|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Dzieki Wam dziewczyny za wszystkie rady, tylko ze ja co miesiac chodze do gin w mojej miejscowosci ona robi mi na kazdej wizycie usg zwykle 2d, nie ma sprzetu do 3/4d dlatego skierowala mnie na strikte to badanie do innej specjalistki, do innej miejscowosci... dlatego nie bedzie u niej kolejnej wizyty... babka z ktora gadalam powiedziala zebym przyjechala do nich jeszcze raz, powtorza badanie, oczywiscie za darmo, bo to ich wina ze nie nagralo...
Ja wiem ze usg to nie rtg ktore jest niebezpieczne, ale zaczelam sie zastanawiac bo w zeszly pt bylam na wizycie comiesiecznej u mojej gin i przed zwyklym usg zadalam jej pytanie "czy jesli we wtorek znowu bede miala robione usg na polowkowym to 3,4d to nie jest to niebezpieczne dla dziecka? Ze wzgledu na zbyt mala odleglosc pomiedzy dwoma usg..." na co moja gin mi odp ze jak to zwykle usg jest nezpieczne tak to na polowkowym jest usg metoda dooplera (? Nie wiem czy to sie tak pisze) i to nie jest dobre jak sie robi czesto... Te slowa mi utkwily w glowie i dlatego sie zastanawiam czy robic to 3/4d raz jeszcze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() Ogólnie z tego, co wiadomo, to nie powinno się częściej niż co 2 tyg Może spytaj, czy możesz za miesiąc powtórzyć to 3d?
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
hej brzuszki!!
witam się wieczornie i idę spać. dziś burzowy dzień minął mi ekspresem a jutro od rana mam kupę załatwień, więcej napiszę jutro wieczorkiem. buziaki dla wszystkich
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
![]() Nie ma takiej dużej różnicy między Edzikiem, a Elenką na tych zdjęciach, a brzuch przedporodowy rzeczywiście spiczasty ![]() Ładnie rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jeszcze raz gratulacje za potwierdzonego synka![]() ![]() Pięknie Tż odwzorował mamusię
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jakoś się różnica zmniejsza
|
|
|
#2436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- fajowo
|
|||
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
ciężko mi was było nadrobić wczoraj więc sobie pierwszy raz darowałam. Ją mam jakiegoś dola ostatnio i mi smutno i to nawet z tego powodu że nie Jestem na bieżąco z wami...-głupia Ją . Tz o 5 rano powiedziałam że chyba mnie mnie lubi ostatnio bo szybko zasypia i mało przytula a Ja i Adi to takie dwie straszne przytulachy i tz dawniej tez taki był. A on jak zwykle się uśmiechnął ,przytulił ipowiedział że głuptas jestem. Ja wiem że praca i budowa ale też mam oczekiwania w stosunku do niego i lepiej niech je zacznie zauważać I jeszcze ni wmawia że to ja szybko zasypiam a on mnie przytula wtedy...ehhh to ja wstaje kilka razy w nocy na siusiu i wiem kto tu śpi a kto nie :PAha i kciuki za dzisiejsze wizyty Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-05-22 o 07:06 |
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Witam sie z rana. Dzis usg polowkowe i z tych emocji spac nie moge... Takze prosze o kciuki o 11.20
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Pszczoua kciuki juz zaciskam
podobnie za wszystkie dzisiejsze wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie uwierzycie, ale już wstałam... ![]() Pszczoua trzymam kciuki.
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz od godziny nie spie
![]() ale musze brac sie za sprzatanie bo dzis moj tatus wraca z morza po 5 miesiacach i zostanie u mnie na jeden dzien |
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Pszczoua trzymam kciuki
Witam z rana ale mnie ciągnie podbrzusze dzisiaj... a w nocy dostawałam skrętu kiszek jakiegoś... dobrze, że już rano...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się wsłonecznym jak na razie dniu . U mnie dziś dzień wywiadówek u moich dzieci. Ciekawe czym mnie zaskoczą ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Kciuki są |
|
|
|
|
#2444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Mam nadzieję na lepszy humor dzisiaj. Wczoraj patrzyliśmy sobie z mężem na brzuszek jak Mysza dawała czadu. Ogólnie wydaje mi się,że jest bardzo często aktywna i wariuje. A mąż i moi rodzice ciagle ją nazywają Natalka, więc pewnie mimo wszystko tak zostanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam,że tak będzie. Wszystko było przeciwko niej. Cytat:
![]() Hehe fajny ![]() Mój też będzie coś rysować na zajęciach z SR więc mam nadzieję,że do tego czasu będzie na czym rysować...
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wiadomosci o ciazy to w pierwszej robilam test jak jeszcze u kolegi mieszkalam, jak wyszly dwie kreski od razu pojechalam po tyci skarpetunie, spakowalam tescior do pudelka i pojechalam do tz na poczatku nie zajarzyl jak zobaczyl skarpetki ![]() za drugim razem szlismy razem odbierac wyniki bety, tzn on nie wiedzial, bo robilam jeszcze badania na tarczyce wiec mial niespodzianke tak czy siak hehe ![]() a co do Agaty to byl najlepszy tvn-owski serial i sie doczekac nie moge kolejnego sezonu tak samo jak chirurgow
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na Polsacie Przyjaciółki, ten ostatni odcinek jest mega- raz się śmiałam, raz wyzywałam, raz płakałam
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jakos lekarze wkurzaja, w poniedzialek to tez byl ostatni odcinek sezonu? polsatu za to w ogole nie ogladam
jak tv wlaczony to ewentualnie na 3 kanalach, tvn,tlc i tvn style
|
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarze też spoko, słyszałam właśnie, że Przyjaciółki też fajne ale jakoś ta Liszowska mnie wkurza
![]() Zapomniałam dodać, że witam się w 6 MIESIĄCU!!
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2449 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i potrzebuje czasu zeby inna mozliwosc do niego dotarla.Ty sie nic nie stresuj, wszystko sie jeszcze ulozy a pesymistyczne mysli tylko szkodza Tobie i dzidzi wiec glowa do gory ![]() no noooo ale artysta ![]() Cytat:
![]() ![]() prosze bardzo... i jeszcze za matallewar (11:00) , , dirtymagic85 , Natala84
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość myślę właśnie,że wszyscy się za bardzo nastawili, stąd taka reakcja. Przyzwyczają się i będzie ok
![]() A przekaż mężowi,że jeśli ma mieć do kogoś pretensje to do siebie- przecież to nie od Twojego jaja zależy płeć tylko od tego,co on zasieje
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() i jeszcze za reszte dziewczyn ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Dziewczyny tak w ogóle to bylam wczoraj pierwszy dzień na zajeciach w SR u pani Jadzi, którą poznałyśmy my dziewczyny z Wro miedzy innymi na BM czy ostatnich warsztatach Mamo to ja. Były to pierwsze zajęcia organizacyjne o tematyce dolegliwości w ciąży. Całe zajęcia były miłe z uśmiechem i m.in. dowiedziałam się, że banany powodują powstawanie rozstępów! a kasza jaglana przeciwdziała co jest podobno udowodnione, bosz czemu ja wcześniej tego nei wiedziałam! ![]() Na koniec zajęć ćwiczyłyśmy na piłkach i zdecydowanie zrobiło mi to dobrze. Niestety byłam z jedną dziewczyną wyjątkiem w grupie i byłysmy same, reszta chodzi z TŻami.;p ale jak tak patrzyłam na znudzone miny Tatusiów to w sumie nie żałowałam, że sama jestem oczywiście wkurzyłam się ponieważ osoby zapisane nie przyszły, więcej było osób z listy rezerwowej niż tych co mieli miejse już zabukowane, sama położna się wkurzyła, zastanawia się czy nie dać jakiejś opłaty przy zapisach by ludzie szanowali te miejsca... ja z racji swoich tygodniu zostałam przesunieta na lipiec wiec teraz pzoostalo mi kupic pilke i zaczac cwiczyc do tego czasu ![]() aha co do tej poloznej z Mamo to ja co reklamowala jonsona... nasza polozna nie chciala widze komentowac jej, ale podobno sie nie lubia i tylko osoby z SR które były na tych warsztatch potwierdzily, że tamte babsko bylo wkurzajace, przemadrzale, a juz myslalam ze jestem super wrazliwa
|
|
|
|
|
#2452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem... Też mi jakoś brakuje Tża, on zapracowany, ja wieczorem padam i mijamy się... Wczoraj w końcu usiadł na chwilkę i dałam mu fotkę z usg, dostlaliśmy jedną w 3d... I tak patrzył na córcię i sie uśmiechał... I to była cała czułość,jaką u neigo widziałam ostatnio... Cytat:
I za wszystkie dzisiejsze wizyty! Cytat:
Z seriali oglądam: Pierwszą miłość (choć to nudy,, ale o tej porze nie ma nic innego...), Przyjaciółki... Hmmmm oglądałam Lekarzy, ale od paru odcinków nei widziałam. Tak samo Na dobre i na złe... Uważniej śledzimy z Tżem amerykańskie seriale: How I met your mother, Suits, Breaking Bad.. Na okrągło oglądamy Friends, Gilmore Girls... Muszę znaleźć sobie nowe seriale, bo bieda, bieda... ![]() Aaa i witam się w 20 tc!!!!!! ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-05-22 o 09:10 |
||||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 6 miesiącu
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy którejś z was dziewczyny lekarz zapisał scopolan? Ja mam brać 3 razy dziennie ale coś średnio się po nim czuję. Jak przeczytałam ulotkę to była informacja o ostrożności w przypadkach kardiologicznych no ale lekarz miał moją kartotekę więc chyba wie co zapisuje?
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba muszę polskie zacząć oglądać, bo zagraniczne mi się pokończyły wszystkie i już nie ma nic, co by mnie zainteresowało
za wszystkie wizyty ![]() My się powoli zbieramy, trzeba Edzika do KM odstawić i potem jeszcze kawał przejechać, bo super blisko ten gin nie jest.
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
I oto mój brzuchol w 6 miesiącu
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Ty mówiłaś, że duży jest?
![]() Dobrze wygląda i mały jest jak na 6 miesiąc w drugiej ciąży
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu na zdjęciu chyba coś taki markotny wyszedł
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

nie wiem co robic, jechac naswietlac dziecko jeszcze raz?? To badanie jest bezpieczne?? Czy darowac sobie ten film... najwazniejsze ze maly jest zdrowy... doradzcie
No i widać, że się łudzi teraz, że jednak jej coś tam wyrośnie.
I jeszcze ni wmawia że to ja szybko zasypiam a on mnie przytula wtedy...ehhh to ja wstaje kilka razy w nocy na siusiu i wiem kto tu śpi a kto nie :P

dobrze, że już rano...

wiec
glowa do gory