|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2.
Jesli wiesz, ze masz chorobe lokomocyjna, ktora doskwiera ci szczegolnie w tak cieple dni, pamietaj o zestawie 'antyrzygaczkowym', chyba, ze wolisz sie kilkukrotnie przesiadac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2.
Cytat:
, do tej pory czuję obrzydzenie na widok gołąbków. Jak już musicie coś zjeść to coś lekkiego.
|
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40828995]I broń boże nie jedzcie dużych tłustych/ciężkich dań przed podróżą
, do tej pory czuję obrzydzenie na widok gołąbków. Jak już musicie coś zjeść to coś lekkiego.[/QUOTE]Oraz herbatników Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2.
tak przy okazji gołąbków. jeżeli jedziecie gdzieś na jakieś zloty rodzinne, to sobie skampujcie jakieś gorące kubki, czy zupki chińskie. babcia TŻ'a na takim zlocie, dała mi jednego gołąbka bez niczego, bo ja mała i niska to na pewno mało jem. dokładki nie było.
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2.
Nie udawaj przed sobą i innymi twardziela i bohatera bo możesz się nacierpieć.
Strzeliło mi coś w kostce. Bolało- trudno, na pewno przejdzie. Jeden dzień, dwa...w końcu nie wytrzymałam. Żeby zaspokoić ludzi wokół poszłam do lekarza na kontrolę bo przecież nic mi nie jest, a według innych tak. Zastanawiam się co to ciężkie cholerstwo[gips] robi na mojej nodze i sprawia że nie mogę spać ani przybrać wygodnej pozycji. Dwa dni chodziłam ze skręceniem i zerwaniem stawu |
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
Jak słuchasz muzyki w autobusie, przez słuchawki podłączone do telefonu, to sprawdź czy dobrze te słuchawki wsadziłaś w to wejście w telefonie.
Słuchawki miałam w uszach, muzyka prawie że na maksa, a okazało się, że to leci z głośnika :/
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
świetny wątek !!
ode mnie : nie zaczynaj czytać nowego wątku na wizażu godzinę przed wyjściem na imprezę, bo nagle się okaże, że zostało Ci 20 min na prysznic i wyszykowanie nie wychodź biegać po jakimś wygwizdowie bez cienia i ludzi w 30' upale w długich dresach, bez wody i kremu z filtrem na twarzy (3 dni w domu ) staraj się nie aplikować sobie pokrzywowego mydła z lawendowej farmy do oczu pomaluj paznokcie albo duużo wcześniej przed ubieraniem się i suszeniem włosów albo po tym jeśli pęknie Ci deska sedesowa, to wymień ją od razu na nową - unikniesz miłych uszczypnięć nie wyciągaj ani nie popychaj niczego palcem w pyszczku jaszczurki - może się zakończyć brakiem paznokcia |
|
|
|
|
#308 | |
|
now or never
|
Cytat:
oprócz plastrów miej chusteczki higieniczne... ![]() nigdy nie wiesz kiedy się moga przydać
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy. Cz.2.
A także chusteczki nawilżające
Pamiętaj, zawsze wyciagaj czekoladowe batony z torebki, nie czekaj aż się tam rozpuszczą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#310 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Nie kładź ważnych papierów luzem, gdy masz otwarte drzwi balkonowe. Dzisiaj o mały włos nie wyfrunęło mi awizo |
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Jak wiesza ci się strona z zakupami internetowymi (mi akurat Allegro) to nie klikaj jak szalona "Kup teraz" bo zamiast jednej rzeczy w rozliczeniu może okazać się, że kupiłaś 3
![]() Oczywiście wszystko do odkręcenia ale po co czekać na odpowiedź sklepu i się stresować?
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli mieszkasz w jakimś dziwnym akademiku, na dodatek za granicą, a żeby połączyć się z internetem musisz przeprowadzić kabel przez środek pokoju, to nie śmiej się beztrosko gdy o niego zaczepiasz kilka razy dziennie. W końcu Ci się uda strącić laptopa z biurka.
Mój nowy netbook jest w opłakanym staniee, nie wspominając o stresie dotyczącym wymiany zepsutego dysku, nie dotyczącym jedynie kosztów ale i odzyskiwania ważnych dokumentów oraz zdjęć niemal z całego mojego życia, o pracy magisterskiej nie wspomnę. Gdy już jesteśmy przy tym... Kilka niemal dni przed wydarzeniem rozmawiałam z kolegą na temat tego, że muszę kupić przenośny dysk, bo gdybym jakimś cudem straciła dane... Pracę magisterską oczywiście miałam zapisaną dodatkowo na pendrivie, jednak nie ostatnio spłodzone nowe 3 strony, o których twierdziłam, że to najgorsze doświadczenie związane z tym dokumentem. |
|
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Błąd koleżanki:
Jeśli aktualnie nie masz pracy i marne szanse, że ją zdobędziesz w najbliższym czasie - nie daj się namówić na kartę kredytową, "bo ta pani tak miło rozmawiala i przedstawiała same superlatywy tej karty". Niestety, ta miła pani zapomniala wspomnieć, że taka karta to jest normalny kredycik, który trzeba spłacić.
