Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 15:10   #3811
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Fajne były te Wasze historie...
Wyjazd do Paryża, i to pudło z kwiatami u magdalenki, i ta romantyczna kolacja u aneczki, Egipt, Góry, wielkie woooooooow dla Waszych TŻów.

dla Wszystkich Tż PM 2014 Mimo stresu, jaki zapewne towarzyszył im w tym momencie, sprawili że ta chwila stała się WYJĄTKOWA i NIEZAPOMNIANA
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:17   #3812
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Co do mojego tż "mamy synka" rozmawiałam z nim na poważnie, że nie chce tak spędzać czasu jak dotychczas. Tż powiedział, że dla niego obojętnie kto jest w salonie a akurat jest mama wiec dlatego wydaje mi się że musimy z nią siedzieć. I tak nadal tego nie rozumię Po załatwieniu formalności z salą wróciliśmy do jego domu i siedzieliśmy sami potem poszliśmy na piwo z jego bratem i bratową a po powrocie był.. i tż powiedział że w weekend pojedziemy do Wisły jakąś rybkę zjeść Chyba moje gadanie przyniosło efekt
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:19   #3813
aneczka25057
Rozeznanie

Martika witaj nie maiłyśmy okazji się wcześniej poznać, ale miło że tu wróciłaś
docik a obiecałaś zdać mi relacje z bycia mężatką, jeszcze przed moim ślubem i co teraz nie, no żartuję

Jeśli chodzi o zainteresowanie rodziców/ teściowych sprawami ślubnymi to nasi takowe wykazują, ale niczego nam nie narzucają i chwała im za to
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-22, 15:23   #3814
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
docik a obiecałaś zdać mi relacje z bycia mężatką, jeszcze przed moim ślubem i co teraz nie, no żartuję
:
Aneczka zmieniłam termin żebyś mogła się wykazać Ty mi zdasz relację z bycia mężatką w razie czego będę miała na kogo zwalić że zachwalałaś jak to fajnie mieć męża a jest inaczej

:
Stary 2013-05-22, 15:23   #3815
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Hej
witam się tak późno, ale dziś przeżyłam istny koszmar widziałam, że nie tylko mnie dziś nawiedziła @...
ok 8:30 złapał mnie tak potworny skurcz w brzuchu, że myślałam, że umrę, siedziałam w kuchni na podłodze i wiłam się z bólu, mam bolesne miesiączki, ale to co przeżyłam dziś... aż się boję porodu... ogarnęły mnie dreszcze i zimne poty, blada jak papier, do tego wymiotowałam 3 razy :-( nigdy aż tak nie było. Koleżanki bały się, że zaraz zemdleję, a czułam się naprawdę bardzo słabo.
Przeszło mi dopiero o godzinie 12! Po kilku tabletkach
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:25   #3816
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
pochwal się

po ślubie będziesz mieć milion takich pięknych, romantycznych chwil tylko we dwoje
Opiszę Wam na spokojnie z domu, lub jutro Kiedyś opisywałam, ale to tak ogólnie, a są one mega zabawne i romantyczne OBIECUJĘ, ŻE TO ZROBIĘ!!!
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
dokładnie

ja uwieeelbiam drażnić TŻa. norrrmalnie ma do tego idealne warunki
U mnie mój TŻ mnie drażni i mówi, że to kocha

justynkie też piękne!!! I zabawne Takie lubię najbardziej!!! Gdy coś dzieje się niezaplanowanie, bądź spontanicznie

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:29   #3817
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej
witam się tak późno, ale dziś przeżyłam istny koszmar widziałam, że nie tylko mnie dziś nawiedziła @...
ok 8:30 złapał mnie tak potworny skurcz w brzuchu, że myślałam, że umrę, siedziałam w kuchni na podłodze i wiłam się z bólu, mam bolesne miesiączki, ale to co przeżyłam dziś... aż się boję porodu... ogarnęły mnie dreszcze i zimne poty, blada jak papier, do tego wymiotowałam 3 razy :-( nigdy aż tak nie było. Koleżanki bały się, że zaraz zemdleję, a czułam się naprawdę bardzo słabo.
Biedna Ja nie mam boleści miesiączkowych. Co to jest ból brzucha przekonałam się podczas bakterii w jelitach, nie do opisania. Słyszałam od kumpeli która rodziła ale pewnie to nieprawda, że kobieta ma takie bóle przy porodzie jak podczas miesiączki np. jeśli podczas miesiączki boli Cię kręgosłup to łupać będzie też przy porodzie. Ona powiedziała mi ze swojego doświadczenia i jej kumpela też tak miała. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć ale ja nie mam bolących miesiączek wręcz przeciwnie, gdyby nie wstrzemięźliwość podczas okresu to bym mogła cały miesiąc ją mieć i jak ma tak wyglądać mój poród to jestem zaa

:
Stary 2013-05-22, 15:29   #3818
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Potrzebuję Waszej pomocy!!! Pomysł na wspólny wieczór z TŻ'em!!! Dom odpada, bo mamy jeszcze 2 współlokatorów... PROSZĘ!!! Chcę go zaskoczyć na szybko

Stary 2013-05-22, 15:38   #3819
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Potrzebuję Waszej pomocy!!! Pomysł na wspólny wieczór z TŻ'em!!! Dom odpada, bo mamy jeszcze 2 współlokatorów... PROSZĘ!!! Chcę go zaskoczyć na szybko
Ja z tż wybrałabym się do sauny (oj dawno nie byłam) a potem jakaś pizza Tż w mieście ma też grotę solną, jeszcze tam nie byliśmy więc w przyszłości zawitać tam musimy

Trudno mi coś doradzić bo nie wiem co Twój tż lubi i co go zaskoczy

:
Stary 2013-05-22, 15:39   #3820
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Fajne były te Wasze historie...
Wyjazd do Paryża, i to pudło z kwiatami u magdalenki, i ta romantyczna kolacja u aneczki, Egipt, Góry, wielkie woooooooow dla Waszych TŻów.

Ja swojego znam 6 lat i wiem że NIGDY w życiu nie wymyśliłby takiego scenariusza. Nigdy nie myślałam o tym jakbym chciała żeby moje zaręczyny wyglądały, zawsze chciałam żeby były niespodzianką, zeby był szczere. Zależało mi tylko na samej istocie zaręczyn a nie na oprawie.
Niemniej jednak zazdroszczę pomysłowych TŻów!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Uważam tak samo
Cały TŻ... mistrz planowania
Powiem Ci, ze ja tez tak myslalam. Jest ciezko w ogole mnie zaskoczyc, zrobic niespodzianke. A TZ wszytsko tak sprawnie zrobil, ze nic nie zauwazylam nigdy. A chodzil z pierscionkiem 4 miesiace!!!! I zawsze bylo brak okazji. Wlasnie, nie planowal, a czekal na dobra okazje. I wybral cudowna!!!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moje wymarzone zaręczyny miały być nad morzem a tż oświadczył mi się w górach ale na szczęście zrobił to bez publiczności czego najbardziej sie obawiałam bo dla mnie jest to zbyt osobiste żeby mieć przy tym publiczność ale z tym się spisał na medal
PJONA!
Moj tz nie chcial czekac do wakacji wie, ze uwielbiam morze i plaze ale chcial to przyspieszyc. Bo on po cichu liczyl, ze wezmiemy slub w tym roku

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o zainteresowanie rodziców/ teściowych sprawami ślubnymi to nasi takowe wykazują, ale niczego nam nie narzucają i chwała im za to
Moja mama sie bardzo ekscytuje, TZ rodzice moze tez, ale mniej. Maja w koncu dwa wesele w jeden rok obojga dzieci

Mimo, ze nam pomagaja finansowo przy organizacji, to sie nie wtracaja i chwala im za to!!!

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-05-22 o 15:40
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:41   #3821
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej

Czasami tak mam ...nie jestem w stanie się wtedy podnieść z łóżka, przechodzi mi po paru tabletkach i po termoforze
Ja mam na zmianę bolesne miesiączki tzn jednego miesiąca boli tak, że nie da się wyrobić a innego nie...

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:46   #3822
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja z tż wybrałabym się do sauny (oj dawno nie byłam) a potem jakaś pizza Tż w mieście ma też grotę solną, jeszcze tam nie byliśmy więc w przyszłości zawitać tam musimy

Trudno mi coś doradzić bo nie wiem co Twój tż lubi i co go zaskoczy
Saunę uwielbia, ale ja odpadam przez @

Gdybyśmy mieli robić to, co on lubi to najlepiej gdybyśmy poszli na trening MMA lub ju jitsu . Właśnie chciałabym coś takiego ogólnodostępnego, ponieważ zainteresowania TŻ'a są dla mnie teraz nieosiągalne, jak mecze, basen, sauna i sztuki walki... A "Grę o tron" nie widziałam ani jednego odcinka, a on jest na bieżąco, lecz to także wiąże się z byciem w domu, a nie chcę siedzieć z kolegami, a tylko pobyć z nim

Stary 2013-05-22, 15:53   #3823
Tycikata
Wtajemniczenie

haha a to nasze absolutne MUST HAVE na weselu ->

zespół muuuusi nam to zagrać (a raczej mi)

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:54   #3824
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Saunę uwielbia, ale ja odpadam przez @

Gdybyśmy mieli robić to, co on lubi to najlepiej gdybyśmy poszli na trening MMA lub ju jitsu . Właśnie chciałabym coś takiego ogólnodostępnego, ponieważ zainteresowania TŻ'a są dla mnie teraz nieosiągalne, jak mecze, basen, sauna i sztuki walki... A "Grę o tron" nie widziałam ani jednego odcinka, a on jest na bieżąco, lecz to także wiąże się z byciem w domu, a nie chcę siedzieć z kolegami, a tylko pobyć z nim

To tylko mi kino przychodzi na myśl albo jakieś wyjście na dobrą kolację, lody lub spacer

:
Stary 2013-05-22, 16:05   #3825
monikkad
Wtajemniczenie

Ale jestem senna dziś... I doła załapałam, że miałyście takie boskie zaręczyny, a mój TŻ praktycznie nic się nie wykazał (jestem na niego trochę zła po tym jak zachował się w weekend i do tej pory mi nie przeszło, tzn. gadam z nim normalnie, ale nie mogę mu darować tego jak się zachował i przez to jeszcze bardziej mi się złość udziela, że nawet przy zaręczynach nie mógł nic ciekawego wymyślić, w ogóle po ostatnim weekendzie totalnie odechciało mi się ślubu z tysiąca powodów).

Docik, oby rozmowy przyniosły efekt i TŻ się opamiętał

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:06
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:07   #3826
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

A ja w domu, zmywarka wstawiona, musze sie zaraz iść uczyć :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:11   #3827
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
A u nas nie było jeszcze w ogóle zaręczyn
Dziewczyny od wczoraj mi siedzi w głowie, że welon do mojej sukni kosztuje 400 zł, nie mogę sobie podarować, że kawałek materiału z grzebyczkiem za tyle kasy Jestem już chyba skłonna zrezygnować na rzecz jakiegoś kwiatu.
co taki drogi??

Cytat:
dzień doberek!

z samego rańca przesyłam inspirację na noc poślubną
hahaha ślicznie :P
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
hahaha 'ostre rż.... ' dosłownie

U MNIE DZIŚ RÓWNE 9 MIESIĘCY OD ZARĘCZYN nigdy nie chciałam brać ślubu w 2013 najbardziej marzył mi się 2015, ale skoro były zaręczyny to nie chciałam długo czekać swoje lata mamy i wiekowo i stażowo to po co czekać jedynie co nas wstrzymywało od planowania to przewlekłe choroby rodziców i nie mogliśmy też wybrać wcześniejszych miesięcy ze względu na Tż i jego zobowiązania trochę szkoda, bo mi czas się tak dłuży..

a Ty w co tak dobrym humorku?

U mnie zarówno moi rodzice jak i Tż są genialni nie mamy absolutnie żadnych problemów Nawet nie wcinają się do tego z jakich usług korzystamy... interesują się weselem, ale nie wtrącają się i to jest w tym wszystkim najważniejsze i najfajniejsze Kawały o teściowej w moim przypadku raczej się nie sprawdzą

Ostatnio koleżanka dała mi istotną wskazówkę o której można zapomnieć... szczególnie to kieruję do dziewczyn z okresu wakacyjnego: uważajcie na opalanie się w 2014 żeby później nie mieć np. beznadziejnych białych pasków na skórze najlepiej wówczas zakładać bluzeczki bez ramiączek niby drobnostka, ale kurcze ja nie wiem czy bym o tym pomyślała wcześniej... Pewnie skapłabym się gdybym zobaczyła po prostu pierwsze białe paski później trudno wszystko wyrównać
trzeba pamiętać, filterek 50 i jedziemy z koksem
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a ja bym chciała przed ślubem w lipcu jechać do chorwacji na 2 tyg NIE BEDE MOGLA SIE OPALAC :d ???
będziesz mogła, najlepiej na golasa
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
to samo zdjęcie chciałam wrzucić

na 19 idę do pracy, więc posmamuję trochę, a teraz się drzemnę
Stary 2013-05-22, 16:14   #3828
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Co do zaręczyn jeszcze - TŻ poprosił najpierw moich rodziców o moją rękę (2 tygodnie przede mną) - z kwiatami dla mamy, alkohol dla taty. Udało mu się to tylko dlatego, że przeprowadziłam się 100 km od domu rodzinnego i przyjeżdżam co drugi weekend. Natomiast jestem w mega szoku, że mojej mamie udało się to ukryć przez 2 tygodnie. Dzwonimy do siebie codziennie, ale nic nie dała po sobie poznać.
Gdy przyjechałam do domu na święta też zero tematu, żadnych nietypowych spojrzeń, uśmiechów. 2 tygodnie później oświadczył mi się TŻ w Wigilię, ochłonęłam po kilku minutach, lecę do pokoju gdzie był brat, rodzice, mój chrzestny. Chcę się pochwalić, wyciągam rękę, wujek, brat, i narzeczona brata szok, a rodzice spokojni uśmiechali się i gratulowali. A Wy nie cieszycie się? Wydawało mi się, że tak mało pozytywnej energii z ich strony, a przecież zawsze mnie wspierali w najdrobniejszych sukcesach. Trochę nawet mi się smutno zrobiło. Po chwili się przyznali, że wiedzieli o wszystkim i że bardzo, bardzo się cieszą i że przed 2 tygodniami to Oni byli w ogromnym szoku

Skończyłam lekcje i siedzę sama w pokoju naucz. bo nie mam puszki do domu. Autobus dopiero o 17.20 ;/

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:17
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:15   #3829
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Aneczka zmieniłam termin żebyś mogła się wykazać Ty mi zdasz relację z bycia mężatką w razie czego będę miała na kogo zwalić że zachwalałaś jak to fajnie mieć męża a jest inaczej
nie dam się w to w manewrować za duża odpowiedzialność
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-22, 16:16   #3830
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ale jestem senna dziś... I doła załapałam, że miałyście takie boskie zaręczyny, a mój TŻ praktycznie nic się nie wykazał (jestem na niego trochę zła po tym jak zachował się w weekend i do tej pory mi nie przeszło, tzn. gadam z nim normalnie, ale nie mogę mu darować tego jak się zachował i przez to jeszcze bardziej mi się złość udziela, że nawet przy zaręczynach nie mógł nic ciekawego wymyślić, w ogóle po ostatnim weekendzie totalnie odechciało mi się ślubu z tysiąca powodów).

