![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Ale poszłam o krok dalej i przebiłam sobie sama pępek ![]() Cytat:
A teraz leży w leżaczku i namiętnie wpatruje się w grzechotki. A jak przez przypadek trąci je rączką i się ruszają, to dopiero zdziwienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
tak zdjecia w studio. Za 8 pozycji roznych w tym z nami, swiadkami to koszt 400zl. W tym mam fotoksiazke i po 4 odbitki kazdego ze zdjec.
![]()
![]() |
![]() |
#393 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bmma u mnie to samo wystarczy włożyć do wózka i wrzask więc spacerekt tylko wtedy gdy uda się na śpiocha włożyć ją do wózka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() później będę dalej odpisywać bo moja Mała spala aż 5 minut ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w końcu to mały człowiek ![]() A Dziedzic przestał podnosić głowę na brzuchu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami tęsknię za brzuszkiem...mam nadzieję że za jakiś czas znów będę się nim cieszyć ![]() Kinga słodziutka ![]() Cytat:
![]() cudny jest! ![]() ![]() Cytat:
![]() co do temperatury, to ja mierzę dosyć często i waha się od 36.7 do 37.5 Cytat:
![]() Ja uwielbiam jak u Jaśka podkówka w sekundę zmienia się w uśmiech i odwrotnie (nie może się zdecydowac czy chce się śmiać czy płakać ![]() a dla listonosza ![]() Cytat:
![]() Brawo dla synka, ładnie waży ![]() ![]() Bedzie lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaa, obrażona cudowna! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu Jasia za miłe słowa ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
bry, witam się w słoneczny dzień....
mała jednak złapała ten katar ode mnie, z tym że tak dziwnie ma, bo odciągnąć z nosa sie nie da bo nic nie wychodzi, a jednak słychać, ze jest zatkany, bo jak pociągnie noskiem to jakie "chrumkanie" słychać.Goraczki nie ma. o 15 idziemy do przychodni żeby ją lekarka zobaczyła- mam nadzieję, ze nic poza zatkanym noskiem nie znajdzie- chyba Pani pisała, ze u niej przy zatkanym nosie szczepienie było ....
![]() |
#398 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do podnoszenia główki, mój nie chce podnosić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jak ja uwilbiam jak mlody na spiocha szuka cyca, tak slodko kreci ta glowka i laskocze mnie wlosami ![]() Oprocz tego juz prawie 2 tyg ma wysypke, peawdopodobnie tak reaguje jak ja wypije troche mleka lub nietolerancja laktozy, juz sama nic nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze odparza sie tak poprostu? Moj mimo ze czesto przebierany to czesto sie odparza bo robi kwasne kupki Cytat:
![]() A probowalas probiotyku? Np bio gaja lub dicoflor? Bo moj byl duzo spokojniejszy na bio gai ale teraz sie skonczyla wiec sprobuje ten delicol. Po bio gai kupki sa duzo latwiejsze i ladniejsze ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() moja matka wyczaiła ją w Kamienicy Szołayskich - księgarnia Młoda (ale tam mieli podniszczony egzemplarz). Babcia więc zamówiła w Empiku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mój wczoraj pobił rekord - 16 minut na brzuchu. a zaczynaliśmy od 1,5 minuty ![]() też musi memlać - tylko nie łapkę a "podłoże" Cytat:
![]() ![]() ![]() slynny katar widmo. wszyscy go slyszeli (sic), nikt nie widzial. osluchowo bylo OK, gardelko czyste, brak goraczki. a az furczalo...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Maluszek mi zasnal a ja mam nadzieje, ze zrobie wszystko co mam do zrobienia,eh. Troche mi sie nazbieralo ![]() ![]() Dziewczyny brawo za kolejne tygodnie.. u nas jeszcze trochę i będę miała kawalera, ale jeszcze trochę. U nas maluszek bardzo sie zainteresowal czerwona wstazeczka.. bije misie z karuzeli jak dostaja do przewijaka, usmiecha sie tak do mnie ladnie i minki strzela jak kupka idzie, jakis taki zmieniony moj maluch znowu. W nastepnym tygodniu mamy szczepienie mam nadzieje, ze nie bedzie bolalo. Mam głupie pytanie o szczepionki, nie ma u mnie kompetentnych osób w przychodni nikt mi nie wytłumaczył ;/ czym się kierowałyście przy wyborze??? 6 w 1 ma mniej wkłuć.. ale tak naprawde to nie mam pojecia co wybrac ![]() nikt mi nawet nie potrafil odpowiedziec jak to wyglada zebym mogla sie na cos zdecydowac sama z ulotek poczytam bo sie przyznam szczerze nie mialam kiedy zainteresowac Odkryłam ostatnio, ze maluch mi krzyczy przy cycu, odbije go i jest ok.. czasem odrazu mu sie nie odbije albo bywa i tak ze nie biore go do odbicia, mojemu malemu chyba na lezaco sie odbilo z 2 razy albo mi sie wydawalo.. mozliwe to?? ![]() Powoli szykuje sie do kompletowania wiekszej partii odziezy na 68 a chowania na 62 ![]() ![]() Liwka Misia slicznie pozowala ![]() ![]() Nestelle, współczuje placzu, moze faktycznie to po szczepieniu jakoś sobie przypomina czy cos maly?? Dziewczyny przypominam o promocji w biedronce ja mam ta date w glowie ![]() Ja poprosilam tate aby mnie zawiozl z samego rana bo u mnie to sajgon jest moja biedronka jest okupywana i chyba jedna z najbardziej oplacalnych w Polsce serio przychody ostre i zarobki maja mega p.s.: Czy ktoras z Was zajmuje sie moze ubezpieczeniami w firmie Warta??? ![]() ![]()
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Witam, miło mi, że sie o mnie martwicie, mniej miło, bo mamy cholerne problemy...
Tak w skrócie, bo to długa historia Urząd Skarbowy rzada od nas na już 11 tys.podatku.... Moja mama nabyła spadek po bracie wraz z rodZicami i rodzenstwem (mieszkanie), spłacilismy rodzenstwo, dziadkowie nam darowali reszte mieszkania i sprzedalismy je, a pieniadze wydalismy na drugie-to co teraZ mieszkamy. wczesniej bylismy w 3 urzedach skarbowych, dzwonilismy 2 razy na infolinie podatkowa, bylismy u 2 radców prawnych, żeby sie dowiedzec jak to zrobic, zeby nie placic kolosalnych podatków przy wczesniejszej spłacie mieszkania. WSZYSCY-mówili nam, że trzeba bedzie zaplacic tylko podatek od 1/8, która mama nabyła, a reszta-jesli wydamy te pieniadze w ciagu 2 lat na cele mieszkaniowe jest nieopidatkowana. Trafił się kupiec na mieszkanie, pokrył koszt tego podatku(4tys) i sprzedalismy mieszkanie i kupilisy nowe.Wszystko ok u notariusz itp. Nadszedł czas rozliczenia, rozlicząła nas pani z urzedu skarbowego (jakas znajoma), potem jak zanosilismy pity pani, ktora przyjmowala powiedziala, ze wszystko jest ok, zaplacilismy podatek-przyjela pity i dokumenty, w miedzy czasie mama miala jeszcze jakąs watpliwosc pojechała jeszcze raz do niej, cos spytac,ona mowi, ze wszystko ok....kilka dni temu dzwoni i co sie okazuje?od tego, co jest darowane przez dziadkow trzeba zaplaicci 11tys. podatku. Nosz qrwa jego mac bylismy i dzwonilismy nie do kominiarza tylko do kompetentnych-wydawało się osob, jakbysmy wiedzieli wczesniej, to czekalibysmy, az minie 5 lat od smierci wujka...US broni sie twierdząc, ze w postanowieniu sadu nie ma słowa"darowizna", czyli, ze dziadkowie nie darowali mamie swoich czesci...dziwne, bo mama sprzedala to mieszkanie, notarusz sie nie przyczepił, to jak mogła sprzedac, skoro to nie jej było-spytalismy czy jak sad zrobi korekte do postanowienia,czy wtedy jest szansa, ze to uznaja, to wtedy oni mowia, ze darowizna w sądzie nie jest wazna, tylko trzeba u notariusza...Czyli po chuj do tego sadu z wnioskiem nas wysyłali, skoro decyzja sądu można sobie dupe podetrzec..Ehh i w ogóle takich klocków jest mnóstwo, po prostu czujemy, ze chca nas oszukac i wydebic kase-a najpierw udzielali niekompetentnych informacji...-właściwie nas oszukali-jakby celowo, bo najpier jedna osoba mowia co innego, teraz mówi co innego, bo twierdzi, że "wczytała się" w te dokumenty głebiej.A co najgorsze ten podatek trzeb zapłacic JUŻ-jak powiedziała "uprzejma"pani w US, bo leca już odsetki-fajnie tylko my tych pieneidzy nie mamy, nawet jak sprzedamy samochód-to troche to potrwa przecież...Aktualnie jestesmy na etapie szukania jakiegos dobrego radcy prawnego, ale cos czuje,ze z US sie nie wygra...Sami sobie zaprzeczaja, a jak mówimy, ze moze udałoby sie nam zdobyc akt darowizny-mamy napisany odrecznie w obecnosci 2 swiadków, to zaczeli kombinowac, ze z datamin cos jest pomylone, a wtedy bylo inne prawoi i bebleble raczka raczke myję... Ehh dobra wyżaliłam się troche-lepiej mi. Haotycznie to wszystko opisałam, ale rzadza mna emocje-przepraszam! piąte przez 10 Was podczytywałam w miedzyczase i mam jakies stare posty pocytowane ![]() Cytat:
Cytat:
U nas tez w wózku ryk jest...najbardzie lubi w bujaczku i oczywiscie na rekach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |||
Zakorzenienie
|
hej
Karol wczoraj po raz pierwszy zaczął na wieczór strasznie płakać i to tak płakał że nie wiedziałam co mu jest w końcu go uspokoiłam i dałam cyca to jak jadł to jeszcze tak szlochał bidulek ciekawe co mu było ![]() a dziś rano jak wstał to zaczął gadać do misiów na ochraniaczu a potem złapał psa za ucho i wytarmosił ![]() ![]() https://plus.google.com/u/0/111764182077885463563/posts (mam nadzieje ze działa filmik) ze śmiesznych rzeczy jeszcze to wczoraj Karol ciagnie cyca nagle puścił popatrzył na mnie, uśmiech po czym wpakował reke do buzi i zaczął ssac ![]() --------------------------------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do wydatków na mieszkanie i szybko ubywającej kasy to znam to ![]() a listonosz to ![]() Cytat:
![]() a macie jakąś sprawdzoną niedrogą kwatere? miejsce? ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-22 o 10:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tesknie za brzuchem i ciaza jednak ![]() sliczny ![]() Cytat:
![]() i teorie ehhh Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sliczniasty ![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Ze spraw tematyczny, czy Wasze dzieci uciekaja z przdewijaaka? Kacpra trzeba tak pilnowac, bo odpycha sie nogami w gore-jakby go zostawic to by pewnoie sie zsunal...
klauda-gratulaje! I gratuluje pieknych maluchow reszcie-sliczne wrzucacie foto ![]() sorki za bledy ale [osze 1 reka z woadpmych przyczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój tez sie odpycha ![]()
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ubranek - moj Nikos starszy od Pawelka o tydzien a dalej nosi 56, w 62 ginie ![]() Cytat:
![]() ![]() nie dajcie się, walczcie o swoje! mój też się odpycha,wierzga girkami i przesuwa do góry. Mam łóżeczko przy ścianie i nie spadnie. Ale i tak trzeba pilnować, żeby się w główkę nie uderzył |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opinie radców macie na piśmie? A jeśli musicie płacić to napiszcie o rozłożenie tej płatności na raty. Cytat:
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
mój KArol też polubił rękę pocmoka ją trochę później wyjmuje z buzi ogląda i znów wkłada i cmoka
![]()
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Nya moj ma jeszcze troche ciuszko na 62 gdzie wyglada porzadnie ale w niektorych kaftanikach na klacie sie nie dopinamy
![]()
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#413 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Roszek zapomniał juz o wczorajszym ..... jak wieczorem padł o 20 to jeszcze na spiocha go dokarmiłam o 23 i spał i spaaaał .... wiec wszystko dobrze . juz rano nawet pazurki ze mną zaliczył ![]() Cytat:
![]() ![]() no i oby zmiana zachowania tz była na stałe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() (ja jak poszłam przebic język (w salonie) to po 3 mies. wyjęłam i zapomniałam wsadzic ,na drugi dzien przypomniałm sobie i jak wsadzałam to okazało się ze przez ten czas zarosło.majstrowałam tym kolczykiem w tym języku tak długo az sama ponownie przebiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie ,nie kochana -nigdy nie twierdziłam ze moje dzieci SAME sobą się zajmują . Roszek jest po prostu spokojny i bardzo pogodny , nie marudzi,nie płacze często i duzo śpi nawet w dzień .Ale często go tulę , noszę ,mówię do niego i potrzebuje bliskości mamy ,taty i bardzo lubi byc tulony zwłaszcza przez Kubę .Wiec jednak się nim zajmujemy ![]() Jedynie czego nie robi - to NIE traktuje cyca jako zamiennika smoczka ,zabawki itp. cyc słuzy mu tylko do jedzenia no chyba ze jeszcze przytulenia ale nie ciumka bez sensu . Cytat:
![]() Cytat:
Roszek najbardziej wyczwiczył główkę od pozycji w pionie -szybko przestałam mu podtrzymywac i sam juz trzymał - i zaczął od tego sam podnosic Cytat:
ja robiłam 6w1,pneumo i rota . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam zależy na spokoju, jest naprawde cicho, nie ma imprez głośnych, ostatnio zbudowali tai jakby "lokal"- bo trudno lokalem nazwać- gdzie gra zespół i robia "potańcówki" i to jedyne głośniejsze co możesz usłyszeć- jest przy ulicy.Sklepy blisko ( jak popatrzysz u nich na stronce na mapkę google- to przy głównej ulicy zaraz jak się przejdzie są sklepy), albo w stronę wsi. I u tych ludzi zawsze pełno dzieciaków, od maluchów poprzez starsze- wieczorami dzieciaki się bawią razem.
![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmhm dziwne bo mi sie z tego linka otwiera tzn otwiera sie mój profil i tam jest filmik najwyżej jak tż wróci to spróbuje mi wrzucić https://plus.google.com/photos/11176...82077885463563
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-22 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
od jednego mradcy mieslimy na pismie- mailem nam wyslal, CI w US twierdza, ze to nie ich wina, bo wtedy nie wczytali sie w dokumenty.jutro mamy spotkanie z naczelnikiem, ale wydaje mi sie, ze nic sie nie da zrobic, bo jak powiedzielismy, ze to, czego sie czepiaja moze uda sie załatwic, to zaczeli szukac czego innego- wyglada na to,ze sad blednie wydał orzeczene(Swoja droga to orzeczenie było juz raz poprawiane-bo sie pomylili i robili korekte na nasz wniosek, teraz mimo, ze we wniosku zaznaczone bylo, ze dziadkowie daruja iles tam czesci, a reszta odplatnie sie zrzeka, to w orzeczeniu sadu sa CI, tylko którzy zrzekli sie odplatnie, a CI co drowali nie-nikt tewgo wczesniej nie zauwazyl, a wyrok sie juz uprawomocnil...Ehh skomplikowane t0 wszystko. zeby było mało podatek od darowizny ju zzaplacilimy z US w Busku-Zdroju-tam gdzie bylo mieskzanie 1500zł, a CI z Lublina z US mówia, ze nie wiedza co to za podatek, bo pierwszy raaz widza, zeby taki podatek 2%p łacić....czyli w tamtm US darowizne uznali a tu nie...A przeciez to jedna instytucja tylko miasto inne...
Co do rat to naliczaja sobie spore odsetki...kase w razie czego pozyczy nam rodzina i pddamy jak sprzedamy auto... MAm nadzieje, ze jakos sie da to jeszcze naprostowac, ale qrde to sa ogromne pieniadze dla rodziny o dochodach 2900zł z małym dzieckiem i kredytem na glowie-bo tuch pieneidzy z tamtego mieszkania braklo i dobralismy kredyt... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tylko 56 ![]() ![]() Cytat:
Ty to dopiero hardcore jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wow. Cytat:
dzis na drugim forum sie "poskarzylam", ze dziecko mi jesc (cieplych, przemyslanych dan) nie daje bo absorbujace... o 5:38 wstal na jedzenie, pogadal ze mna i od 7:04 śpi. z dwoma przerwami na jedzenie... fakt - burza jest, temperatura sie obnizyla, ale ze az tak ![]() ![]() a mama w pełnym makijazu i full rynsztunku od 9ej czeka az sie krolewicz obudzi. teraz pewnie bede czekac az przestanie padac (jak sie obudzi...)
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-05-22 o 11:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.