Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 14:39   #3541
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

a wiecie czy jest jakiś termin co do badań lab. ważnych na porodówkę? ostatnie morfo i mocz robiłam ponad miesiąc temu to chyba będą ok?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:39   #3542
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Moi maja 26 lat 6 czerwca. Tż się śmieje, że w prezencie im wnuczkę urodzę.
Moi dokładnie we wtorek. Ale chcę jeszcze mamie pomóc przy imprezce

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
proste, że w tą po pikniku firmowym teraz mam motywacje kolejną, żeby rozstępów nie powiększyć, biedny mój TŻ będzie
Ja mam narazie na piersiach, brzuch ,,czysty". Może Ci się o dużo obwód powiększył i temu tak??

kurde od rana spałam już 2 razy
Stary 2013-05-22, 14:40   #3543
prodiament
Raczkowanie

Kobietki, mam pytanko. Robiłam EKG spoczynkowe i wyszło mi wysokie tętno - 110. Czy z tym może być jakiś problem podczas porodu, czy raczej się nie przejmować? Nie mam jeszcze konsultacji od kardiologa z tych wyników.
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:42   #3544
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Moi dokładnie we wtorek. Ale chcę jeszcze mamie pomóc przy imprezce

Ja mam narazie na piersiach, brzuch ,,czysty". Może Ci się o dużo obwód powiększył i temu tak??

kurde od rana spałam już 2 razy
ja brzuch też mam czysty, znalazłam je na linii majtek podkładając lusterko pod brzuch żeby tylko cholery do góry nie poszły
Stary 2013-05-22, 14:42   #3545
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Kobietki, mam pytanko. Robiłam EKG spoczynkowe i wyszło mi wysokie tętno - 110. Czy z tym może być jakiś problem podczas porodu, czy raczej się nie przejmować? Nie mam jeszcze konsultacji od kardiologa z tych wyników.
ja mam cały czas takie tętno w ciąży, 110-120 gin nic nie mówił na ten temat, musiałam tylko tarczyce zbadać czy czasem nie mam nadczynności ale jest ok

Julka
Stary 2013-05-22, 14:43   #3546
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a wiecie czy jest jakiś termin co do badań lab. ważnych na porodówkę? ostatnie morfo i mocz robiłam ponad miesiąc temu to chyba będą ok?
Mozliwe, że to zależy od danego szpitala - w moim napisali, że przy przyjęciu trzeba mieć wyniki nie starsze niż 6 tyg.
Stary 2013-05-22, 14:43   #3547
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem, mi dzisiaj gin zlecił znowu mocz i morfo cytując 'żebym miała na świeżo'
Stary 2013-05-22, 14:44   #3548
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze nie wiem, mi dzisiaj gin zlecił znowu mocz i morfo cytując 'żebym miała na świeżo'
to chyba sobie zrobię jutro w razie co, bo mi się wydaje że takie ponad miesięczne to trochę stare

Julka
Stary 2013-05-22, 14:46   #3549
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
ja mam cały czas takie tętno w ciąży, 110-120 gin nic nie mówił na ten temat, musiałam tylko tarczyce zbadać czy czasem nie mam nadczynności ale jest ok

Dzięki za uspokojenie Przy tym przeterminowaniu zaczynam się już chyba każdym szczegółem denerować
Stary 2013-05-22, 14:46   #3550
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy któraś używala Contractubex ?
w kilku miejscahc znalazłam info, że pomaga na rozstepy i mysle czy zainwestować 60 zł....
edit: są mniejsze opakowania po 20, to chyba spróbuje
Ja używałam na blizny potrądzikowe na plecach i nie zauważyłam po nim poprawy. Ja zamierzam Cepanem potraltować te 3 półtoracentymetrowe rozstępy na biodrze.

Cytat:
Ja miałam ostatnie 8 maja i powiedziała mi, ze już mamy wszystko do porodu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:47   #3551
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za uspokojenie Przy tym przeterminowaniu zaczynam się już chyba każdym szczegółem denerować
a na kiedy masz skierowanie na oddział?

Julka
Stary 2013-05-22, 14:51   #3552
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam na blizny potrądzikowe na plecach i nie zauważyłam po nim poprawy. Ja zamierzam Cepanem potraltować te 3 półtoracentymetrowe rozstępy na biodrze.

Ja miałam ostatnie 8 maja i powiedziała mi, ze już mamy wszystko do porodu.
w necie chwalą znowu ten contractubex, a że cepan zły ale to na rozstępy, na trądzik to jeszcze coś innego polecali... no nic, za 2 dychy można zaryzykować

co do badan to pewnie od gina zależy, ja poza wszytskimi standardowymi co miesiąc miałam morfo i mocz
Stary 2013-05-22, 14:54   #3553
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Info z porodowki od Marchewki:

" Od rana rozwarcie na 2 palce.chyba dzisiaj nie urodze:/ skurcze znosne..mowia zeby uzbroic sie w cierpliwosc.."

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:55   #3554
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
a na kiedy masz skierowanie na oddział?
Na razie jeszcze mnie na oddział nie kierowali. Póki co jestem 6 dzień po terminie, dzisiaj idę na kolejne kontrolne KTG, zobaczymy co powiedzą. Ale chyba najwcześniej mnie zostawią na oddziale po ok. 10 dniach przenoszenia?
Stary 2013-05-22, 14:55   #3555
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
, akurat miałam wtedy już ktg.
Młody bardzo się wiercił , a skurczy chyba brak - położna mnie zagadała i zapomniałam zapytać jak ogólnie wyszło

Może Florek po prostu będzie długi a chudziutki ? Najważniejsze, że ktg i przepływy są w porządku. Będę trzymać w piątek

Ale jak Ty i Karolina zaczniecie szybciej rodzić to z kim ja będę ?
teraz czy były skurcze czy nie - to i tak mało ważne. obie wersje są zadowalające

no ale właśnie taki chudzielec to podejrzane jest... dlatego lekarz podejrzewa niewydolność łożyska. ale tak jak piszesz - przepływy i KTG ok, to nie ma co panikować... mimo wszystko myślę, że lekarz będzie się bał czekać do terminu. więc się zepnij z tego co widzę, to żeby nam wszystkim trzem pasowało, musiałby to być 26.05. więc co, umawiamy się?
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Świetna torba, taka wilofunkcyjna w dodatku naprawdę ładna tak po prostu, jako torebka. Szacun Cloche za wyszukiwanie takich perełek : Co chwila nam wyskakujesz z mega okazjami!

1. Mam taki woreczek - ale z pestkami śliwek, przyjaciólka mi uszyła. W sumie mogę dorobić do tego jakieś tasiemki i będzie też zabaweczka - sensorek A mężu w tym TK Maxxie kupił wczoraj też coś takiego:
http://www.lamazetoys.co.uk/lamaze-d...-toy-128-p.asp
Będzie jak znalazł do zabawy na brzuszku

2. Raczej matka powinna się wstydzić, że zamiast się wpatrywać w dziecko jak je karmi to wizaż podczytuje i naraża na zakrztuszenia
no aż sama się zdziwiłam, że mi się okazja trafiła zazwyczaj to jednak wszystko mi koło nosa przeleci... ale może teraz jest inaczej, bo siedzę w domu i mam czas na szukanie

1. z pestkami śliwek też super jak się to połączy jeszcze z jakimiś doszywkami, to będzie dwa w jednym - więc działaj! a zabaweczka - świetna!
2. oj tam, Sofcia na pewno nie chce być non stop obserwowana
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Z tymi okładami z samca też bym dyskutowała - okładałam się intensywnie w weekend i NIC. Dzisiaj ostatnia okupunktura, ale coraz częściej myśle, ze będzie mi pomoc w postaci indukcji potrzebna. I chyba jest tak - jak ma wyjść to wyjdzie bez niczyjej pomocy, a jak leniuch to siedzi do oporu
chyba tak jest, jak piszesz... ech, na uparciuchy to nawet akupunktura nie podziała!

smażę właśnie te racuchy z jabłkami i ... chyba z wprawy wyszłam dobre są, ale rozwalają się totalnie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:57   #3556
prodiament
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

" Od rana rozwarcie na 2 palce.chyba dzisiaj nie urodze:/ skurcze znosne..mowia zeby uzbroic sie w cierpliwosc.."

Ehhh... Marchewka to nabędzie iście anielskiej cierpliwości po tym wszystkim
Stary 2013-05-22, 15:06   #3557
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
w necie chwalą znowu ten contractubex, a że cepan zły ale to na rozstępy, na trądzik to jeszcze coś innego polecali... no nic, za 2 dychy można zaryzykować

co do badan to pewnie od gina zależy, ja poza wszytskimi standardowymi co miesiąc miałam morfo i mocz
Ja akurat cepan mam w domu i datę ważności ma do sierpnia 2013 wiec wykorzystam. Contratubex chyba tez by się znalazł gdzies ale pewnie już przeterminowany.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:12   #3558
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ha ha pisałam już jakoś końcem marca o tym;-) jest na miejscu. Póki co tu pracuje i pomalutku stajemy na nogi. Jest bardzo ciężko bo przykładowo nie stać mnie na głupie pieluchy tetrowe dla Tymka,a tego mi brakuje,ale jest lepiej niż było. No ale cóż nie ma co ukrywać, po takim mega dole który zaliczyliśmy to teraz troche zejdzie za nim z niego wyjdziemy:banghead:

No to mi umknęła gdzieś ta informacja!
W każdym razie trzymam żeby wszystko powoli się prostowało!

Cytat:
a po wizycie
Szyjka krótka, mięknie, brak rozwarcia
młody jajka pokazał na usg gin ma kiepskie usg w gabinecie więc tylko głowę zmierzył młodemu i wody sprawdził, wód mnóstwo, młody wymiarowy na swój tydzień
mam odstawić magnez, co do wiesiołka to gin nie przekonany mówi też, że schody nie pomagają za to okłady z samca jak najbardziej w piątek mam iść na pierwsze ktg i widzimy się znowu za tydzień

już nie muszę się oszczędzać gin też wyrównał mi termin z usg na ten z OM czyli 12.06.

w sobotę ma dyżur więc musimy się z TŻ postarać :P
Ja Męża do okładów nie mogę przekonać. Mówię Mu, że od piątku robimy akcję wypędzania Kubusia z brzucha, a ten patrzy na mnie jak na wyrodną matkę

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Pytanko odnośnie czopu śluzowego:
Kobietki moja od wczorej wieczór kilka razy po wizycie w toalecie zauważyłam paski śłuzu takie jakby "glutki" raczej bezbarwne, przypominajce śluz płodny, jak bierze sie w palce to ciagnie się to , rozciagliwe i bez zapachu, male ilości tego, takie strzepki bym powiedziłą i brak jakich kolwiek mam upławów wiec to nie upławy a i przytulaneki były rano wczorej ostatnio wiec to napewno nie to , zreszta nieta konsystencja i wygląd wiec czy to może być czop???? (sorki za taki szczegółowy opis )
To chyba czop. Mi takie coś po trochę sukcesywnie od trzech chyba tygodni wylatuje po kawałeczku. Dzisiaj też małe pasmo...

Cytat:
wprowadzam ceny, jutro otwieramy salon meblowy, trzymać kciuki by dużo ludzi przylazło

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Zbieram się powoli na akupunkturę. Bardzo proszę o kciuki, zeby TYM razem pomogło

Cytat:
kurde moje są takie nisko, na lini majtek i schowane, że nijak je dojrzec:/ moja kosmetyczka mówić, że teraz nic nie zrobimy dopiero po połogu ;( nie dam sie mendom, będę się smarować 5x dziennie
Moje są tak pomiędzy linią majtek a pępkiem, ale bliżej majtochów i żeby je dojrzeć muszę się wykrzywiać w lustrze... Traktuję je kilka razy dziennie różnymi specyfikami, ale niestety... Nowe przybywają... I w dodatku skóra tam na dole jest dziwna, mam wrażenie, że jest odrętwiała

Cytat:
w kilku miejscahc znalazłam info, że pomaga na rozstepy i mysle czy zainwestować 60 zł....
Ja smaruję, ale nie Contratubexem, a Cepanem. W sumie to jeden grom, a różnica w cenie spora, więc na razie poszedł w użycie tańszy.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-05-22 o 15:15
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:13   #3559
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

Do końca dnia daleko;-) trzymam kciuki!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:19   #3560
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Ale się wkurzyłam...
Zamówiłam w piątek ten zegarek. Wiedziałam, że na dzisiaj może nie dojść, ale Młoda by poczekała na prezent dzień lub dwa... A tu dupa. Dzwoniła właśnie babka, że nie mają tego koloru i może chcę inny... Jakbym chciała, to bym ten inny wybrała... Dobrze, że zaproponowała zwrot kasy. No, ale teraz dupa, bo muszę czekać na zwrot żeby zamówić nowy zegarek u innego sprzedawcy...
Gdyby nie to, że nie mam siły latać po mieście, to już dawno obskoczyłabym wszystkie sklepy w poszukiwaniu czegoś w ramach prezentu!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-22, 15:21   #3561
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Moje są tak pomiędzy linią majtek a pępkiem, ale bliżej majtochów i żeby je dojrzeć muszę się wykrzywiać w lustrze... Traktuję je kilka razy dziennie różnymi specyfikami, ale niestety... Nowe przybywają... I w dodatku skóra tam na dole jest dziwna, mam wrażenie, że jest odrętwiała

Ja smaruję, ale nie Contratubexem, a Cepanem. W sumie to jeden grom, a różnica w cenie spora, więc na razie poszedł w użycie tańszy.
to są moje gorsza strona, druga trochę lepsza (nierówności to odgniecenia od spodni)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-22 15.11.21.jpg (21,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2013-05-22, 15:22   #3562
Veronic
Wtajemniczenie

hej
Marchewka- 3mam kciuki !

nie nadrobię Was... Maluch jednak zajmuje trochę czasu
teraz akurat Wojtuś śpi u mnie na brzuchu, (jak ja kocham to Moje Maleństwo:lov e:)

TŻ pojechał w rodzinne strony, więc zostałam sama.. pada deszcz i jest burza... dzisiaj nie zaliczyliśmy spacerku

był u nas właściciel rozliczyć rachunki , Wojtuś dostał fajną grzechotkę i 100zł (odliczone z rachunków) spoko jest ten nasz właściciel
aa i jeszcze będziemy mogli za free wydrukować kilka zdjęć u jego syna w salonie fotograficznym

Mysia Mysz- nie jest tak źle !!
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:23   #3563
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tu masz analize Sroki jakbyś chciała.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

Ja kupiłam jedno opakowanie na razie i zobaczę jaka będzie pupka. Ale poważnie się zastanawiam nad wodą i płatkiem kosmetycznym no chyba, że nie będzie mi się chciało to chusteczki.
faktycznie skład bardzo fajny o ile netto go nie zmieniło, to śmiało kupujcie na próbę. ja też mam zamiar wodą i płatkami działać, ale chusteczki i tak przydadzą się na wyjścia, do torebki, "na szybko" i wtedy warto mieć coś łagodnego.
ja będę testować chusteczki z drogerii niemieckiej dm - składy mają fajowe, mają też w ofercie chusteczki nasączone olejkiem.
Stary 2013-05-22, 15:23   #3564
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
to są moje gorsza strona, druga trochę lepsza (nierówności to odgniecenia od spodni)
E, to nie jest źle... Moje są bardziej fioletowe i szersze... Nie mam jak się teraz obfocić, może później zarzucę Ci fotką, to na bank podniesie Cie na duchu porównanie moje-Twoje...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-22, 15:24   #3565
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
Marchewka- 3mam kciuki !

nie nadrobię Was... Maluch jednak zajmuje trochę czasu
teraz akurat Wojtuś śpi u mnie na brzuchu, (jak ja kocham to Moje Maleństwo:lov e:)

TŻ pojechał w rodzinne strony, więc zostałam sama.. pada deszcz i jest burza... dzisiaj nie zaliczyliśmy spacerku

był u nas właściciel rozliczyć rachunki , Wojtuś dostał fajną grzechotkę i 100zł (odliczone z rachunków) spoko jest ten nasz właściciel
aa i jeszcze będziemy mogli za free wydrukować kilka zdjęć u jego syna w salonie fotograficznym

Mysia Mysz- nie jest tak źle !!
super właściciel lubię takich ludzi

nie jest źle, może być gorzej
Stary 2013-05-22, 15:26   #3566
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
yyyy...ja biorę wiesiołka od prawie tygodnia (czyli od 36 tc), mam nadzieję, że nie zaszkodzi. W dodatku odkąd go biorę, to o wiele mniej mnie boli spojenie łonowe. Liście malin też już piję, ale skoro piszecie, ze można od 38 tc to się chyba jeszcze powstrzymam
Nie, nie, wiesz co ja się pytałam czy dobrze pamiętam, że od 38 tc, ale dziewczyny różnie zaczynały. Niektóre też od 36 tc

Cytat:
Kolejny sms od Marchewki (sorki, ze z kom i nie moge wyroznic kolorem ale sie karmimy...):

" Masakra jest, robi sie tlok na korytarzu..aparaty do ktg sie zepsuly.. Ja sie trzymam,skurcze mecza ale sa do zniesienia jeszcze,czuje moc pozytywnej energii od Was.pozdrow dziewczyny"

I jeszcze jeden:

"mam sale!"

Cytat:

Ja i tak trzymam by szybko poszło jak już się zacznie
W końcu Marchewka się doczeka

Cytat:
Dziewczyny - coś na rozluźnienie i pośmianie

JAK ZACHOWUJE SIĘ MATKA PRZY PIERWSZYM, DRUGIM I TRZECIM DZIECKU?

znam to, ale niezmiennie mnie to śmieszy jak czytam.

Byliśmy z tatą w sklepie z rzeczami dla dzieci i zakupiliśmy łóżeczko turystyczne - takie jak chciałam tzn. z kilkoma wysokościami i przewijakiem składanym w pakiecie Póki co łóżeczko postawimy w domku rodziców, a w razie potrzeby będziemy od nich wypożyczali

Ale jestem zła jak piszecie o tych rozstępach. Człowiek się cieszy, że jest przy końcu ciąży i żadnego nie ma, a te cholery wyskakują na ostatnią chwilę.
Ja się naprawdę łudziłam, że skoro ich nie mam to już się nie pojawią, ale prawie każda z Was pisze, że jednak dopadają Was jakieś między tym 37, a 40tc...powoli przestaje się więc łudzić, choć malutką nadzieję nadal mam.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:26   #3567
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
E, to nie jest źle... Moje są bardziej fioletowe i szersze... Nie mam jak się teraz obfocić, może później zarzucę Ci fotką, to na bank podniesie Cie na duchu porównanie moje-Twoje...
podniosłoby mnie na duchu, jakbyśmy wszystkie przetrwały ciąże bez takich pamiątek całe to gadanie, że to pamiątka po synku itp. do mnie nie przemawia, od pamiątek to są fotki usg, a to jets po prostu brzydka blizna i nie ma powodu do dumy, że to po ciąży:/
Stary 2013-05-22, 15:27   #3568
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam... polecili mi w szpitalu po wypadku. miałam blizny na nadgarstkach, dłoniach, wszelkich kosteczkach i na twarzy (broda, łuk brwiowy, nos).
cóż... stosowałam go długo... nie widziałam poprawy nic a nic, zrezygnowałam. po wieeelu latach blizny się zaczęły "gubić" same z siebie. może ogólna, normalna pielęgnacja też coś do tego miała? nie wiem...
Stary 2013-05-22, 15:28   #3569
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale jestem zła jak piszecie o tych rozstępach. Człowiek się cieszy, że jest przy końcu ciąży i żadnego nie ma, a te cholery wyskakują na ostatnią chwilę.
Ja się naprawdę łudziłam, że skoro ich nie mam to już się nie pojawią, ale prawie każda z Was pisze, że jednak dopadają Was jakieś między tym 37, a 40tc...powoli przestaje się więc łudzić, choć malutką nadzieję nadal mam.
dam Ci radę nie zaglądaj pod brzuch będziesz szczęśliwsza:P
Stary 2013-05-22, 15:29   #3570
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
podniosłoby mnie na duchu, jakbyśmy wszystkie przetrwały ciąże bez takich pamiątek całe to gadanie, że to pamiątka po synku itp. do mnie nie przemawia, od pamiątek to są fotki usg, a to jets po prostu brzydka blizna i nie ma powodu do dumy, że to po ciąży:/
Dokładnie! Ale jak widać na to akurat wpływu się nie ma... Można się smarować, dbać, pieścić te ciało a i tak , wyskoczą na ostatniej prostej i rób co chcesz...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości