Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 15:53   #2671
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a Ty nie miałaś leżeć?
mój właśnie wyszedł do pracy więc do 22-23 conajmniej mam wolne - oglądnę Top Model

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

dziewczyny pomóżcie - koleżanki na Baby Shower chcą mi kupić leżaczek/bujaczek i mam im dać znać który z tych dwóch: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...231044606.html lub ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...223690970.html
To już chyba tylko kwestia twojego gustu

Mi się 1 bardziej podoba

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:54   #2672
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Ladan zaś róż ten pierwszy jak coś

ja chyba chcę ten, chociaż podobał mi się jeszcze ten, który buja jak samochód
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...239187827.html

o ten tylko ma mało kolorków
http://allegro.pl/relaksacyjny-motol...269000208.html

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-22 o 15:56
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:55   #2673
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty nie miałaś leżeć?
mój właśnie wyszedł do pracy więc do 22-23 conajmniej mam wolne - oglądnę Top Model

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

dziewczyny pomóżcie - koleżanki na Baby Shower chcą mi kupić leżaczek/bujaczek i mam im dać znać który z tych dwóch: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...231044606.html lub ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...223690970.html
Wg mnie lepszy ten:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...223690970.html

Ale dla mnie oba odpadają, bo nie rozkładają się na płasko, więc poniżej 3 m-ca i tak nie powinno się stosować, a do ok. 6 m-ca nie na długo.
Ja chcę zupełnie płaski, żeby używać bezpiecznie od pierwszych dni życia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:58   #2674
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wg mnie lepszy ten:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...223690970.html

Ale dla mnie oba odpadają, bo nie rozkładają się na płasko, więc poniżej 3 m-ca i tak nie powinno się stosować, a do ok. 6 m-ca nie na długo.
Ja chcę zupełnie płaski, żeby używać bezpiecznie od pierwszych dni życia
czemu tylko do około 6 m-ca? przecież podobno do 18 kg

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

co wy macie z tym różem poza tym dostałam dwie propozycje, obie w różu
Stary 2013-05-22, 16:01   #2675
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
czemu tylko do około 6 m-ca? przecież podobno do 18 kg

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

co wy macie z tym różem poza tym dostałam dwie propozycje, obie w różu
miało być OD około 6 miesiąca, bo wtedy dziecko już na tyle ma silne mięśnie, że takie półsadzanie mu nie zaszkodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:02   #2676
kaska87
Zakorzenienie

Ladan nic pod warunkiem, że cała wyprawka nie jest od A do Z jest różowa ale to Twoja sprawa więc luzik ja też gdybym miała mieć córkę to bym jej kupiła różowe rzeczy, ale na pewno byłoby też coś w innych kolorach

Stary 2013-05-22, 16:02   #2677
cotynato
Zakorzenienie

A ja chyba wezmę ten co Kaśka wklejała. Raczej rozkładanego na płasko nie będę brała bo i tak z początku dzieci wilą spać niż siedzieć i się rozglądać a jakoś żaden z tych na płasko mi nie wpadł w oko

Wymianka.
Stary 2013-05-22, 16:06   #2678
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan nic pod warunkiem, że cała wyprawka nie jest od A do Z jest różowa ale to Twoja sprawa więc luzik ja też gdybym miała mieć córkę to bym jej kupiła różowe rzeczy, ale na pewno byłoby też coś w innych kolorach
halo przecież moja wyprawka nie jest od A do Z różowa

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
miało być OD około 6 miesiąca, bo wtedy dziecko już na tyle ma silne mięśnie, że takie półsadzanie mu nie zaszkodzi
ok czaję
Stary 2013-05-22, 16:07   #2679
matallewar
Zakorzenienie

W sumie jedyny naprawdę na płasko, który znalazłam, to ten:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...241227703.html
który zresztą chcę, może dziadkowie się złożą i Elence sprezentują

Poza tym ani jeden zupełnie na płasko nie jest.
A ja łóżeczko będę mieć w sypialni, a stanowczo nie chcę całego dnia tam spędzać, a tak mogę małą zabrać w dowolne miejsce w mieszkaniu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:08   #2680
kaska87
Zakorzenienie

ale mi Miki skacze w brzuchu
a dzisiaj mąż przyłożył buzię i mówił do Mikiego, później przyłożył policzek i dostał po buzi kilka razy od syneczka i się jeszcze cieszył z tego

Stary 2013-05-22, 16:08   #2681
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiecie, jak się cieszę z tej pracy tż
Teraz mu szukam biurka w coworkingu, bo w domu ze mną on nie da rady pracować, a z Edą to już na pewno nie
Ale najmniej za 450 zł/m-c znalazłam...
No to super, gratulacje
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny melduje się tylko, że jestem w szpitalu w nocy bolało mnie dość mocno podbrzusze i miałam plamienie niewielkie. Ale rano zadzwoniłam po męża i pojechaliśmy na IP. I przyjęli mnie do szpitala na obserwacje, zrobią wszystkie badania. Na jak długo to nie wiem minimum 3 dni. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
Trzymaj się
Cytat:
trzymajcie się zdrowo!

kurde D. mi cały czas mówi żebym do gin zadzwoniła, bo mnie brzuch boli ale ja wiem, że mnie do szpitala wyśle a ja nie chcę...
No jak cię boli bardziej albo nic nie przechodzi to może zadzwoń
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiem o co Ci chodzi. Ja jestem człowiek wyrozumiały, można się ze mną dogadać. Jakby powiedziała, że niestety nie ma możliwości mi ustąpić, to ja bym absolutnie się nie chandryczyła. Ale po tym jak zarzuciła mi, że się afiszuję z chorobą i że nie umiem liczyć, to już "trochę" poziom rozmowy obniżyło.

Miałam podejście do tego badania już dzień wcześniej. Teżet mnie zawiózł (bo to daleko od mojego domu, upał jak diabli a ja głodna jak nieszczęście), ale jak zobaczyłam ogromną kolejkę (akurat dzień pobrań hormonów tarczycy), to podkuliłam ogon i wróciłam do domu. Nijak nie zdążyłabym się wyrobić w czasie bez proszenia o ustąpienie a przeczuwałam, że ludzie mnie "zjedzą".

Teraz poszłam z samego rańca, ale jak widać i tak się nie ustrzegłam przed cyrkiem

Zawsze w tej kolejce jakieś paskudne instynkty się w ludziach budzą. Ostatnio babinka nie dopilnowała swojego miejsca (nie dopytała dokładnie po kim wchodzi) i potem już każdy się pchał przed nią - "bo jak przyszedł to jej jeszcze nie było". A gówno prawda, bo widziałam, że ta babcia czeka dłużej niż np. ja. Wpuściłam ją przede mnie (olewając krzykaczki, które plotły bzdury), bo te hormony tarczycy pobierali tylko do 10 i by nie zdążyła przed transportem. Pani zdążyła totalnie na styk, bardzo się ucieszyła i do dziś pamiętam jak się ładnie uśmiechała i mi dziękowała. Trochę życzliwości i ten świat byłby innym miejscem
Masakra Ja się też boję tego badania, bo mi jest słabo rano bez jedzenia... A za jednym zamachem można robić z tym cukrem morfologię i inne badania?

Jadłam obiad w knajpce obok pracy i jakieś mam teraz sensacje żołądkowe

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:09   #2682
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi Miki skacze w brzuchu
a dzisiaj mąż przyłożył buzię i mówił do Mikiego, później przyłożył policzek i dostał po buzi kilka razy od syneczka i się jeszcze cieszył z tego
Elena też skacze jak szalona, tż wczoraj poczuł, miał szczęście, bo od dziś zakaz dotykania

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:09   #2683
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc, lece z pracy do pracy i nie doczytałam wsyztskiego od wczoraj.
widze ze wrocil temat szczepionek...
juz raz to zmaieszczałam, ale nikt nie odpowiedział.
znalazłam artykuł, w którym jest masa naukowych dowodów i argumentów. Ciekawa jestem co o tym sadzicie, bo powiem wam szczerze ze mnie to mocno zastanawia. Szczególnie, że moja przyjaciołka ma dziecko z podejrzeniem choroby podobnej do autyzmuu i lekarka zalecila jej nie szczepic dziecka, pomimo obowiązku, bo niestety w takim wypadku moze byc naprawde gorzej.

Zobaczcie same, wroce wieczorem to napisze wiecej:

http://www.twojewiadomosci.com.pl/co...utyczny?page=3
no ja juz raz pisalam ze nie wierze w cos co potwierdza tylko jedna polka i jeden zagraniczny lekarz. nikt na swiecie nie potwierdza tych rewelacji. rownie dobrze moge napisac artykuł o tym jak to do zlobkow w koszalinie wg mnie dostaly sie wszystkie dzieci (ktore mialy sie dostac) a tak naprawde bylo inaczej. ale MOJE badania wykazuja moja prawde
a tak serio - jak ja ktos w koncu poprze to uwierze. poza tym to sianie tylko paniki. wg mnie zwyczajnie czesciej sie diagnozuje chorobe a nie oglasza dziecko niedorozwinietym umyslowo i tyle. kiedys nie bylo autyzmu - byla choroba psychiczna, nie bylo dysleksji - bylo opoznienie w nauce, nie bylo zawalow - byly nagle smierci itd. zwyzcajnie jak medycyna idzie dalej to coraz nowe rzeczy mzona nazwac po imieniu i lekarze zwracaja na inne rzeczy uwage

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:09   #2684
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No to super, gratulacje

Trzymaj się

No jak cię boli bardziej albo nic nie przechodzi to może zadzwoń

Masakra Ja się też boję tego badania, bo mi jest słabo rano bez jedzenia... A za jednym zamachem można robić z tym cukrem morfologię i inne badania?

Jadłam obiad w knajpce obok pracy i jakieś mam teraz sensacje żołądkowe
Można, bo pierwsze pobranie jest normalnie na czczo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:11   #2685
kaska87
Zakorzenienie

chyba zagram w... simsy od zeszłego roku nie grałam, wyciągnę jakąś gotową rodzinę z biedy

Stary 2013-05-22, 16:12   #2686
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A ja łóżeczko będę mieć w sypialni, a stanowczo nie chcę całego dnia tam spędzać, a tak mogę małą zabrać w dowolne miejsce w mieszkaniu
Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę ten leżaczek. Zresztą te z FP są materiałowe przez co calkiem dobrze powinny współpracować z kształtem i pozycją dziecka. One zresztą są prawie leżące a z tego co wiem wcale nie jest wskazana zupełna płaskość. W szkołach rodzenia i połozne pozwalały na pewne skosy , jak np. podkładanie pod materac kocyka, żeby dziecko nie było zupełnie na płasko- przy ulaniu itp. Więc podejrzewam, że i tu lekkie skosy nie zaszkodzą. Zresztą z tego co wiem to z mojego poprzedniego wątku większość dzieci się wyleżakowało w tym z FP i mają się swietnie :d

Wymianka.
Stary 2013-05-22, 16:13   #2687
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

O takie coś by mi się przydało
Bo też łóżeczko będę miała w sypialni, a większość dnia spędzam w salono-kuchni.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:14   #2688
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zagram w... simsy od zeszłego roku nie grałam, wyciągnę jakąś gotową rodzinę z biedy
Zrób swoją, Ciebie i tż i zmajstruj Wam Mikiego

Ja już z 1000 lat nie grałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:14   #2689
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
172cm. TŻ ma 189
No tak też wnioskowałam ja mam 158 a tż 198 he he. Na usg wg pomiarow nogi starsze o kilka laxw dni od głowy będzie dużo pilnowania z taką modelką z nogami po tatusiu A w razie jakby wysoki Jan szukał wysokiej partnerki to zapraszamy

Cytat:
A jeszcze Wam tż pochwalę, że dostał kontrakt firma-firma na pół roku, rozlicza się godzinowo, pracuje zdalnie, a kasa całkiem niezła. Zaczyna od 1 czerwca i bardzo dużo się przy okazji musi nauczyć, więc też edukacyjnie dobra praca

Z tego, co mówi, to już na rozmowy nie chodzi i CV nie wysyła, bo kontrakt już idzie pocztą. No i mówi, że jeśli się sprawdzi, to potem przedłużą na dłuższy okres czasu
Braaawoooo

Cytat:
Czesc dziewczyny melduje się tylko, że jestem w szpitalu w nocy bolało mnie dość mocno podbrzusze i miałam plamienie niewielkie. Ale rano zadzwoniłam po męża i pojechaliśmy na IP. I przyjęli mnie do szpitala na obserwacje, zrobią wszystkie badania. Na jak długo to nie wiem minimum 3 dni. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki. Wracajcie szybko

Jem arbuza znowu
Fajny odcinek rozmów w toku leci. Przed chwilą gość miał prawie zawał bo jego dziewczyna poszła robić test ciążowy. Ale te chłopy niektóre są durne hihi:p

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:16   #2690
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Ja bardzo lubię simsy średnio mam napad co kilka miesięcy i jak tż ma wolne żeby zająć się domem to potrafię i kilka dni przesiedziec grając aż mi się nie znudzi i tak do następnego razu

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:19   #2691
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Sytuacja sprzed 3 minut, dzwoni teściowa na skype, odbieram, żeby nie wyjść na zolze.

T: A mój synuś to żyje ?? Czy już się całkiem na WAS zapracował.
Ja: W pracy jest, a po pracy remontuje pokój
T: No biedny chwilii wytchnienia nie ma. Pewnie nawet porządnie nie zje.
Ja: cisza
T: a jak się mój Michaś czuje ?
Ja: jaki Michaś ?
T: no wnusiu mój, przeciez wczoraj jakiegoś lekarza miałaś.
Ja: A z Jasiem wszystko dobrze, standardowa wizyta....
T: w połowie mojego zdania: No to cześć, niech syn do mnie zadzwoni...

Zadzwoniłam do TŻ i mu powiedziałam całą rozmowę... Bo ja to czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać. a skąd ten Michaś jej się wziąl to nie wiem.
yyyyyyyyyy
dobrze, ze daleko mieszkacie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Słuchajcie ale mam ubaw z mojego męża. Poszedł na wywiadówkę do młodszego syna i dzwoni przed chwilą do mnie z takim tekstem : a która to klasa?

Cytat:

też mam, ale tylko podstawę i jakiś marny dodatek, ale w sumie dobrze, że przypomniałaś
Stary 2013-05-22, 16:20   #2692
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20

Heheheh ja już jakis czas temu sobie tworzyłam rodzinkę naszą w Simsach

A bujaczek z Tiny Love mam i mimo że mieszkanko mamy małe, to myślę, że sie przyda choćby na wyjazdy do dziadków. Będzie zamiast łóżeczka.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:22   #2693
ladanseuse14
Zakorzenienie

teacherka śliczny av!
Stary 2013-05-22, 16:23   #2694
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób swoją, Ciebie i tż i zmajstruj Wam Mikiego
eee ja zawsze biorę juz te zrobione rodzinki co mają kilkoro dzieci i robię z nich bogaczy

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię simsy średnio mam napad co kilka miesięcy i jak tż ma wolne żeby zająć się domem to potrafię i kilka dni przesiedziec grając aż mi się nie znudzi i tak do następnego razu .
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
też mam, ale tylko podstawę i jakiś marny dodatek, ale w sumie dobrze, że przypomniałaś
ja grałam ostatnio w sierpniu na urlopie
dobra odpalam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-22 o 16:24
Stary 2013-05-22, 16:27   #2695
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę ten leżaczek. Zresztą te z FP są materiałowe przez co calkiem dobrze powinny współpracować z kształtem i pozycją dziecka. One zresztą są prawie leżące a z tego co wiem wcale nie jest wskazana zupełna płaskość. W szkołach rodzenia i połozne pozwalały na pewne skosy , jak np. podkładanie pod materac kocyka, żeby dziecko nie było zupełnie na płasko- przy ulaniu itp. Więc podejrzewam, że i tu lekkie skosy nie zaszkodzą. Zresztą z tego co wiem to z mojego poprzedniego wątku większość dzieci się wyleżakowało w tym z FP i mają się swietnie :d
Skosy tak, ale we wszystkich leżaczkach jest pozycja półleżąca, a nie pod kątem i nie słyszałam, żeby jakikolwiek specjalista się wypowiadał pozytywnie o ich używaniu przed skończeniem 3 miesiąca

Oczywiście każdy zrobi, jak uważa, ale ten, co znalazłam można ustawiać w dowolnej pozycji, podnosić stopniowo, jak dziecko rośnie, a do snu rozkładać na płasko

A skąd opinia, że na płasko to źle? Tzn. jak dziecko ulewa, to wiem, ale jak nic takiego się nie dzieje?? Edi zawsze spał na płasko, nic nie podkładałam, bo nie ulewał, do tej pory śpi na płasko i bez poduszki.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Chcialam młodą nagrać, tak skakała, ale oczywiście tylko złapałam aparat, to cisza księżniczka nie da się nagrywać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 16:28   #2696
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
eee ja zawsze biorę juz te zrobione rodzinki co mają kilkoro dzieci i robię z nich bogaczy

ja grałam ostatnio w sierpniu na urlopie
dobra odpalam
Ale ochoty mi narobilas tż długie wolne niedługo wypada może się skusze

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:28   #2697
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

O qrcze trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze. Trzymaj się dzielnie

Cytat:
trzymajcie się zdrowo!

kurde D. mi cały czas mówi żebym do gin zadzwoniła, bo mnie brzuch boli ale ja wiem, że mnie do szpitala wyśle a ja nie chcę...
W szpitalu nie jest tak źle. Będziesz przynajmniej bezpieczna i uspokoisz się będąc pod kontrolą. Nie myśl teraz o sobie tylko o dobru dziecka!

Cytat:
Sytuacja sprzed 3 minut, dzwoni teściowa na skype, odbieram, żeby nie wyjść na zolze.

T: A mój synuś to żyje ?? Czy już się całkiem na WAS zapracował.
Ja: W pracy jest, a po pracy remontuje pokój
T: No biedny chwilii wytchnienia nie ma. Pewnie nawet porządnie nie zje.
Ja: cisza
T: a jak się mój Michaś czuje ?
Ja: jaki Michaś ?
T: no wnusiu mój, przeciez wczoraj jakiegoś lekarza miałaś.
Ja: A z Jasiem wszystko dobrze, standardowa wizyta....
T: w połowie mojego zdania: No to cześć, niech syn do mnie zadzwoni...

Zadzwoniłam do TŻ i mu powiedziałam całą rozmowę... Bo ja to czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać. a skąd ten Michaś jej się wziąl to nie wiem.
Co za babsztyl Współczuję i podziwiam, że tak grzecznie odpowiadałaś na jej durne pytania. Moja teściówka też ma czasem takie gadki, że ręce opadają, dlatego mało z nią rozmawiam, bo bym musiała jej pyskować, a wolę tego unikać do puki razem mieszkamy.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:32   #2698
kaska87
Zakorzenienie

na tlc leci program "jestem w ciąży, a mój mąż chce zostać kobietą"

Stary 2013-05-22, 16:33   #2699
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem

No więc ogólnie dalej szyjka długa (4,2 mm! ) i zamknięta, łożysko prawidłowe, nic się nie odkleja, mała pozostaje małą (chociaż Pani powiedziała, że nie na 100% :P) i rusza się, połyka sobie wody i ogólnie git.

Jeśli chodzi o te twardnienia i bóle, to mam brać 3xNo-Spa Forte i jakby nie przeszło, to od razu jechać do szpitala, bo tu niby nic się nie dzieje, a wystarczy 1 dzień i może być szyjka skrócona. Zapisała mi też Duphaston, jakby skurcze nie przechodziły, ale na razie mówiła, żeby nie brać. No i w sumie tyle.

A, no i mam bezwzględnie leżeć dopóki te skurcze i bóle nie przejdą, wstawać tylko do łazienki i dmuchać i chuchać na siebie, bo gin się te skurcze bardzo nie podobają.

Także wracam do grona leżących, co najmniej do 10.06 jestem uwięziona w łóżku (tż mi jutro obiecał pojechać do Lidla ) i idę nadrabiać

ja też się jutro wybieram do lidla
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:34   #2700
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
na tlc leci program "jestem w ciąży, a mój mąż chce zostać kobietą"
Co?

Aż zaczynam żałować, że nie mam kablówki
Ja skończyłam "A więc wojna", faktycznie niezły, co teraz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości