|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
![]() Daj koniecznie znać, jak tam! I dlaczego nie ma Cię na wizytowej liście? ![]() Proszę mi się następnym razem grzecznie wpisać
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się u nas ciemno robi na zewnątrz... zaraz lunie. |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
o_O to ja nie wiedziałam że te spacerówki są do dwóch lat, w rodzinie tżta właśnie 3 letnie dziecko jeździ tą spcerówką i mówili mi właśnie żeby brać byle jaki lekki wózek żeby do lata pojeździć a potem przerzucić się na spacerówkę a tamten w kąt.. bo taniej wyjdzie. Hm.. jednak będe stawiać na 3w1 gondola potrzebna, spacerówka jak widać tez a fotelik się przyda.. no chyba ze cos fajnego 2w1 załapiemy :P
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotelik?Ja mialam tylko gondole plus spacerowka.A do tego maxi cosi do auta.Te foteliki to sie nadaja na szybkie zakupy ale jak sie chce chodzic na dlugie spacery,to jednak gondola lepsza dla kregoslupa dziecka.
ryba-wiesz to zalezy od dziecka.I od rodzicow.Ja nie moge patrzec na 4 latki siedzace w wozku, bo mama ma wygodnie i moze buszowac po sklepach.Taki 4 latek to spokojnie moze za raczke chodzic.I sie wyzyje,pobiega i lepiej potem spi W Essengdzie wczesniej mieszkalam to juz standard byl.Ani to dziecko nie moglo nog nigdzie postawic,bo juz dawno za duze i mu wisialy do ziemi,ani nie mialo wygodnie.Ale mamusia pakuje do wozka,pasy zamyka bo jej wygodnie. Ja sie zastanawiam na takim czyms-w razie jak by sie moj dwulatek zmeczyl,wielu sobie chwali http://www.mytoys.de/ABC-Design-Trit....07.13/1678334 Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-22 o 13:54 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE/]
Ja sie zastanawiam na takim czyms-w razie jak by sie moj dwulatek zmeczyl,wielu sobie chwali http://www.mytoys.de/ABC-Design-Trit....07.13/1678334[/QUOTE] u mnie to tez jest bardzo powszechne wiec musi byc I wygodne .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAQ&dur=43 na nim nie musi pedałować , a fajniejsze chyba :P ? a takiego "podnózka" że tk to nazwę to nie widziałam jeszcze nigdzie...
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ta deseczka dla starszego dziecka jest bardzo popularna.Na zime to polecam porzadna spacerowke z pokrowcem
U mnie bylo to w standardowym wyposazeniu,zamykane na zamek.Do srodka wkladala owcza welne i zawsze byl cieplusi.http://cache.kalaydo.de/mmo/2/371/22...2121936575.jpg |
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie
![]() Ogólnie nowa Pani doktor bardzo fajna, wszystkie wyniki dokładnie posprawdzała,zbadała piersi, sprawdziła szyjkę itp ale niestety USG nie zrobiła...,posłuchała tylko tętno płodu. No trudno.. Najważniejsze,ze dzieciaczek ma się dobrze ![]() Następna wizyta 12.06 godz 13- USG połówkowe,Anoula dopisz mnie proszę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro pewnie też bez usg No ale oby serduszko biło
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle o takim wózku: http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=26 ale wybór dopiero w październiku - listopadzie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ale to dziwne,ze bez USG... mój za każdym razem robi, już chyba miałam 4 ![]() ale nie slyszalam jeszcze nigdy serduszka tylko widze jak pulsuje
|
||
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin najważniejsze, że wszystko ok, popodglądacie nastepnym razem
![]() Ja pierwsze bulgotki delikatne miałam już 13-14 tydz. ale to druga ciąża |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się emocjonuje jutrzejsza wizytą. Pracowite dni mnie czekają, dziś jedziemy z TŻ oglądać pierwsze mieszkanie, jutro kolejne a później wizyta. Wszystko na wariackich papierach jak to u nas w standardzie
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Córa nakręca pozytywkę i przykłada do brzucha dla siostrzyczki
![]() Anoula a na czym stanęło? Kupujecie czy wynajmujecie? |
|
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus jest taki,że skasowała za samą wizytę bez USG więc być może się skuszę i zrobię gdzieś prywatnie samo USG bo nie wiem czy wytrzymam 6 tygodni bez oglądania maluszka ![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiścieja gdyby nie krwawienie i nisko położone łożysko miałabym 4 usg: potwierdzające ciążę, w 12, 20 i 32 tygodniu ![]() też mam wizytę 12.06, ale na 14stą
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zaczęłam Małą czuć to już nie mam aż takiego ciśnienia na usg, chociaż w pierwszej ciąży miałam niezależnie od ruchów. Teraz chcę wiedzieć że wszystko dobrze po prostu
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my się wahamy, bo tak jak napisałam jest pomysł zeby po tym jak skończę studia przeprowadzić się do Rabki. Rodzice TZ mają tam dobrze prosperującą firmę, a sa w wieku takim, że emerytura by im się już przydała. Nie przekonuje mnie to z powodu perspektywy mieszkania z teściami, to zawsze jest problem bo się lubią wchrzaniać młodym w życie, ale z drugiej strony ekonomicznie patrząc bardzo dobrze byśmy na tym wyszli jeśli firma nadal będzie tak sprawnie działać. Postanowiliśmy pooglądać mieszkania z rynku wtórnego w blokach max. 15 letnich, żeby można było jak coś od razu zamieszkać tylko ściany odmalować. A jak nie znajdziemy nic wartego uwagi to od lipca wynajem.
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula rodzice dobrze radzą moim zdaniem, jeśli macie możliwość dostać kredyt, to po co ładować komuś w kieszeń- nawet przez krótki okres- jak można spłacać swoje własne. Mieszkanie to zawsze dobra inwestycja
Trzymam kciuki, zeby się coś fajnego znalazło |
|
|
|
#2425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle kiedyś (czy na NFZ) robiło się tylko 3 USG i było ok ![]() mój robi, ale tylko obraz, bo to mniej szkodliwe jak już, czy coś takiego...gdzieś czytałam ![]() Cytat:
ale jak planujecie przeprowadzke to faktycznie trzeba to przemyśleć |
|||
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też się z tym zgadzam, ale nie chce w kwestiach finansowych za bardzo decydować bo prawda jest taka ze przez pewnien czas to z Juniorem będziemy na utrzymaniu TŻ i kredyt byłby na jego głowie.
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeboleję to jakoś
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-22 o 15:09 |
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
I ja się chciałam zameldować po genetycznym. Dzidzia zdrowa, kręgosłup, śledziony, półkule mózgowe - wszystko mi doktorek pokazał. Przezierność karku i kość nosowa ok, czekam na wyniki PAPPA. Pierwszy raz słyszałam też serduszko - ale miało tempo!
Tylko na moje pytanie czy można już określić płeć lekarz odpowiedział - NIE! Nawet nie spróbował A genetyczne robiłam dlatego, że korzystam z prywatnej opieki medycznej i oni rutynowo dają skierowanie - badanie oczywiście za darmo. Dzastin08 z tego co doczytalam też jesteś z Poznania, mogę zapytać gdzie chodzisz do ginekologa?Jak się nazywa ta nowa pani doktor i czy jesteś zadowolona? |
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze,że dzidzia zdrowa.. Mi na genetycznym od razu z gory powiedziała że nie ma szanas na określenie płci bo to za wczesnie choć sprzęt miała I klasa
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że chciałaś mieć USG bo nie ma to jak zobaczyć swojego maluszka Ale najważniejsze że wszystko jest dobrze no i że ze zmiany lekarza jesteś zadowolona ![]() Ja jeszcze nie czuję ruchów, to 16 tydzień i pierwsza ciąża więc za wcześnie chyba jeszcze. Ale już nie mogę się doczekać Ale z tego co piszecie to chyba to już tuż tuż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

W Essengdzie wczesniej mieszkalam to juz standard byl.Ani to dziecko nie moglo nog nigdzie postawic,bo juz dawno za duze i mu wisialy do ziemi,ani nie mialo wygodnie.Ale mamusia pakuje do wozka,pasy zamyka bo jej wygodnie. 
U mnie bylo to w standardowym wyposazeniu,zamykane na zamek.Do srodka wkladala owcza welne i zawsze byl cieplusi.

No ale oby serduszko biło