Ojj doceń to, że chce, żebyś była jego żoną a nie oprawkę! Liczy się przecież to, co jest między Wami - uczucie.

2014

Stary 2013-05-22, 16:17   #3831
cikulada
Zadomowienie

Mój TŻ jak się oświadczał to też miał nadzieję, że zgodzę się na ślub w tym roku ale w końcu stanęło na moim, że chcę najpierw skończyć studia. Z jednej strony się z tego cieszę a z drugiej zastanawiam czy dobrze zrobiłam, bo odkąd studiuję jesteśmy głównie weekendową parą i sporadycznie spotykamy się w tygodniu czego mi bardzo brakuje. Chciałabym go już mieć na co dzień przy sobie i coraz bardziej odliczam dni do ślubu, bo wtedy wreszcie nie będę musiała czekać od weekendu do weekendu żeby go zobaczyć.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:24   #3832
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość

Tak czytam o tych waszych zaręczynach... Moje to była jedna wielka konsporacja
Za 3 dni będzie ROK o tego pamiętnego wydarzenia Wiedziałam że N. coś kombinuje, ale byłam pewna że chodzi o jakiś wyjazd na naszą zbliżającą się rocznicę. W dzień naszych zaręczyn N. miał do mnie przyjechać, ale dzwonił że się spóźni bo ma coś do załatwienia. No to ja na luz, stwierdziłam że mam czas na przygotowanie się, skoro się spóźni Podobno miał tacie na działce pomagać kopać coś...
Później dzwoni do mnie brat, że mam zaraz przyjechać do miasta, bo wymyślił prezent na jutrzejszy Dzień Matki. No więc pomarudziłam trochę ale pojechałam. W ogóle nie przygotowana, paznokcie nie pomalowane, bez makijażu... No i siedzę w miejscu w którym się umówiliśmy, czyli pod naszą Poznańską fontanną, patrzę dookoła i myślę co on tu mógł wymyśleć na prezent, jak tu żadnego sklepu nie ma :/ No nic siedzę i czekam i nie ma go... Zaczęłam się nerwowo rozglądać, piszę do niego smsy i go popędzam, a on ze spokojem mi odpisuje że jeszcze chwilę. A w rzeczywistości to on dostawał sms odemnie, dzwonił do N. gdzie on jest, bo ja piszę że mi zimno Siedzę już trochę zdenerwowana, bo przecież muszę się szykować na przyjazd TŻ-ta, patrzę a tu mój N. do mnie biegnie z bukietem róż Na jego widok serce mi zaczęło walić, w gardle wyrosła mi jakaś klucha, ręce się trzęsły... Podszedł i uklęknął przedemną i zapytał czy zostanę jego żoną A ja wstałam i próbowałam go podnieść bo nie chciałam żeby klęczał tak przy ludziach Oczywiście zgodziłam się, poryczałam się przy tym ze szczęścia, wręczył mi bukiet róż i wstał. A pomiędzy nimi była róża-pudełeczko w której był pierścionek. Założył mi go na palec Pocałowaliśmy się, jeszcze chwile posiedzieliśmy na ławeczce Ludzie się patrzyli i uśmiechali. W końcu to ruchliwe miejsce w tak piękny i słoneczny dzień w naszym mieście. Później pojechaliśmy do mnie. Wieczorem prosił moich rodziców o moją rękę. Takiego stresa to chyba jeszcze nigdy w życiu nie miał A na koniec dostał zje**** że mi naściemniał że musi tacie pomóc, a w rzeczywistości gnał do Poznania
Może nie były to zaręczyny jak z bajki, ale było świetnie. Do dziś jak przejeżdżam codziennie do pracy koło fontanny to mam na buzi banana od ucha do ucha na samą myśl A ludzie w tramwaju się patrzą na mnie jak na ufoludka. Ale nikt z nich nie wie jakie słodkie wspomnienie mam związane z tym miejscem
Bo nie ważne jak, ważne z kim...

Już oznajmiłam TŻ-towi że na sesji ślubnej chce mieć zrobione zdjęcie na owej ławeczce, przy której poprosił mnie o rękę

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:25   #3833
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Mój TŻ jak się oświadczał to też miał nadzieję, że zgodzę się na ślub w tym roku ale w końcu stanęło na moim, że chcę najpierw skończyć studia. Z jednej strony się z tego cieszę a z drugiej zastanawiam czy dobrze zrobiłam, bo odkąd studiuję jesteśmy głównie weekendową parą i sporadycznie spotykamy się w tygodniu czego mi bardzo brakuje. Chciałabym go już mieć na co dzień przy sobie i coraz bardziej odliczam dni do ślubu, bo wtedy wreszcie nie będę musiała czekać od weekendu do weekendu żeby go zobaczyć.
Znam ten ból, chociaż dopiero od października. Przeniosłam się na 9 miesięcy na zastępstwo 100 km, żeby pracować w zawodzie. Dotychczas widzieliśmy się codziennie. Odkąd mieszkam tu - od piątku wieczorem do poniedziałku do 4 rano. Nie mogę się do tego przyzwyczaić i czekam na wakacje i będę z Nim, a mieszka kilkanaście bloków dalej (10 min drogi ode mnie). Martwi mnie tylko znowu wizja pracy, bo łatwiej znaleźć ją w mieście, w którym teraz mieszkam niż u nas, a bardzo chcę się spełniać w moim zawodzie
Czekam więc na ślub nie tylko dlatego, by zostać żonę, ale przede wszystkim by móc zamieszkać razem i wtedy już będziemy zawsze razem, a praca odejdzie na plan drugi i ostatecznie wezmę, co jest, niekoniecznie w zawodzie (z bólem serca)

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:27
Stary 2013-05-22, 16:38   #3834
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
To tylko mi kino przychodzi na myśl albo jakieś wyjście na dobrą kolację, lody lub spacer
I chyba tak zrobimy Niech tylko przestanie lać, bo burza jest konkretna

Cytat:

Kochana, a mam Cię kopnąć w Twój piękny, zgrabny tyłeczek...? Masz świetnego TŻ'a i zaręczyny miałaś także piękne!!! Spontaniczne, nieoczekiwane, a kwiaty i inne bajery to tylko dodatek. I Ty o tym wiesz .
A co do zachowania z weekendu, mój także sobie naskrobał i niestety panowie potrzebują więcej czasu, aby to sobie uświadomić. Oni nie zawsze widzą, że coś jest nie tak. Będzie dobrze, zobaczysz

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:40
Stary 2013-05-22, 16:42   #3835
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Znam ten ból, chociaż dopiero od października. Przeniosłam się na 9 miesięcy na zastępstwo 100 km, żeby pracować w zawodzie. Dotychczas widzieliśmy się codziennie. Odkąd mieszkam tu - od piątku wieczorem do poniedziałku do 4 rano. Nie mogę się do tego przyzwyczaić i czekam na wakacje i będę z Nim, a mieszka kilkanaście bloków dalej (10 min drogi ode mnie). Martwi mnie tylko znowu wizja pracy, bo łatwiej znaleźć ją w mieście, w którym teraz mieszkam niż u nas, a bardzo chcę się spełniać w moim zawodzie
Czekam więc na ślub nie tylko dlatego, by zostać żonę, ale przede wszystkim by móc zamieszkać razem i wtedy już będziemy zawsze razem, a praca odejdzie na plan drugi i ostatecznie wezmę, co jest, niekoniecznie w zawodzie (z bólem serca)
U nas jest ten problem, że TŻ mieszka 60 km ode mnie także nigdy nie widywaliśmy się codziennie. W październiku zaczęłam studia w Krakowie i wtedy nocuję u TŻa, w pozostałe wolne weekendy on przyjeżdża do mnie (tylko nie na noc bo moi rodzice się na to absolutnie nie zgadzają) a wcześniej było zupełnie inaczej. Pomimo tego, że dzieli nas tyle kilometrów TŻ przyjeżdżał do mnie co drugi dzień a teraz oszczędza pieniądze na wesele, przez co częstotliwość naszych spotkań ograniczyła się jedynie do weekendów i bardzo mi go brakuje Czekam na ślub jak na zbawienie, bo wtedy będziemy wreszcie codziennie a i mi będzie łatwiej znaleźć pracę, bo po ślubie będę szukać czegoś w Krakowie natomiast u mnie w mieście z pracą jest tragicznie, bezrobocie jest spore a miejsc pracy praktycznie brak.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:47   #3836
Tycikata
Wtajemniczenie

łeeee dziewczyny mój TŻ mieszka ze 3km ode mnie a też się ostatnio widujemy tylko raz w tygodniu w soboty wieczorem/niedziele rano i to jeszcze nie zawsze

on pracuje teraz ostro na popołudniówkach a ja mam stałe godziny pracy rano. a w weekendy ja mam szkołę albo piszę pracę mgr.

a mój ex mieszkał 500km ode mnie i też widywaliśmy się co tydzień, w najgorszym wypadku co dwa

dacie radę

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:48
Stary 2013-05-22, 16:55   #3837
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana, a mam Cię kopnąć w Twój piękny, zgrabny tyłeczek...? Masz świetnego TŻ'a i zaręczyny miałaś także piękne!!! Spontaniczne, nieoczekiwane, a kwiaty i inne bajery to tylko dodatek. I Ty o tym wiesz .
A co do zachowania z weekendu, mój także sobie naskrobał i niestety panowie potrzebują więcej czasu, aby to sobie uświadomić. Oni nie zawsze widzą, że coś jest nie tak. Będzie dobrze, zobaczysz
Wiem, ale po weekendzie nie chcę go widzieć
Dobrze, że w ten weekend mam zjazd i coś czuję, że mając zjazd bardziej odpocznę sobie niż spędzając ten czas z nim, bo cały weekend, który miał być taki fajny i boski, bo z nim, był beznadziejny.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
łeeee dziewczyny mój TŻ mieszka ze 3km ode mnie a też się ostatnio widujemy tylko raz w tygodniu w soboty wieczorem/niedziele rano i to jeszcze nie zawsze

on pracuje teraz ostro na popołudniówkach a ja mam stałe godziny pracy rano. a w weekendy ja mam szkołę albo piszę pracę mgr.

a mój ex mieszkał 500km ode mnie i też widywaliśmy się co tydzień, w najgorszym wypadku co dwa

dacie radę
My się widujemy co tydzień, dwa i nie jest mi z tym jakoś szczególnie źle. Obawiam się wspólnego mieszkania, bo ja potrzebuję dużo czasu pobyć sama ze sobą, a tak będzie cały czas on ;]
Stary 2013-05-22, 16:57   #3838
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Dobrze, że w ten weekend mam zjazd i coś czuję, że mając zjazd bardziej odpocznę sobie niż spędzając ten czas z nim, bo cały weekend, który miał być taki fajny i boski, bo z nim, był beznadziejny.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

My się widujemy co tydzień, dwa i nie jest mi z tym jakoś szczególnie źle. Obawiam się wspólnego mieszkania, bo ja potrzebuję dużo czasu pobyć sama ze sobą, a tak będzie cały czas on ;]
A ja się nie mogę tego wręcz doczekać
Tego kiedy On będzie stale obok. Rano, wieczorem, w tygodniu, w weekend...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:00   #3839
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana przestań czasami musi być beznadziejnie, żeby potem mogło być idealnie

Cytat:
Obawiam się wspólnego mieszkania, bo ja potrzebuję dużo czasu pobyć sama ze sobą, a tak będzie cały czas on ;]
haha mam dokładnie tak samo jak Ty i też się obawiam wspólnego mieszkania

- Loesje
Stary 2013-05-22, 17:01   #3840
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

zawsze kazde z was moze robic co innego nawet w tym samym pokoju. my tak mamy
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości