|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() dziś już uciekam
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wzięła jakiś lactovaginal ale nie wiem czy czasem nie trzeba go w lodówce trzymać
pani- ja krótko karmiłam więc nie mam doświadczenia w tej materii ale ciągle słyszę jak to kobiety chudną bo karmią...
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Hej
jesteśmy po wizycie wszystko ok, w piątek jadę na zdjęcie szwu i zobaczymy co się będzie działo mój gin będzie miał dyżur więc od razu domówimy się w kwestii porodu, już nie mogę się doczekać żeby wziąć Małą w ramiona ![]() Adunia super że zaczyna się coś dziać piękna figura ( ja niestety takiej nie mam ale jestem pozytywnej myśli, że jakoś zrzucę zbędne kg)Maksi sto lat Panika co za babsztyl ja jestem kłótliwa i pewnie bym wdała się w ostrą dyskusję Barbie udanego wyjazdu |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
ewel- to już tuż tuż- i będziesz tulić Maleństwo
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
moja Katarzynka od pewnego czasu jest zafascynowana lampami...
![]() a w wolnych chwilach pomaga mamusi jak tylko może...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-05-24 o 16:27 |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Dobranoc
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą!
Hosenko, ogromne gratulacje! Tym razem będzie dobrze ![]() MUSI być! Adunia, nie mogłam oczu oderwać od Twego brzuszka I trzymam kciuki za prędkie i bezproblemowe rowiązanie ![]() A imię Kaja bardzo fajne, chyba rzadko spotykane. Ewel, za Ciebie i Twoją córę też trzymam mocno! ![]() Perse, jutrzejsza wizyta to na pewno będzie formalność Izka, objawów masz coraz więcej... Na pewno już zobaczysz Kropeczkę ![]() Zeberko, zdjęcia Kasi jak zwykle łapiące za serducho ![]() No, to zaciskam kciukasy za Was wszystkie i idę spać... |
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
troszkę
wybieramy się spać ![]() Cytat:
chyba gaszę...? dobranoc! |
|
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tyję po ciąży. na własne życzenie. heh. wlazłam na wagę i jestem przerażona... i jak tu się odchudzać?! jak pokonać napady wilczego głodu?! (to pytania retoryczne, doskonale znam na nie odpowiedź Cytat:
ciekawa jestem jak szybko u Ciebie pójdzie...
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Powtórzyłam test - kreska pojawiła się szybciej i jest o wiele mocniejsza. Zadzwonię dziś do gina
![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Perse: w zasadzie wyrzucam sobie jedno, że nie poszłam na USG 3D/4D .... Uznaliśmy z TŻ że to jedynie bajer, ale jeśli coś np. z serduszkiem było nie tak, to by było wiadomo i coś by można było z tym zrobić.
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego że po tylu latach masz nadzieję ![]() witam się! od 20min z pracy... na dzień dobrzy kłóciłam się z TŻ, o 5,30 musiałam pranie wieszać bo wczoraj nie powiesił;/ poza tym jak zwykle nie wyspałam się, denerwuje mnie wstawanie o 5 kiedy mam do pracy na 7,30... to przez TŻ bo razem dojeżdżamy a on ma na 6, jak mu mówię o 21 że idziemy spać to on dalej siedzi na kompie a jak ja już kładę się to dopiero lata i ogarnia się;/ a ja usnąć nie mogę
|
|
#1003 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Najlepsza jednak była odpowiedz mojego gina gdy zapytałam "po jakim czasie się niepokoić" odp> ciąża to nie pizza - nie da się jej zamówić na określony czas Dowcipniś Przytulać się i jak po ok.pół roku nic to będziemy myśleć. Teraz czekam na wyniki cytologi i przegląd u dentysty i generalnie mam nadzieję że będzie dobrze ![]() Jak tylko się pojawią II kreski to włączamy acard+Fraxiparine(czyli heparyna w zastrzykach) i walczymy. Mówił tez o jakimś szczegółowym kontrolowaniu przepływów, didimerach, ale oczywiście nie dopytałam dlaczego to ważne.. Trochę jestem spokojniejsza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Perse trzymam kciuki za wizytę Zeberko Twoja Kasia jest prze cudna Barbie możesz też wziąć na infekcje maść Clotrimazolum. A na pęcherz Urosept lub Urofuragine. Na ile dni jedziecie? Medi szkoda że nie piszesz z nami o sobie.. Mam nadzieję że dajesz sobie jakoś radę. Pamiętaj że my tu jesteśmy i czekamy Hosenko Alonka współczuję z tym nie wysypianiem się. Ja to chodzę spać z kurami.. o 22 już zazwyczaj jestem w łóżku a mój tż potrafi się plątać po domu do północy. Na szczęście u nas sypialnie służy tylko do spania i nie mamy tam ani kompa ani tv, więc mi nie przeszkadza. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-05-22 o 08:27 |
||||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Anita: teraz na pewno nie pójdę na L4, jesteśmy w trakcie dużego i ważnego projektu, za który jestem odpowiedzialna. Już sie kocioł zaczyna .... zaproszenia dostaliśmy z opóźnieniem, wiec w 3 dni mam wypisać i wysłać 1000 zaproszeń
A oprócz tego innego obowiązki związane z projektem i te "podstawowe" obowiązki.odrobię się trochę z robotą i dzwonię do gina
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej!
Zeberko, ale z Kasi duża dziewczynka juz. I jaka ładna ![]() Hosenko. To USG 3D to na prawdę jest bajer i lekarzowi nic nie wnosi, nic by to nie zmieniło Serduszka przez to lepiej nie widać. Nawet echo serca plodu robi sie w 'normalnym' trybie USG, tylko doplera do pomiaru przepływów włącza. |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- to prawda z tym 3d i 4 d - gin mimo, że takie miała sama twierdziła, że na zwykłym lepiej wszysko widać
nic sobie nie wyrzucaj ![]() co do pracy - rozumiem dylematy- miałam podobnie, niestety u mnie życie zweryfikowało (krwawienie w 8tc, szpital i L4 do końca ciąży) - pierwsze L4 od 11 lat ( oprócz 2 tygodni w trakcie #) anitax- dobre porównanie z tą pizzą, ale jak tu "głowie" dać zapomnieći kazać nie myśleć... wydaje mi sie, że branie z życia garściami, wyjazdy, imprezy, spotkania, książka i kino mogą faktycznie pomóż "odwrócić" uwagę od głównego celu
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Zeberka - ja jak jestem sama z Jakubem nie mam jak nawet herbaty zrobic. On w domu nawet na 5 min nie zasnie. Jak nie wyjde z nim na dwor to bedzie sie meczyc i ledwo zywy marudzic ale nie zasnie wiec co rano patrzac za okno mysle zeby tylko nie padalo. Od kiedy sie urodzil bedac z nim ugotowalam obiad raz plus pare razy jak tz zajal sie Mlodym. Sama bym zginela. Jak wczesniej chcialam drugie dziecko jak najszybciej tak teraz wiem ze z drugim takim i Jakubem nie mam szans w dodatku z malo udzielajacym sie tz ktory i tak nie chce slyszec o kolejnym dziecku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1008 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Śnił mi się dziś taki koszmar że nie moge dojść do siebie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zebra, ale masz śliczną córę Oczy wielkie i te rzęsy Aldonka, ale masz brzuszek świetny ...no i jaka figura..
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Adunia, ewel - ale emocje beda
czekamy! Ja juz prawie zapomnialam jak to bylo tak jestem pochlonieta opieka nad dzieckiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1012 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Ty się kochana czujesz? Cytat:
Co Ci się śniło?pamiętaj że to tylko sen.. czasami sny odzwierciedlają nasze strachy więc może to dlatego. Jak się dzisiaj czujesz? Agatko jak sprawy z Tż? wyjaśniliście sobie co nieco? czy nadal napięta atmosfera? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-05-22 o 09:11 |
|||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
anitaxas: wiem, jeśli będzie taka konieczność, to nie ma co ryzykować.
Już i tak zachowuję się ostrożniej, z resztą po tamtej ciąży zapowiedziałam mężowi, że w następnej będzie od początku skakał wokół mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- bałam sie tego testu, że jednak wyjdzie negatywnie
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obudziłam się z płaczem,do teraz myśle o tym śnie![]() Czuje się dobrze,dziękuje Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mój Tż chce kolejne dziecko w niedługiej przyszłości, ja jeśli już za pare dobrych lat. ![]() Dzień dobry!!! |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
wrr...napisałam sie i prąd wyłączyli Ewel, Adunia cudne wieści Kochane, ależ będą emocje!! AAA Medi a co u Ciebie?? BERBIE to już lada dzień Alonka współczuję że musisz tak wcześnie wstawać....a co do kłótni to ja się z moim Tż kłócę od poniedziałku Rena a może na mnie poczekasz i razem będziemy w parze?? Elizka i TY się doczekasz i pójdziesz na to L4 zobaczysz!! Hosenka Jak tak czytałam Twojego posta to mi dech zaparło że negatywny wyszedł...ludzie drodzy nie strasz kobieto a teraz Kochanie tylko za bardzo nie przemęczaj się Zeberko no to już nie długo zostało do przyszłego roku a mała jest Kochana Maxi smakuje Ci ten red's?? Iza Kochana podświadomość działa!! Ale będzie dobrze!Monika zazwyczaj jest tak że jak jedno dziecko jest nieznośne to drugie jst spokojne także zlituj się nad dzieckiem i daj mu rodzeństwo za jakiś czas....heh.... ja sama mówię że chcę mieć jedno dziecko Tż krzyczy i mówi że chce mieć przynajmniej dwójkę...na co ja mu mówię aby się modlił żeby chociaż jedno miał! ![]() Anitko u Nas atmosfera nadal nie miła ale mam to już gdzies i się nie przejmuje bo szkoda moich nerwów....
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jest bardzo towarzyski, mocno absorbujący i dlatego tak tyję - bo jem co popadnie, nie jestem w stanie przygotować posiłku. teściowa: "gotuj w nocy". kobieta nie kuma że czasem nie mam jak odgrzać (a w lodówce i zamrazalce mam kilka obiadow tylko do odgrzania)... z drugiej strony jak zobaczyla, ze biore mlodego w bujaczku do kuchni to o malo zawalu nie dostala, bo na pewno go oparze, cos na niego zrzuce, wbije mu noz w noge... a moj nie płacze az tak bardzo. Monika, nawet nie wiesz jak czesto o Was mysle Cytat:
![]() :brzyda l:dwie wyczekane blondyneczki na forum - Wasza i Bachy
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Hej. Dziś wizyta. Mam już biegunkę ze stresu... Jeszcze TŻ idzie ze mną, oby wszystko było dobrze...
Mam wizytę o 12.15, ale wrócę późno, pewnie się odezwę z telefonu ![]() Cytat:
3D widzisz buźkę (i w zasadzie ponoć jedyną wadą, którą można tak ocenić, jest rozszczep wargi) i tyle, serduszko można ocenić na normalnym USG lub specjalistycznym, ale nie 3D. Kochana ja biegałam na USG co tydzień w tamtej ciąży... A teraz w sumie koło 20 tygodnia miałam jakieś tam USG 3D, ale nie zrobiło to na mnie wielkiego wrażenia, dużo większe robią słowa: wiek ciążowy się zgadza z OM, przepływy OK, wody OK... itd... Cytat:
A co do leżaczka - u mnie to raczej będzie podobnie wyglądało, też już o tym myślałam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1020 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Perse trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na głowę ( i myśli, że bardzo chcę) nic nie poradzę Cytat:
że bierzecie się do "roboty" od tego miesiąca dostałam @ a co do ilości dzieci to ja chcę trójkę a mąż coś bąka o dwójce - a póki co jednego nie możemy zrobić _________________________ _____ jestem dziś wściekła - dostałam @ (znów 3 dni wcześniej niż zwykle) co oznacza, że będę miała robioną histeroskopię... a poza tym znów jestem w punkcie wyjścia - nie mogę zajść w ciąże...nosz qrwa...jak nie urok to...pierwsza ciążą po 8 m-cach, druga po 4, trzecia po roku i 5 m-cach (!), czwarta w 1cs - o co chodzi
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-22 o 12:42 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

mój gin będzie miał dyżur więc od razu domówimy się w kwestii porodu, już nie mogę się doczekać żeby wziąć Małą w ramiona 
piękna figura ( ja niestety takiej nie mam ale jestem pozytywnej myśli, że jakoś zrzucę zbędne kg)

Najlepsza jednak była odpowiedz mojego gina gdy zapytałam "po jakim czasie się niepokoić" odp> ciąża to nie pizza - nie da się jej zamówić na określony czas
Teraz mam taki czas, ze co nie pojde na cmentarz to łzy leca..
A oprócz tego innego obowiązki związane z projektem i te "podstawowe" obowiązki.

bałam sie tego testu, że jednak wyjdzie negatywnie