Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 16:03   #3511
Chocolate77
Rozeznanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Nie doczekałam się odpowiedzi w sprawie tych boleści zęba po wybielaniu, ale w razie co napiszę - bo może innym się przyda - że mój ząbek pobolewał tylko przez półtora dnia, i przeszło Teraz kompletnie nic nie czuję, i wszystko jest ok, Także wygląda na to, że to była taka chwilowa "nadwrażliwość" zęba po wybielaniu od środka.

Aha zapomniałam, Niebieski Pudelku - ja za jednorazowe wybielenie zęba martwego od środka (a uwierz mi, był okropny i ściemniały, taki szaro - bury), po którym jeszcze tego samego dnia, praktycznie w ciągu kilku godzin (!) ząb zrobił się biały i ładny, zapłaciłam zaledwie 80 zł Więc uważam, że to dobra cena i nie trzeba się samemu męczyć w domu. Sam zabieg nic nie boli, no bo ząb jest tak czy inaczej martwy więc cokolwiek z nim będziemy robić, nic nie poczujemy...
W zasadzie wystarczyłoby mi samo wybielanie, bo już ładnie wygląda ale żeby efekt był trwały, tj. żeby znów nie ściemniał za jakiś czas, dentystka zaproponowała mi jeszcze licówkę.

Edytowane przez Chocolate77
Czas edycji: 2013-05-19 o 16:09
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 08:40   #3512
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chocolate77 Pokaż wiadomość
Nie doczekałam się odpowiedzi w sprawie tych boleści zęba po wybielaniu, ale w razie co napiszę - bo może innym się przyda - że mój ząbek pobolewał tylko przez półtora dnia, i przeszło Teraz kompletnie nic nie czuję, i wszystko jest ok, Także wygląda na to, że to była taka chwilowa "nadwrażliwość" zęba po wybielaniu od środka.

Aha zapomniałam, Niebieski Pudelku - ja za jednorazowe wybielenie zęba martwego od środka (a uwierz mi, był okropny i ściemniały, taki szaro - bury), po którym jeszcze tego samego dnia, praktycznie w ciągu kilku godzin (!) ząb zrobił się biały i ładny, zapłaciłam zaledwie 80 zł Więc uważam, że to dobra cena i nie trzeba się samemu męczyć w domu. Sam zabieg nic nie boli, no bo ząb jest tak czy inaczej martwy więc cokolwiek z nim będziemy robić, nic nie poczujemy...
W zasadzie wystarczyłoby mi samo wybielanie, bo już ładnie wygląda ale żeby efekt był trwały, tj. żeby znów nie ściemniał za jakiś czas, dentystka zaproponowała mi jeszcze licówkę.
Ha, ha...a to dobre...
Dentystka mogła Ci po prostu od razu zrobić licówkę zamiast wybielać. Kiedy się robi licówkę to wybielanie nie jest potrzebne. Albo licówka albo wybielanie.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 11:10   #3513
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marita_g Pokaż wiadomość
Ha, ha...a to dobre...
Dentystka mogła Ci po prostu od razu zrobić licówkę zamiast wybielać. Kiedy się robi licówkę to wybielanie nie jest potrzebne. Albo licówka albo wybielanie.

Niestety to nieprawda że jak się robi licówkę (kompozytową! nie porcelanową) to wybielanie od środka jest "niepotrzebne". Ciemny kolor tak czy inaczej po jakimś czasie by zaczął przebijać :/ A uwierz mi że ten mój ząb do najpiękniejszych nie należał, był naprawdę szary i brzydki. Dlatego w takich przypadkach najlepiej wybielić od środka, potem położyć kompozyt i ma się problem na kilka lat z głowy (o ile oczywiście wcześniej kompozyt się nie rozwali :P).
To jest tańsza opcja w każdym razie, niż licówka porcelanowa (80 zł za wybielenie od środka + ok. 300 zł za licówkę kompozytową, jest to duża różnica w porównaniu do ceny porcelanowej ponad 1000 zł)

Edytowane przez Chocolate77
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:13
Stary 2013-05-20, 11:12   #3514
niemodnaPOLKA
Raczkowanie

Cytat:
Niestety to nieprawda że jak się robi licówkę (kompozytową! nie porcelanową) to wybielanie od środka jest "niepotrzebne". Ciemny kolor tak czy inaczej po jakimś czasie by zaczął przebijać :/ Dlatego lepiej wybielić, potem położyć kompozyt i ma się problem na kilka lat z głowy. To jest tańsza opcja w każdym razie, niż licówka porcelanowa (80 zł za wybielenie od środka + ok. 300 zł za licówkę kompozytową, jest to duża różnica w porównaniu do ceny porcelanowej ponad 1000 zł)
dokładnie, czasem ząb jest tak ciemny że wybielanie jest potrzebne tego zęba a dopiero potem licówka
niemodnaPOLKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:06   #3515
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Niestety to nieprawda że jak się robi licówkę (kompozytową! nie porcelanową) to wybielanie od środka jest "niepotrzebne". Ciemny kolor tak czy inaczej po jakimś czasie by zaczął przebijać :/ A uwierz mi że ten mój ząb do najpiękniejszych nie należał, był naprawdę szary i brzydki. Dlatego w takich przypadkach najlepiej wybielić od środka, potem położyć kompozyt i ma się problem na kilka lat z głowy (o ile oczywiście wcześniej kompozyt się nie rozwali :P).
To jest tańsza opcja w każdym razie, niż licówka porcelanowa (80 zł za wybielenie od środka + ok. 300 zł za licówkę kompozytową, jest to duża różnica w porównaniu do ceny porcelanowej ponad 1000 zł)
W swojej poprzedniej wypowiedzi nic nie wspomniałaś o licówce z kompozytu. Byłam przekonana, że chodzi o porcelanową.
Stary 2013-05-20, 22:52   #3516
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
W swojej poprzedniej wypowiedzi nic nie wspomniałaś o licówce z kompozytu. Byłam przekonana, że chodzi o porcelanową.
Ależ napisałam, w pierwszym poście... cytuję: "Niebieski Pudelek - ze swoim martwym ząbkiem możesz zrobić właśnie to, co ja zrobiłam ze swoim - wybielanie od środka + licówka. Ja biorę kompozytową żeby było taniej "

Stary 2013-05-21, 09:13   #3517
marita_g
Raczkowanie

To faktycznie ja gapa bo nie doczytałam. Przepraszam
Stary 2013-05-21, 16:35   #3518
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez niemodnaPOLKA Pokaż wiadomość
zanim wybierzesz sie do gabinetu na wybielanie lepiej zakup paski ażeby zobaczyć czy twoje zęby są w ogóle podatne na wybielanie, bo potem ludzie wydają setki zł a się okazuje że w ogóle nie wybieliło.
próbne wybielanie paskami dostępnymi w aptekach/drogeriach nie jest za bardzo wiarygodnym testem. w gabinecie używa się znacznie wyższych stężeń, więc to, że pasek nie zadziałał nie oznacza, że profesjonalne wybielanie nie pomoże.

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 17:36   #3519
sylwoha
Zakorzenienie

dziewczynym a sa takie preparaty kroymi maluje sie zeby? bo ja mam problem z wybieleniem przestrzeni miedzy zebami i sie zastanawiam czy to ise w ogole da..
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 12:10   #3520
kimero
Przyczajenie

Witajcie, ja wybielałem zęby żelem firmy OPALESCENSE na poczatek 22% pozniej ponad 35%. Wybieliłem do tego stopnia że mam aż za białe hehe nie wiedziałem ,ze potrafią mi sie tak wybielić...na prawde goraco polecam, kupowałem ten preparat u stomatologa na allegro. Oni stosują to róznież w gabinecie. Jedna strzykawka do koszt około 20zł
Wcześniej owszem kupowałem BIAŁA PERŁE ale ona ma bardzo niskie stężenie(nadtlenku karbamidu) i nie miałem cierpliwości. Ostatnio wybielałem 8 miesięcy temu i efekt na razie bez zmian...piekne zabki
kimero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 15:43   #3521
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimero Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wybielałem zęby żelem firmy OPALESCENSE na poczatek 22% pozniej ponad 35%. Wybieliłem do tego stopnia że mam aż za białe hehe nie wiedziałem ,ze potrafią mi sie tak wybielić...na prawde goraco polecam, kupowałem ten preparat u stomatologa na allegro. Oni stosują to róznież w gabinecie. Jedna strzykawka do koszt około 20zł
Wcześniej owszem kupowałem BIAŁA PERŁE ale ona ma bardzo niskie stężenie(nadtlenku karbamidu) i nie miałem cierpliwości. Ostatnio wybielałem 8 miesięcy temu i efekt na razie bez zmian...piekne zabki
Czy wybieliły ci się aż do takiego stopnia: http://www.google.pl/imgres?client=f...7&tx=121&ty=47 ??

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 13:58   #3522
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
dziewczynym a sa takie preparaty kroymi maluje sie zeby? bo ja mam problem z wybieleniem przestrzeni miedzy zebami i sie zastanawiam czy to ise w ogole da..
oczyszczaj te przestrzenie nitka dentystyczna i idz na piaskowanie, moze to ciemne zabarwienie to jednak nie tylko przebarwienia a tez prochnica?a do wybielania sa tez preparaty roznych firm w 'pedzelku'
Stary 2013-05-30, 18:49   #3523
niemodnaPOLKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Czy wybieliły ci się aż do takiego stopnia: http://www.google.pl/imgres?client=f...7&tx=121&ty=47 ??
odrazu widac ze ten kolor jest rozjasniony swiatłem i nienaturalny, takiego efektu nie uzyskasz.
Stary 2013-05-31, 11:32   #3524
marita_g
Raczkowanie

Faktycznie rozjaśnione światłem.
Ale ja na przykład na swoich zębach uzyskałam taką biel, jak na górnym kle z lewej (tej pani lewej strony) strony na tym zdjęciu do którego link pokazujecie.
Stary 2013-05-31, 17:44   #3525
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie rozjaśnione światłem.
Ale ja na przykład na swoich zębach uzyskałam taką biel, jak na górnym kle z lewej (tej pani lewej strony) strony na tym zdjęciu do którego link pokazujecie.
To pięknie, bo te zęby są idealnie białe . A jak wybielałaś?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 00:37   #3526
marita_g
Raczkowanie

Wybielałam produktem Opalescence w takich strzykawkach i w nakładkach. Nakładki zamawiałam w pracowni techniki dentystycznej. A z tym Opalescence też miałam przygody. Najpierw kupiłam na All i okazał się być nieoryginalny. Z resztą nic mi nie dał. Później kupiłam ten Opalescence właśnie tam, gdzie nakładki mi robili i to było pewne źródło. No i to samo stężenie procentowe co wcześniej miałam (z All) a efekt na prawdę widoczny. Więc okazuje się że i podróbki są.
Stary 2013-06-01, 08:38   #3527
Anulkaa6
Raczkowanie

Cytat:
Wybielałam produktem Opalescence w takich strzykawkach i w nakładkach. Nakładki zamawiałam w pracowni techniki dentystycznej. A z tym Opalescence też miałam przygody. Najpierw kupiłam na All i okazał się być nieoryginalny. Z resztą nic mi nie dał. Później kupiłam ten Opalescence właśnie tam, gdzie nakładki mi robili i to było pewne źródło. No i to samo stężenie procentowe co wcześniej miałam (z All) a efekt na prawdę widoczny. Więc okazuje się że i podróbki są.
ile zapłaciłaś?
Anulkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 10:53   #3528
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulkaa6 Pokaż wiadomość
ile zapłaciłaś?
Za nakładki płaciłam 140 zł (na górną i dolną szczękę), a za ten Opalescence 4 strzykawki 100 zł. Jeszcze dostałam coś takiego w innej strzykawce żeby zęby nie bolały i pudełeczko na nakładki do wybielania. Czyli w sumie za akcesoria i wybielacz wyszło 240 zł.
Wolałam taki sposób niż te groupony czy inne bo znajomi zrobili sobie groupon przed ślubem za 200 zł od osoby i jakoś efekt słaby (praktycznie niewidoczny).
Stary 2013-06-01, 11:23   #3529
Anulkaa6
Raczkowanie

Cytat:
Za nakładki płaciłam 140 zł (na górną i dolną szczękę), a za ten Opalescence 4 strzykawki 100 zł. Jeszcze dostałam coś takiego w innej strzykawce żeby zęby nie bolały i pudełeczko na nakładki do wybielania. Czyli w sumie za akcesoria i wybielacz wyszło 240 zł.
Wolałam taki sposób niż te groupony czy inne bo znajomi zrobili sobie groupon przed ślubem za 200 zł od osoby i jakoś efekt słaby (praktycznie niewidoczny).
To nie tak dużo Dzieki
Kiedyś wybieliłam zęby białą perłą i efekt był nawet niezły, ale naturalny. Niestety w tamte wakacje brałam tetracykline i zęby wróciły do stanu przed wybielaniem. Znowu próbowałam białą perła, ale teraz efektów nie było wcale. Napaliłam się na ten Opalescence, nie wiecie gdzie można w rozsądnej cenie wybielić tą metodą? Nakładki jestem w stanie zrobić sobie u protetyka, ale reszta?
Anulkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 16:40   #3530
chicoore
Raczkowanie

ja polecam wybielanie lampką, efekt na prawdę zadowalający Miałąm poziom a2 a wybieliło mi do b1, naświetlanie miałam w 3 sesjach: 20-15-15 min, bolało później okropnie przez dobę ale warto znajoma wybielała w tym samym gabinecie i z odpowiednią pielęgnacją 5 lat już się jej efekt trzyma
chicoore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 10:30   #3531
Madzik_b1
Przyczajenie

Dziewczyny a może powiecie mi czy przy zębie po leczeniu kanałowym takie wybielanie to dobry pomysł?? co jakis czas wybielam sobie tego martwego ząbka u dentysty od środka ale boje sie ze jak wybiele zeby całościowo moze byc za duży kontrast
Madzik_b1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 12:42   #3532
fatim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chicoore Pokaż wiadomość
ja polecam wybielanie lampką, efekt na prawdę zadowalający Miałąm poziom a2 a wybieliło mi do b1, naświetlanie miałam w 3 sesjach: 20-15-15 min, bolało później okropnie przez dobę ale warto znajoma wybielała w tym samym gabinecie i z odpowiednią pielęgnacją 5 lat już się jej efekt trzyma
a powiedz mi gdzie wybielałaś i ile płaciłaś ?
fatim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 16:10   #3533
Pacynka
Rozeznanie

Też wybielałam lampą i chyba mam szczęście bo już po 20 minutach miałam tak wybielone zęby, jak chciałam mieć. Efekt utrzymał mi się przez rok i nadal miałam jasne zęby, ale nie tak jak od razu po lampie i podtrzymałam sobie efekt nakładkami właśnie.

Myślę, że obydwie metody (lampa i nakładki) są dobre. Zależy tylko jak szybko chce się osiągnąć efekt no i oczywiście są wyjątki, gdzie zęby się nie wybielą, a przynajmniej nie tak jak byśmy chcieli.

Nie polecam za to wybielania lampą z kuponem. Koleżanka wybielała sobie przed ślubem właśnie z kuponem za 190 zł (2 x po 20 minut) i efekt mizerny. Poszła tam, gdzie ja byłam i za niewiele więcej bez kuponu efekt już był bardzo widoczny (też 2 x po 20 minut).

Ciekawe czy z tymi kuponami to oni czymś innym smarują te zęby?...
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 21:37   #3534
8malina8
Raczkowanie

Cześć , mam nadzieję , że znajdę tu poradę dotyczącą mojego problemu Za trzy miesiące wychodzę za mąż i muszę coś zrobić z moimi przyżółkłymi ząbkami czytam o różnych pastach wybielających ale są bardzo różne opinie. Zależy mi bardzo żeby pasta usunęła osad z kawy i herbaty ale jednocześnie nie uszkodziła szkliwa bo mam dość wrażliwe ząbki i nie chciałabym pogorszyc tego stanu. Natrafiłam na pastę BLANX ale oprócz podzielnych opini doczytałam , że nie ma świeżego zapachu a na tym też mi zależy. Może ktoś coś powie o paście ERIDENE? Od razu zaznaczam , że nie interesują mnie żadne paski czy inne zabiegi .Z góry dziękuje za rady i pozdrawiam
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub

Edytowane przez 8malina8
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:39
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 22:26   #3535
marita_g
Raczkowanie

Niestety, ale żadna pasta zębów nie wybieli.
Osad może usunąć stomatolog bądź higienistka stomatologiczna za pomocą piaskowania zębów.
Stary 2013-06-06, 00:51   #3536
oomega
Raczkowanie

Cześć! Witam wszystkie wizażanki
Słuchajcie, także mam problem dotyczący zębów.
Trzy lata temu ( tak plus minus.. albo już nawet 4..) miałam zdejmowany aparat na zęby, wstawianą koronę zębową ( dwójka górna ), a po tym wszystkim wybielanie lampą. Ząbki miałam naprawdę białe i idealnie współgrały z odcieniem korony. Niestety minęło już po nad 3 lata i moje zęby naturalne różnią się odcieniem od korony.. z jednej strony szczególnie to widać.
Ze względów finansowych póki co odpada u mnie kolejne wybielanie lampą ( poza tym potem miałam bardzo wrażliwe zęby..). Zastanawiam się nad innym, skutecznym sposobem, który pozwoli wybielić mi zęby do odcienia korony..
Czy biała perła o której się tu naczytałam coś zdziała?
Co innego polecacie?
Pozdrawiam ; )
oomega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 12:31   #3537
niemodnaPOLKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oomega Pokaż wiadomość
Cześć! Witam wszystkie wizażanki
Słuchajcie, także mam problem dotyczący zębów.
Trzy lata temu ( tak plus minus.. albo już nawet 4..) miałam zdejmowany aparat na zęby, wstawianą koronę zębową ( dwójka górna ), a po tym wszystkim wybielanie lampą. Ząbki miałam naprawdę białe i idealnie współgrały z odcieniem korony. Niestety minęło już po nad 3 lata i moje zęby naturalne różnią się odcieniem od korony.. z jednej strony szczególnie to widać.
Ze względów finansowych póki co odpada u mnie kolejne wybielanie lampą ( poza tym potem miałam bardzo wrażliwe zęby..). Zastanawiam się nad innym, skutecznym sposobem, który pozwoli wybielić mi zęby do odcienia korony..
Czy biała perła o której się tu naczytałam coś zdziała?
Co innego polecacie?
Pozdrawiam ; )
mozesz spróbowac białą perłę ale na pewno bedziesz musiala częściej powtarzac wybielanie. Ja osobiscie polecam wybielanie nakladkami, chociaz to sa koszta zblizone do wybielania lampa.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Niestety, ale żadna pasta zębów nie wybieli.
Osad może usunąć stomatolog bądź higienistka stomatologiczna za pomocą piaskowania zębów.
wybielic nie wybieli ale zalezy ile kto ma osadu, bo jesli ktos ma duzo to taka dobra pasta np blanx zniweluje trochę osad i zeby wydają się bielsze, ale aby osad w 100 % zdjąć no to trzeba się udac juz do stomatologa.
Stary 2013-06-07, 18:36   #3538
mariamarysienka
Zakorzenienie

Witajcie W tym wątku jest dużo specjalistek, więc mam nadzieję, że mi troszkę pomożecie
Otóż moje zęby są dość mocno żółte (mój kolor to coś między A2 i C2), mimo że nie palę, a kawę i wino piję naprawdę rzadko. Moja stomatolog nie chciała mi powiedzieć, jaki preparat mogę stosować samodzielnie, tylko usilnie namawiała mnie na wybielanie u niej w gabinecie, na które mnie nie stać. Wszystkie zęby mam zdrowe i niedawno byłam na skalingu. Widziałam, że najczęściej wymieniałyście tutaj Crest, Sheer White, Opalescence i Białą Perłę. Nie mogę się zdecydować, który z tych preparatów zakupić, jednak obawiam się, że Biała Perła może być za słaba na moje zęby. Drogie Wizażanki, doradźcie, co najlepiej kupić, żeby nie była to kasa wywalona w błoto?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 21:04   #3539
niemodnaPOLKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Witajcie W tym wątku jest dużo specjalistek, więc mam nadzieję, że mi troszkę pomożecie
Otóż moje zęby są dość mocno żółte (mój kolor to coś między A2 i C2), mimo że nie palę, a kawę i wino piję naprawdę rzadko. Moja stomatolog nie chciała mi powiedzieć, jaki preparat mogę stosować samodzielnie, tylko usilnie namawiała mnie na wybielanie u niej w gabinecie, na które mnie nie stać. Wszystkie zęby mam zdrowe i niedawno byłam na skalingu. Widziałam, że najczęściej wymieniałyście tutaj Crest, Sheer White, Opalescence i Białą Perłę. Nie mogę się zdecydować, który z tych preparatów zakupić, jednak obawiam się, że Biała Perła może być za słaba na moje zęby. Drogie Wizażanki, doradźcie, co najlepiej kupić, żeby nie była to kasa wywalona w błoto?
ciężko jednoznacznie coś polecić gdyż na każdego może coś innego zadziałać. paski 3d white lux blendamed chyba maja z tych wszystkich najlepsza opinie.
ja wybielalam u stomatologa 20 % stężeniem i z a2 do m1 wybielilo ( m1 bielszy jeszcze od b1 )
Stary 2013-06-07, 21:19   #3540
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja znowuż o paskach blend-a-med słyszałam same negatywne opinie. Najchętniej poszłabym do stomatologa, ale chwilowo finanse mi na to nie pozwalają i chciałabym poratować się sposobami, które są bardziej w moim zasięgu.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości