|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Perse - super ze wszystko dobrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Kurczę, dziewczyny, zacznę się Was bać!
![]() Co u mnie? Promotorka mnie ściga, a ja nadal nic nie mam dla niej... W miniony weekend byłam z mężem na imprezach kawalersko-panieńskich. Dwa dni imprezowania dały nam tak popalić, że teraz chodzimy jak dwie kaleki. Mnie tak szyja łupie, że się ledwo ruszam... ![]() Jeśli chodzi o staranka- nadal cisza. Póki co wzięłam się za swoje ząbki, bo je trochę zaniedbałam. Oprócz naprawiania dziur muszę jeszcze wyrwać ósemki, a na to się jakoś odważyć nie mogę. Wczoraj po raz pierwszy w życiu "zahennowałam" sobie włosy. Henna była bezbarwna, chodziło o odżywienie kłaczków. Na razie jestem zadowolona ![]() Jak widzicie- nic ciekawego... ![]() Agatko, mnie się najbardziej podoba ta kiecka z prawej z pierwszego zdjęcia. Ja też mam wesele 8 czerwca, sukienkę już mam, ale butów nie. Na boso chyba pójdę ![]() A jeśli chodzi o gina- coś mi się kołacze, że jeszcze jak byłaś w szpitalu, to jakiś tamtejszy doktorek stwierdził, że jesteś pod dobrą opieką, w sensie opieką tej ginki. Hmm... Może na najbliższą wizytę idź do niej, zorientuj się, czy ona jest w stanie się Tobą dobrze zaopiekować, a potem decyduj. Izka, nie dziwię Ci się, że nie możesz dojść do siebie po takim śnie. Mnie dziś nad ranem też koszmar obudził i cały dzień chodzę z tego powodu przybita, także rozumiem Cię ![]() Perse, brawo dla Arturka! Hosenko, cieszę się, że krecha wyszła mocniejsza i że tak szybko udało Ci się zapisać do gina ![]() Maksi, spóźnione życzenia ![]() Zeberko, ja się za to wpatruję w czyjeś dzieci, co mi też czas zabiera... ![]() ![]() Anitko, w sprawie Bro nie pomogę, ale cały czas sobie myślę o tym, że Ty zaraz zaczynasz staranka i trzymam kciuki jak szalona! ![]() Rena, szkoda, że jednak @ przyszła... Mam nadzieję, że następny cykl będzie tym ostatnim starankowym. Mocno Ci tego życzę! U mnie znów nadciąga burza. Już trzeci dzień z rzędu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Perse- super!
![]() Kamień z serca, co? ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-22 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Medi ja cholera jasna mam już taki mętlik w głowie co do gina że już sama nic nie wiem...pogadam z Tż i zobaczymy co wymyślimy....
A jak się "hennuje włosy"??? o co chodzi i jaki to daje efekt? ja mam tak zniszczone że głowa boli dlatego zdecydowałam sie zafarbować je na jeden kolor...no i wypadają strasznie co mnie denerwuje i dlatego już zadzwoniłam do endo dziś bo to pewnie od tej tarczycy zasranej.... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- ja się zwijam dziewczynki do tej endo ![]()
#1085 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40933628]U nas ok, Artus waży 1500 g
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super ![]() ![]() Te mi się nie podobają.Ta pierwsza łososiowa ![]() Robicie smaka,ale bym się napiła takiego zimnego piwa ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||
Zakorzenienie
|
Ja właśnie karmię i cały czas chudnę, chyba już nawet 50kg nie mam. A potrafię zjeść z 8 kromek chleba dziennie, do tego obiad i jeszcze w międzyczasie szarlotkę podjadam. Tylko że cały czas jestem na diecie, więc wszystko jem lekkie, gotowane lub na parze, chlebek bez masła, bo jeszcze dieta bezmleczna, więc pewnie dlatego mi waga spada
Ślicznotka ![]() Cytat:
Dzisiaj na szczepieniu znajoma położna, która była u nas jak Oliś tak płakał, powiedziała, że nigdy nie zapomni tego widoku jak on tak płakał, bo takiego czegoś jeszcze nie widziała, żeby niczym nie szło dziecka uspokoić, a naprawdę darł się strasznie i tak było przez prawie 3 miesiące,a ja nie raz razem z nim płakałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Perse super, że wszystko dobrze ![]() Ewel, Adunia jeszcze chwilka ![]() Hosenko ![]() Maksi spóźnione życzenia, ale wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiktor po spotkaniu z Zosią i Mikołajem - ma ostre zapalenie gardła (i znów antybiotyk) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1088 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dzięki Dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa
![]() No Artuś trochę malusi, jeszcze w porównaniu z dziećmi z wątku mamusiowego to wcale, niektóre już mają ponad 2 kilo w jego wieku. No ale widocznie taki jego urok, przepływy są OK, dzisiaj gin sprawdzał i w pępowinie i w ogóle. Zresztą mówił, że waga OK. TŻ sprawdzał na tych siatkach centylowych i mówi, że jest OK. Pani, z jaką wagą urodził się Michaś? Bo mi wypada, że Mały jak będzie tak przybierał, jak przybiera, to będzie ważył ok. 2300 przy porodzie.. Ja się urodziłam 2900. No ale biorę leki poprawiające przepływy, więc nie wiem, czy można jeszcze coś zrobić.... No trochę się zmartwiłam, ale wszystko pozostałe jest OK. Wody, szyjka, łożysko, serduszko. Następna wizyta już 3 czerwca, bo potem gin ma urlop ![]() ![]() Potem byliśmy na mieście, zjedliśmy pyszne pierogi (i o dziwo mam po nich dobrusi cukier, 86 po pierogach z serem) i kupiłam sobie 2 lakiery Essie za 33 zł ![]() ![]() Niestety nie załatwiłam nic więcej... A muszę kupić prezent na ślub za ok. 50-60 zł i kompletnie nie wiem, co (a chcę coś do kuchni, ale coś konkretnego, tzn. bardziej do mięsa niż do słodkości...), do tego wino - i zamknęli mi sklep z winami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
no ja już w domku i po wizycie u ENDO...zatem dawkę mam brać 50/25 i za jakieś 3 miesiące zrobić badanie....a TSH mogło spać ze względu na to że był wysoki poziom b-hcg....i mam się nie przejmować....
Mierzyłam kiecki ![]()
#1090 |
Zakorzenienie
|
nie dałabym rady z nia mieszkać. z resztą ze swoją mamą też. dwie samice alfa w jednym domu to o jedną za dużo
![]() uffff ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40933628]U nas ok, Artus waży 1500 g ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() heh.. no a ja jem wszystko oprocz orzechow, czekolady, kapusty, cebuli... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40938593] No Artuś trochę malusi, jeszcze w porównaniu z dziećmi z wątku mamusiowego to wcale, niektóre już mają ponad 2 kilo w jego wieku. (...) Pani, z jaką wagą urodził się Michaś? [/QUOTE]Perse, nie ma co porownywac ![]() ![]() Michał urodzil sie z 2650. gdzie tak tanio kupujesz Essie?!
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
No i co myślicie???
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-05-24 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu jak po ogień...
Agatka, mi się bardziej podoba ta pierwsza sukienka, w drugiej faktura materiału średnia.. Persephone, super, że Mały ok i Ty ok i cukier po pierogach ok. Jednym słowem - super, że ok ![]() Rena, jak Twoje efekty? Ja się trzymam dietki na ile mogę. Chyba z 1,5 kg schudłam, ale co ważne, czuję się dobrze. Lżejsza... |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
mnie też się podoba i dobrze sie czuje w żółtym i chciałabym żółtą kupić....
![]() tylko znów ona jest taka na styk...jak sobie zjem coś to nie wiem czy zamek nie strzeli... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty ładnie wyglądasz w sukience, tzn w kroju, ale ten materiał mi się całkiem nie podoba.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1097 |
Wtajemniczenie
|
Agatko, odsyłam Cię do bloga, gdzie jest mnóstwo informacji nt. henny. Nie chcę tu zaśmiecać wątku, bo o tym można długo pisać
![]() Jeśli chodzi o kiecki to moją faworytką od początku była ta żółta ![]() A wizyta u endo mam wrażenie Cię nie usatysfakcjonowała, co? Pani, pozwolę sobie odpowiedzieć za Perse- w Hebe jest promocja: Kup dowolny produkt marki Essie, a drugi dowolny otrzymasz za 1 złoty. Czyli płacisz 32,99 zł za dwa lakiery Essie. Nic, tylko brać! Perse, tak jak mówią dziewczyny- nie porównuj! Doktorek mówi, że jest ok, to znaczy że naprawdę jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
Agatko, ja też jestem za żółtą
![]() Perse, gratuluję wizyty a wagą się nie przejmuj, bo jeśli sama tyle ważyłaś to nawet nie ma się co zastanawiać. Moja też jest mała, ale taki jej urok ![]() Medi, fajnie, że się odezwałaś, mam nadzieję, że mgr coś ruszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas nie ma tej drogerii ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Agatko żółta, a nie było innych kolorów
![]() ![]() Perse Usg zawsze ma zakres błędu 0.5 kg.. Stasio też jakimś kolosem nie był, bo miał 3060, a teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() No tak z endo to szału nie ma....bo ja sama powiedziałam tydzień temu do Tż że chyba najlepiej byłoby brać ten lek tak jak ona mi własnie kazała....chyba przestanę chodzić do Niej i sama sobie będę dawkować leki... ![]() nie ma jeszcze??? bo z tego co wiem miała być..... ![]()
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Perse, ta masa ciala na ten tydzien jest ok. Nie szukaj zmartwień
![]() A masę urodzeniowa wcale nie tak łatwo przewidzieć. Ta obliczana z USG to jest... Uwaga ! plus/minus 500g. ( w USG wykonywanym około terminu porodu). Agata, ta żółta ma lepszy krój dla Ciebie. Ładniej moim zdaniem talia wyglada. Zgrabnie ![]() Jak sobie radzilyscie z 'odrzutem' od mięsa w ciąży? Jesli taki mialyscie. Co jadlscie w zamian? Ja sobie wlasnie uswiadomilam, ze nie mam na nie w ogole ochoty i praktycznie nie jem. Oprócz jakieś chudej eko wedlinki na kanapce. Obiady jarskie wybieram i na te chwile nie mogę sie do innych przekonać. / O fiolusiek to samo o USG napisała. ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-22 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Bolał mnie jakiś czas brzuch, jak przed okresem, ale delikatniej. Leżałam cały czas, zelżało, choć dalej lekko czuję. Byłam w WC i zobaczyłam lekkie plamienie, raczej może brudzenie - lekko brązowe, rozwodnione.
Czy to może być związane z tm że jutro powinnam dostać okres?
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popieram dziewczyny żółta dużo lepsza ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dokładnie, w Hebe jest promocja teraz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
PERSE - cieszę się, że z małym wszytsko ok AGATKA - w żółtej wyglądasz świetnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
agatko - mnie się obie kiecki podobają ale chyba żółta faktycznie ładniejsza, ta druga poważna
![]()
#1110 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ______________________ spadam dziewczynki, bo przyjechałam z zebrania a mój mąż rozpalił w kominku, kolację zrobił i winko otworzył ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-22 o 19:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.