|
|
#314 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
nigdy nie mów nigdy - dziś zarzekasz się że nie odezwiesz się do swojej psiapsióły a po roku się pogodzicie
nie wtrącaj się pomiędzy przyjaciela/przyjaciółkę a ich TŻ - nawet jeśli wiesz że on/ona są chamem, prostakiem, zdradzają, oszukują itp ZAZWYCZAJ (w moim przypadku było tak 3 razy) to Ty wyjdziesz na tą złą, co chce rozwalić związek, a nie na tą co chciała oszczędzić komuś bólu i cierpienia nigdy nie używaj kropelki na siedząco nad swoją ulubioną spódnicą, kropelka kleju spadła mi na spódnicę, odbarwiła i usztywniła materiał na samym środku z przodu, spódnica do wywalenia....a chciało się przykleić ucho do kubka ;/ |
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
- nigdy nie zwalaj na kogoś winy za to, że się nie uczysz. To kwestia tylko i wylącznie Twojego lenistwa i braku koordynacji czasowej, nie tego, że np. Twój chlopak zostawał z Tobą parę minut dłużej lub przyjaciółka dzwoniła zbyt często.
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40683915]Porada na bardzo upalne dni: jak masz jakieś klejone klapki czy coś w tym rodzaju to noś w torebce taśmę/sznurek/klej/ cokolwiek co pozwoli ci połączyć odklejoną podeszwę z resztą obuwia dopóki nie dojdziesz do domu. Przynajmniej ludzie mieli rozrywkę jak szłam na bosaka przez samo centrum. Z tego co w późniejszych dniach widziałam to nie tylko mnie to spotkało.[/QUOTE]
Też mi się to przytrafiło. Na szczęście obok był kiosk, to kupiłam kropelkę, ale nie dało się przykleić tego paska w japonku, bo wcześniej od spodu trzymała go okrągła gumowa łata, ale że keket pomysłowy, to wyciągnęłam z torby wszystko co miałam i znalazłam jeden koreczek od venflonu wyjęłam go z opakowania, które przykleiłam od spodu klapka i chodziłam w nich jeszcze kilka m-cy
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
miej w zapasie tampony, kiedy wiesz, że w jakiś dzień będą zamknięte sklepy, a do stacji daleko - @ lubi na złość pojawiać się we wcześniejszym terminie
|
|
|
|
|
#319 |
|
Konto usunięte
|
Z dzisiaj, do przewracania na drugą stronę smażonych krokietów służy łopatka/widelec a nie własna ręka
|
|
|
|
|
#320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
Dlatego sprawdzajcie uważnie
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
jak chcesz zrobić pyszną gorącą czekoladę do picia z chili, to nie pomyl proporcji cukru z chili, bo może być ossstro ( zamiast łyżeczki cukru i szczypty chili dałam łyzeczkę chili i szczyptę cukru - efekt : 2 filiżanki czekolady + litr mleka do popicia )
|
|
|
|
|
#323 |
|
histoire abracadabrante
|
I noś jednego lub dwa w torebce. Zawsze. Do tego tabletki przeciwbólowe, przydadzą się nie tylko w trakcie bolesnej miesiączki.
|
|
|
|
|
#324 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
idąc na rowerowa przejażdżkę (54km...) pamiętaj, żeby zabrać ze sobą wodę albo chociaż pieniądze.
|
|
|
|
|
#325 |
|
now or never
|
jak się zabierasz do pieczenia / gotowania / cokolwiek w kuchni co wymaga użycia oliwy - to może zmień ulubioną spódnicę na cos mniej ulubionego....
szkoda kiecki
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#327 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
I wtedy przypomniałam sobie post o tym kleju i miałam niezły ubaw z samej siebie, bo człowiek zawsze sobie powtarza, że jego to nie dotyczy i nic takiego z pewnością się nie wydarzy. Dobrze, ze w pobliżu był spożywczak i kupiłam kropelkę.
|
|
|
|
|
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
Jesli korzystasz z zakupów grupowych omijaj wszelkie akcje sygnowane sklepem flagranti . pl Swoich klientów mają głęboko w dupie, nie odpisują na maile, nie wysyłają zamówień. Sklep ten ma jeszcze 2 oddziały - można zidentyfikowac po nr NIP
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Sprzed paru miesięcy:
Jeśli w bólach popełniasz swoją pracę magisterską bądź inną zaliczeniową, nie stawiaj obok laptopa półlitrowego kubasa z zieloną herbatą bo na 99% w końcu go potrącisz i zalejesz klawiaturę, dysk twardy oraz resztę laptopa i szlag trafi twoje wypociny (lub wybulisz 300 zł za odzyskiwanie danych ze zniszczonego dysku). |
|
|
|
|
#330 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Co jakiś czas warto zapisywać wszystko, co się pisze. Nie tylko na dysku, ale na pendrivie, albo dwóch czy zapisywać na mailu w załączniku jako kopia robocza. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

, do tej pory czuję obrzydzenie na widok gołąbków. Jak już musicie coś zjeść to coś lekkiego.

Dlatego sprawdzajcie uważnie