Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 12:43   #3631
201612231846
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj polecę sobie do Rossmana i w planach mam kupienie szamponu do włosów.
Potrzebuję czegoś, co domyłoby mi oleje ( arganowy, rycynowy, oliwę z oliwek ).
Który z nich będzie najlepszy ?
Alterra Papaya&Bambus
Schauma, Seria Owocowa, suche i łamliwe
GP z łopianem
Farmona, Herbal Care, pokrzywowy
Facelle

Mama podrzuciła mi dzisiaj jajeczny z Joanny, ale no.. jajeczny.
Farmona Herbal Care pokrzywowy. Chociaż moje włosy pokochały się z joanną pokrzywową .

Dostałam od kolegi odlewkę szamponu Soboradin przeciwko wypadaniu włosów dla mężczyzn

http://www.aptekagemini.pl/seboradin...sow-200ml.html

Z 200ml zostało może 20 , ale pewnie przetestuję .
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:43   #3632
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Alterra ma mocny detergent, domyje wszystko
To moja Alterra była chyba jakaś oszukana, bo nie domyła mi oleju z włosów Aczkolwiek ja z tych, którym olej z włosów zmyje dopiero szampon ze SLESem
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:44   #3633
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwykle pomagasz zauważyć dobrodziejstwa płynące z @ Choć oczywiście spóźniony o parę dni przez gorączkę z końca kwietnia wrr
mogę pocieszać do woli, Ty za to trzymaj kciuki za mój

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Mówiłam ci już, że jesteś śliczna? Bardzo pasuje ci ta fryzura

Dziewczyny, reaktywowałam bloga. Ciekawe, ile tym razem wytrzymam
dzięki
proszę o adres!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to później przed wyjściem na uczelnie strzelę fotki i wieczorem powinny się pojawić
ja ostatnio wpadłam w szał pomadkowy i tak jak nigdy nie malowałam ust, to teraz codziennie i zmieniam kolory w zależności od humoru

ja właśnie oglądam stroje kąpielowe, chciałabym z górą w kształcie normalnego stanika, żeby mi trochę powiększyło piersi
a co do tabletu - ja uważam że ogólnie to fajny wynalazek, ale ja i tak wszystko robię na laptopie, więc dla mnie byłaby to bezpodstawna zachcianka
właśnie ja też ostatnio usta zaczęłam malować, czego do tej pory nie robiłam... ale TŻ mi trochę przeszkadza, bo czegokolwiek nie nałożę to on natychmiast krzywi się i wyciera, bo to niby tłuste i smak jakiś dziwny
zwłaszcza, że ostatnio przestałam oczy malować kredką, bo na lato wolę delikatniejszy, bardziej kobiecy i kolorowy makijaż

ja rok temu w outlecie Factory znalazłam świetny kostium w Atlanticu. zrobił z moimi małymi cyckami cudo! a 2 lata temu zeszłam chyba wszystkie sklepy i żadnego porządnego nie znalazłam
o, to chyba ten nawet: http://www.atlantic.pl/produkty/kate...kapielowe.html

ej, a ta promocja w Rossie to też na akcesoria? bo w piątek zgubiłam na uczelni pędzel do pudru

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:46   #3634
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Alterra ma mocny detergent, domyje wszystko, tak samo GP(ale ma też pq) i Farmona, Schauma pewnie też, ale sprawdź czy nie ma obklejaczy i innych zbędników

Facelle powinno domywać, ale jest to szampon łagodny, jak ja chcę nim domyć rycynę to muszę go trochę dłużej potrzymać na głowie ale radzi sobie świetnie i dodaje mi objętości
No i co ja mam teraz zrobić..
Wybiorę na zasadzie wyliczanki.
A tak poważnie, to ciągnie mnie do GP i Alterry. Zobaczę, po co sięgną moje łapki. Pewnie po oba.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:46   #3635
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Deszczowy Piesku co do czytania książek to i ja miałam fazę. Chętnie kupiłabym sobie e-booka. Marzy mi się od dawien dawna. Tym bardziej, że często spędzam godzinę w autobusie. Co do tabletu to mój TŻ ostatnio popisał się inteligencją. Kupił koledze tableta na urodziny. Ale miesiąc później tablet obił się o szufladę i delikatnie pękł ekran. Pęknięcie jest minimalne. Dosłownie 2cm. Tablet przestał działać na dotyk. A wymiana ekranu kosztowała ponad 200 zł. Gdzie tablet był warty 250. Jego kolega stwierdził, że nie ma sensu wymianiać ekranu.

Zaczęliśmy kombinować, co by tu zrobić z tym tabletem i podłączyliśmy do niego myszkę. i tablet zaczął działać. TŻ doszedł do wniosku, że można kupić rozgałęziacz. Wtedy zamiast tableta będzie mały laptopa z klawiaturką .
no właśnie ja też czytam kiedy jeżdżę tymi swoimi pociągami poza tym nie muszę już drukować ustaw, wszystkie kodeksy zawsze przy sobie i w ogóle rewelacja

no to brawa dla TŻta za kreatywność!

Stary 2013-05-22, 12:47   #3636
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXMadzia90Xx Pokaż wiadomość
Jak mi ktoś napisze jak się te zdjęcia dodaje, to z wielką chęcią
No nazywam się Magdalena, jestem studentką mam 23 lata i dopiero zaczęłam interesować się moimi włosami.
Wcześniej opisałam co nieco i dodam, że dwa razy w roku podcinam u fryzjerki końcówki.
Teraz tylko próbuję myć bez silikonów, nawet widać na zdjęciu szampon z timotei Jednak mam wrażenie, że po tym włosy są jakby takie bardziej matowe, ciężko je rozczesać i się trochę puszą

Znalazłam jak dodać załączniki! Mam nadzieję, że doda te zdjęcie.
Jeszcze nie zaczęłaś pielęgnacji, a już takie włosy. To nie fair Ladne

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
No cóż, zapewnień wiele dziewczyn chciałoby mieć takie włosy, nie ma powodu do narzekań bo wyglądają bardzo ładnie (mnie trochę przeraża długość - ale to moje osobiste odczucie, nie zmienia to faktu, ze włosy są na prawdę fajne )
Mnie też, ale to bardzo indywidualna sprawa.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Coraz więcej słyszę głosów, że TT załatwia końcówki.
Już na kilku blogach o tym czytałam.

Cytat:
dobra, a teraz przyznawać się dziewczyny. co zamierzacie jutro kupić w Rossie? może mnie czymś skusicie
Nadal dokładnie nie wiem co obejmuje promocja filtr, krem nawilżający, eyeliner i (chyba) podkład

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Dermedic. Ja mam wersje dla naczynkowców, ale są też wersje dla cery suchej i tłustej.

Cytat:
szkoda, że w Rossach nie ma Essence i Kobo, bo wtedy bym poszalała a Wy w swoich macie Maybelline? Ja nigdy chyba nie widziałam ich szafy w moich Rossach...
Szkoda szkoda, jeszcze catrice u mnie jest

Cytat:
Cała lista zakupów: oliwka BDFM, zółty tusz lovely, pomadka jakaś naturalna w miarę, z tych eliksirów chyba , mrożąca joaśka, krem do rąk z ureą (ostatnio ciągle wybrany ), czarny lakier i jakieś 2 w letnich kolorach, tusz do rzęs dla przyjaciółki lista ciągle otwarta
Oliwka też będzie w promocji?

Cytat:
ps. jak tutaj się nie nadaję to polećcie mi jakiś inny wątek
Nie pasujesz tu, bo masz za fajne włosy A tak serio, to oczywiście, że się nadajesz
Stary 2013-05-22, 12:48   #3637
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Jeśli szukacie dobrej i taniej odżywki do rzęs polecam z całym sercem L'biotica- są na noc i na dzień. Ja wolę tą drugą bo nadaje się znakomicie pod tusz i ma bardzo lekką konsystencję. No i cena to ok 12zł. Nie ma mowy o podrażnionych oczach

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:49   #3638
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj polecę sobie do Rossmana i w planach mam kupienie szamponu do włosów.
Alterra Papaya&Bambus
GP z łopianem
Facelle

Nie wiem, mi chyba lepiej domywa olej facelle (nigdy mu się nie zdarzyło nie domyć) niż alterra (zdarzyło się jej, poza tym nie jestem miłośniczką alterry przez skórę głowy). Ogólnie facelle super rozwiązanie (np. na wyjazdy - 3 w jednym), ale wydaje mi się, że zwiększa przetłuszczanie, więc może jednak nie czyści tak super jak mi się wydaje. GP ma chyba SLS?

Moja pielęgnacja
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:50   #3639
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no właśnie ja też czytam kiedy jeżdżę tymi swoimi pociągami poza tym nie muszę już drukować ustaw, wszystkie kodeksy zawsze przy sobie i w ogóle rewelacja

Wiesz co? Czasami mnie zadziwia inteligencją. Wtedy włączył tego tableta. Myśli, myśli... I mówi do kolegi. Słuchaj, a masz może myszkę? I już wiedziałam co chce zrobić
Stary 2013-05-22, 12:52   #3640
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekla45 Pokaż wiadomość
Jeśli szukacie dobrej i taniej odżywki do rzęs polecam z całym sercem L'biotica- są na noc i na dzień. Ja wolę tą drugą bo nadaje się znakomicie pod tusz i ma bardzo lekką konsystencję. No i cena to ok 12zł. Nie ma mowy o podrażnionych oczach
Też ją mam. Kupiłam w dwupaku i oddałam 1 opakowanie mamie. W sumie nie robi szału mnie
Stary 2013-05-22, 12:52   #3641
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Say mam tak samo od jakichś 3 miesięcy

mam jeszcze do napisania 3 prace a nie mogę się zabrać za nie... nawet dzisiaj nie pojechałam na uczelnie i miałam pisać, ale jakoś mi nie idzie... chyba zaraz przejadę się do jakiejś kawiarni i tam wezmę się do pracy...
mam dzisiaj urodziny i chciałabym w prezencie napisać coś, żeby mieć mniej na ostatnią chwilę...
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Alterra Papaya&Bambus
GP z łopianem
Facelle

Ja uwielbiam Facelle

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Jeszcze nie używałam, szkoda mi

U mnie świetnie się sprawdził
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:53   #3642
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Ładne są ale poskręcaj je jeszcze
poskręcam dopiero troszkę ponad miesiąc uczę się CG, więc mam nadzieję, że nabiorę wprawy

Cytat:
mój telefon niestety odmawia współpracy z internetem, a ja się od roku nie zebrałam żeby to naprawić
bardzo ładne, gęste fale
jakby mi padł net w telefonie to chyba bym umarła
dziękuję

Cytat:
Deszczowy Piesku co do czytania książek to i ja miałam fazę. Chętnie kupiłabym sobie e-booka. Marzy mi się od dawien dawna. Tym bardziej, że często spędzam godzinę w autobusie. Co do tabletu to mój TŻ ostatnio popisał się inteligencją. Kupił koledze tableta na urodziny. Ale miesiąc później tablet obił się o szufladę i delikatnie pękł ekran. Pęknięcie jest minimalne. Dosłownie 2cm. Tablet przestał działać na dotyk. A wymiana ekranu kosztowała ponad 200 zł. Gdzie tablet był warty 250. Jego kolega stwierdził, że nie ma sensu wymianiać ekranu.

Zaczęliśmy kombinować, co by tu zrobić z tym tabletem i podłączyliśmy do niego myszkę. i tablet zaczął działać. TŻ doszedł do wniosku, że można kupić rozgałęziacz. Wtedy zamiast tableta będzie mały laptopa z klawiaturką .
ale dobry pomysł

Cytat:

ja właśnie wrzuciłabym sobie wszystkie ustawy, kodeksy, które potrzebuję, może jakieś książki na uczelnie... a do jazdy autobusem do domu (która czasami może trwać do 3 godzin ) jakieś książki dla relaksu

jejj poszłam zrobić sobie obiad i już 1,5 strony do nadrobienia. Nie wiem jak ja nadrobię to co powstanie, gdy wyjdę na uczelnie
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:00   #3643
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku dziewczyny w życiu nie spodziewałam się takiej aktywności na tym forum
Dziękuję za pochwały, cale życie miałam takie włosy już jako dziecko miałam bardzo gęste i w swoim kolorze. Mama obcinała mnie na tak zwany garnek i często czesała kitki do góry, co widać na zdjęciu
Jako dziecko oczywiście ten żółty szampon z kaczuszką. Potem był przez wiele lat szampon pokrzywowy, ale to był koszmar dla mnie z rozczesywaniem.
Jako nastolatka zaczęłam kombinować i podbierałam szampon mamie. Różniej w wieku 16 lat wyjechałam do internatu i kupowałam sobie sama szampony i w komplecie odzywki. Za każdym razem zmieniałam markę. Raz było nivea, potem gliss kur, garnier, timotei, dove, pamolive, syoss itd itd. Po prostu do tego samego szamponu zdarzyło mi się wracać dopiero po roku. I tak do tej chwili kiedy wyczytałam przypadkowo, że nie powinno się używać silikonów. No to zaczęłam na to patrzeć.
Jednak mam wrażenie jakby po tym włosy są po prostu bardziej matowe?
Nic więcej z nimi nie robię. żadnych olejek, maści, bo kompletnie nie wiem co na moje włosy mogę użyć...
Jakiś czas temu moja kuzynka z UK zostawiła mi olejek arganowy na włosy (zdjęcie), który działał nabłyszczająco i nie obciążał nie robił tłustych włosów. Ale co z tego skoro kiedyś się skończył to włosy dalej wyglądają jak wyglądają?
Kiedyś mi się bardziej błyszczały bez żadnych środków.
A i już pisałam wcześniej, ale ktoś się pytał moje włosy są na pograniczu średniej i niskiej porowatości wg użytkowników z tematu o porowatości włosów.

ps. jak tutaj się nie nadaję to polećcie mi jakiś inny wątek
A czego używasz w tej chwili? Włosom brakuje wygładzenia łusek i być może nie lubią protein.
Cytat:
Czyli po prostu mam nie odstawiać silikonów, czy zadbać w inny sposób? Co będzie lepsze? Jeżeli w inny sposób, to w jaki? Dzisiaj udam się na miasto (przy tym też do apteki), to mogę coś kupić, tylko co? Olejek kokosowy?
Oleju z kuchni spróbuj, po co od razu inwestować
Cytat:
właśnie ja też ostatnio usta zaczęłam malować, czego do tej pory nie robiłam... ale TŻ mi trochę przeszkadza, bo czegokolwiek nie nałożę to on natychmiast krzywi się i wyciera, bo to niby tłuste i smak jakiś dziwny
To mój tylko komentuje czy mu smakuje, ale lubi, jak maluję usta
Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Nie wiem, mi chyba lepiej domywa olej facelle (nigdy mu się nie zdarzyło nie domyć) niż alterra (zdarzyło się jej, poza tym nie jestem miłośniczką alterry przez skórę głowy). Ogólnie facelle super rozwiązanie (np. na wyjazdy - 3 w jednym), ale wydaje mi się, że zwiększa przetłuszczanie, więc może jednak nie czyści tak super jak mi się wydaje. GP ma chyba SLS?
GP ma SMS, ale niewielka to różnica
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:01   #3644
kwrobel2
Wtajemniczenie

właśnie... dziewczyny gnacie jak szalone... ja zdążyłam pojechać do kawiarni a tu już strona do nadrobienia...

dziękuję za wszystkie życzenia mam nadzieję, że choć część się spełni...

a co do pomadek też szczerze polecam te z Wibo, nr 5 mam i jest świetna... w Rossie są roztopione przez lampy, ale po stężeniu są idealne...

A w promocji w Rossie są też kremy do twarzy? miałam kupić mamie na dzień matki coś w Hebe, ale wygląda na to, że skuszę się na Rossa...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:04   #3645
pannanika
Zakorzenienie

Jezu, spałam do 10, a teraz znowu przysypiam... Czas zmierzyć ciśnienie a potem zrobić sobie kawę

Najgorzej, że to właśnie ten okres, kiedy mam tyle do zrobienia, że nie wiem w co ręce włożyć, a kończy się tym, że idę spać :P
Stary 2013-05-22, 13:04   #3646
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Cytat:
A czego używasz w tej chwili? Włosom brakuje wygładzenia łusek i być może nie lubią protein.

Używam obecnie z Garniera ten owocowy żółty bez silikonów a wcześniej z Timotei w przezroczystej buteleczce też 0% silikonów i czegoś tam
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:06   #3647
Zakorzenienie

Cytat:

GP ma SMS, ale niewielka to różnica
Mnie zawsze bawi jak mój tż da mi buziaka, a potem się jego usta się błyszczą i mienią w słońcu

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Jezu, spałam do 10, a teraz znowu przysypiam... Czas zmierzyć ciśnienie a potem zrobić sobie kawę

Najgorzej, że to właśnie ten okres, kiedy mam tyle do zrobienia, że nie wiem w co ręce włożyć, a kończy się tym, że idę spać :P
Coś jest na rzeczy. też dziś długo nie mogłam się dobudzić.
Stary 2013-05-22, 13:08   #3648
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Używam obecnie z Garniera ten owocowy żółty bez silikonów a wcześniej z Timotei w przezroczystej buteleczce też 0% silikonów i czegoś tam
A, to w ogóle nie masz protein w diecie.
Masło shea może się przyczynić do tej matowości, może odchyla Ci łuski?
Stary 2013-05-22, 13:09   #3649
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli po prostu mam nie odstawiać silikonów, czy zadbać w inny sposób? Co będzie lepsze? Jeżeli w inny sposób, to w jaki? Dzisiaj udam się na miasto (przy tym też do apteki), to mogę coś kupić, tylko co? Olejek kokosowy?
Olejek kokosowy może nieźle poprać kondycję włosów, ale jeśli się włosy z nim nie polubią to będzie puch w każdym razie wg mnie warto spróbować, bo ewentualnie wymiankę z kimś zrobisz/zuzyjesz do ciała/w kuchni
Wg mnie przy długich włosach, które mają skłonności do łamania czy rozdwajania silikonowe serum jest wskazane ale silikonowe maski czy odżywki to tylko w przypadkach , gdy serum samo nie pomaga odstaw silikonowe rzeczy, zostaw sobie sam jedwab i to powinno wystarczyć raczej

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40932719]To moja Alterra była chyba jakaś oszukana, bo nie domyła mi oleju z włosów Aczkolwiek ja z tych, którym olej z włosów zmyje dopiero szampon ze SLESem [/QUOTE]
No właśnie, ja zmywam rycynę łagodnymi, a np. ver co chwilę musi sodą rypać, bo nie domywa lżejszych rzeczy co włos to obyczaj

Cytat:
mogę pocieszać do woli, Ty za to trzymaj kciuki za mój
bez przesady, Twój będzie na pewno

Cytat:
No i co ja mam teraz zrobić..
Wybiorę na zasadzie wyliczanki.
A tak poważnie, to ciągnie mnie do GP i Alterry. Zobaczę, po co sięgną moje łapki. Pewnie po oba.
Jak masz silną wolę to możesz poczekać na promocje, Alterry są często po 7 zł chyba, a w Naturze GP po 5/5,50

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Oliwka też będzie w promocji?
Chyba nie, ale muszę ją kupić i tak

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:09   #3650
201612231846
Konto usunięte

Hmmm.... Pielęgnacja moich włosów wychodzi im zdecydowanie na plus. Wcześniej, gdy spałam potrafiły mi się plątać i rano miałam problem z rozczesaniem. Teraz? Tylko końcówki pozostawiają trochę do życzenia. Ale widzę ogromną poprawę w kondycji włosów. Ostatnio wyprostowałam włosy, bo coś mnie naszło i o dziwo następnego dnia nie miałam suchych włosów. A zazwyczaj miałam niesamowicie suche włosy. W czerwcu dodam aktualizację
Stary 2013-05-22, 13:10   #3651
xXMadzia90Xx
Przyczajenie

Cytat:
A, to w ogóle nie masz protein w diecie.
Masło shea może się przyczynić do tej matowości, może odchyla Ci łuski?
To co sobie najlepiej kupić dokładnie i gdzie?
xXMadzia90Xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:11   #3652
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Mnie zawsze bawi jak mój tż da mi buziaka, a potem się jego usta się błyszczą i mienią w słońcu

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Coś jest na rzeczy. też dziś długo nie mogłam się dobudzić.
No mój ciśnieniomierz pokazał 97/58, także pozdrawiam z nad kubka kawy :P
Stary 2013-05-22, 13:13   #3653
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Olejek kokosowy może nieźle poprać kondycję włosów, ale jeśli się włosy z nim nie polubią to będzie puch w każdym razie wg mnie warto spróbować, bo ewentualnie wymiankę z kimś zrobisz/zuzyjesz do ciała/w kuchni
Wg mnie przy długich włosach, które mają skłonności do łamania czy rozdwajania silikonowe serum jest wskazane ale silikonowe maski czy odżywki to tylko w przypadkach , gdy serum samo nie pomaga odstaw silikonowe rzeczy, zostaw sobie sam jedwab i to powinno wystarczyć raczej

No właśnie, ja zmywam rycynę łagodnymi, a np. ver co chwilę musi sodą rypać, bo nie domywa lżejszych rzeczy co włos to obyczaj

bez przesady, Twój będzie na pewno

Jak masz silną wolę to możesz poczekać na promocje, Alterry są często po 7 zł chyba, a w Naturze GP po 5/5,50

A ja mam pytanie co do odżywek alterry. U was w Rossmanach też można dostać tylko odżywkę i maskę z granatem i aloesem? U mnie w Rossmanie jest z 6 rodzajów szamponów z alterry. A tylko 1 odżywka i 1 maska?
Stary 2013-05-22, 13:14   #3654
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
To co sobie najlepiej kupić dokładnie i gdzie?
Coś proteinowego:
KLIK!

A co konkretnie... najważniejszym mottem, jakie powinnaś pamiętać jest "co włos to obyczaj" - niestety trzeba testować na sobie.

I początkowo taki proteinowy produkt stosuj nie częściej niż raz na 2 tygodnie.
Stary 2013-05-22, 13:14   #3655
Dinulka
Zakorzenienie

wrób elku 100 lat
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:16   #3656
deszczowypies
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;40932957]
jejj poszłam zrobić sobie obiad i już 1,5 strony do nadrobienia. Nie wiem jak ja nadrobię to co powstanie, gdy wyjdę na uczelnie [/QUOTE]

to prawda, dzisiaj lecimy wyjątkowo

Cytat:
mój patrzy całościowo i stwierdza że ładnie wyglądam, ale nie jest świadomy ilości czynników które się na to składają

Cytat:

mam to samo... od tygodnia jestem trochę osłabiona, z jednej strony ciężko mi się śpi w nocy, z drugiej ciężko wstaje... mam lekki katar (i już na tyle jestem zmasakrowana, że wczoraj jak dmuchałam nos to krew leciała), pobolewa mnie rano i wieczorem gardło, trochę kaszlę... nie wiem czy to osłabienie nie ma związku z tą moją kombinacją z tabsami, bo tydzień temu wydawało mi się, że ją z siebie wydaliłam, więc łyknęłam zapasową, a może ona zdążyła się wchłonąć i zgotowałam sobie podwójną dawkę hormonów

Stary 2013-05-22, 13:17   #3657
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanie co do odżywek alterry. U was w Rossmanach też można dostać tylko odżywkę i maskę z granatem i aloesem? U mnie w Rossmanie jest z 6 rodzajów szamponów z alterry. A tylko 1 odżywka i 1 maska?
Tak teraz jest, bo wycofali morelową odżywkę.
Stary 2013-05-22, 13:17   #3658
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest niestety w każdym którego znam

Stary 2013-05-22, 13:18   #3659
say-hello
Zakorzenienie

Xminor, jak coś, to już dodałam fotki tej pomadki :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:20   #3660
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłaś mi nadzieję

Cytat:
Hmmm.... Pielęgnacja moich włosów wychodzi im zdecydowanie na plus. Wcześniej, gdy spałam potrafiły mi się plątać i rano miałam problem z rozczesaniem. Teraz? Tylko końcówki pozostawiają trochę do życzenia. Ale widzę ogromną poprawę w kondycji włosów. Ostatnio wyprostowałam włosy, bo coś mnie naszło i o dziwo następnego dnia nie miałam suchych włosów. A zazwyczaj miałam niesamowicie suche włosy. W czerwcu dodam aktualizację
Przypomniałaś mi, że śniło mi się dziś, że prostowałam włosy i były koszmarne po tym zabiegu

Cytat:
No mój ciśnieniomierz pokazał 97/58, także pozdrawiam z nad kubka kawy :P
Ja po obiedzie też się napiję kawy

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości