|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Nie słyszałam o tym lekarzu Dr T.Szklanny-na NFZ |
|
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Kasias 84 przykro mi z powodu kota
![]() Ja ogólnie dość sporo jem , szczególnie jak się zacznę nudzić . A apetyt to mam na wszystko
|
|
|
|
#2223 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
zauważyłam że Ryba jest często jak pracuje, a jak ma wolne, to nie zagląda, więc myslę, że jest ok, tylko sobie odpoczywa
![]() Cytat:
Cytat:
super, gratulacje Cytat:
Dziewczyny spróbujcie takich dużych okrągłych gum-cukierków z biedrony, teraz są to chyba jakaś edycja limitowana, ale oszalałam na ich puncie, takie deko kwaskowate ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Espere między mną a np. Trele są prawie 3 miesiące różnicy, dużo jest mam październikowych, już są tutaj zadomowione to przecież nic się nie dzieje jak siedzimy na noworocznych mamusiach.
Zamysł tych wątków jest taki żeby dziewczyny razem blisko swoich terminów przeżywały ciążę a potem wymieniały się na świeżo doświadczeniami itp. więc to zrozumiałe, że raźniej mi z terminem na 15 grudnia będzie pisać z noworocznymi dziewczynami gdzie w większości są między nami różnice 4 tyg niż z dziewczynami z tego wątku, jak Anoula pisze dziewczyny już mają duże brzuszki, znają płeć, dzieciaki kopią i mają połówkowe usg, a ja dopiero ostatnio widziałam serduszko.. No to różnica jest bardzo dużą, więc.raźniej Nam tam. Październikowe mamy już się zadomowiły tutaj, to my zadomowiły się tam i nie ma najmniejszego problemu
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy was komary też teraz bardziej lubią, mnie gryza mino iż popsikam się preparatem na komary i ma nogach pomimo legginsów mam jeden wielki bąbel;/
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie zawsze komary traktowały jako najlepszą przekąskę więc dl a mnie to nie jest jakaś wielka różnica... A zmieniłaś swoje nawyki żywieniowe? Co innego jemy to i inaczej się pocimy, więc inaczej zapraszamy do siebie de latające maszkary ![]() Cytat:
Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-05-21 o 16:16 |
||
|
|
|
#2227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
one chyba tylko mnie widza i czują...
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
koala19 wozek fajny chociaż ja jestem za skretnymi przednimi kolami,
za udane wizyty,adoosienka, 89Beatka witajcie,
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
adoosienka, 89Beatka witam nowe mamusie.
Śledzę Was na bieżąco ale udzielam się rzadziej na szczescie nie jestem na liście zaginionych.. Ja dzisiaj nadal zmagam się z moją nieszczęsną opalenizną Jakbym wiedziała że słonko zza chmurek tak mnie spiecze to bym siedziała w domu... Ale cóż mam nadzieję że nie zaszkodzi to mojemu maleństwu. ![]() Mój TŻ śmieje się ze mnie że przesadzam a ja mam schize...
|
|
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
to ja z tych "zaginionych" się odezwę, bo podczytuje regularnie, ale od tygodnia nie miałam kiedy opisać nawet wizyty, bo strasznie duuuużo się dzieje ostatnio. Na wizycie byłam tydzień temu we wtorek, z Maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku, wiercił się strasznie, albo palec wkładał do ust, albo ziewał, albo zakrywał oczka, ogólnie słodko
od poniedziałku jestem na L4 więc obiecuje poprawę, że będę częściej pisać. Już nie krzyczcie![]()
|
#2231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wyglądają,nie pamiętasz nazwy? Cytat:
Cytat:
Nie zaszkodziło,Ty chyba nie jedyna spieczona wśród nas Cytat:
![]() No i pisz częściej jak obiecałaś bo inaczej |
||||
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
Nie przesadzajmy nikt tu nikomu ładu nie burzy, dobrze że każdy znajduje swoje miejsce.
Mi tam nie przeszkadzasz, wrecz cieszę się że mogę poczytać przeżycia dziewczyn które są już troszeczkę dalej niż ja żeby się dowiedzieć co mnie czeka ... ![]() Głowa do góry jesteś naszą przodowniczką....
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super,że wizyta udana i po cichu gratuluję synka Cytat:
Nie burzysz!!!Już na ten temat pisałyśmy ![]() ![]() Ja zmykam na spacerek;-) Ryba gdzie jesteś???
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-21 o 17:30 |
||
|
|
|
#2235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam rano w lumpie. Kupiłam kilka rzeczy dla siebie. Jak ktoś ciekawy http://beautyhairandfashion.blogspot...cond-hand.html Widziałam mnóstwo pięknych ciuszków dla maluszka. Jak już poznam płeć to zaszaleję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam fazę na kwaśne cukierki. Muszę kupić te z Biedry. |
|||
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Trele no proszę Cię, właśnie chciałam tego uniknąć. Jesteś tutaj od początku i nikt nie ma o to pretensji, ale skoro wywołują Nas że pouciekalysmy no to czuje się zobowiązana zabrać głos. To tak jakby ciągle o Tobie na wrześniowo pazdziernikowych pisal że czemu uciekłaś itp. znalazłaś tutaj miejsce i jest Ci dobrze i super. Ja lepiej czuje się tam bo mam wszystkie dziewczyny bliżej swojego terminu.
Dobrze Nemosek że między Nami są 4 tygodnie, ale nie jesteśmy tutaj same, między innymi dziewczynami a mną jest po 10 tygodni. To chyba nie jest jakiś wielki problem że kilka dziewczyn poszło na noworoczne. Październikowe dziewczyny lepiej się czuły tutaj a nikt ich nie wygania, więc wywoływać uciekinierów z noworocznego wątku też nie jest ok ;-) siedzmy tam gdzie nam dobrze i wygodnie ![]() Peace
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
serio. Musiałam przysiąść i poodychać. Mam takie ataki paniki, że ja ☠☠☠ie
|
|||
|
|
|
#2238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cz. 2:
Cytat:
Pewnie, że przyjmiemy![]() Słodkie, a najbardziej smakują mi rozpuszczalne gumy do żucia np. Mamba , a do tego mam totalny odrzut do kiszonego, czego pojąć nie mogę dalej bo przed ciążą to mogłam zjeść cały słoik ogórków kiszonych, i to codziennie po słoiku[/QUOTE]A ja wpieprzam kiszone, słone jak dzikus:d A na słodycze patrzeć nie mogę, ostatnio miałam ochotę i najadłam się żelek jak pomyślę to ![]() A ja słyszalam, że to się nie spełnia. Cytat:
Cytat:
I nadal lubię to, bo wiem co mnie czeka za 8 tygodni. Dużo dziewczyn ma tutaj połówkowe niedługo, a u mnie to dopiero za 1,5 tygodnia. Ale to czo:dCytat:
![]() Oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego. Więc gratuluję wizyt, wymiarów, dzidziusiów A ja zgubiłam kartę ciąży Ale mam nadzieję, że koperte z badaniami gdzieś w domu mam...---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jaa, jedna z noworocznych mamuś będzie miała bliźniaki. To takie moje marzonko |
||||||
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, ale się rozpisałyście, nie zaglądałam trzy dni a tu aż oczy bolą od czytania
) Ja mam w domu choróbsko, synek 2,5 latka wymiotował całą noc, gorączkował, w ciągu dnia również, teraz troszkę mu przeszło, rano był lekarz, dałantybiotyk i stwierdził, że jest cały oflegmiony i dlatego wymiotuje, ma załatwione gardło, nic biedak nie jadł, lekarz mnie nastraszył, że jak mały będzie nadal wymiotował a szczególnie po antybiotyku, czeka go szpital(i mnie również). Mam nadzieje, że ja niczego nie złapię. Moja córcia dostała się do jednej z agencji i zostanie małą modelką jutro jedzie do warszawy na sesję ) Sama chce, i bardzo dobrze się bawi, jak ktoś jej robi zdjęcia. Niczego jej nie każę, jak nie będzie chciała- to zrezygnuję. W czwartek zaczynam 12 tydz ))
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj doktorek też na usg genetycznym potwierdził, że dzidzia ma ok 6cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nonono, to pokaż nam tą swoją modeleczkę Jeszcze za jakieś 20lat będziemy ją w gazetach oglądac
|
||||
|
|
|
#2241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty!Ciekawe, czy chłopczyk się potwierdzi ![]() Cytat:
świetne łupy! Ślicznie wyglądasz w każdej stylizacji Cytat:
Cytat:
O super pochwalisz się jakaś fotka małej gwiazdy??![]() Posiedziałam w ogródku z książką a teraz zaległam na kanapie Mnie też na słodkie bierze a na kwaśnie wogóle nie mam ochoty. Do tego co i rusz mnie wywala na buzi i wyglądam strasznie...mam nadzieję, że to na córcię ![]() A i polecam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Bardzo fajnie napisana, z humorkiem ale zawiera dużo cennych informacji. Jest opisany każdy tydzień po kolei i można też swoje notatki wpisywać. |
|||||
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, byłam ostatnio w Empiku i zapomniałam kupić ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
tak to bym przeczekała oczywiście.Ale jak boli czasami to co poradze
|
||
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a to nie można w ciązy leczyć zębów? Ja musze się przyznać, że większego tchórza niż ja to chyba nie.... :| Kilka lat chodzę z dziurkami (teraz pewnie to już wielkie dziury) i teraz od kilku dni pobolewa mnie jeden ząb (ten najbardziej zniszczony).... Powinnam iść do dentysty? Ale co ze znieczuleniem?
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i żeby Ciebie, żeby choróbsko ominęłoMiki śliczne fotki ![]() Mya nie przejmuj się, ja dziś sobie z rana np. chociaż już 18 tydz. się zaczął i już dawno mi mdłości niby minęły ![]() Ja rozumiem dziwczyny, które chcą pisac z noworocznymi mamusiami, bo skoro tam im lepiej, to przecież ma być przyjemność pisanie na wątku, dzielenie się przeżyciami, a nie jakiś przymus i sztywna segregacja od-do |
||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
wczoraj mój pies zjadł oczywiście ze śmietnika folię od parówki i rzygnał, myślała, że się nie wyda |
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Już mam chwilkę czasu żeby wrzucić fotkę, mały ma około 15 cm ale nie mógł lekarz już zmierzyć dokładnie bo jest wygięty, na razie jest ułożony w położeniu pośladkowym no ale lekarz powiedział że to jeszcze z 10 razy może się zmienić
Jak już wcześniej wspomniałam mały miał czkawkę, śmiesznie to wyglądało
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czy zepsute uzębienie może szkodzić dziecku? Tak się martwić zaczęłam ;(
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie że Bruno się potwierdził :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gratki chłopca :P Cytat:
![]() Cytat:
a ciuchy boskie Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

, a do tego mam totalny odrzut do kiszonego, czego pojąć nie mogę dalej bo przed ciążą to mogłam zjeść cały słoik ogórków kiszonych, i to codziennie po słoiku
one chyba tylko mnie widza i czują... 

KCIUKI DLA ANI
nie lubie takich smieciowych zup, zawsze każdą przecedzam sitkiem
serio. Musiałam przysiąść i poodychać. Mam takie ataki paniki, że ja ☠☠☠ie
jak pomyślę to 

Ślub 25.08.2012