|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Konto usunięte
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super, ze sie odezwałas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40930051]no jak to? ale to wina zusu czy firma tak póżno wysłała rozliczenie?
zus nie ma jakiegoś deathline? ![]() ![]() ![]() ZUS ma 30 dni od otrzymania druku |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
"Ledwo się trzymamy, ale dzieci jeszcze w sobie mamy
![]() "Skurcz, skurcza skurczem pogania" "Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy" "Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj" "Torby prawie pakujemy, dzieciątek oczekujemy" takie smętne mi się teraz wymyśliły na już ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40930051]no jak to? ale to wina zusu czy firma tak póżno wysłała rozliczenie?
zus nie ma jakiegoś deathline? ![]() ![]() ![]() moja szefowa raczej oddaje moje l4 systematycznie moze 2-3 dni po tym jak ja zawoże do pracy. no widzisz ZUS może sie opierdz.ielać ale jakbysmy to my coś przeoczyli i sie spóźnili o sąd ostateczny |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry brzuchatki
![]() Wiec oczywiscie ja stwierdzilam ze zobacze rano. Rano wstalam i oczywiscie nie czulam sie tragicznie wiec pojechalam znow do pracy..... a teraz juz czuje ze mnie zaczyna delikatnie ten kregoslup bolec.... i znow wam zaczne wieczorem marudzic - ale wiem ze mi wybaczyie bo po to mamy to forum co nie??? a teraz trzymajcie sie musze sie POCHWALIC: * wczoraj jadlam pierwsze w tym roku czeresnie ![]() *po drugie kupilam znow ciuszki dla dzidzia ![]() w sumie pierwsze ubranko bardzo sprane ale reszta ok , mam babka jeszcze czapeczki i spodenki i sie zastanawiam czy brac czy nie ale chce za 6 par spodenek 10euro (moze jakbym za spodenki i czapeczki tyle dala to by sie oplacalo) poradzcie ![]() w ogole po jakiej ilosci ciuszkow dzieciecych tz moze wyrzucic z chaty ![]() ![]()
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
lachryma
Po nadrobieniu wczorajszego dnia chciałam Ci napisać, że to, o czym mówił Twój ginekolog, to na pewno nie jest rozwarcie, więc nie ma tragedii. Mógł tak powiedzieć, natomiast masz tak, że szyjka jest jeszcze wyczuwalna, a przepuszcza opuszkę palca, czyli to 0,5 cm. Rozwarcie jest wtedy, kiedy szyjka jest zgładzona, czyli ciężko ją wyczuć, a główka wtedy mocno napiera. Najczęściej rozwarcie liczy się od 2 cm, bo tak po prostu wychodzi od początku po zgładzeniu. Nie wiem, czy napisałam dość czytelnie. Najlepiej byłoby to narysować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Chciałam was napisac, że wczoraj prawie dostałam zawału. Otóż wieczorem zeszłam do kuchni, bo głód mnie złapał i wyjadam sobie spokojnie zupe z garnka aż tu nagle słyszę "Hello, hello...hello, hello", ja zdziwiona, bo sama byłam domu. Reszta domowników w ogródku przy domku. Zamarłam tak chwile z chochlą przy buzi i słucham dalej "Hello, hello...hello, helloooo". Strach mnie obleciał jak diabli i przypomniałam sobie, że ojciec mój ma taką melodyjkę w telefonie ![]()
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
ja jak czasami mam od rana słaby humor, jemy razem śniadanie i widzę ten jego sposób jedzenia to mnie po prostu trzęsie
![]() ale nikt nie jest doskonały ![]()
#4631 |
Zakorzenienie
|
a może ten mój drugi, co Wam sie podobal:
"Na Twoim pęcherzu jak na bębnie gram, poczekaj jak wyjdę to Ci wycisk dam" |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no cholera jasna, dzwoń do nich co chwile i się przypominaj, przecież tak nie moze być... no chyba że szefowa daje ciała ... mamy koniec maja a ty od kwietnia czekasz na kase ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana.
przypomialo mi sie jeszcze cos, co bylo na szkole rodzenia, a chyba zadna z nas jeszcze o tym nie wspominala. a mianowicie o DEPRESJI POPORODOWEj (baby blues) położna mówiła, że dotyka do w większym lub mniejszym stpniu 1 na 8 kobiet (dane z uk oczywiscie). i że czasami może objawiac się niepohamowanym płaczem, że czasami kobieta patrzy na dziecko i płacze i sama nie wie czemu. może również przybierac silniejsze formy jak smutek, strach, bezradność, a kończyć się nawet depresją, która niestety jest niebezpieczna. taki stan może utrzymywac się nawet do roku czasu i aby nie bagatelizować tych naszych "humorów". że jak będziemy się czuć brzydkie, zmęczone do kwadratu, że już nie dajemy rady, aby pogadać z kims. aby nie być za dumnym i po prostu zwrócić się do kogoś o pomoc. (napisać na forum i my pocieszymy!!) taka depresja nie koniecznie dosięga kobiety, które nie planowały dziecka, lub same wychowują dziecko, ale także w pełnych, szczęśliwych rodzinach. i trzeba yć czujnym. i duża rola parntera, który powinien wspierać kobietę, pomagać i obserwować co się dzieję. i to tak mi się z rana jeszcze przypomniało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapisał mi w karcie R= 0,5 cm ![]() sama już nie wiem, niemniej jednak i tak mam zamiar większość dnia leżeć, bo mimo wszystko jest skrócona. Dziękuję kochana za wyjaśnienie ![]() Neni, pytałaś o długość mojego narządu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczonki
![]() Zaglądam na chwilę, wkurzam się od godziny bo goście od wymiany wodomierzy mieli być o 10.00 i co? i dooopa jasna ![]() Nie śpię od rana bo byłam krew odciągnąć w labie i siki weroniki oddać ![]() Jaskierka witaj ![]() Moja na szybko propozycja tytułu wątku: "Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą" |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
"do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy"
#4638 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nie bylo problemu z wyborem imienia dla chlopca, wiedzielismy, ze bedzie Edward, bo takie imie mial SP ojciec mojego TZ i chcielismy wlasnie tak nazwac syna. Poza tym tworzymy polsko-litewska rodzine z rosyjskimi korzeniami (oboje jestesmy w polowie rosjanami) i mowimy w domu po rosyjsku, mieszkamy natomiast w UK, wiec chcielismy aby imie bylo uniwersalne i pasujace do kilku krajow (UK, Polska, Rosja, Litwa) ![]() Gorzej z imieniem dla dziewczynki, mam nadzieje, ze nie czeka nas wielka niespodzianka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o baby blues, moja koleżanka, która urodziła 3 tyg temu mówiła, że chyba to ma. płacze bez powodu, brakuje jej brzuszka i ruchów dziecka w środku, nie podoba się sobie itp. hormony po prostu...
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
on chyba był za długi:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
podoba mi się bardzo!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40930468]ja miałam baby blues - ryczałam chyba z trzy tygodnie i nie wiedziałam dlaczego... a w dodatku nic mnie nie cieszyło nawet dziecko, wiec czułam się z tym fatalnie jak wyrodna matka
![]() ![]() I to jest najgorsze, ze nie wiedomo na kogo trafi. Wiekszosc z nas mysli, ze skoro dziecko jest wyczekiwane, chciane, a czesto i planowane, to nas to nie dotyczy. A jak sie okazuje natura nie wybiera :/ Tez przyznam, ze sie boje tego stanu. Teso, jak dalas sobie rade? Pomoc najblizszych, uplyw czasu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bądźmy dobrej myśli, są Tż, jest rodzina, jesteśmy my ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
a może przerobić
"na pęcherzu sobie gram, juz niedługo wycisk wszystkim dam" |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.