Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 07:43   #3391
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
też trzymam kciuki mnie też pół nocy boli jak na okres ale to pewnie jeszcze nie to, więc śpię dalej
ja się tam nie znam, ale skoro możesz spać, to chyba to jeszcze faktycznie nie to ale już pewnie dość poważne przepowiadacze! Antoś jednak posłuchał mamusi, wie że już może wychodzić i się przygotowuje

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dziady nie dają spać nie bardzo nawet wiem jak zmierzyć ich regularność ...
o... a jednak nie pospieszyłaś ty się przypadkiem? maarchewka przecież wstrzymała kolejkę a ty masz rodzić ze mną!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:44   #3392
prodiament
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
O kurcze dziś 22 to dobrze może do niedzieli urodze dziś 2 dzień po terminie z OM do terminu z USG zostało 5 dni Wiesz co ja wczoraj powiedziałam do Tż jak zobaczyłam czopa że dziewczyny miały racje i tego sie raczej nie da pomylić z czymś innym

Wiecie co dziewczyny u mnie chyba jakoś podświadomość działa na rozwój sytuacji wczoraj wieczorem postawiliśmy w sypialni gotowe łóżeczko i siedze tak i jakoś te całe emocje mi opadły i poczułam ze już mam praktycznie wszystko gotowe i moge zacząć rodzić i po 2 godzinach odszedł czop
Pod prysznicem na pewno czopa nie da się przeoczyć - pytanie, czy w czasie "posiedzenia" na wc nie może niepostrzeżenie przemknąć z resztą dorobku

W takim razie u mnie może podświadomość jeszcze wstrzymuje poród, bo dopiero wczoraj dokupiłam na Allegro otulaczek i przewijak - jak się sama ociągam, to chyba Julia też ma wyznaczone terminy w swojej małej dupce
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:45   #3393
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha i jeszcze jedno Niedawno martwiłam sie że może Mateuszem za mało waży ( w 37 tyg wazył 2400) no to mam po 1,5 tyg ważył 3100 a w poniedziałek 3700 Teraz sie zastanawiam jak go urodze jak bedzie miał powyżej 4 kg ale nic najważniejsze zeby był cały i zdrowy
mialas na innym usg go mierzone, że takie rozbieżności ? przyjmuje się że na tydz średnio 200 g a pod koniec już mniej dzieci rosną

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:46   #3394
nuna2
Zakorzenienie

AAa tak w ogóle to zostało 30 dni do porodu i zaczęłyśmy wczoraj 9 msc

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

prodiament u Ciebie tez Julia??
Stary 2013-05-22, 07:46   #3395
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Pod prysznicem na pewno czopa nie da się przeoczyć - pytanie, czy w czasie "posiedzenia" na wc nie może niepostrzeżenie przemknąć z resztą dorobku

W takim razie u mnie może podświadomość jeszcze wstrzymuje poród, bo dopiero wczoraj dokupiłam na Allegro otulaczek i przewijak - jak się sama ociągam, to chyba Julia też ma wyznaczone terminy w swojej małej dupce
chyba nie da się go przeoczyć, bo to śluz i nawet jakbyś się wycierała to byś miała na papierze troche

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:51   #3396
Innocence_89
Rozeznanie

Mam pytanie . Moge wziąć do szpitala 3 torby? czy mnie znimi wywalą? jedna wielka dla mnie druga średnia dla Małego trzecia "mniejsza" na poród.
I czy na Żeromskiego trzeba mieć swoje ubranka dla dziecka bo ja wzięłam.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:

Wiesz co ciężko powiedzieć jak to jest z tym czopem bo mi np ten największy kawał tego czopa wyszedł tylko częściowo tzn musiałam go że tak powiem wyciągnąć sam nie wypadł
Ja czekam jeszcze na jeden ochraniacz do łóżeczka bo wcześniejszy sie skurczył po tym jak postanowiłam wypędzić z niego bakterie praniem parowym

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:52   #3397
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
[/COLOR]prodiament u Ciebie tez Julia??
Tak, też ma być Julia Myśleliśmy jeszcze nad Ewą, ale obie babcie przegłosowały Julcię.
Chyba że, jak mąż mówi, w ostatnim momencie jaja dziecku urosną, albo dobrze je ukrywa - podobno w kilku procentach nigdy nie można być pewnym Wtedy będzie kombinowanie na szybko, hihi, bo dla płci męskiej imienia nie wybieraliśmy
Stary 2013-05-22, 07:52   #3398
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Tylko teraz się boję ,że jak po wczorajszych 2,5 godz skurczy gdzie dochodziły nawet co 3 min i odpuściły,to jak teraz znowu złapią to ja będę na lajcie czekać a potem się okaże że tym razem to nie fałszywy alarm i nie zdąrze na szpital
no właśnie! strach przegapić... ale jak już co 3 minuty lecą bolesne skurcze, to chyba jednak lepiej wyjść na panikarę niż urodzić na chodniku...
Stary 2013-05-22, 07:53   #3399
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mialas na innym usg go mierzone, że takie rozbieżności ? przyjmuje się że na tydz średnio 200 g a pod koniec już mniej dzieci rosną
No właśnie mój gin mi powiedział ze dziecko na końcu najwiecej rośnie a te trzy pomiary miałam na 3 różnych usg robione przez tego samego gina. też sie zdziwiłam:P

Stary 2013-05-22, 07:57   #3400
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Mnie obudził ból.. Na razie licze.. Trudno mi powiedzieć co ile są te skurcze, bo jakby napiep..rz..ały non stop... od pleców mam takie fale które odpuszczają co jakis czas ale zaraz są znowu.. ale są jeszcze do zniesienia.. wiec poczekam.. nie chce łazić po izbie przyjęć, w domku zapuściłam muzyczke i się bujam
i zgrywam na komórke jeszcze kilka kawałków co by mieć czego słuchać w trakcie porodu..

To chyba już!
Trzymam za szybki rozwój akcji!

Cytat:
za 9 miesiąc!

karolina-

-------

A u mnie 21 days to go A 21 to jedna z moich ulubionych i szczęśliwych liczb...
Wczoraj zaczęłam pakowanie torby, dzisiaj w dzień spróbuję dokończyć. W międzyczasie muszę dokończyć robić siostrze sernik na zimno z brzoskwiniami. Ale sobie dzisiaj pojem...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:59   #3401
Innocence_89
Rozeznanie

Musimy dzisiaj z Tż opracować plan porodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 08:00   #3402
cloche
Zakorzenienie

banka i motylek - kciuki za wasze pociechy, niech doktorki obejrzą i będą zadowoleni!
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam się w terminie mojego porodu, smutno mi że jeszcze się bujam z brzuchem, chyba nic nie zapowiada na rozkręcenie akcji, jutro wizyta u gin, 100 zł pójdzie, mam nadzieję że mi tam pogmera ta szyjkę i zmusi do pracy. Po tych wiecznych gadkach że urodzę szybciej, że trzeba brać leki rozkurczowe i wgl oszczędzać się i leżeć przez pół ciąży to tymbardziej mnie dobija.
Jejku tak bardzo chcialabym już tulić mojego Nikusia
coś mi się wydaje, że może te podtrzymywacze czasem zbyt chętnie są przepisywane i może wtedy, kiedy byłyby akurat niebardzo potrzebne, trochę rozleniwiają macicę? chociaż jak skurcze męczą na tak wczesnych etapach, to cholera wie co zrobić innego... a teraz nie masz alternatywy - poradź się marchewki co do szamańskich sposobów i działaj!
Stary 2013-05-22, 08:03   #3403
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pojedzonkowe odpoczywanko
wybaczcie jakosc ale to z telefonu
Axella wiesz co.....ślicznie wyglądasz, a smęcisz jak stara baba

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

P.s. i nie bijcie mnie bo wiem, że temat był maglowany 1000 razy, ale ja przez mój tc jestem mocno w tyle, więc proszę o przypomnienie.
1. Olej z wiesiołka tabletki i herbatkę z liści malin pijemy od 38 tc, tak?
2. W jakiej ilości przyjmujemy ww. rzeczy? 1 tabletka, 1 herbatka dziennie?
yyyy...ja biorę wiesiołka od prawie tygodnia (czyli od 36 tc), mam nadzieję, że nie zaszkodzi. W dodatku odkąd go biorę, to o wiele mniej mnie boli spojenie łonowe. Liście malin też już piję, ale skoro piszecie, ze można od 38 tc to się chyba jeszcze powstrzymam

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja od połowy ciąży mam zgagę po wszystkim. Chyba już się nawet zaprzyjaźniłyśmy.
Ja mam ostatnio taką zgagę w środku nocy, że aż prawie się duszę. Wczoraj pomogła tortilla chili

Cytat:
stoperem w komórce, mierz czas okresowo czy coś takiego..
Skurcze są dalej od 5 -10 minut już od 2 rano.. nogi ogolone, wyprysznicowana, jeszcze fryzura, make- up budzę TZta i jedziemy
Marchewka - POWODZENIA - ciśnij tam dobrze

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u mnie znowutycie ruszylo:/ od wczoraj o,5 kg dobijam do 14 a nie obzeram sie wcale
Mysia ja już nie wierzę wadze. Ważę się dzisiaj rano - 81,5, dla sprawdzenia po 10 sekundach wchodzę na wagę a tam 82,3. O co kaman?

Obejrzałam na TVN24 wywiad z p. Krystyną Pawłowicz...brak mi słów. W wielkim skrócie - dziewczyny nie wkładajcie latem żadnych kiecek, bo jak ktoś was zgwałci to będzie tylko i wyłącznie wasza wina. Szok, w ogóle, trwam jeszcze w nim, a wywiad skończył się jakieś 20 min. temu
Stary 2013-05-22, 08:15   #3404
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie marzy zeby rodzić w nocy żeby było tak cicho i spokojnie w szpitalu jakoś sobie nie wyobrazam rodzenia wdzień.
mi tam wszystko jedno kiedy o jakiej porze urodzę bo ciszę to pewnie i tak zagłuszę swoim krzykiem

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

Cytat:
Mam pytanie . Moge wziąć do szpitala 3 torby? czy mnie znimi wywalą? jedna wielka dla mnie druga średnia dla Małego trzecia "mniejsza" na poród.
I czy na Żeromskiego trzeba mieć swoje ubranka dla dziecka bo ja wzięłam.
nie wiem jak z ilością toreb, ale na pewno w Żeromskim dają ubranka dla dziecka i wystarczy mieć swoje na wyjście. choć jak się chce to można przywieźć swoje tylko trzeba ich potem pilnować

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
W międzyczasie muszę dokończyć robić siostrze sernik na zimno z brzoskwiniami. Ale sobie dzisiaj pojem...
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:15   #3405
becik_4
Zadomowienie

maarchewa chyba już na porodówce skoro sie nie odzywa fajnie w końcu sie biedulka doczekala i przestanie masakrować schody trzymam kciuki
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:38   #3406
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jaka tu cisza

mloda ululana(chyba)

oo..chyba ni.matko,spi minute i zaczna sie krecic,wić,wyginać,mrucze ć

a ja musze cos zjesc i sie ogarnac..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:38   #3407
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, też ma być Julia Myśleliśmy jeszcze nad Ewą, ale obie babcie przegłosowały Julcię.
Chyba że, jak mąż mówi, w ostatnim momencie jaja dziecku urosną, albo dobrze je ukrywa - podobno w kilku procentach nigdy nie można być pewnym Wtedy będzie kombinowanie na szybko, hihi, bo dla płci męskiej imienia nie wybieraliśmy
u nas jeszcze myśleliśmy nad Emilką, bo tylko na te 2 mąż się godzi. Dla chłopca byłby:Kuba, Filip albo Kacper
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

To chyba już!
Trzymam za szybki rozwój akcji!

za 9 miesiąc!

karolina-

-------

A u mnie 21 days to go A 21 to jedna z moich ulubionych i szczęśliwych liczb...
Wczoraj zaczęłam pakowanie torby, dzisiaj w dzień spróbuję dokończyć. W międzyczasie muszę dokończyć robić siostrze sernik na zimno z brzoskwiniami. Ale sobie dzisiaj pojem...
Daj kawałek
z którego przepisu robisz??
Nie chciałabyś już rodzić??:P

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
banka i motylek - kciuki za wasze pociechy, niech doktorki obejrzą i będą zadowoleni!

coś mi się wydaje, że może te podtrzymywacze czasem zbyt chętnie są przepisywane i może wtedy, kiedy byłyby akurat niebardzo potrzebne, trochę rozleniwiają macicę? chociaż jak skurcze męczą na tak wczesnych etapach, to cholera wie co zrobić innego... a teraz nie masz alternatywy - poradź się marchewki co do szamańskich sposobów i działaj!
Wszystko zależy od sytuacji Ale ja uważam ,że macica też się musi przygotować i dziś pytam o odstawienie nospy,
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
maarchewa chyba już na porodówce skoro sie nie odzywa fajnie w końcu sie biedulka doczekala i przestanie masakrować schody trzymam kciuki
Justi chyba też
Stary 2013-05-22, 08:43   #3408
vil84
Wtajemniczenie

jak tam skurcze Dziewczynki? trzymam kciuki za jak najszybsze porody
u nas druga przespana noc Przemcio zasnął o 20.30, potem pobudka o północy, o 2, o 5 (tu do 6 nie spał) i potem wstał o 8.40 ale coś za coś - zaś pewnie nie będzie spał cały dzień
jedziemy dziś do Gliwic do teściów i mojej mamy, wrócimy po 21-22 bo mamy dentystę o 19 - mam nadzieję że nie rozreguluje mu się to nocne spanie

aaa w ogóle Młody urodził się taki maleńki a już nie wchodzi w prawie żadne ciuchy 56, chyba że jest bardzo zawyżona rozmiarówka. już cały kartonik za małych ciuszków uzbieraliśmy, a na początku się we wszystkich topił - a to tylko 6 tyg różnicy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
zaczynamy dziś czwarte opakowanie pieluch jedynek, więc to dużo jak na 10 dni Małej i zmieniamy pieluchę po każdym pierdnięciu, a dziś patrzę a mała ma to zapalenie pieluchowe czy jak to tam się nazywa i robi jej się odparzenie pod pachą, bo chyba źle ją wycieraliśmy po kąpieli
jesteś najlepszą mamą
a pieluch nie musisz zmieniać tak często, wystarczy co 3 godzinki o chyba że coś poczujesz my po każdej zmianie pieluchy kremujemy cieniutką warstwą maści pośladowej ziajki i odpukać na razie nic się nie dzieje, a to już 6 tygodni

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-22 o 08:46
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:47   #3409
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
stoperem w komórce, mierz czas okresowo czy coś takiego..

Skurcze są dalej od 5 -10 minut już od 2 rano.. nogi ogolone, wyprysznicowana, jeszcze fryzura, make- up budzę TZta i jedziemy
Marchewka ogromne

Mi póki co kciuki nie potrzebne - właśnie się obudzilam ale dziękujemy bardzo dziady pomeczyly
jakieś 2 godz i sobie poszły.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 08:50   #3410
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
jaka tu cisza

mloda ululana(chyba)

oo..chyba ni.matko,spi minute i zaczna sie krecic,wić,wyginać,mrucze ć

a ja musze cos zjesc i sie ogarnac..
cisza bo dziewczyny na porodówkach

Justi
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:55   #3411
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Info od Marchewki!
" Jestem na porodowce, juz po papierologi. Na razie razem z 3 inńych babek czekamy ze skurczami na korytarzu.nie ma miejsc.."

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:57   #3412
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Info od Marchewki!
" Jestem na porodowce, juz po papierologi. Na razie razem z 3 inńych babek czekamy ze skurczami na korytarzu.nie ma miejsc.."

jej straszne jest to czekanie na korytarzach, tez się tego boję

Stary 2013-05-22, 09:01   #3413
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Daj kawałek
z którego przepisu robisz??
Nie chciałabyś już rodzić??:P
Z przepisu z opakowania Z serkami Danio
Czy chciałabym rodzić... Wiedząc, że Kuba jest już "bezpieczny" i patrząc na mój brzuch, gdzie z dnia na dzień pojawiają się nowe rozstępy i patrząc na to jak mi ciężko, to TAK! Od weekendu zaczynam normalne funkcjonowanie- nie zamierzam się przemęczać i przeforsowywać (jak nasza marchewka ), ale też nie będę leżała odłogiem. Co będzie to będzie... Mężu też już mówi tylko o tym, że chciałby Małego tulić...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:06   #3414
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Kolejny sms od Marchewki (sorki, ze z kom i nie moge wyroznic kolorem ale sie karmimy...):

" Masakra jest, robi sie tlok na korytarzu..aparaty do ktg sie zepsuly.. Ja sie trzymam,skurcze mecza ale sa do zniesienia jeszcze,czuje moc pozytywnej energii od Was.pozdrow dziewczyny"

I jeszcze jeden:

"mam sale!"

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:09   #3415
axella
Zakorzenienie

GG do axella

marchewka doczekalas sie

co do przeciazenia porodowek...
jak mnie przyjmowali to luuuuzik, bylam ja i tż,i pustka.. po cc byly 2babki,na pooperacyjnej,pan w ciazy na patologi pare sztuk.. jk wychodzilam to caly oddzial patologi byl przeciazony i na poporodowym dwie sle ciezarnym oddali... tyyyle tych babek

i sie jeszcze udalo luksusowo i kameralnie

czy ktoras z was brala zastrzyki antykoncepcyjne?!
bo zdecyduje sie na ta metode antykoncepcji chyba,ale nie wiem czy to gin recepte da,czy jakies badania zrobic czy jak to wyglada ?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:11   #3416
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Marchewki!

To jest normalnie masakra że trzeba czekać na salę...kurde a jak któraś ma pełne rozwarcie to co każą jej zaciskać nogi bo sali nie ma?? Tego się najbardziej boję, że właśnie miejsca nie bedzie. Niech ten maj się już skończy.

za szybki poród.

A u mnie kolejne pranie się pierze. Pieluchy wczoraj wyprane już wyschły i czekają na swoją kolej w prasowaniu. Jak widzę ile tego jest to mi słabo. Mi sie gorzej te małe prasuje niż nasze ciuchy. I wcale szybciej nie idzie.

Nuna za 9 miesiąc.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:12   #3417
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Info od Marchewki!

To trzymamy kciuki, żeby tym akurat rodzącym poszło ekspresowo i sale się szybko zwolniły dla czekających

Dzisiaj po obiedzie jadę na trzecie kontrolne KTG - zobaczymy, jak tam sytuacja u Julki w apartamencie ciążowym... i ciekawe, czy Żelazna też tak zapchana przed pełnią, jak Madalińskiego - oby nie
Stary 2013-05-22, 09:13   #3418
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Kolejny sms od Marchewki (sorki, ze z kom i nie moge wyroznic kolorem ale sie karmimy...):

" Masakra jest, robi sie tlok na korytarzu..aparaty do ktg sie zepsuly.. Ja sie trzymam,skurcze mecza ale sa do zniesienia jeszcze,czuje moc pozytywnej energii od Was.pozdrow dziewczyny"

I jeszcze jeden:

"mam sale!"

super oby szybko poszło

Stary 2013-05-22, 09:16   #3419
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

I jeszcze jeden:

"mam sale!"

Marchewko powodzenia.MOcno trzymam kciuki za ciebieżeby gładko i szybko poszło
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:17   #3420
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Marchewki!

Trzymamy kciuki!

Cytat:
marchewka doczekalas sie

co do przeciazenia porodowek...
jak mnie przyjmowali to luuuuzik, bylam ja i tż,i pustka.. po cc byly 2babki,na pooperacyjnej,pan w ciazy na patologi pare sztuk.. jk wychodzilam to caly oddzial patologi byl przeciazony i na poporodowym dwie sle ciezarnym oddali... tyyyle tych babek

i sie jeszcze udalo luksusowo i kameralnie

czy ktoras z was brala zastrzyki antykoncepcyjne?!
bo zdecyduje sie na ta metode antykoncepcji chyba,ale nie wiem czy to gin recepte da,czy jakies badania zrobic czy jak to wyglada ?
Najgorsza forma anty dla młodych kobiet!
Nie wszyscy gin to Ci przepiszą bo to jest masakra z tym. Nie mam teraz czasu opisać co i jak.

JESTEM DEBILEM
Wizyta jutro. Tylko sobie pojeździliśmy. Mózg nie wraca po ciąży...

vil a jakich chusteczek używacie?
Moja jak robi kupę to słychać, więc nie ma opcji bym nie usłyszała.
Może za rzadką ma tą kupę i stąd te coś...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości