|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Najlepiej jakby za darmo godziły się pracować osoby po studiach , wtedy pracodawca byłby zadowolony i na pewno pozytywnie wypowiadał by się o absolwentach.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-05-21 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwracasz się bezpośrednio do szefa danej gminy, czy powiatu. U Ciebie to będzie coś takiego (wymyśliłam): Starosta Powiatu Grodzkiego Pan Zbigniew Szklanka ul. Mokra 8 87-800 Grodztwo W liście motywacyjnym też możesz pisać na zasadzie ''zwracam się do Pana''. Na końcu ''Z poważaniem'' albo ''Z wyrazami szacunku'' i własnoręczny podpis. Startujesz na jakiś konkurs, czy po prostu chcesz złożyć aplikację do Urzędu? Jeśli na konkurs to zgodnie z wytycznymi w ogłoszeniu na BIP przygotuj dokładnie wszystkie kserokopie dokumentów. Sprawdzaj wszystko po dwa razy, bo sporo kandydatów odpada z powodu braków w dokumentach, a nikt Cię nie wezwie do ich uzupełnienia, tylko odpadasz z powodu braków formalnych. Dokumenty najlepiej włożyć w sztywną przezroczystą koszulkę, a następnie do dużej koperty. Na kopercie powinien być opis na jakie stanowisko (informacje z ogłoszenia o konkursie) oraz Twoje dane osobowe (najlepiej z adresem). A jeśli tak po prostu chcesz złożyć aplikację do Urzędu to przygotuj CV oraz podanie i złóż w sekretariacie w zwykłej folii.
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłoszenie
![]() Jeśli jesteś normalny, nie odpowiadaj na to !! Jeśli jesteś inny, zawsze odstawałeś (aś) od reszty, myślisz i widzisz więcej, nosisz kolczyki a może masz tatuaże, wkurza Cie i irytuje to co się dzieje i dookoła wyprawia? Zadzwoń bo być może Ciebie szukamy!! Zadzwoń Wygooglowałam nr telefonu, ale nic mi nie wynalazło. :P
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się może ile mniej więcej może zarabiać Asystentka dyrektora/kadrowa w przedszkolu niepublicznym? Czy w ogóle jest sens pchać się do prywatnego przedszkola? Nie chciałabym spaść jeszcze niżej niż to co mam obecnie.
|
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() myślę, że koło 1500 zł netto to powinno być ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
lipa:| |
||
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam takiego maila:
Dzień dobry! Proponujemy ciekawą pracę. Atrakcyjne wynagrodzenie. Wypłata wynagrodzenia - codziennie (na konto bankowe, przekazem pocztowym lub w inny sposób). Zapraszamy do szczegółowego zapoznania się z naszą ofertą na stronie: http://ambd.com-jobs.org/nsc/registr.php Z nadzieją na owocną współpracę, Anna Nowak menadżer serwisu Spotkała się któraś z Was z takim czymś?
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja koleżanka, wyłudzają dane |
|
|
|
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam tą pracę, dałam radę! I od pierwszego dnia zbieram pochwały
|
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem zmuszona zrobić przerwę w szukaniu pracy, we wtorek mam pierwszy egzamin, w połowie czerwca ostatni. Jestem zakopana w książkach, mam tyle projektów do skończenia, kolokwiów do zaliczenia, egzaminów, że muszę skoncentrować się na skończeniu studiów.
Mimo nawału nauki nie jestem w stanie przestać myśleć o braku pracy, jestem przerażona przyszłością, mam tak straszny humor, że obcy ludzie komentują go na ulicy np. dzisiaj jakiś chłopak zatrzymał się przed pasami i pyta, co ja taka niezadowolona jestem, później na przystanku podszedł do mnie dres i zapytał czy mnie chłopak rzucił, że mam taką minę. Będę Was podczytywała przez ten czas, mam nadzieję, że jak wrócę na wątek w drugiej połowie czerwca nie będę kojarzyła żadnego nicku
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie mówiłam, że tak będzie? ![]() |
||
|
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
Cześć...
MAM PRACĘ, JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIII !
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie aplikowałaś najakąś lipną ofertę nawet o tym nie wiedząc a potem twoje namiary poszły w eter..... Niestety ostatnio jest tak coraz częściej, że zwykłe oferty stają się przykrywką do wyłudzania danych osobowych.........
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Gratuluję ![]() , zdradź więcej szczegółów
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
mam prośbę czy mogłyby mi Szanowane Panie wypełnić ankietę? Naprawdę zajmie Wam to niewiele czasu (ok 2-3 minut). Wyniki posłużą mi do napisania pracy magisterskiej na temat wykorzystania portali społecznościowych w procesie rekrutacji przez kandydatów. Z góry bardzo dziękuję za poświęcony czas i wypełnione ankiety Pozdrawiamhttp://moje-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/respond-46562.html Edytowane przez _natix_ Czas edycji: 2013-05-22 o 15:45 |
|
|
|
|
#3676 | |
|
Konto usunięte
|
świetnie!!!
opowiadaj!!!![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mieli się odezwać do dziś, mówiąc szczerze opadły nadzieje. Ale zadzwoniła przemiła już znana mi babeczka z HR i powiedziała, że gratuluje i przeprasza za tak długieeee etapy rekrutacji, ale chcieli mnie do flagowego salonu. ![]() O warunkach konkretnych ma mnie poinformować kierowniczka mojego sklepu, która jutro ma zadzwonić żeby się umówić na spotkanie. Wiem, że będę pracować 20 h w tygodniu, grafik ustalany odgórnie. Umowa o pracę, pół etatu i o ile widziałam w necie, zarobki etatowe w tej firmie to 1400 zł brutto. Mówiąc szczerze, o zarobki nie pytałam, bo nie są dla mnie najważniejsze. To i tak będzie 600 zł minimum więc więcej niż do tej pory zarabiałam za cały etat na zlecenie .
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Super!
Podoba mi się cytat, który masz w podpisie. Żulczyk jest dobry. Lubię go. ![]() Bordowa, świetnie!
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-05-22 o 18:10 |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może wiecie skąd pochodzi ta gra planszowa? Jaki to w ogóle język?
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
gwiazdeczko nie wiem jaki to język, a nie może być polska wersja językowa?
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję Tobie i Bordowej
|
|
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Konto usunięte
|
mąż chciał się wykazać.
kupił gotowe danie paella. z kurczakiem...ośmiornicą i krewetkami tych dwóch ostatnich nie doczytał![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3686 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Pisane odwrotnie - może z okolic jakichś krajów arabskich
?
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, słyszała któraś cokolwiek o pracy w Vistula albo Triumph?
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Konto usunięte
|
ja byłam na rozmowie w Vistuli ale to 6 lat temu. ludzie się wtedy często nie zmieniali i nie narzekali. ale to było dawno...
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- w nowej pracy? czy z powodu posiadania pracy? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- też tak mi się zdaje,ale który język dokładnie to nie wiem |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Mój problem sam się rozwiązał, ponieważ z MOPSu wybrali kogoś innego na staż.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tych dwóch ostatnich nie doczytał