Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 11:48   #3601
201607231719
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

żółty lovely albo różowy wibo
Też je polecam
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 11:52   #3602
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
i jeszcze powrócę do stanikowego offtopu doradzi mi któraś jaki rozmiar wybrać? pod biustem mam 68 cm, a w biuście 95... wydaje mi się, że powinnam mieć 65H.... teraz mam 70 G i jeszcze trochę do ideału mu brakuje, choć nie jest tak bardzo źle...
A jaki masz ten stanik?
Cytat:
Napisane przez xXMadzia90Xx Pokaż wiadomość
Znalazłam jak dodać załączniki! Mam nadzieję, że doda te zdjęcie.
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
z włosowych opowieści na dobranoc: idę na kilka godzin na uczelnię, wracam, a tu lniana Joaśka zdenkowana, Isana bawełniana też prawie skończona i mydło sezamowe wyszło. chciałam akcję denko, ale nie jak się dzieje poza mną
dobrze, że moje kosmetyki są szczelnie ukryte.
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40929099]ja wolę killera [/QUOTE]
A ja Skalpel
Cytat:
Pierwsza fotka z kwietnia, kolejne już dzisiejsze
Śliczne
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Mnie np. Heenara z czasem zaczęła śmierdzieć babciną, wilgotną piwnicą
Człowieku Heenara w porównaniu z Amlą pachnie jak perfum

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 11:52   #3603
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

kwrobel2 neverending GHD!
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 11:56   #3604
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Kochane mam prośbę o analizę składu kallosa, na moje zielone łoko nie jest taki zły, co sądzicie?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Olea Europaea Oil, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Propylene Glycol, Parfum, Sericin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
Nie jest zły, właściwie jest maską emolientową mocno, a silikony są po regulatorze pH
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:00   #3605
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Polecam pod oczy i na mniejsze niespodzianki, bo z większymi przebarwieniami już sobie nie radzi.
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
A polecacie może jakiś tusz do rzęs w rossmanie? Coś do cienkich rzęs, co dobrze rozczesuje
Cytat:
mam żółty i spokojnie mogę go polecić
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:01   #3606
meeedzik
Zakorzenienie

Kas dziękuję ślicznie właśnie sama próbowałam zanalizować skład i też mi się wydawało, że jest to emolientowa maska, a już przez kallosa keratynowego i latte ten też poszedł w odstawkę muszę się z nim przeprosić
Stary 2013-05-22, 12:01   #3607
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nie jest zły, właściwie jest maską emolientową mocno, a silikony są po regulatorze pH
Czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek może przesuszać włosy - w takiej masce też ma na to szansę, czy już niekoniecznie? Czaiłam się na tego Kallosa w Hebe, ale wolę najpierw zapytać
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:02   #3608
XminorXlosX
Zakorzenienie

kwrobel2 wszystkiego włosowego!

Cytat:
dobra, a teraz przyznawać się dziewczyny. co zamierzacie jutro kupić w Rossie? może mnie czymś skusicie
Cała lista zakupów: oliwka BDFM, zółty tusz lovely, pomadka jakaś naturalna w miarę, z tych eliksirów chyba , mrożąca joaśka, krem do rąk z ureą (ostatnio ciągle wybrany ), czarny lakier i jakieś 2 w letnich kolorach, tusz do rzęs dla przyjaciółki lista ciągle otwarta
o , może jeszcze coś do przyciemniania brwi

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40931142]
wrzucam zdjęcie włosów- robiła współlokatorka, góra jest jeszcze trochę wilgotna [/QUOTE]
Ładne są ale poskręcaj je jeszcze

Cytat:
szkoda, że w Rossach nie ma Essence i Kobo, bo wtedy bym poszalała a Wy w swoich macie Maybelline? Ja nigdy chyba nie widziałam ich szafy w moich Rossach...
Ja mam Maybelline

Oooo jak dobrze , że przyszła moja przyjaciółka i mnie wykopała z łóżka, bo dalej bym leżała umierając na @

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:06   #3609
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
-40 na kolorówkę i kremy do twarzy :P
ooo... kusicie, kusicie...

Cytat:

jakie śliczne loczki i Ty piękna bardzo podobaja mi się Twoje rysy twarzy

Kochane mam prośbę o analizę składu kallosa, na moje zielone łoko nie jest taki zły, co sądzicie?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Olea Europaea Oil, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Propylene Glycol, Parfum, Sericin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
jej, dziękuję
dużo tego oleju, silikony chyba lekkie - może być

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40931142]ja mam internet w telefonie i na nim buszuję na Wizażu czasami

wrzucam zdjęcie włosów- robiła współlokatorka, góra jest jeszcze trochę wilgotna [/QUOTE]

mój telefon niestety odmawia współpracy z internetem, a ja się od roku nie zebrałam żeby to naprawić
bardzo ładne, gęste fale

Cytat:
też polecam żółty, byłam całkiem zadowolona

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość

Oooo jak dobrze , że przyszła moja przyjaciółka i mnie wykopała z łóżka, bo dalej bym leżała umierając na @
ciesz się że go masz

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:07   #3610
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
kwrobel2 wszystkiego włosowego!

Cała lista zakupów: oliwka BDFM, zółty tusz lovely, pomadka jakaś naturalna w miarę, z tych eliksirów chyba , mrożąca joaśka, krem do rąk z ureą (ostatnio ciągle wybrany ), czarny lakier i jakieś 2 w letnich kolorach, tusz do rzęs dla przyjaciółki lista ciągle otwarta
jak chcesz naturalny odcień, to polecam wibo eliksir 05. jest genialny ! niby taki nude, ale właśnie nie jest to sztuczny efekt. może dodam na bloga zdjęcia :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:11   #3611
meeedzik
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40931722]Czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek może przesuszać włosy - w takiej masce też ma na to szansę, czy już niekoniecznie? Czaiłam się na tego Kallosa w Hebe, ale wolę najpierw zapytać [/QUOTE]
jak chcesz to mogę się podzielić, bo mam prawie litra
Cytat:
nie wiem czy tylko w moim rosmanie, czy w każdych tak jest, ale szminki/pomadki wszystkie są takie roztopione, że nadają się do wywalenia :/ ostatnio też czaiłam się na tą eliksir, ale to jakaś porażka była
Cytat:
jej, dziękuję
dużo tego oleju, silikony chyba lekkie - może być
dziękuję daję mi szansę
Stary 2013-05-22, 12:12   #3612
kascysko
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40931722]Czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek może przesuszać włosy - w takiej masce też ma na to szansę, czy już niekoniecznie? Czaiłam się na tego Kallosa w Hebe, ale wolę najpierw zapytać [/QUOTE]
Wiesz, to jest tak jak np. z innymi olejami czy gliceryną - dziewczynom jakiś olej czy właśnie humektant nie spasuje (po prostu lub przesadziły z ilością lub pogoda nie ta), włosy spuszone, a na blogu wpis o wysuszeniu

Między puchem a suszem różnica jest taka, że puch ma efekty jedynie wyglądowe, a susz może osłabić kondycję włosa.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:12   #3613
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
ciesz się że go masz
Jak zwykle pomagasz zauważyć dobrodziejstwa płynące z @ Choć oczywiście spóźniony o parę dni przez gorączkę z końca kwietnia wrr

Cytat:
jak chcesz naturalny odcień, to polecam wibo eliksir 05. jest genialny ! niby taki nude, ale właśnie nie jest to sztuczny efekt. może dodam na bloga zdjęcia :P
O tak tak właśnie przeglądałam kolory w necie i 05 mi wpadł w oko, chętnie zobaczę na Tobie i nie wiem, może jeszcze coś w lekkim pomarańczu ? Takiej jeszcze nie mam mam tylko ciemnoróżową i ognistą czerwień, która nakładana palcem wygląda jak malinowa powiedzmy, że mam 3 kolory

Stary 2013-05-22, 12:13   #3614
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Mam trzy kallosy, latte, keratynowy i z jedwabiem i oliwą, chcesz to możemy się zamienić, albo mogę zrobić Ci odlewki każdej po trochę
Dzisiaj się przejdę do sklepu fryzjerskiego, jak nie znajdę tam, to dam ci znać

Cytat:
dobra, na jesieni się odezwę po rady

w ogóle miałam dzisiaj GHD, ładne loczki mi się zrobiły, to chyba po balsamie Nivei do loków jako b/s na zdjęciu może za bardzo nie widać, za to perfekcyjnie moje wory pod oczami po nocy z TŻtem ale są naprawdę fajne, tylko trochę sztywne, w sumie nie wiem dlaczego, bo protein ostatnio nie dostawały.
Mówiłam ci już, że jesteś śliczna? Bardzo pasuje ci ta fryzura

Cytat:
Jak mi ktoś napisze jak się te zdjęcia dodaje, to z wielką chęcią
No nazywam się Magdalena, jestem studentką mam 23 lata i dopiero zaczęłam interesować się moimi włosami.
Wcześniej opisałam co nieco i dodam, że dwa razy w roku podcinam u fryzjerki końcówki.
Teraz tylko próbuję myć bez silikonów, nawet widać na zdjęciu szampon z timotei Jednak mam wrażenie, że po tym włosy są jakby takie bardziej matowe, ciężko je rozczesać i się trochę puszą

Znalazłam jak dodać załączniki! Mam nadzieję, że doda te zdjęcie.
Piękne! I ta długość

Cytat:
Jestem taka biedna. Mam tylko maskę różową Romantic i odlewki: niebieskiej Naturvital i Bingacza arganowego
Jak tam Fruity Passion, biedaku?

Cytat:
Pierwsza fotka z kwietnia, kolejne już dzisiejsze

moja walka o zdrowe i piękne włosy jeszcze trochę potrwa...
Ładne są

Dziewczyny, reaktywowałam bloga. Ciekawe, ile tym razem wytrzymam
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:13   #3615
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
mam dzisiaj urodziny
Wszystkiego Najlepszego!
Cytat:
dobra, a teraz przyznawać się dziewczyny. co zamierzacie jutro kupić w Rossie? może mnie czymś skusicie

dla mnie tablet byłby zupełnie bezużyteczny, bo i tak codziennie taszczę ze sobą laptopa na uczelnię :P no chyba, podczas dłuższych podróży, ale i tak jakoś nie mam ciśnienia
Ja akurat nie w Rossie, mimo że będę mijać 4
Ale w Naturze olejek GP i poszukam kas czegoś indyjskiego
Poza tym strój kąpielowy

Tablet się przydaje o każdej porze dnia i nocy czasami mi biedaka szkoda jak kilka godzin szukam np. odpowiedzi z matur, staników, kosmetyków itp.
Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ja wczoraj Skalpel zrobiłam. Mam pytanie czy jak nie ma zakwasów to ćwiczenia nie działają?
Jak zrobisz 2 dni pod rząd to trzeciego albo czwartego poczujesz mięśnie oj poczujesz.
Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
A polecacie może jakiś tusz do rzęs w rossmanie? Coś do cienkich rzęs, co dobrze rozczesuje
Mój ulubiony jest taki

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:16   #3616
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

O tak tak właśnie przeglądałam kolory w necie i 05 mi wpadł w oko, chętnie zobaczę na Tobie i nie wiem, może jeszcze coś w lekkim pomarańczu ? Takiej jeszcze nie mam mam tylko ciemnoróżową i ognistą czerwień, która nakładana palcem wygląda jak malinowa powiedzmy, że mam 3 kolory
to później przed wyjściem na uczelnie strzelę fotki i wieczorem powinny się pojawić
ja ostatnio wpadłam w szał pomadkowy i tak jak nigdy nie malowałam ust, to teraz codziennie i zmieniam kolory w zależności od humoru

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Ja akurat nie w Rossie, mimo że będę mijać 4
Ale w Naturze olejek GP i poszukam kas czegoś indyjskiego
Poza tym strój kąpielowy

Tablet się przydaje o każdej porze dnia i nocy czasami mi biedaka szkoda jak kilka godzin szukam np. odpowiedzi z matur, staników, kosmetyków itp.

Jak zrobisz 2 dni pod rząd to trzeciego albo czwartego poczujesz mięśnie oj poczujesz.

Mój ulubiony jest taki
ja właśnie oglądam stroje kąpielowe, chciałabym z górą w kształcie normalnego stanika, żeby mi trochę powiększyło piersi
a co do tabletu - ja uważam że ogólnie to fajny wynalazek, ale ja i tak wszystko robię na laptopie, więc dla mnie byłaby to bezpodstawna zachcianka
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:17   #3617
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Uwielbiam tę pomadkę
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:19   #3618
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
architektura.
mam tyle roboty, że prawie na każdej przerwie/okienku na zajęciach coś robię na laptopie, poza tym grupowe zajęcia też wymagają często korzystania z laptopa. na wykładach nie możemy używać, bo każdy wtedy by robił swoje projekty zamiast słuchać o czym mowa

No ja gospodarka przestrzenna i generalnie jak się zbliża termin oddania projektów to w każdej możliwej chwili siedzi się w cadzie i klika :P Zresztą nie pamiętam kiedy ostatnio na francuskim, który mamy przed zajęciami z projektowania, robiliśmy z moim kumplem coś innego niż poprawianie naszego projektu :P
Stary 2013-05-22, 12:22   #3619
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, reaktywowałam bloga. Ciekawe, ile tym razem wytrzymam
Adres

Stary 2013-05-22, 12:23   #3620
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Jejku dziewczyny w życiu nie spodziewałam się takiej aktywności na tym forum
Dziękuję za pochwały, cale życie miałam takie włosy już jako dziecko miałam bardzo gęste i w swoim kolorze. Mama obcinała mnie na tak zwany garnek i często czesała kitki do góry, co widać na zdjęciu
Jako dziecko oczywiście ten żółty szampon z kaczuszką. Potem był przez wiele lat szampon pokrzywowy, ale to był koszmar dla mnie z rozczesywaniem.
Jako nastolatka zaczęłam kombinować i podbierałam szampon mamie. Różniej w wieku 16 lat wyjechałam do internatu i kupowałam sobie sama szampony i w komplecie odzywki. Za każdym razem zmieniałam markę. Raz było nivea, potem gliss kur, garnier, timotei, dove, pamolive, syoss itd itd. Po prostu do tego samego szamponu zdarzyło mi się wracać dopiero po roku. I tak do tej chwili kiedy wyczytałam przypadkowo, że nie powinno się używać silikonów. No to zaczęłam na to patrzeć.
Jednak mam wrażenie jakby po tym włosy są po prostu bardziej matowe?
Nic więcej z nimi nie robię. żadnych olejek, maści, bo kompletnie nie wiem co na moje włosy mogę użyć...
Jakiś czas temu moja kuzynka z UK zostawiła mi olejek arganowy na włosy (zdjęcie), który działał nabłyszczająco i nie obciążał nie robił tłustych włosów. Ale co z tego skoro kiedyś się skończył to włosy dalej wyglądają jak wyglądają?
Kiedyś mi się bardziej błyszczały bez żadnych środków.
A i już pisałam wcześniej, ale ktoś się pytał moje włosy są na pograniczu średniej i niskiej porowatości wg użytkowników z tematu o porowatości włosów.

ps. jak tutaj się nie nadaję to polećcie mi jakiś inny wątek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20810615.jpg (18,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24944053.jpg (12,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,8 KB, 23 załadowań)
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:26   #3621
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
to później przed wyjściem na uczelnie strzelę fotki i wieczorem powinny się pojawić
ja ostatnio wpadłam w szał pomadkowy i tak jak nigdy nie malowałam ust, to teraz codziennie i zmieniam kolory w zależności od humoru
Dzięki Ci Dobra Kobieto

Stary 2013-05-22, 12:27   #3622
EdizA
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzisiaj polecę sobie do Rossmana i w planach mam kupienie szamponu do włosów.
Potrzebuję czegoś, co domyłoby mi oleje ( arganowy, rycynowy, oliwę z oliwek ).
Który z nich będzie najlepszy ?
Alterra Papaya&Bambus
Schauma, Seria Owocowa, suche i łamliwe
GP z łopianem
Farmona, Herbal Care, pokrzywowy
Facelle

Mama podrzuciła mi dzisiaj jajeczny z Joanny, ale no.. jajeczny.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:27   #3623
Konto usunięte

Cytat:
jak chcesz to mogę się podzielić, bo mam prawie litra
Dziękuję za propozycję , ale na razie się wstrzymam, bo zapasy mi się tak rozrosły, że część właśnie wylądowała w pokoju. Czas na denko

Cytat:
Wiesz, to jest tak jak np. z innymi olejami czy gliceryną - dziewczynom jakiś olej czy właśnie humektant nie spasuje (po prostu lub przesadziły z ilością lub pogoda nie ta), włosy spuszone, a na blogu wpis o wysuszeniu

Między puchem a suszem różnica jest taka, że puch ma efekty jedynie wyglądowe, a susz może osłabić kondycję włosa.
Czyli dopóki na sobie nie wypróbuję to się nie dowiem Dzięki za odpowiedź
Stary 2013-05-22, 12:28   #3624
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O matko, wracam w samą porę żeby się zdołować

No to hurtem: o włosy nie dbam, mam tragiczny odrost i koczek, malować mi się nie chce a na dodatek żrę więc pewnie utyłam ale boję się wejść na wagę.
Jestę pasztetę

Awww, wzruszyłam się
No to już nie uciekam a włosy naolejowane.

1. nie denerwuj mnie
2. nom

Świetnie, że znalazła kochający dom
Mi chyba Gliss Kur służy ale ostatnio nawet nie chciało mi się ugniatać włosów więc testy były przekłamane.
Testuj, testuj . Na następnym spotkaniu też można zrobić jakąś wymiankę .

Cytat:
Dziewczyny się skarżą w komentarzach - rozdwajania, podsuszenia, połamania.
No właśnie... Też o tym czytałam. Ciekawa sprawa

Cytat:
Say mam tak samo od jakichś 3 miesięcy

mam jeszcze do napisania 3 prace a nie mogę się zabrać za nie... nawet dzisiaj nie pojechałam na uczelnie i miałam pisać, ale jakoś mi nie idzie... chyba zaraz przejadę się do jakiejś kawiarni i tam wezmę się do pracy...
mam dzisiaj urodziny i chciałabym w prezencie napisać coś, żeby mieć mniej na ostatnią chwilę...
100 lat . Życzę Ci pięknych, długich włosów i wszystkiego co sobie wymarzysz !

Swoją drogą co do prac to też odkładam wszystko na ostatnią chwilę

Spałam dzisiaj do 11. Przed chwilą zjadłam śniadanie . Wypiję kawkę i czas do nauki .

Deszczowy Piesku co do czytania książek to i ja miałam fazę. Chętnie kupiłabym sobie e-booka. Marzy mi się od dawien dawna. Tym bardziej, że często spędzam godzinę w autobusie. Co do tabletu to mój TŻ ostatnio popisał się inteligencją. Kupił koledze tableta na urodziny. Ale miesiąc później tablet obił się o szufladę i delikatnie pękł ekran. Pęknięcie jest minimalne. Dosłownie 2cm. Tablet przestał działać na dotyk. A wymiana ekranu kosztowała ponad 200 zł. Gdzie tablet był warty 250. Jego kolega stwierdził, że nie ma sensu wymianiać ekranu.

Zaczęliśmy kombinować, co by tu zrobić z tym tabletem i podłączyliśmy do niego myszkę. i tablet zaczął działać. TŻ doszedł do wniosku, że można kupić rozgałęziacz. Wtedy zamiast tableta będzie mały laptopa z klawiaturką .

Edytowane przez 201612231846
Czas edycji: 2013-05-22 o 12:34
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:30   #3625
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Jak tam Fruity Passion, biedaku?
Jeszcze nie używałam, szkoda mi
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:34   #3626
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku dziewczyny w życiu nie spodziewałam się takiej aktywności na tym forum
Dziękuję za pochwały, cale życie miałam takie włosy już jako dziecko miałam bardzo gęste i w swoim kolorze. Mama obcinała mnie na tak zwany garnek i często czesała kitki do góry, co widać na zdjęciu
Jako dziecko oczywiście ten żółty szampon z kaczuszką. Potem był przez wiele lat szampon pokrzywowy, ale to był koszmar dla mnie z rozczesywaniem.
Jako nastolatka zaczęłam kombinować i podbierałam szampon mamie. Różniej w wieku 16 lat wyjechałam do internatu i kupowałam sobie sama szampony i w komplecie odzywki. Za każdym razem zmieniałam markę. Raz było nivea, potem gliss kur, garnier, timotei, dove, pamolive, syoss itd itd. Po prostu do tego samego szamponu zdarzyło mi się wracać dopiero po roku. I tak do tej chwili kiedy wyczytałam przypadkowo, że nie powinno się używać silikonów. No to zaczęłam na to patrzeć.
Jednak mam wrażenie jakby po tym włosy są po prostu bardziej matowe?
Nic więcej z nimi nie robię. żadnych olejek, maści, bo kompletnie nie wiem co na moje włosy mogę użyć...
Jakiś czas temu moja kuzynka z UK zostawiła mi olejek arganowy na włosy (zdjęcie), który działał nabłyszczająco i nie obciążał nie robił tłustych włosów. Ale co z tego skoro kiedyś się skończył to włosy dalej wyglądają jak wyglądają?
Kiedyś mi się bardziej błyszczały bez żadnych środków.
A i już pisałam wcześniej, ale ktoś się pytał moje włosy są na pograniczu średniej i niskiej porowatości wg użytkowników z tematu o porowatości włosów.

ps. jak tutaj się nie nadaję to polećcie mi jakiś inny wątek
Dziecięce włosy czy skóra wymagają tylko mycia a później przychodzą kremy, toniki , maseczki etc , bo włos czy skóra zaczyna mieć inne potrzeby

Odstawiłaś silikony, które zabezpieczały Twoje włosy, obklejały je, ładnie odbijały światło, więc teraz wyglądają nieco gorzej, wyszedł na jaw ich prawdziwy stan czasem nie warto rezygnować z silikonów, szczególnie przy długich włosach, zabezpieczanie nimi końców jest ok ale pielęgnacją możesz sprawić, że zaczną wyglądać lepiej niż po tym wszystkim ciarastwie z reklamowanych produktów

Stary 2013-05-22, 12:35   #3627
Kaveri
Spaceroholiczka

Ediza, mam paczkę Jak ten olejek pięknie pachnie
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:37   #3628
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj polecę sobie do Rossmana i w planach mam kupienie szamponu do włosów.
Potrzebuję czegoś, co domyłoby mi oleje ( arganowy, rycynowy, oliwę z oliwek ).
Który z nich będzie najlepszy ?
Alterra Papaya&Bambus
Schauma, Seria Owocowa, suche i łamliwe
GP z łopianem
Farmona, Herbal Care, pokrzywowy
Facelle

Mama podrzuciła mi dzisiaj jajeczny z Joanny, ale no.. jajeczny.
Alterra ma mocny detergent, domyje wszystko, tak samo GP(ale ma też pq) i Farmona, Schauma pewnie też, ale sprawdź czy nie ma obklejaczy i innych zbędników

Facelle powinno domywać, ale jest to szampon łagodny, jak ja chcę nim domyć rycynę to muszę go trochę dłużej potrzymać na głowie ale radzi sobie świetnie i dodaje mi objętości

Stary 2013-05-22, 12:39   #3629
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Cytat:
Dziecięce włosy czy skóra wymagają tylko mycia a później przychodzą kremy, toniki , maseczki etc , bo włos czy skóra zaczyna mieć inne potrzeby

Odstawiłaś silikony, które zabezpieczały Twoje włosy, obklejały je, ładnie odbijały światło, więc teraz wyglądają nieco gorzej, wyszedł na jaw ich prawdziwy stan czasem nie warto rezygnować z silikonów, szczególnie przy długich włosach, zabezpieczanie nimi końców jest ok ale pielęgnacją możesz sprawić, że zaczną wyglądać lepiej niż po tym wszystkim ciarastwie z reklamowanych produktów
Czyli po prostu mam nie odstawiać silikonów, czy zadbać w inny sposób? Co będzie lepsze? Jeżeli w inny sposób, to w jaki? Dzisiaj udam się na miasto (przy tym też do apteki), to mogę coś kupić, tylko co? Olejek kokosowy?
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:42   #3630
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Ediza, mam paczkę Jak ten olejek pięknie pachnie
Cieszę się , bałam się, że poczta szwankuje.
U mnie też się sprawdził, dlatego podesłałam Tobie.
Ja się do zapachu musiałam przyzwyczajać, teraz mogę siedzieć z nosem w buteleczce.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości