|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ona ładny wózio
|
|
|
|
#4322 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
W Polsce niestety chyba od 10 lat nie byłam u lekarza inaczej niż prywatnie i z tego co widzę większość z was też tak wybiera bo zwyczajnie strach jest iść do lekarza na NFZ, a jeżeli ktoś ma dobrego państwowego to tylko mozna zazdrościć. Z tego co domcia pisała miała chyba tylko 2 usg no ale gdyby tylko chciala miałaby co chwilę tyle że za kaskę. Wiadomo ile wydajecie na lekarza teraz więc nie powinno to dziwić. Argumentem na korzyść PL jest zdecydowanie L4 bo chyba nie ma problemu juz od 5 tyg ciąży pewnie i można spokojnie czekać na dzidziusia. |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powtórzę to co napisałam, a co zresztą potwierdzają nawet Twoje słowa - system w UK został wypracowany tak, że mniej opiekuńczo podchodzi do ciężarnych (czyli wizyty, usg w pierwszym okresie ciąży, nie wiem jak dalej) bo reszta finansów jest przeznaczona na legalną tam aborcję. To jak ze świadczeniami socjalnymi w UK - są korzystniejsze, ponownie powtórzę - bardziej "opiekuńczo" nastawione do obywatela, za to w PL pod tym względem SYSTEM totalnie niedomaga (bo budżet jest tak zaplanowany, że na to akurat wydatkuje się mniej). I analogicznie sytuacja z opieką w ciąży, tyle że na odwrót w obu krajach. Nie demonizuje opieki med. w ciąży w UK, napisałam że kuleje w porównaniu z tą w PL. No stress
|
|
|
|
|
#4324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oj oby nie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka jest wetem w Anglii i sama osobiście stwierdza, że zwierzęta mają lepszą opiekę medyczną niż ludzie! Jej mąż jest uczulony na penicylinę i przy kilkukrotnym zaznaczeniu, że tak jest i tak dostałby penicylinę w szpitalu. Dobrze, że ona z nim była i zareagowała. I to się powtórzyło kilka razy. Jak mnie gazy dziś męczą. Małgosia uciekła w drugi koniec domu kolorować bo nie może wytrzymać. Ale co mam poradzić? Na dwór nie może wyjść bo raz słońce, raz deszcz, grad, burza i tak w kółko.
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coby kogoś nie urazić
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam się na służbie zdrowia na wyspach, ale weźcie pod uwagę, że i u nas się trafiają tacy co to "paracetamol na bóle kregosłupa" przepiszą, albo jak w przypadku bodajże Balonika przez całą ciąże szyjki nie obejrza, albo nawet jak kobieta w ciąży na twarz pada z powodu złego samopoczucia powiedzą jej, że do pracy ma iść bo ciąża to nie choroba.
z tego co czytam, na wyspach lekarze dają "na recepte" 7up, paracetamol i kaza pracowac, ciążą się nie przejmują itd... pamiętajmy, że co pacjent to inna opinia o lekarzu, ze w koncu ileś tam milionów ludzi tam żyje, kobiety rodzą w cywilizowanych warunkach... (porównując nasze niektóre szpitale to u nas średniowiecze), ludzie nie padają jak muchy z powodu bagatelizowania objawów, cmentarze nie są przepełnione. więc myślę, że jeśli ktoś tam z naszych zapuścił korzenie, jest dorosły to jest świadomy tego jak wyglada leczenie i jest tam z własnej nieprzymuszonej woli. Ita, jesli ma możliwość to pewnie niech idzie na konsultacje do polskiej kliniki. Może trafiła na lekarza, który jest odpowiednikiem jednego z naszych, ktory tez tu kiedys był opisywany jako "ciąża nie choroba, można pracować, choćby się na ryjek padało" (z tego co kojarzę to była kobieta-lekarz). |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie tak naprawdę to w każdej branży znajdą się fachowcy i partacze: lekarz, budowlaniec, elektryk, księgowa... co tu dyskutować. Byle tylko trafiać na tych po jasnej stronie mocy i tyle
![]() Ona a co to za firma?
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
hej piłeczki
![]() witam sie z Wami nie mam zabardzo czasu zeby siedziec i pisac bo do lekarzy poumawiana jestem to raz a dwa ze ucze sie do egzaminu a jest za niecaly miesiac wiec melduje sie ze zyjemy i wszystko jest ok dostalam dzisiaj glukomert wiec bedzie mi latwiej jesc . Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze Was odwiedze dla wszystkich przesylam
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
No i mnie Bozia pokarała... mam zgage po arbuzie
|
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dyskusja - decyzja zapadla taka ze ide do innego lekarza - bagatelka 4 podczas tej ciazy
![]() a ze sluzba zdrowia czesto sie nie da wygrac - niezaleznie w jakim kraju sie przebywa amen Moze troche mojej winy w tym jest bo sie nie upieram na to zwolnienie tylko sie pytam i opisuje moje dolegliwosci moze gdybym powiedziala - sluchaj daj mi zwolnienie - to bym je dostala Prawda jest taka ze nie poprosilam o nie , i nie walczylam.... ja nigdy w swoim zyciu nie prosilam o zwolnienie bo wedlug mnie decyzja o wystawieniu takiego nalezy do lekarza a nie do pacjentki Moj blad - przyznaje.....jutro poprosze o zwolnienie - jak wtedy nie dostane to wtedy bedziemy mogly razem wspolnie zjechac opieke zdrowotna
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- aaa zapomniałam... hydraulik od godziny działa, nie czuję się jakoś zadowolona, raczej rozczarowana jego możliwościami, bo pewnie dziś nie skończy
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Planowałam dzisiaj zrobić sobie pedicuire, ale cały czas coś jem i wiem, że schylić się to nie będę mogła za chwilę... ech...
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za egzamin ![]() A wlasnie sie dowiedzialam, ze kuzynka tż jest w ciazy, termin na wrzesien jej siostra takze, tyle, ze na sierpien I jeszcze jedna kuzynka... wysyp maluszków w rodzinie bedzie
|
||
|
|
|
#4335 | ||||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Fryzjerka musiała kombinować z długością, żeby mu to wszystko jednolicie zakryć :P Ale wyszło ![]() Ja Adamem Ale ponoć mama czuła, że będzie dziewczynka Jednak w razie siusiaka miałabym na imię Adam ![]() Cytat:
Wczoraj widziałam laskę w kozakach :O Ja wprawdzie pomykam ciągle w balerinkach, ale jutro ostro biorę się za lakierek i sandałki. A niech spróbuje lać, to się tak wkurzę... Cytat:
Ja na pewno nogi!! Nie wyobrażam sobie bezzzz, o nie... Cytat:
Ja chodziłam na początku pierwszej ciąży do lekarza na NFZ, miałam mnóstwo badań, ale potem mi się zachciało USG na każdej wizycie i przeszłam na wizyty prywatne. Ale ogólnie nie narzekam na tamtego lekarza, uważam go za dobrego specjalistę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Nogi mnie bolą
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tych do ucha nie lubię. Mam jeden i nie lubię go stosować bo w każdym uchu inną temp pokazuje, i każdy pomiar nawet w tym samym uchu (z odpowiednim odstępem czasu) wychodzi inny i to skrajnie! Kocham rtęciowy jak nic.
Burza u mnie idzie bo właśnie grzmi. Ja się boję burzy jak nie ma męża.
|
#4339 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba jednak lepiej będzie jak powiesz wprost, że już nie dajesz rady i chcesz zwolnienie. Trzymaj się.Cytat:
![]() Cytat:
A TŻ w końcu coś znajdzie. Przecież nie możecie liczyć tylko na ciebie. Moje ważyło 2kg i to chyba średnia jest - mojej koleżanki waży 2700g, ale lekarz jej wywróżył, że urodzi dziecko ponad 4kg. Cytat:
Cytat:
![]() Nie możliwe Mały się mało rusza. Bzika dostane z nim normalnie
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dziś mało czasowa, co trochę nadrobiłam, to znów dopisałyście ![]() Mam wyniki, hemoglobina deczko mi spadła, ale i tak prawie 14, mocz ok, cukier na czczo 80, po 75g glukozy - 126 (tyle, że mam nerwa, bo pobranie powinno być 2h po wypiciu, a panie pobrały po 1,5h bo już punkt pobrań kończył pracę Cytat:
A jeszcze nie planujesz dziś kończenia - padnie biedaczek :P: Cała Twoja wypowiedź jest znowy dlamnie tak naszpikowana seksem, że chyba muszę jednak odkurzyć sprzęt męża i podziałać, bo mnie nosi |
|
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
A i idziemy na to USG 4D
Za tydzień w środę![]() Ot taka fanaberia, żeby tylko dziecko pooglądać, dostać film i zdjęcia
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od początku ciąży miałam ich już chyba 10
|
||
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa wracaliśmy dziś z zakupów, mąż zaparkował i sruuuuuuuuuuu taka ulewa, że nic z auta nie było widać, potem grzmoty i pioruny, a na koniec grad - siedzieliśmy w aucie 45 minut
Śmialiśmy się, że niezłe sam na sam Już dawno takiego nie mieliśmy
|
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja prasowałam a on gotował obiad
![]() Potem ja prasowałam a on drzemał ![]() A potem on poszedł do pracy a ja z Sierścią ![]() Także leniliśmy się cały dzień dziś Cytat:
Cytat:
Też nie mogę w to uwierzyć ![]() Mały ma lenia dziś... jak ciotka
|
|
#4345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za brykę!
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
iznowu widzę zaciekła dyskusja - nie wezmę udziału,bo niemal żadnego doświadczenia,znajomych w irl też mało, z uk przyjeżdżają do plsie leczyć,ale nie dopytywalam dlaczego
![]() Envl: super ze spokojniejsza jesteś ibezik ma porzadna wagę ![]() Surka: 3 majcie się ciepło,dopytuj lekarzy..malutka juz ma porzadna wagę też Mela: modna dziewczyna jest i juz ![]() Ona: B.fajny wózek..chyba gdzieś mi umknęła informacja ze brulyke zakupiliscie ![]() Też mi się chce arbuza!! Ageneralnie topadlam,chyba troszkę przegielam dzisiaj i teraz juz lezebo słabo mi się zrobiło.. ibede was z teł podgladac podglądać: Madi: dziękować za info z sr.
|
#4347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalen e: fajnie z tym 4d
)Kejt: zapomniałam wczoraj napisać super te fotki !! Roxi: romantyczna randka
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Byłam wczoraj na warsztatach dla ciężarnych....tak w skrócie to 4.5 h siedzenia na dupsku i słuchania o oczywistych rzeczach Można było wygrać fotelik samochodowy, jakieś tam poduszki i kosmetyki...ale oczywście nic nie wygrałam ![]() Odniosłam silne wrażenie, że wszyscy 'eksperci' wypowiadający się na warsztatach, przyszli się reklamować a przy okazji tylko przekazać niezwykle przydatną wiedzę typu "Powinno się jeść 5 porcji warzyw i owoców dziennie, unikać alkoholu i ograniczyć kawę" ![]() Bardzo nie podobał mi się 'występ' pani położnej z wrocławskich klinik, która miała mówić o pielęgnacji noworodka. Nie dość, że do wszystkich waliła na 'ty' i to w taki mało sympatyczny sposób, to teksty typu "27 tydzień ciąży i nie wie, jak się dziecko kąpie! No wstyd! Wstyd!", zniesmaczyły mnie :/ Albo pyta matki z dzieckiem, czy jej córka miała ciemieniuchę. Matka na to, że nie, a ta "no ale to nie powód do wstydu, przyznaj się!" Poza tym przyszła lansować kosmetyki J&J i swoją szkołę rodzenia, której, jak to określiła "Kamieńskiego nie dorasta jej do pięt". Wolałabym w domu urodzić sama, niż być pod opieką takiej położnej A koniec końców i tak się nie dowiedziałam, jak kąpać dziecko Ogólnie strata czasu, bo wszyscy mówili o oczywistych oczywistościach, naprawdę niczego odkrywczego się nie dowiedziałam. Ale jakieś tam próbki kosmetyków, płynów do prania a nawet śliniaczek i skarpetki dla bobasa wszyscy dostali więc zawsze coś ![]() A tak na marginesie, od 3 czerwca zaczynam SR na Kamieńskiego (która nie dorasta do pięt tej na Klinikach |
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
nasi: a na to kolko poporodowe to się czaje,mam juz w koszyku na all.
Anulka: dobrze ze siostra.juz w domku,jak będziesz miała zdjęcia to sie chwal )Mam w planie jeszcze dzisiaj wygrać aukcje u oliath,nastawilam sobie alarm w teł żeby nie przegapić także trzymajcie kciuki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

czyzby przewidywala snieg 

cieszę się, że sie uspokoilaś a Bezik ładnie rośnie

za egzamin
a Ty jak się czujesz?

Błagam, trzymajcie kciuki dziewczyny, nie chcę do szpitala, jeszcze nie teraz... Mam pytanie,czy gorączka może przyspieszyć poród? Wiem, schizuję już, ale miałam wczoraj takie dziwne kłucie w pochwie a potem takie bardzo dziwne uczucie nacisku nie wiem jak to opisać...

Poza tym przyszła lansować kosmetyki J&J i swoją szkołę rodzenia, której, jak to określiła "Kamieńskiego nie dorasta jej do pięt". Wolałabym w domu urodzić sama, niż być pod opieką takiej położnej