Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 18:28   #4741
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a chcesz wprowadzic mm?
ja daje małej mm, jutro minie tydzien, do czwartku mam podawac bo male mi nie przybiera na wadze od 2ch tygodni.
jak bys chciala wprowadzic mm to stopniowo, bo cyce moze urwac w czwartek/piatek bede wiedziala czy mam zrezygnowac z kp czy nie
U mnie ta skaza, już było dobrze ładne kupy mało sluzu, a teraz od 2 dni powrót do przeszłości, kupy pieniste, sluzu duuuuzo i do tego zielone. Możliwe, ze to od młodych ziemniaczkow? Bo nic innego co jadłam nie przychodzi mi do głowy.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mitabe, sobie wprowadzam mleko, bo Maly skaze mial i na miesiac musialam zrezygnowac z nabialupoki co nie zamierzam rezygnowac z kp, oooo nie
Hehe to nie zrozumiałam, ja tez chce jak najdłużej najpierw chciałam do 4 miesiąca, pózniej do 6, a teraz msze żeby do 8 dociagnac bo z urlopu rodzicielskiego chce skorzystać. Nie wiem jak to będzie ale ponoć wszystko w głowie siedzi...

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:29   #4742
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady ja tylko przypominam, żebyś zbierała faktury! Można parę groszy z Urzędu skarbowego wyciągnąć Tylko musisz mieć tytuł prawny do budynku mieszkalnego.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Bokeh, czasem przeszkadza pedantyzm. Ale tak zdrowo przeszkadza

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

o nas też???
My tak zrobiliśmy, dostaliśmy jakieś 1200 zł. Oczywiście to wszystko zależy na ile te faktury.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:31   #4743
mitabe
Rozeznanie

Dziwczyny chustujace która z was używa elastyka? Jakich wiązań uzywacie? Ja tylko standardowego ale zastanawiam się czy można jakoś inaczej elastyka wiązać.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:36   #4744
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
raz lub dwa razy dziennie mała je 150-180 ml. A Ty;>
ja daje na nocke co by dluzej pospal no i chce go tez podtuczyc bo niby nikt mi nic nie pwoeidzial na szczepieniu, wrecz nawet zostal pochwalony, ale mi sie wydaje ze malo wazy troche... poza tym waze go co 2 ,3 dzien i szalu ni ma
dzis konczy 5 miesiecy a wczoraj waga pokazala 6830
tylko ze moj to max 120 wypije i to nie zawsze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:36   #4745
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
U mnie ta skaza, już było dobrze ładne kupy mało sluzu, a teraz od 2 dni powrót do przeszłości, kupy pieniste, sluzu duuuuzo i do tego zielone. Możliwe, ze to od młodych ziemniaczkow? Bo nic innego co jadłam nie przychodzi mi do głowy.

Hehe to nie zrozumiałam, ja tez chce jak najdłużej najpierw chciałam do 4 miesiąca, pózniej do 6, a teraz msze żeby do 8 dociagnac bo z urlopu rodzicielskiego chce skorzystać. Nie wiem jak to będzie ale ponoć wszystko w głowie siedzi...
ja wczesniej chcialam do 6 ale teraz bym chciala do roku

co do mlodych ziemniaczków to nie wiem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:42   #4746
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Nancy, jak my będziemy zmieniać kiedyś mieszkanie na dom ( :padam: ) to będziemy się budować w takiej dzielnicy Zabrza, która generalnie jest jak wieś normalnie ludzie tam pola uprawiają, mają krówki konie kaczki gęsi, nawet paw się znalazł i kozy
i stamtąd jest 30min do centum Zabrza, 35 do Bytomia i 20 do Gliwic
mieszkaliśmy tam u mojej mamy prawie rok, i gdyby nie to, że z mamą to byśmy się stamtąd nie ruszali. I jak jeżdżę z Pietraszkiem w odwiedziny do niej to nie chce mi się stamtąd wracać....
oj skądś to znam...
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
baby, czy dużo nosicie maluchy na rączkach??

tzn. jak płaczą to jaka reakcja jest, jeśli wiadomo, że się tylko znudziło????
ja noszę dużo, za dużo i czasem jest mi ciężko ale w sumie mi to nie przeszkadza
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam łazienke chcielismy zrobic za dyche, trzeba byłodac 13 tys w kuchni zrezygnowałam z połozenia płytek na podłodze tylko została drewniana podłoga która była wczesniej (ładne deski z pięknymi słojami ale co z tego jak mało praktyczna, cokolwiek upadnie i w desce slad zostaje...) bo zrobienie płytek wyniosłoby nas sporo ponad 3 tys. także, LADY, głowa do góry ale nie rozpędzaj sie za bardzo

o boziu, ale aparat z niego

bo prowizorki są najtrwalsze

w anoreksje chcesz nam wpasc? baty ci sie należą !

Nancy, po przeprowadzonym wczesniej wywiadzie i dowiedzeniu sie gdzie mieszkasz stwierdzam, że nie ma dobrego wyjscia z tej sytuacji. W Krakowie faktycznie ciezko z atmosferą dla malucha ale za to praca jest, a w naszych pipidówach o pracy to mozesz pomarzyc.... mnie zaproponowali w grudniu 1/3 etatu w podstawówce

co tu jeszcze robisz? a sio!
i to mówi kobieta nad morzem mieszkająca

nosicie, nosicie- a jakże tancze z nim, huśtam, nosze zwyczajnie,a le staram sie tez bawic na dywanie, gugam po ichniemu, zabawiam pluszaczkami, turlam- kregosłupa na all jeszcze nie trafiłam- chyba Pstryczek wszystkie wykupiła

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Mały jeszcze spi to moze mi sie uda do klubu zerknąc
ja akurat pracę znalazłam ale mój tż nie bardzo :/
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Napewno jak poszukacie koscioła odpowiedniego to ochszcza u nas w zakonie cystersów takie trudne sprawy sie załatwia

Jesteś z Radomia ??
Mamy do siebie 50 km

Brawo dla Kubunia
Mój Jutro a pamietam jak czytałam ze na porodówke jedziesz i zaraz mi wody odeszły a to juz 5 miesięcy

Ja dostałam z PZu z pobyt po cc

Pokaż co kupiłaś

Ja mam to samo i chyba juz nigdy sie nie rozciagne

Mi strasznie nie podobało sie ze pokazywali dziecia ich nowe pokoje a potem co powiedza domku nie ma i pokoju tez nie

My mielismy zostac w Krakowie ale w koncu wyszło inaczej ale teraz sie ciesze mysle ze mamy troche spokojniej choc czasem teskni mi sie do duzego miasta

Oststnio swiadkowie o Jezusie chcieli rozmawiac i obudzili JUlka myslałam ze zabjie
ja z domu rodzinnego to do Starachowic mam jakieś 20 min samochodem

nawijko ja w ciąży to miałam mega awersję do ryb, teraz niedawno naszło mnie na łososia i 1-2 razy w tyg teraz jem. Robię w piekarniku, wkładam w rękaw, przyprawiam i podaję z makaronem ze szpinakiem tak samo robiłam pstrąga, też wyszło nieźle pstrąga możesz zrobić z masłem czosnkowym (jeśli jesz) albo masłem ziołowym
co do roladek z kurczaka, to tak naprawdę możesz w nie wsadzić na co masz ochotę i co masz w lodówce, ja daję zwykle ser, jakąś wędlinę, ogórka, możesz spiąć wykałaczkami i dać do rękawa i do piekarnika
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:45   #4747
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Podejscie do dzisiejszego chustospaceru nr 2.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przepraszam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja nosze coraz wiecej.... pamietam jak miala miesiac dwa, cale dnie ogladalam seriale na laptopie a ona obok mnie lezala.... mhm.... moge se teraz o tym pomarzyc
u mnie to samo, tylko stron szukalam bo mi blokowali bo tyle ogladalam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Nancy, po przeprowadzonym wczesniej wywiadzie i dowiedzeniu sie gdzie mieszkasz stwierdzam, że nie ma dobrego wyjscia z tej sytuacji. W Krakowie faktycznie ciezko z atmosferą dla malucha ale za to praca jest, a w naszych pipidówach o pracy to mozesz pomarzyc.... mnie zaproponowali w grudniu 1/3 etatu w podstawówce

nosicie, nosicie- a jakże tancze z nim, huśtam, nosze zwyczajnie,a le staram sie tez bawic na dywanie, gugam po ichniemu, zabawiam pluszaczkami, turlam- kregosłupa na all jeszcze nie trafiłam- chyba Pstryczek wszystkie wykupiła

a z tym etatem to przyszaleli...

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Brawo dla Kubunia

Pokaż co kupiłaś

bede miec chwilke wolnego to powlejam linki ale generalnie to chustki, chusteczki, legginsy itepe

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny ale miałam stracha przed chwilą.

za zębolka!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Pstryczku : gratki dla malucha za 5mcy!

Potem się poodnoszę jeszcze, na razie napiszę co u nas!
Dziś kończymy [b] 4 miesiące ![\b]
Z tej okazji nabyłam wczoraj różowego oballa!

wczoraj mała po raz pierwszy obróciła się z brzuszka na plecy (z pleców na brzuch jeszcze nie umiemy)
.

za 4 miesiace i za obrot

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
My już wróciliśmy do domu od mojej mamy ze wsi,już po chrzcinach i urlopie.
Mimo wszystko(k.) było baardzo fajnie ! Świeże wiejskie powietrze chyba Blance bardzo posłużyło bo nauczyła się łądnie spać w ciągu dnia i w nocy.
Wczoraj to mi się nudziło, przespała cały dzień i całą noc
Kubuś pstryczkowy gratuluję 5 miesięcy
dla Blaneczki
Kubus dziekuje i przesyla buziaczki

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pstryczkowa jezuniu to juz 5 miesiecy!!! Jak ten czas mija! Gratulejszyn ucaluj dzidziola od cioci i kluski

Cytat:
tak, meble były robione pod wymiar kuchni. Nie potrafię powiedzieć ile kosztowała sama kuchnia, bo braliśmy pakiet:
-meble kuchenne
- szafa wnekowa w przedpokoju
- szafa wnękowa w sypialni
- łózko do sypialni
- komoda i szafka nocna
Razem zapłaciliśmy z montażem 15.000zł.
hmmm, wydaje mi sie ze to tanio calkiem....

Cytat:
Cytat:
Pstryniu 5 miesięcy?! Olaboga!!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

STO LAT Kubuniu!

Tu mój śmieszek
http://www.youtube.com/watch?v=C3kfJtGOcpQ

a śmieszek cudny! Buziak od cioci!

Cytat:
ile bym dała za męża pedanta
ja tez!
mlody usnal po obiedzie wiec stwierdzilam ze zamiote i umyje podlogi a maz - a po co? toc czysto jest!
no ta, jak nie widac syfu golym okiem to znaczy ze jest czysto

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawid leży na brzuchu, ja w kuchni przy pierogach, kukam do niego a ten chusteczki wyciąga jedna za drugą

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hmm dam Ci szanse, ale jeszcze raz taki numer z IDEALNIE czystym mieszkaniem i wylatujesz dozywotnio

Stary 2013-05-21, 18:51   #4748
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko ja w ciąży to miałam mega awersję do ryb, teraz niedawno naszło mnie na łososia i 1-2 razy w tyg teraz jem. Robię w piekarniku, wkładam w rękaw, przyprawiam i podaję z makaronem ze szpinakiem tak samo robiłam pstrąga, też wyszło nieźle pstrąga możesz zrobić z masłem czosnkowym (jeśli jesz) albo masłem ziołowym
co do roladek z kurczaka, to tak naprawdę możesz w nie wsadzić na co masz ochotę i co masz w lodówce, ja daję zwykle ser, jakąś wędlinę, ogórka, możesz spiąć wykałaczkami i dać do rękawa i do piekarnika
O, tez fajnie Czym go przyprawiasz?

Kubus na macie spokojnie polezy moze 5 min. Ale TZ znalazl na niego sposob - kladzie sie na niej z nim, haha komicznie wygladaja

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:53   #4749
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
jestem w trakcie nadrabiania jeszcze trochę mi zostało mam pytanko czy widać już u Waszych dzieci docelowy kolor oczu? wiem, że do 1 roku się zmienia a ja mam problem z określeniem koloru oczu Maksia :P raz widzę szare, raz zielone a czasem jak się popatrzy z boku to przebija brązowy :P ja mam brązowe, mąż niebieskie. Wiadomo,że jak rodzice mają niebieskie to dzieci też będą miały niebieskie ale nie chodzi mi o dziedziczenie bo akurat tu wiem co i jak tylko czy u Was (szczególnie u mam które mają już dwójkę) było podobnie i w którą stronę kolor się zmenił? ale zagmatwałam :P Maksiu ma koło źrenicy brązowe a resztę szarą i się zastanawiam co z tego wyjdzie któraś ma podobnie?
u nas wiadomo..mąż ma brązowe, ja zielone
dziewczyny mają na szczęście po mężu kolor
Stary 2013-05-21, 18:53   #4750
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Kubus na macie spokojnie polezy moze 5 min. Ale TZ znalazl na niego sposob - kladzie sie na niej z nim, haha komicznie wygladaja
U mnie jest to samo - Domcia sama wytrzyma 5 minut i koniec bawienia się. Teraz np. nosi ją mój tata, bo tylko na rękach jest spokojna

Zbliża się pora kąpieli - Domcia o stałej porze zaczyna robić się marudna. Chyba ma zegarek w głowie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 18:56   #4751
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Zapomniałam pochwalić Darusi, słodzia jakich mało

Mój do niedawna nie chciał leżeć na brzusiu, za to teraz tylko brzuszek i wrzask na plecach

A to nowa umiejętność mojego syna Dodam że po takiej zabawie wszystko mam mokre
http://www.youtube.com/watch?v=x7sMQ...ature=youtu.be

ale się podnosi wysoko!
Stary 2013-05-21, 18:57   #4752
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Co do morza, kiedyś oglądałam (chyba interwencja) w tv jak to smażą ryby w budkach nad morzem. Syf i malaria.
przypomne, jestesmy z okolic Płocka ...
pamietam jak kiedys bylismy we Władku, chcielismy kupic rybki i pytamy sie kolesia czy swieze itd... a ze koles byl taki mlodziak w naszym wieku to powiedzial nam prawde - ryby mamy z Auchana z Plocka!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Niestety sporo i usypianie też jest na rękach, chyba że uśnie przy jedzeniu, ale to się rzadko zdarza.
ja tez usypiam na rekach niestety albo przy cycu, albo przy butli. innych opcji niesttety brak...

Ewik, mam pytanko do Ciebie... znasz akordeoniste Zagana?

Stary 2013-05-21, 19:00   #4753
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
O matulu Da się jakoś zablokować konto w banku na 3 dni?
Ja dlatego tam w ogóle nie zajdę
ostatnio zdradziłam rossmanna na rzecz superpharma

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ale mi dzisiaj szczęka opadla Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło No i teraz się zastanawiam czy moja Ania za te 5 lat też mi będzie wywijać takie numery...
hahahahahah dobree
Stary 2013-05-21, 19:00   #4754
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
ile bym dała za męża pedanta

patrzę na ceny locobelu - zwykły ok, cena do przejścia, ale ze wzorem załamałam się
Kiedyś koleżanka opowiadała że jej się marzy szkło przezroczyste ale nie przyklejone do ściany tylko przykręcone żeby mogła sobie pod spód wkładać różne fototapety i w ten sposób łatwo i tanio zmieniać wystrój. Nie wiem czy tak się robi bo sama mam zwykły mleczny lacobel ale może to jest jakaś myśl? Oczywiście tapeta nie z widoczkiem tylko jakimś fajnym wzorem w ciekawym kolorze?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:01   #4755
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pamietam jak kiedys bylismy we Władku, chcielismy kupic rybki i pytamy sie kolesia czy swieze itd... a ze koles byl taki mlodziak w naszym wieku to powiedzial nam prawde - ryby mamy z Auchana z Plocka!

o zesz!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:01   #4756
Wisienka_0809
Rozeznanie

Fewciu, . Twoje mieszkanie wywołało u mnie efekt "łał".

I tak, wiem, gdzie widzisz bałagan. Serwetki pod tv w nierównych odstępach, krzesła krzywo stoją, kołdra w sypialni i koc na kanapie pomięte, kurz też gdzieniegdzie widać. Ojj...

Gupia baba z Ciebie. Pięknie sobie mieszkacie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:02   #4757
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja tez usypiam na rekach niestety albo przy cycu, albo przy butli. innych opcji niesttety brak...

Ewik, mam pytanko do Ciebie... znasz akordeoniste Zagana?
o to nieźle z tymi rybami

nie, nie znam tego pana a on w jakimś zespole ciechanowskim gra?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:04   #4758
s i l v e r
Zakorzenienie

Matko! Człowieka nie ma pół dnia i 6 stron Przelecę tylko tak raz dwa bo dziecko marudne mam. Na rękach źle, w bujaku źle, w łóżeczku źle.....marudzi i marudzi.......

Cytat:
Ja tusz, lakier do pazurow, krem BB eveline (jak sie okaze, ze jednak mozna) i pewnie cos jeszcze wpadnie moze roz? Tylko jaki...
Ja Uwielbiam róż INGLOT. Ale w rossmanie nie ma tej firmy

Cytat:
Obiecane zdjęcia mieszkania. Przepraszam tylko za bałagan, ale nie mam niani (Silver), tyko bardzo absorbujące dziecko
PIĘKNIE urządzone mieszkanko!! Kobieto gdzie ten bałagan????????????? Zdjęcia jak z katalogu

Chyba jednak masz tę nianię
Stary 2013-05-21, 19:08   #4759
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Dziewczyny ze skazą czym smarujecie/leczycie Wasze dzieci?

Balneum Optiderm
Eucerin mleczko do ciała
Oillan
- to są ostatnie.. wcześniejszych nie będę wymieniać, bo sama już nie pamiętam..za dużo tego było.

Ja testuję, który najlepiej zadziała na suchę skórę..jak na razie nie mam faworyta. Dzisiaj kupiłam Balneum, więc zobaczymy rezultaty za parę dni.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
proszę pomóżcie! co to jest? Nic nowego nie jadłam a nabiału już dawno nie jem. Kurcze wygląda mi to na skazę

Nailah miała tak samo - zmieniłam jej na nutramigen - na razie nic nie ma
Sade miała i ma do tej pory.. (tylko, że pomimo iż jest na diecie bezmlecznej to i tak ma)
Stary 2013-05-21, 19:11   #4760
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

sól pieprz majeranek tymianek koperek,dobre jest z cytryną i czosnkiem ale nie wiem czy jesz
Stary 2013-05-21, 19:16   #4761
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
proszę pomóżcie! co to jest? Nic nowego nie jadłam a nabiału już dawno nie jem. Kurcze wygląda mi to na skazę

A wiesz, że jeśli nawet mleko uczula... to jest ono prawie wszędzie? co prawda w śladowych ilościach..ale w wędlinach, w różnych ciastach ciasteczkach, w chlebie itp..
dlatego ja zanim kupię cokolwiek do jedzenia dla Sade to czytam wszystkie etykiety..

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu myśmy sie smarowały Oilatum, pomagało tak sobie bo krem się "ślizgał" na tych zmianach i nie chciał się dobrze wchłonąć. Od lekarki dostałam maść robioną ze sterydem, jak ona to określiła sterydu w niej tyle co kot napłakał, ale i tak nie użyłam bo w dniu odebrania maści (to była taka robiona) a dokładnie 2 tygodnie po odstawieniu nabiału zmiany zniknęły. Do tego mieliśmy krople Fenistil bo dla takiego dzieciaczka nie można jeszcze poważniejszych leków antyalergicznych, i jako probiotyk Latopic, on jest specjalnie dlq dzieci ze skazą i AZS. Potem małą wysypało jeszcze kilka razy ale na krótko, po 1-2 dniach przechodziło. Tyle że to prawdopodobnie nie było uczulenie na nabiał tylko na jabłko, po nabiale utrzymywało się długo a po szarlotce dzień. Ze trzy razy ją wysypało po szarlotce, w tym sypanej A może u was też jabłko?

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A ten jasny to czasem nie jest na jakiejś serwatce czy jogurcie?
ja w domu piekę chleby i parę razy dopóki nie zastosowałam diety bezmlecznej..to np do ciasta chlebowego dodawałam zwykłe mleko.
można zrobić na maślance też.
na jogurcie nie widziałam w przepisach - nie robiłam
Stary 2013-05-21, 19:23   #4762
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzieć wykąpany i śpi już! godzinę wcześniej. On chyba sobie przestawia na wcześniejszą godz spanie, może ta 20 to za późno???

Muszę sprzątnąć kuchnię....i salon.....i tak, właśnie zaczynam dążyć do takiego bałaganu, jaki ma Fewcia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:26   #4763
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny dostalyscie jakies pismo ze skarbowki, ze przeleja wam kase z pitow? Tz dostal ale kasy na koncie nie widac... chyba, ze znowu mameja cos pomieszal a listu znalezc nie moge.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:27   #4764
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
dzieć wykąpany i śpi już! godzinę wcześniej. On chyba sobie przestawia na wcześniejszą godz spanie, może ta 20 to za późno???

Muszę sprzątnąć kuchnię....i salon.....i tak, właśnie zaczynam dążyć do takiego bałaganu, jaki ma Fewcia
ja też pozazdrościłam fewciowego bałaganu i dziś odgruzowałam kuchnię i trochę salonu, poodkurzałam i zmyłam podłogi
Stary 2013-05-21, 19:30   #4765
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest to samo - Domcia sama wytrzyma 5 minut i koniec bawienia się. Teraz np. nosi ją mój tata, bo tylko na rękach jest spokojna

Zbliża się pora kąpieli - Domcia o stałej porze zaczyna robić się marudna. Chyba ma zegarek w głowie
kurcze dziewczyny ja w szoku jestem, że Wy tak nosicie swoje maluchy.
I że do spania lulacie na rękach- ja to swoją kładę do łóżeczka, albo na leżaczek i za 5 min, dziecko śpi- wtedy ją przenosze. Nosiliśmy ją może tylko w pierwszych dwóch tygodniach, bo jej bardzo brzuszek dokuczał.

W ciągu dnia to ją raczej wezme na ręce dla urozmaicenia, żeby nie leżała ciągle to wtedy zwiedzamy mieszkanie, albo patrzymy co za oknem sie dzieje. Na macie też sama lezy i bawi, jak jej sie znudzi to sie na brzuszek przekręci a jak juz i tak jest znudzona to wtedy zmieniamy zabawe.

mam nadzieje, że jej sie nie zmieni i nie będzie marudą

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:30   #4766
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Widze, ze Twoje dziecie tez do najlatwiejszych nie nalezy

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja dlatego tam w ogóle nie zajdę
ostatnio zdradziłam rossmanna na rzecz superpharma
U Ciebie jest jeszcze Hebe - podobno fajna drogeria
Dowiem sie niedlugo, bo w Gda tez otwieraja

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja Uwielbiam róż INGLOT. Ale w rossmanie nie ma tej firmy
A nie ma... Dlatego rzadko odwiedzam Inglota

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
sól pieprz majeranek tymianek koperek,dobre jest z cytryną i czosnkiem ale nie wiem czy jesz
Czosnek? W ilosci hurtowej przed ciaza. Teraz jednak ciut mniej
Dziekuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 19:36   #4767
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze, ze Twoje dziecie tez do najlatwiejszych nie nalezy

U Ciebie jest jeszcze Hebe - podobno fajna drogeria
Dowiem sie niedlugo, bo w Gda tez otwieraja

A nie ma... Dlatego rzadko odwiedzam Inglota

Czosnek? W ilosci hurtowej przed ciaza. Teraz jednak ciut mniej
Dziekuje
Ja nawet nie wiedziałam, że taka jest heh nie po drodze mi do centrum
Stary 2013-05-21, 19:38   #4768
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

U nas od rana piękne słońce. Jedziemy dzisiaj to księdza załatwiać chrzest- tylko u nas taka sytuacja, że czuje, że nas pogoni i powie, że dziecka nie ochrzci....

wiecie co, Julka ostatnio ma jakąś faze na tarcie oczek- Wasze dzieciaki też tak robią.? Boje sie, że coś jej jest, że coś ją podrażnia.... Nie robi tego co prawda ciągle, ale jak sobie przypomni to później jest na buzi cała podrapana...

fewcia, my ostatnio miałyśmy właśnie coś podonego na łokciach (pisałam tutaj)- jakos narazie zbladło, ale obserwuję. Smarowałam kremem oilatum i nivea sos

Lady, widziałam, że pisałaś, że mały nie przekręca sie z brzuszka na plecki- moja też ani śni.... nie wiem czy kiedys sie nauczy

aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że Julka kompletnie odrzuciła smoczek. nie chce w ogóle... więc chyba już go schowam i sie pożegna z nim na dobre

moj trze oczka jak jest zmeczony klade go wtedy i zasypia - swietna sprawa

u nas z chrztem bedzie zapewne podobnie, dlatego ja sie nie spiesze .. bo mi na nerwy takie cos dziala, ale tz ma gadane wiec pewnie nie bedzie najgorzej

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Moj tez trze, ale zazwyczaj tylko jak jest spiacy.

Wasze dzieciaczki tez nagle chca spac na boczku??? moj od wczoraj, odkad zaczal sie gibac z pleckow na brzusiek, spi, lezy, spedza czas na boczku - to dopsz???

Ooo.... Wlasnie oczy mu uciekly na drzemeczke, wiec ja zmykam tez pospac
Oczywiscie - na boczku.....

nie, ciagle na plecach i ciagle sie zsuwa na dol lozeczka ..
Stary 2013-05-21, 19:38   #4769
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku dziewczyny ale miałam stracha przed chwilą.
Siedzę sobie i nagle mnie złapał taki ból głowy ale to taki mocny jak nigdy w życiu, nie mogłam się ruszać, sama w domu, mówię żeby tylko mała mi nie zaczęła płakać. Dzwonie do teściowej żeby przyjechała z pracy bo ja nie dam rady. Mała w pisk i płacz, ja drgawki, myślę sobie k%$#^wa jakiegoś wirusa załapałyśmy równocześnie. Patrze w buzię a tam ząb Normalnie dolna jedynka, wzięłam łyżeczkę, dzwoni Od razu z tego stresu mi minęła głowa, wszystko się wyjaśniło, teściowa zabrała małą na spacer a ja siedzę w szoku kiedy ten ząb wylazł
za ząbek

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jak już jestem przy temacie - oglądacie może "bitwę o dom"?
Ja oglądam

Cytat:
Jeszcze takie pytania mi się nasuwają:
-do kiedy się pierze w dziecięcym proszku
-kiedy odchodzimy od wyparzania butelek? (nnigdy? )
Ja jeszcze piorę,ale jak skończy mi się ten co teraz mam to zacznę prać w normalnym ale sensitive.

A co do wyparzania butelek. Ja po każdym umyciu zalewam wrzątkiem.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
nie chcę cię martwić, chcę tylko przygotować - tak ze wszystkim my na łazienkę chcieliśy przeznaczyć 5 000 (i myślałam: łooo, jak dużo, będzie za☠☠☠iście ) wydaliśmy 10 000, i wcale nie ma jakiś wielkich wypasów (mnie się podoba, ale wiecie ). sama bateria prysznicowa - 600zł, prysznic - 1500, kibel - 800, nie mówiąc o kafelkach

To samo z kuchnią - chcialiśmy wydać ok8 000, wydaliśmy 13 000 i to też zrezygnowaliśmy np z mozaiki zielonej między meblami, bo za drogo, i z wielu innych
ZAWSZE tak jest że na remont wyda się o wiele wiele więcej niż się wyliczy ...

Cytat:
Dawid leży na brzuchu, ja w kuchni przy pierogach, kukam do niego a ten chusteczki wyciąga jedna za drugą
chciałabym to widzieć

Cytat:
A co Was przygnało do Krakowa? Praca?? ja bym chciała mieszkać w wa-wie. Kocham duże miasta
A ja KOCHAM Kraków. KOCHAM KOCHAM KOCHAM!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co do Hanci to ja nie widze że się zmienia :P tzn niby widze ale wiadomo jak tak codziennie sie widzi to nie zauważa się

Mała!!! do lekarza
Ja też nie widzę tego że Daria się zmienia. Jedynie to po zdjęciach widać

No właśnia Mała DO LEKARZA IDŹ!
Stary 2013-05-21, 19:40   #4770
blogerka
Wtajemniczenie

chcialabym Was dzisiaj troszeczke nadrobic, ale tz zaraz wpadnie z pizza z pizza hut i winkiem i robie sobie wieczor zarloka

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

pstryczek84 - 5 miesiecy, brawa! jak to szybko minelo!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości