Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 07:49   #4921
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!

Mój kubus konczy dziś 5 miesiecy!
i dla Kubusia.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
O, wiem o co miałam pytać. Czy któraś po cc dostała z ubezpieczenia pieniądze? Bo koleżanka się ze mną kłóci, że to operacja i jak za każdą powinni zwrócić (PZU u mnie) kasę, bo mają tam napisane że za operacje czy coś tam
Z tego co się dowiadywałam to za cc nie przysługuje. Przysługuje za pobyt w szpitalu powyżej 4 dni. No ale ja w Warcie.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj u ginekologa- wszystko pięknie zagojone, zero zrostów, blizna już blada, mało widoczna, z cipką wszystko ok, poza tym,że sucho jak diabli
lekarz powiedział,że jeśli chce to mogę kombinować ok września z następną ciążą
tylko kurde musiałabym robotę zmienić a nie chce tego i co tu robić, z jednej strony póki człowiek jeszcze w miare płodny to fajnie by było no ale pod kątem pracy to nie ma szans, już by mnie nie chciel
Bo to Polska właśnie...odwieczny dylemat: dziecko czy praca? Smutne...
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ania sie obudziła rano jak moje chłopaki się zbierały i nie spała dobrą godzinę ale potem znów usnęła to też się położyłam. No i dopiero teraz się obudziłyśmy ale się wyspałam...
To powinno być zakazane
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
w ogóle to przez najbliższy czas będę słomianą wdową, cholerny remont już chcę koniec a mąż nam nie pozwala tam nawet jeździć, tylko zdjęcia mi robi i pokazuje postępy (lub ich brak ) smutno mi
Ostrzegam tylko że to potrwa dłużej niż się myśli i będzie kosztowało więcej niż się zaplanowało
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Obiecane zdjęcia mieszkania. Przepraszam tylko za bałagan, ale nie mam niani (Silver), tyko bardzo absorbujące dziecko
Bardzo ładnie Szukałam tego bałaganu na każdym zdjęciu po kolei i nie znalazłam
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Pisałyście o kolorze oczek Waszych maluszków. U nas ponad 2 miesiące temu pojawiły się dwa takie jakby trójkąty innego koloru. Całe oczka ma niebieskie a te trójkąty brązowe. I też się zastanawiam czy poprostu kolor się będzie zmieniał czy coś się dzieje. Chyba poszukam okulisty i pójdziemy, przynajmniej będę spokojna. Mam nadzieję, że uda mi się fotki wstawić...
Rzeczywiście zauważyłam w prawym oczku brązowy trójkąt ale może właśnie jej się kolor zmienia w taki sposób po kawałeczku?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
powiem Wam, ze mam coraz większe problemy z przewijaniem/przebieraniem małego wije sie toto jak żmija, skacze po łózku, czasami siegam po pampersa a ten juz na brzuchu lezy, siły ma tyle że cięzko ręke zgiąc w łokciu jak sie zaprze. Takie gówniarstwo a spacyfiowac cięzko
u nas to samo, tylko by na brzuch fikał a w trakcie przewijania to dosyć uciążliwe
Stary 2013-05-22, 07:50   #4922
ewadylewska
Zadomowienie

A moja Malucha wczoraj usneac nie mogla, kotloeala sie, co chwila glowa w lewo w prawo, w lewo w prawo...az w kobcu usnela jak...z noga w gorze, oparta o ochraniach na lozeczku ale jak jej noga spadla to sie obudzila

My dzis mamy ambitny plan jechac i zrovic zakupy ubraniowe, tzn.x Mala jedziemy i tesciowa ktora ma chodzic z Mala a my po sklepach, zobacxtmy co z tego wyjdzie...

Chodzicie na takie zakupy z dzieciorkami??jk sie zachowuja??
Stary 2013-05-22, 07:50   #4923
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Black, ja tez mam cos nie tak z cera, juz pomijajac to, ze jest mega obrzydliwie blada (nie to, ze uwielbiam byc zjarana jak solara, ale zawsze mialam taki ladny odcien skory, teraz jakby mnie jakas zoltaczka dopadla) a sama twarz tez koszmar, cienie pod oczami, gdzie nigdy nawet przy kilku pod rzad nieprzespanych nocach i zapierdzielu przez 4 miesiace po 14godz na dobe w pracy nie mialam takiego problemu. Dodatkowo taka "kaszka" pod skora, suche piety i lokcie. Nooo jak sobie tak teraz mysle to faktycznie, zmienila mi sie skora

Chwalilam wam sie??? Od 2tyg waga pokazuje 57kg 8kg mniej niz jak zachodzilam w ciaze zeby mi te kg tylko nie wrocily, pliiiisssssss..... Chcialabym jeszcze zrzucic ze 3kg

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:56   #4924
Kija80
Zadomowienie

Dzień dobry cześć i czołem Młoda się oczywiście obudziła jak chłopaki się zbierały ale liczę że jeszcze sobie uśnie bo przecież jestem niewyspana...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:56   #4925
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewa my chodzimy, Maly albo spi (ale musi miec budke postawiona bo inaczej sie rozprasza) albo rozglada sie z mina wielkiego odkrywcy i na jego buzce widac absolutny zachwyt

Illusion, czas mamy do konca czerwca, jak sie nie wyrobimy to nie wiem gdzie pojdziemy wiec dluzej trwac nie moze :plis:
A co do kosztow..... O tym wole nawet nie myslec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-05-22, 07:57   #4926
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
O losie 12 stron do nadrobienia To przystępuję do ataku
Aaaa zapomniałabym, dzień dobry dziewczynki U mnie za oknem piękne słońce, burzy jak nie było tak nie ma. Pewnie na jutro i piątek się szykuje bo ja na ciuchy przecież wtedy
Pięknie jest prawda? Z wózkiem chodzisz na ciuchy czy sama? Mój tz nie pozwala mi chodzić z Kuba :/ on boi się, ze tam tyle ludzi i syf nie mogę mu przetłumaczyć, ze w zwykłym sklepie tak samo różni ludzie kupują :/.

Młody dzisiaj pobudka o 3, godzinę go lulałam i nic w końcu odlozylam, a ten zaczął się bawić, ja sama poszłam spać nie wiem kiedy, a obudzilam się o 6 i nie wiem co on robił czy spał czy się bawił dalej . Nie dałam rady go pilnować nie wiem kiedy zasnelam.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:04   #4927
ewadylewska
Zadomowienie

Jak dla mnie moze sie rozgladac, oby nie plakala zobaczymy, zdam relacje

Ja nie wiem, czy te dzieci nie widza, ze jest ciemna noc, po co wstaja, moja dzis o 5 obudzila mnie pierdziochami
Stary 2013-05-22, 08:10   #4928
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O taaak Drogi takie na zaufanie-spady do morza nie zabezpieczone, dziury, raz wąsko raz szerzej a do tego jeżdzą jak święte krowy, do każdego muszą pomachać, zagadać zatrąbić, wyprzedzają cię, do tego motocykliści bez kasków, no dzicz Ale taki urok południowców chyba Ja tam miałam gacie pełne jak wynajeliśmy auto i na taki widok jechaliśmy gdzie spady były, jeszcze w ciąży byłam i się zarzygałam taka serpentyna

Jejkuuuuu Moja mama podobnie, pewnie by tak robiła jak Twoja. Nie przetłumaczysz, tylko ich sposób jest dobry a wszelkie nowości i gadżety zbędne.
Wrrr to co? Słodycze też jej będzie dawać za Twoimi plecami?;/

Jak chcesz możesz nawet za tysiąc złotych grzechotkę kupić, nikomu nic do tego!!!

Idę spać baby. I z niecierpliwością czekam na -40% <szatański śmiech>

O nieeee hehe
najgorsze, że wszystko na mojej głowie będzie (as always), bo mąż prowadzić nie umie hehehh
o właśnie.. piszesz że zagadują..jak się mówi "cześć - jak się masz" po grecku?
Stary 2013-05-22, 08:10   #4929
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie lubię samochodów w kombi, wiem, że są praktyczniejsze przy dziecku szczególnie, ale ja wolę sedan
Oooo ja też
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jeszcze takie pytania mi się nasuwają:
-do kiedy się pierze w dziecięcym proszku
Zużyłam jedno opakowanie dziecięcego proszku, teraz piorę w normalnym.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Uwielbiam go
Cytat:
mam męża pedanta, sama też lubię porządek i uwierz mi, to jest bałagan
Zazdroszczę. Ze mnie taka bałaganiara że szok. Jak już się wezmę i posprzątam to lśni że aż miło ale co z tego jak za 2 dni to samo bo ja nie umiem odkładać nic na miejsce że o utrzymaniu porządku w szafie nie wspomnę Zresztą mąż nie lepszy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hmm dam Ci szanse, ale jeszcze raz taki numer z IDEALNIE czystym mieszkaniem i wylatujesz dozywotnio
buahahaha
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
upiekłam ciasto, robię polędwiczki i carpacio
jakie ciasto?
jak robisz polędwiczki?
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Rano wam pisałam że boli mnie lewe oko-teraz mi napuchło i boli bardziej. Mama mnie straszy że mam sobie jaj nie robić i jechać do lekarza (ja sercowa jestem).
o matulu, mam nadzieję że pojechałaś do lekarza
Stary 2013-05-22, 08:11   #4930
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Jak wam sie dzieci gibaja z pleckow na brzusio to co, zostawiacie je potem tak? bo na plecach lezec nie chce, giba sie na brzuch a na brzuchu sie denerwuje
Ale jestem padnieta!!!!!!! Z tego co zakumalam, Maly wstawal co 1,5h yeah

Mialam cos napisac ale zapomnialam co:P

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Meneq, zapraszam!
Ja ogolem tez cieplolubna bylam, odmienilo mi sie 5lat temu jak poznalam M.i zaczelam do niego jezdzic i tam spedzac duzo czasu-wierzcie mi, ze jak przyjezdzalam z mojego mieszkania ok.23st do niego, gdzie bylo 17, to chodzilam owinieta koldra caly czas!!! Potem sie przeprowadzilysmy na wies gdzie temp po nocy zdarzala sie byc 11st i sie nauczylam i mi teraz duzo lepiej
Ja tez uwielbiam byc przykryta po uszy, uwielbiam to ciepelko odkoldrowe, mmmmmm, ale Zdecydowanie w mieszkaniu musi byc chlodniej.

Niedocukrzyca!!!!!!!!!! haaahahahahahaa

Podobaloby Ci sie zima w Japonii. Mieszkania nieogrzewane, okna pojedyncze z metalowymi ramami, zewnetrzna klatka schodowa i szpary wszechobecne. Jest zimno w mieszkaniu, mimo ze na dworze ok 5-10 w najzimniejszym okresie.
Ale jest tez takie fajne ustrojstwo. Niski stol, pod blatem jest grzalka i to przykryte gruba koldra, i siadasz przy stole, nakrywasz sie koldra i grzejesz.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:13   #4931
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ale jaja...

wiesz tylko ona nie daje np. deserka i do tego sok, tylko sok jej wciska cały dzień i np. zaraz po obiadku (dziś szpinak)

Moja mama to nawet się nie wtraca tak mocno. myślałam, że będzie gorzej
Wiem, że szkoda nerwów. bo tak naprawdę to ona mi nie robi na złośc, tylko chce dla Oli jak najlepiej, jak każda babcia... Bo bobofrut , to jak SZAJA powiedziała, kiedyś taki rarytas był i ona jej daje, no bo jak ma to co ma nie dać No a z tą kaszką to wiem, że jej nie chodzi o pieniądze tak naprawdę, czy za droga... bo jak zmieniałam mleko na BD, (akurat po dotychczasowym były śluzowate kupki, to mówię aaaa zmienię skoro weszły i takie dobre i tanie ) to mi mówiła, że to niepotrzebne i żeby nie mieszać jej. No a niby tańsze? Po prostu ona ma swoje przekonania, bobovita jest jej najlepiej znana, moja siostrzenica to wcina i moja mama uważa, że to są najlepsze kaszki i tyle.

wezmę ją na sposob i nie będę kupowała soczków na zapas. Będzie albo deser albo sok. Albo sok zostawię w butelce rozcieńczony i niech jej podaje kiedy chce Nie ma co się drapać, bo mama to mama jednak
No pewnie!
nie nerwuj się!!

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak wasze dzidziusie teraz spią tzn w czym?? bo moja w bodziaku pajacu i lekkim spiworkuuuu
nie wiem czy nie zrezygnować z bodziaka i w samym pajacyku ją kłaść lulu hm..
w bluzce z długim rękawem i spodenkach (takich piżamowych)
albo w bodziaku z krótkim rękawkiem i też takich spodenkach
Stary 2013-05-22, 08:13   #4932
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Jak dla mnie moze sie rozgladac, oby nie plakala zobaczymy, zdam relacje

Ja nie wiem, czy te dzieci nie widza, ze jest ciemna noc, po co wstaja, moja dzis o 5 obudzila mnie pierdziochami
No o 5 to już akurat dość widno, ma prawo im się mylić Może po prostu kup swojej zegarek i wytłumacz że może wstać jak mała wskazówka dochodzi do 9?
Stary 2013-05-22, 08:16   #4933
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
w ogóle odkąd wyszły na ciele Wiktorka czerwone suche plami i pediatra zaleciła codziennie zmieniać ubranka to tak się przyzwyczaiłam do tego, ze teraz mimo, że uczulenia już praktycznie nie ma jakoś nie umiem mu dwa razy pod rząd założyć tych samych śpiochów czy bodziaków
nawet spodnie i bluzeczki codziennie zmieniam.

a Wy jak robicie, zakładacie drugi raz tą samą rzecz czy raz i do prania?
my dwa dni nosimy piżamkę
spodenki typu jeansy ubieram parę razy (nie ma sensu tego prać co każde założenie)
bluzeczki i bodziaki to codziennie zmieniam, bo zawsze są zaślinione i brudnawe albo od ulania albo od słoiczków
Stary 2013-05-22, 08:16   #4934
ewadylewska
Zadomowienie

Chodzilo mi raczej o to, ze niektore wstaja o tej 3 i sie bawic chca...to ze wstala o 5 to nie problem dla mnie a zegarek ma w lozeczku z termometrem
Stary 2013-05-22, 08:17   #4935
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Podobaloby Ci sie zima w Japonii. Mieszkania nieogrzewane, okna pojedyncze z metalowymi ramami, zewnetrzna klatka schodowa i szpary wszechobecne. Jest zimno w mieszkaniu, mimo ze na dworze ok 5-10 w najzimniejszym okresie.
Ale jest tez takie fajne ustrojstwo. Niski stol, pod blatem jest grzalka i to przykryte gruba koldra, i siadasz przy stole, nakrywasz sie koldra i grzejesz.
A nie lepiej by było wyleźć na stół skoro grzałka pod stołem?
Stary 2013-05-22, 08:19   #4936
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No o 5 to już akurat dość widno, ma prawo im się mylić Może po prostu kup swojej zegarek i wytłumacz że może wstać jak mała wskazówka dochodzi do 9?
Hahaha
Stary 2013-05-22, 08:20   #4937
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no to dobrze, bo już słyszałam, że po co codziennie inne śpioszki i po co codziennie kąpać - od osoby, która swoje dzieci kąpie raz w tygodniu
ja nie kąpię codziennie..ale dzieci ze skłonnością do przesuszania się skóry lepiej nawet kąpać co drugi dzień.. i ja tak robię.
Stary 2013-05-22, 08:20   #4938
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepiej by było wyleźć na stół skoro grzałka pod stołem?
Ale koldra nie pozwala uciec cieplu...
Stary 2013-05-22, 08:23   #4939
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

co za głupia franca a jak się do niej odezwałaś, to co ona na to?

tam akurat nie byłam, ale w innej części Grecji i już zazdroszcze
zatkało mnie w pierwszym momencie.. i jak już chciałam coś mówić to mnie mama wstrzymała, więc powiedziałam : a pierd^$&$&ol się głupia ci.po heheh
Stary 2013-05-22, 08:24   #4940
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Ale koldra nie pozwala uciec cieplu...
Ale tak sobie wyobraziłam że jak się wylezie na wierzch to tak fajnie będzie dupkę podgrzewało
Stary 2013-05-22, 08:26   #4941
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy Wam też kompletnie zmieniła się skóra po ciąży? Moja oszalała. Zarówno na twarzy, jak i na ciele...
1. Zawsze opalałam się od razu na brązowo - niezależnie od słońca, temperatury, czy strefy klimatycznej, chociażby z Lazurowego Wybrzeża, gdzie było 40 stopni, wróciłam opalona na oliwkę, bez poparzeń... A ostatnio opaliłam się na czerwono, lekko piekła mnie od tego skóra i wyskoczyły mi podrażnienia słoneczne (to akurat miałam zawsze, takie suche plamki na skórze po dużej ilości słońca). To było w piątek, a dopiero wczoraj moje ramiona nabrały brązowego koloru - nigdy tak nie było. Twarz też miałam czerwoną po tym ciepłym dniu...
2. Poza tym, ugryzienia komarów. Czerwienieją mi! Gdziekolwiek mnie to szajstwo ugryzie, tam robi mi się czerwona plamka - a nie drapię, umiem się powstrzymać. Pierwszy raz widzę u siebie taką reakcję.
3. Twarz - moja cera zazwyczaj była lekko zażółknięta, a teraz jest zaczerwieniona, tak jakby w ogóle pigment mi się zmienił w skórze.

WTF? Miała któraś z Was tak?
1. mi się nie zmieniła...zawsze opalałam się na czerwono i tym razem też..ostatnio opaliłam sobie ramiona i dekolt to były 2-3 dni czerwone, a teraz są takie fajne ciemne
2. zawsze po komarach miałam czerwone plamy
3. moja cera jest jakby przeźroczysta i zawsze ziemista..była i jest.
Stary 2013-05-22, 08:28   #4942
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja nie kąpię codziennie..ale dzieci ze skłonnością do przesuszania się skóry lepiej nawet kąpać co drugi dzień.. i ja tak robię.
Ja też tak robię. Parę razy mi się zdarzyło codziennie jak się cała obsrała ale tak to co drugi. A czasem, o zgrozo, zdarzy się i co trzeci jak nam za wcześnie uśnie Na zaniedbaną nie wygląda, im rzadziej wodę widzi tym ładniejszą ma skórę
Stary 2013-05-22, 08:31   #4943
LadyWhisper
Zakorzenienie

Przekladanie oballa z jednej lapki do drugiej to chyba nowa umiejetnosc?
tylko czy to male szkrabiatko musi tak piszczec???!!!

Meneq, o wow, pewnie zeby poznac wszystkie cuda niewidy japonskie to trzeba pomieszkac dosc dlugo prawda?

Stary 2013-05-22, 08:33   #4944
Kija80
Zadomowienie

O, zgodnie z przewidywaniami usnęła znowu i liczę że ze dwie godzinki jeszcze pośpi więc lecę na śniadanko i potem też do spanka, co sobie będę żałować. Całe szczęście że moje dziecko jak już się budzi przed 9 to głównie po to żeby strzelić kupę i potem idzie spać dalej
Stary 2013-05-22, 08:39   #4945
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy chwike wolnego dla siebie jak maly zasypia na noc

Ktoras kiedys pytala o cos przeciw komarom - znalazlam
http://chusty.info/forum/showthread....C5%82roczniaka
Trzeba się zalogować Możesz napisać co na te komary bo nie chce mi się rejestrować specjalnie.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostalyscie jakies pismo ze skarbowki, ze przeleja wam kase z pitow? Tz dostal ale kasy na koncie nie widac... chyba, ze znowu mameja cos pomieszal a listu znalezc nie moge.
Ja nigdy nie dostaję żadnego pisma tylko po prostu przelewają. Pismo wiem że przysyłają jak np jakiś błąd jest i trzeba korektę złożyć.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny chciałam Wam powiedzieć jaka przykrość mnie wczoraj spotkała w mieście... Szłam z moją mamą, Sade i Nailą po głównej ulicy w centrum i jakaś baba, która szła z naprzeciwka zaczyna recytować : murzynek bambo w afryce mieszka...itp itd... myślałam, że mnie rozniesie...oczywiście przeklnęłam na nią..i chciałam stanąć i rozkręcać akcję, ale mama mnie uspokoiła na szczęście...
O ja pie.r.d.olę :mdleję: Dorosła kobieta i taka ograniczona i głupia...
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dostałam @!! Ale mnie brzuch boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiii
a jednak
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcialam Wam się pochwalić, ze moje marzenie się spełniło ..
po kilku dniach zastoju na wadze, mój kurczak dzisiaj przekroczył 6 kg!!!
w końcu!!! i oficjalnie przestaje być kurczakiem

od weekendu chodzimy też bez gondolki, bo strasznie sie w niej gotowal ...
plakal nie jak mi sie zdawalo z nudow ale najzwyczajniej w swiecie przegrzewal sie tam strasznie, mimo ze wozilam go juz w samych bodziakach

a tak poza tym to u nas bez zmian raczej. skrocilam swoj wieczornyt relax do min, przez co nie wizazuje, nie mam czasu dla siebie, ale rano nie wstaje zmeczona jak juz Wam pisalam i ptzrez to czuje sie lepiej, nie zloszcze sie juz z byle powodu, nie przeszkadza mi to, ze sama siedze z dzieckiem i nie meczy mnie to juz.
za wagę i cieszę się że się wysypiasz A spacerówkę tylko tak do zdjęcia wzięłaś czy jeździcie z podniesionym oparciem?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Kobitki nie pędźcie tak, dołożyłyście mi właśnie kolejną stronę do nadrabiania
Stary 2013-05-22, 08:45   #4946
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziendoberek!
Nadrabiam, ale poodnosze sie juz czesciowo, pozniej zapomne.

blogerko brawa dla Was za wage!
nawijko gdzie chcesz leciec? Jest pelno promocji, np szalona sroda w LOT. Inne linie tez maja, ale wszystko zalezy od celu podrozy. Jest tez swietne forum fly4free.pl
Ja zawsze polecam osobom nielubiacym badz nieprzekonanym do ryb lososia w sosie majonezowym - palce lizac. Jak bedziesz chciala, to podam przepis.

Podobnie jak calawdeszczu i wisienka Yae nosimy dla zabawy i urozmaicenia.

Piore jeszcze w delikatnym plynie, ale zdarzalo sie, ze przez nieuwage rzeczy Yae wypraly sie z naszymi w zwyklym proszku i nic sie nie dzialo.

djerba bardzo przykra sytuacja. Czesto z takim chamstwem masz do czynienia? Troche sie obawiam takich sytuacji podczas wizyty w Polsce...

I tak czesc zapomnialam...

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

pstryczku i o ktorej maz wrocil? Pytam, bo wg realiow japonskich 29.00 to 5.00 rano. Czesto godziny otwarcia knajpy sa zapisywane np. 17-26; co oznacza jeszcze dwie godziny kolejnej doby, czyli 2 w nocy

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

bokeh w ciazy myslalam tak samo jak Ty o decydowaniu o dziecku pol na pol z tz. Utopia! On zdania nie ma, to ja mam mu powiedziec, co robic, wiec jestem teraz panem i wladca.
charliz spacyfikuj swoja mame, bo sie wykonczysz pschicznie.

A to różnie bywa..ale na pewno raz czy dwa na 2 miesiące.
Reakcje na to jak ona wygląda..to są zawsze... zawsze spojrzenia, dotykanie jej włosów i komentowanie ": ohhhh jaka śliczna" a ja mam już tego dosyć... :/

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Black, ja tez mam cos nie tak z cera, juz pomijajac to, ze jest mega obrzydliwie blada (nie to, ze uwielbiam byc zjarana jak solara, ale zawsze mialam taki ladny odcien skory, teraz jakby mnie jakas zoltaczka dopadla) a sama twarz tez koszmar, cienie pod oczami, gdzie nigdy nawet przy kilku pod rzad nieprzespanych nocach i zapierdzielu przez 4 miesiace po 14godz na dobe w pracy nie mialam takiego problemu. Dodatkowo taka "kaszka" pod skora, suche piety i lokcie. Nooo jak sobie tak teraz mysle to faktycznie, zmienila mi sie skora

Chwalilam wam sie??? Od 2tyg waga pokazuje 57kg 8kg mniej niz jak zachodzilam w ciaze zeby mi te kg tylko nie wrocily, pliiiisssssss..... Chcialabym jeszcze zrzucic ze 3kg

ja na dzień dzisiejszy schudłam od 20 kwietnia prawie 4kg
Stary 2013-05-22, 08:50   #4947
Ewik86
Zakorzenienie

ech, skończyły się czasy kiedy Domcia spała do 7 - teraz wstaje o 6

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak wasze dzidziusie teraz spią tzn w czym?? bo moja w bodziaku pajacu i lekkim spiworkuuuu
nie wiem czy nie zrezygnować z bodziaka i w samym pajacyku ją kłaść lulu hm..
Moja od samego początku spała albo w pajacu, albo kaftaniku + śpichy albo body + półśpiochy.

Cytat:
a wiecie co jest najgorsze? Wstyd mi z tego powodu strasznie, ale jak się kłócę z TŻem tak fest, to potrafię nie przebierać w słowach i takie rzeczy wykrzykuję, że potem mam wyrzuty sumienia jak stąd do Kambodży i przez kilka dni kolejnych poryczeć się potrafię, że mogłam mu tak przysrać
U nas jest podobnie - obydwoje rzucamy strasznym mięchem, obrażamy się w prawie każdy możliwy sposób

Cytat:
Deli zawsze jak piszesz o swojej babci, to nie rozstajesz się ze słowem dyktatorka U Ciebie samo słowo babcia w słowniku nie istnieje, jest tylko babcia dyktatorka hehehe smiać mi się chce, bo mojej babci siostra taka jest, mówimy też na nią Helmut, Generał...
leżę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak DELI mówi babka dyktatorka to przed oczami staje mi babka z Alo Alo ta głucha taka (w ogóle ktoś to oglądał? ).
Oglądałam ten serial. Babcia wymiata

dzięki dziewczyny - od razu z rana mam super humor dzięki Wam

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Dopóki karmiłam piersią to też chudłam, a teraz... szkoda gadać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:52   #4948
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

ewadylewska to moja lepsza bo obudziła się o 4 wzięłam do łóżka i przysypiałam, a ona się rozglądała i uśmiechała do żyrandola
teraz zasnęła a ja piję kawkę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:53   #4949
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
ewadylewska to moja lepsza bo obudziła się o 4 wzięłam do łóżka i przysypiałam, a ona się rozglądała i uśmiechała do żyrandola
o cholibka, a myślałam, że z mojej jest ranny ptaszek

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:55   #4950
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
no moja wstała o tej 5, leżąc ze mną w łóżku, więc zaczęła mnie kopać, kręcić głową i puszczać bąki chciałam się przekręcić z jednego boku na drugi, ale okazało się, że już nie ma łóżka ona się tak we mnie wtula jak ze mną śpi, że szok, wciska się pod pachę

a swoją drogą, to czemu ona tak kręci przez zaśnięciem główką, raz w lewo raz w praco i tak kilka razy ??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości