm i 2,5mm wydaje mi się ,że coś nie tak.
Stary 2013-05-21, 17:03   #403
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odebrałam telefon od recepcjonistki z przychodni ,wizyta czwartkowa przełożona na jutro ze względu na ważny wyjazd doktora Powiem wam ,że pójdę do niego ,bo to jest nasz zaufany "rodzinny" ginek ,a poza tym wydaje mi się ,że tamten albo coś nie tak zmierzył ,albo z bąbelkami jest coś nie tak. Termin na 16.01 ,a one mają tylko 2mm i 2,5mm wydaje mi się ,że coś nie tak.
Mogłas miec pózniej owulacje po prostu.

Jutro bedziesz wiedzieć, a do tego czasu nie stresuj sie, nie ma po co
Stary 2013-05-21, 17:08   #404
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Hej ja już z pracy wróciłam Podbrzusze tylko lekko ciągnie, ale piersi tak mnie dziś bolą, że masakra, mam wrażenie, że same mi ze stanika wychodzą.

Jutro idę na pobranie krwi, mam skierowanie od lekarza rodzinnego, dokupię tylko badanie na poziom HCG (wiecie ile to kosztuje?)

O ciąży powiemy w Dzień Matki akurat niedziela wypada, zrobię dobry obiad i powiemy. W pracy i znajomym przyznamy się dopiero w 3 miesiącu.
Stary 2013-05-21, 17:18   #405
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Hej ja już z pracy wróciłam Podbrzusze tylko lekko ciągnie, ale piersi tak mnie dziś bolą, że masakra, mam wrażenie, że same mi ze stanika wychodzą.

Jutro idę na pobranie krwi, mam skierowanie od lekarza rodzinnego, dokupię tylko badanie na poziom HCG (wiecie ile to kosztuje?)

O ciąży powiemy w Dzień Matki akurat niedziela wypada, zrobię dobry obiad i powiemy. W pracy i znajomym przyznamy się dopiero w 3 miesiącu.
Beta HCG koło 30 złotych.

U nas wszyscy juz wiedza
Stary 2013-05-21, 17:42   #406
patrycjja
Zadomowienie

U mnie hcg 23zł bodajże
Ja jutro mam wizytę. Ciekawe czy czegoś się już dowiem. Chyba w nocy nie będę mogla spac

Rodzice już poinformowani wszyscy bardzo zadowoleni, pomimo naszej sytuacji. Ja w ubiegłym miesiącu stracilam pracę i jestem w trakcie sądzenia się z była szefowa. Mam nadzieję, że z jedną pensja i pomocą rodzicow sobie poradzimy

Też miałam w pierwszym odruchu chęć powiedziec w dzień matki. Dac jakiś kubek albo koszulkę super babci gratis do prezentu ale nie wytrzymałabym, musiałam już

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-05-21 o 17:43
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 17:43   #407
Azealia
Raczkowanie

Marti nie stresuj się na zapas, weź pod uwagę że bliźnięta z reguły są mniejsze niż pojedyncze Dzieciaczki n i poród też następuje szybciej.

U mnie z racji że to już 3 miesiąc to wiedza wszyscy bliscy i przyjaciele. Ale my od razu powiedzieliśmy, ja nie mogłam utrzymać w tajemnicy tego, Mąż i Mama wiedzieli już po teście, Tato też bo Mama zadzwoniła. Teściowej powiedzieliśmy po wizycie u lekarza.
Stary 2013-05-21, 17:54   #408
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana moje malestwo w zeszłym tygodniu w czwartekj jak byłam miało 2,6mm a termin podobny mam do twojego

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość

Pieri to mnie tez strasznie bolą.
Ja od razu powiedziałam mężulkowi. tak płakałam ze ledwo co wykrztusiłam z siebie. Mamie powiedzialam dzien później ale to z racji tego ze dźwigam cięzary i czasami pracuje na nocki. W firmie reszta współwłaścicieli jeszcze nie wie.
Wie tez mama męza a reszta musi poczekac do 10 czerwca.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2013-05-21, 18:12   #409
maruda80
Zakorzenienie

Jestem po obchodzie. Jeszcze lekko plamie, ale jest ok, kropek na razie dzielnie sie trzyma. Wyniki bety dzisiaj robionej 2600 wiec rosnie prawidlowo. Pozdrawiam do tych nieplanowanych mamusiek cieszcie sie bo czasem jest tak ze jak sie chce to nie mozna. Kuzynka zaliczyla wpadke, maja 5 letnia emilke, teraz od.3lat sie staraja i niestety nic...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:14   #410
Marti944
Raczkowanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie. Jeszcze lekko plamie, ale jest ok, kropek na razie dzielnie sie trzyma. Wyniki bety dzisiaj robionej 2600 wiec rosnie prawidlowo. Pozdrawiam do tych nieplanowanych mamusiek cieszcie sie bo czasem jest tak ze jak sie chce to nie mozna. Kuzynka zaliczyla wpadke, maja 5 letnia emilke, teraz od.3lat sie staraja i niestety nic...

Maruda- bardzo ,bardzo się ciesze ,że okazało się jest dobrze. A mówili Ci może od czego plamisz?
Stary 2013-05-21, 18:18   #411
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
U mnie hcg 23zł bodajże

Też miałam w pierwszym odruchu chęć powiedziec w dzień matki. Dac jakiś kubek albo koszulkę super babci gratis do prezentu ale nie wytrzymałabym, musiałam już

mi jest ciężko utrzymać to w tajemnicy, zwłaszcza, że mieszkamy razem z rodzicami, jem codziennie z mamą śniadanie, szykujemy się razem do pracy. Ona widzi, że kawy na śniadanie od miesiąca sobie odmówiłam. Dobrze, że nudności nie mam. Bardzo bym chciała, żeby to była niespodzianka, ale biorę to pod uwagę, że może się troszkę domyślać.

Jeżeli powiem rodzicom, to z ich słownym zapewnieniem, żeby nie ćwierkali na prawo i lewo. Ale tato pewnie wszystkim wyklepie Zdecydowanie, małomówność to nie jest jego cecha.

PS. tego samego dnia wychodziłyśmy za mąż:P
Stary 2013-05-21, 18:29   #412
gosica502
Wtajemniczenie

No dobra za namową gosi261282 się witam

W styczniu rodzić będę, pozdrawiam wszystkie mamusie przyszłe
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:32   #413
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ciesze się że wszystko jest ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:36   #414
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość

Jestem juz po wizycie u lekarza. Fasolka jak zloto. Ponad 11mm pecherzyk, wiec rozwija sie prawidlowo. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. Lekarz calkiem rozsadny. Zakazal mi jedzenia surowego miesa i ryb oraz skokow na bungee :P, przepisal badania i powiedzial, ze sie cieszy, ze sie bedziemy czesciej widywac w tym roku Tez sie ciesze

No to super,że dobre wiadomości

Cytat:
Jestem po obchodzie. Jeszcze lekko plamie, ale jest ok, kropek na razie dzielnie sie trzyma. Wyniki bety dzisiaj robionej 2600 wiec rosnie prawidlowo.
Super,że beta dobrze wyszła
Stary 2013-05-21, 19:02   #415
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

super że po obchodzie wszystko oki
A zgadzam sie ja prawie dwa lata o dzidzie sie starałam i terach chucham i dmucham by było oki. Najbardziej moja mama

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

witam

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2013-05-21, 19:07   #416
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

I zapomniałaś dodać,że tu z nami zostaniesz
Stary 2013-05-21, 20:52   #417
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
super że po obchodzie wszystko oki
A zgadzam sie ja prawie dwa lata o dzidzie sie starałam i terach chucham i dmucham by było oki. Najbardziej moja mama

witam
Współczuje długich starań...
Pomogli Wam lekarze czy samo zaskoczyło?
Stary 2013-05-21, 21:03   #418
Ilza87
Przyczajenie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
Miała to być dzialalnośc fizjoterapeutyczna bo jestem fizjoterapeutką i dostałam dotacje na maly gabinet, miałam tam pracować sama , jeszcze rozważamy wszystkie mozliwe opcje, dziś powiadomilismy mojego tatę który mocno za mnie trzymał kciuki żebym dostała dotacje, miał robić remont... a tu bach.. będzie dziadek, jego mina bezcenna. Tą decyzje o dotacji dostalam dziś rano więc usłyszał tato bedziesz dziadkiem i tato dostałam dotację ,aż zaniemówił, usiadł i zapalił.... Na razie sie nie oswoiłam ,nie potrafię sie cieszyć dobrze że narzeczony wspiera i cieszy sie za mnie Jakoś to musi sie poukładać....
Ilza87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 21:10   #419
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć laski!
Ja tylko na chwile,
Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam "stare". Wlasnie wróciłam z pracy i umieram!! Szybka kolacja, porcja leków, zaraz prysznic i idę spać! Jutroczeka mnie taki sam dzien co dzis jestem wykończona, a gorączka u katar, który dzis doszedł do wcześniejszych objawów, nie ułatwiają mi życia
Przepraszam, ze nie nadrabiam całego popołudnia, ale nie dam rady
Miłego wieczoru wszystkim i do jutra!!
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 21:15   #420
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Współczuje długich starań...
Pomogli Wam lekarze czy samo zaskoczyło?
Moja historia wyglądała tak:
Zaraz po ślubie (sierpirń 2011) szybka decyzja chcemy. Oki i tak sobie lecialy miesiace aż w lutym poszłam do swojej gin i mówie ze pół roku mineło a u mnie chyba 8 czy 9 cykl juz no to podstawowe badania. Wyszło oki tylko cos ta prolaktyna lekkio wyższa. Po miesiacu do odstawienia bromegron (na zbicie prolaktyny). W maju bo pasowało cytologie zrobic poszłam i zlecila badania nasienia męza. Zrobił i o mało trupem nie padliśmy. Wyniki były mega złe. Ginka jak zobaczyla to powiedziala ze nigdy tak zlych wyników nie widziała. Dała mu Salfazin i Prenatal pro Baby dla niego i dla niej (jedno opakowanie 14 saszetek dla niej i 14 dla niego) w mojej miescowości 150zł czyli 300zł miesiacznie plus ten Salfazin. Poszperałam poo necie i kupiłam dwa opakowanie za niecałe 200zł. Bralismyu pzrez miesiac potem tylko ten Salfazin maż brał. W październiku powtórzył badanie i było duzo lepsze. Poszłam do swojej gin ucieszyła sie ze sie poprawiły mamy sie strac. Zapytałam o badania dla mnie powiedziała ze jak chce to moge sobie zrobic, wypisała co. Zrobiłam poszlo jakes 300zł. Wróicłam i jazda z prolaktyna od nowa ale była tak wysoka ze mogło leczenie trwać miesiac albo rok. Ale ze poprzednio dobrze zareagowałam to pomyśałam ze pójdzie szybko. I mamy sie strać. Jakoś bylam u przyjaciółki i tak gadałyśmy i mówie ze chcemy i nam nie wychodzi. Poleciła mi swojego gina (dr Kusia) zebym poszła tak na konsutlacje. Najwyżej wydam 120zł i nic sie nie dowiem. Poszłam do niego od przeczytał te wyniki i wszytkie badani co miałam i pyta sie o monitring. A ja oczy na wierzch ze nie miałam. On do mnie ze to jedno z podstawowych badań. Wtedy wyszło ze nie ma owulacji ale mam brac na zbicie prolaktyny i pokazac sie za miesiac. Miesiac później juz była. Potem w lutym tego roku miałam dorbiona w szpitalu badanie na drożność jajowdów. Wyszlo rewalacyjnie. Owulacja była wiec starac sie 3 cykla a później do niego. Ostatni cykl trwał 17 dni bo zachorowala mama wiec napewno nie było owulacji. Posprawdzał i kazal sie pokazac za 5 dni i wypisał recepte na zastrzyk na wywołanie owulacji. Pokazałam sie i pęcherzyk miał 25 mm czyli do pękania a nie bolał mnie brzuch jak co miesiac zawsze. Kazał podac zastrzyk i czekamy jak sie nie uda to za miesiac sie pokazac i zobaczymy czy bedzie. Nie doczekałam juz nastepnego miesiaca tzn. byłam ale juz w ciązy u niego. cała przygoda trwala 22 miasiece i 26 cykli.
Teraz tylko chodze jak na szpilkach a bardziej moja mama mnie stopuje zebym czegos nie robiła i zeby wszytko ładnie sie poukladało.
Z mama bardzo dużo pzrebywam bo musze jej pomagać. Ma chemie w tabletkach i czasami różnie sie czuje. Pzred wszytkim nie moze jezdzić autem wiec robie za kierowce choć sama musze uważać.
Mama teraz czeka z niecierpliwością na wkuna lub wnuczke i bardzo sie cieszy.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości