|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VII
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Rozeznanie
|
Oj, widzę że spóźniłam się na Ombre Rose
wymianka w podpisie, poszukam także czegoś spod lady
|
|
#3185 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
W dalszym ciągu szukam każdej ilości Messe de Minuit
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
(pomyłka)
Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2013-05-22 o 08:18 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę mi przybyło do oddania i sporo chciejstw do poznania - może ktoś coś znajdzie...
Oddam: (o - odlewana, a - atomizer, f - fabryczna) Lutens Sa Majestete Rose - o a 4,5ml Maitre Parfumeur et Gantier Or des Indes - o a 5ml Padparadscha - o a 3ml Historiae Hameau de la Reine f 1,7ml Azzaro Chrome o a 2ml Scent Story Gold o a 4,5ml Scent Story Platinium o a 2ml Diptyque Volutes o a 3ml Nasomatto Duro o s 0,8ml Visconti Bois de Gayac o a 2ml Parfumerie Generale COZE a o 1,3ml Chanel Sycomore a o 1,8ml Etro Messe de minuit a o 5ml bez psika Tom Ford Oud Wood a o 0,5ml Arquiste Anima Dulcis a o 1,4ml Amouage Lyric Man a o 0,8ml Micallef Le Parfum Denis Durand Couture o a 3ml bez psika Clive Christian 1872 for Women o a 2ml bez psika Szukam: Undergreen - Gold Eutopie no 1, 2, 4 PARFUM D'EMPIRE Eau Suave Ajmal - Dahn Oudh Al Shams keiko mecheri oliban Sooud: Ouris Rasikh Syed Junaid Alam Rose Aoud M. Micallef Woody Arabian Wood Oud Secret Ramon Molvizar Royal Oud Creed Jul et Mad, Amour de Palazzo Grossmith Golden Chypre Tom Ford, Private Blend Tuscan Leather MONTALE Sweet Oriental Dream Tom Ford Sahara Noir MONTALE Aoud Damascus MONTALE Aoud Ever MONTALE Aoud Leather MONTALE Aoud Queen Rose MONTALE Dark Purple MONTALE Greyland MONTALE Patchouli Leaves MONTALE Royal Aoud MONTALE Red Vetyver MONTALE Santal Wood |
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Zainteresowana?
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Aktualizacja:
Flachy: - Chanel, coco mademoiselle edp ok 18/35ml - Eau des merveilles ok 14ml/30ml (wymiana w imieniu koleżanki, która chciałaby w zamian najlepiej violet blond) - Yves Rocher - zima ok 50ml/60ml (rarytas pochodzący z miłej wymiany lecz niestety kolejny zapach wywołujący u mnie migrenę) - shiny creation, la perla ok 80ml (z kolejnej miłej wizażowej wymiany, próbowałam się przekonać, ale niestety na dłuższą metę zapach mnie męczy) - pure poison, dior ok 8/30ml Odlewki (wszystkie ze wspólnych zakupów albo z wizażowych wymian) - Musc ravageur ok 12ml - L'erbolario, dolcelisir ok 3, 3,5ml - Ysl, Paris edp ok 6ml (bez atomizera) - lancome, cuir de lancome ok 7ml - L lolita lempicka ok 7ml - fendi theorema leggero ok 6ml - Cioccolato mon amour, fondente extra, ok 4ml - miss dior ok 8ml, klasyczna wersja, po reformulacji - dior star ok 7ml - dior me not ok 5ml - i love dior ok 3-4ml - diorissimo ok 3-4ml Próbki: - Histoires des parfums 1969 1,5ml (z quality) - Serge Lutens, cedr, ok 2ml - Givenchy, hot couture, ok 2,5ml - Bond, broadway nite, ok 2ml (z quality) - Bond, nuits de noho, ok 2ml (z quality) Szukam - chance eau tendre - prada irysowa - nowy j'adore voile de parfum - j'adore edt - chanel, coco edp (kilka mililitrów) - escada, pacific paradise (kilka mililitrów) - Vetiver tonka i rose ikebana (na spróbowanie) Póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy, ostatnio po większości zapachów boli mnie głowa więc ciężko będzie mnie skusić czymś z poza powyższej listy, ale próbować można
Edytowane przez aventino11 Czas edycji: 2013-06-19 o 11:39 |
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucam parę flaszek... zdjęcia w podpisie.
* Gabriela Sabatini Private Edition ok. 15/20 ml - unikat. * Jo Malone Lime Basil & Mandarin Cologne, początkowo 100ml mam kartonik, ale od Pomegranate Noir ![]() * Hermes Eau de Pamplemousse Rose początkowo 100 ml, flakon na brzegu ukruszony, ale nie przecieka. * Jil Sander Woman III początkowo 100 ml, unikat. * Floris London Cefiro EDP początkowo 100 ml, nisza, unikat; * Moschino Moschino Femme EDT początkowo 75 ml; * Avon Patrick Dempsey II 75 ml z niewielkim ubytkiem; * Costume National Scent deo początkowo 100 ml; * Annayake Tsukimi początkowo100 ml ( młodsza siostra Tygrysa Kenzo) * Hermes Terre Pure Perfume początkowo 75 ml; * Eisenberg J'Ose 20/50 ml (używam, ale nie wykluczam wymiany jeśli mnie coś skusi) *The Body Shop Amber Oud EDP, 35/50 ml. *Voluspa Winter Cherry 25/30 ml (unikat, całość/odlewka/ próbka) *Mary Kay Acapella (unikat,całość/odlewka/ próbka), odurzający bukiet kwiatów ( konwalia, bez, róża) ze świetną projekcją i trwałością; *perfumy olejowe z Song of India, 10 ml, nowe w kartonikach: Rose, Buddha Delight, Wiciokrzew |
|
|
|
#3192 |
|
spin doctor
|
Wymienię:
Forbidden Euphoria ok 40/50ml-najchętniej na którąś Acqua di Gioia
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2013-05-24 o 11:09 |
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Czy byłabyś zainteresowana czymś za Terre?
Etro Sandalo – 60ml Etro Vetiver – 50ml Costume 21 – 27ml Hermes Eau d’orange verte – 70-75ml Próbka Ambre Fetiche – nowa Guerlain Habit Rouge – mogę odlać Reminiscence: Patchouli, Noir – po samplu YSL M7 – mogę odlać Ew. jakies montale ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- VI4, Ja mam flakon Woody - Arabian Oud i mogłabym odpryskać do 2ml liści paczulowych (jeśli mi przyślesz atomek albo w odpachnionym). U Ciebie podoba mi się: Parfumerie Generale COZE a o 1,3ml Amouage Lyric Man a o 0,8ml czy masz coś jesze w zanadrzu?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() za flakon nic nie widzę, ale podoba mi się: Etro Mahogany Lolita Lempicka Au Masculine Illusions Noires Próbka Ambre Fetiche Guerlain Habit Rouge – mogę odlać YSL M7 – mogę odlać (jaka to wersja?) Ew. jakies montale ilości do ustalenia, sample mam mieć, więc mogłabym podesłać |
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się u Ciebie podoba:
Idole de Lubin edt 2 Montale Aoud Queen Roses 2ml Donna Karan Essence Wenge Comme des Garcons Wonderwood ok.3 ml ew. Kerosene Copper Skies 2 ml i ew. odlewka Terre jeśli wchodzi w grę. Mam jeszcze Rasasi Tasmeem Man - 99ml
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mogę odlac Terre do 10 ml.
A jakie masz Montale i czy M7 to stara wersja czy nowa? |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
aventino11, podoba mi się:
- Ysl, Opium ok 9ml - Shalimar light ok 18ml Mogę odlać Dior J'adore edp i na spróbowanie Coco edp, mam też edt, ale nie wiem czy jesteś zainteresowana? |
|
|
|
#3198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
stare, nowego mogę ew. odrobinę.
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
hej, jestem na tak - sampla pustego podeślę. "Spod lady" niestety nic...
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajdziesz cos u mnie za te dwa? |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
z zapachów to nic, ale może odrobina kremu?
Organiczny krem - lifting do powiek 50+ Co prawda do 50-tki trochę mi brakuje, ale zaczynam mieć schizy w kwestii zmarszczek... ew - jakiś naturalny cień do powiek (łososiowy, brudny róż, jasny beż etc - widzę, że masz chyba taki kolorek), próbki podkładów (jestem raczej blada) - lekkich, średnio kryjących. Przy czym - musisz sama ocenić, żeby było pi razy oko równo, bo nie mam pojęcia o cenach tych kosmetyków. |
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Taka tam drobnica ale może coś komuś wpadnie w oko
![]() szare wymienione (znaczy się ni ma )Christiane Celle Calypso Vanille -0,7ml Laboratorio Olfattivo Daimiris -na 1 test M.Micallef Watch -1,2 m Sarah Jessica Parker Covet -1 ml I Coloniali Mirra & Mirra -0,5ml Morris Profumi Maria Amalia -0,8ml Maison Dorin Oud-0,9ml Smeel Bent Elf-2,5ml Isabel Derroisne Ilaya -na jeden test Isabel Derroisne Madras 1 ml Olfactive Studio Chambre Noire -0,8 ml Estée Lauder Cinnabar 1,5 ml(fiolka) T. Mugler Alien Aqua Chic -na jeden test Diptyque Eau Lente -0,8 ml Tom Ford: Bois Marocain 0,8ml Tom Ford Noir de Noir -0,8 ml Tom Ford Violet Blonde-0,7ml (firmowa próbka) Serge Lutens Boxeuses 0,6 ml Serge Lutens Miel de Bois-na 2 testy Payard Lychee Mousse -0,7ml Montale Dark Aoud -0,7ml(próbka z Quality) Phaedon Cendres de The-1,2 ml Profumum Roma Fiori d'Ambra-na jeden test Montale Blue Amber-na jeden test T.Mugler Eau de Star -4,7 ml YR Comme de Evidence edp 1,7 ml Gucci Pour Homme(firmowa próbka /raz testowana) Diptyque 34 boulevard Saint Germain-na jeden test(a może ino na pół) Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme-firmowa próbka CdG Amazingreen -firmowa próbka testowana Bouchrron Trouble -na jeden test Escada Magnetism firmowa próbka -0,04ml L`Artisan Parfumer Premier Figuer Extreme firmowa próbka 0,05ml Donna Karan Black Cashmere firmowa próbka -na jeden test Edytowane przez rena63 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:34 |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadal resztówkę Dune Diora ( stara wersja) Tylko na taką samą resztówkę we flachonie
![]() Dokładam odlewki I love love ok 8 ml Poison ok 9 ml HP ok 9 ml Przygarnę najchętniej chanel 19 i Smoka edp ![]() ale również inne Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2013-05-25 o 18:26 |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpaczliwie poszukuję odrobiny Parfum Sacre, dla przypomnienia sobie zapachu
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Wymienię na jakieś fajne niszowce (kadzidła, zielska, kakao, kawę, zapachy z akcentem animalistycznym, tytoniowym, ciekawą różą też nie pogardzę, krótko mówiąc mam preferencje od Sasa do lasa
). O kontakt proszę w moim wątku z podpisu.Flakony:
Annayake, Hanami Acqua di Parma, Magnolia Nobile Antonio Visconti, Soir de Mer (0,4 ml), Akaba Avon, Prowl (unikat, kropelka) Anne Klein, Anne Klein Azzaro, Azzura 0,8 ml Chanel, Sycomore (0,5), Coromandel (o,5) Comme des Garcons, Odeur 79 Demeter Fraser Fir DSH Ceylon Dsquared, Potion for men (f) Etro, Pegaso, 0,4 ml Etat Libre D'orange, Rossy de Palma Florascent , Santal Frapin, Speakeasy Farmacia SS Annunziata Cara Givenchy, L'inderit (sprzed reformulacji), 2,5 ml Guerlain, La Petite Robe Noir JOOP! Femme (1,5) Jean Patou, Enjoy Krizia Time woman, Moods (f) Keiko Mecheri, Loukhoum Korres, Vetiver Root Green Tea Cedarwood, 1,5 ml Lubin, Idole Libertin Lonison, Santa Subita (o.5) Les Nez Manoumalia L'artisan, Jour de fete Molinard Eau Fraiche Montale Paris f MicallefGaiac, Patchouli Oriflame S8 (f,unikat) Ormonde Jayne, Champaca Penhaligon's Lily of the Valley Paloma Picasso edp (kropelka na 1 test) Parfum d'Empire, Yuzu Fou (f), Osmanthus Inderite (0,5) Pitti Fragrance, Perle di Bianca Reminescense, Ambre, Patchouli Rochas, Mystere Smell Bent Commando (1,5 ml), Voluspa, Cardamon Fig Valentino, V Olejki eteryczne - Paczula, Anyż, Róża (pojemności różne)
wymiana kosmetyków, minerałów, kolorówki i perfum niszowych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1266247 wymiana ciuchów (boho, etno, klasyka, znane marki i vintage) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post49267406 |
|
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
Flakony:
Givenchy ange ou demon le secret elixir 80/100 ml + kartonik Cacharel amor amor 40/ 100 ml Szukam: Guerlain Shalimar Versace Versense Bvlgari Jasmin Noir Dsquared2 She wood
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam Twoich szukajstw, ale chętnie wezmę
![]() Dziewczyny, a nie macie czegoś z mojej (sporej) wish, na wymianę, to co w wątkach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Z preferencji to jedynie wolałabym jedną odlewkę zamiast kilku próbeczek 

)