|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Mąż jeszcze w pracy takze poczytam Was sobie.
Jestem po wizycie, niby wszystko w porządku, tylko szyjka ma juz i tylko 1,5 cm. Jestem w szoku. Za to Serduszko ladnie bilo ![]() Zazdroszcze, ze macie lidla, lubie tam robic zakupy, a najblizszy to jakies 40 km. |
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Wiecie, dziś od rana myślałam jak to będzie jak pójdę do szpitala rodzić i co wtedy z Małgosią zrobić. Bo mąż w pracy 12 h (pewnie będzie mógł wcześniej wyjść, ale...) a do teściowej jej nie chcę dać. I padło na mojego tatę. I ok, ale jak pomyślę jak ona będzie za mną tęskniła, a jak ja za nią!
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee ulotkę wyrzuciłam ... Alermed jest w większości aptek na receptę, ale mi sprzedają w jednej aptece bez recepty, więc musiałabyś spróbować uśmiechać się tak czarująco jak ja
![]() Nie chcę Cie namawiać na żadne leki, ale mi 2 lekarzy ginekologów dało przyzwolenie. Cały I trymestr i II trymestr brałam Diphergan, który dodatkowo jest lekiem przeciwwymiotnym i z tego co czytałam -często przepisywanym na mdłości. A od kwietnia biorę Alermed, bo lekarz mi sam zasegurował, że w III trymestrze jest on bezpieczny a zarazem skuteczniejszy. Oczywiście lekarz na samym początku kazał mi wszystkie leki odstawić i bardzo próbowałam, ale nie dało się niestety Leki biorę od 15 lat.
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-22 o 19:54 |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił, ja uciekam.
Może później zajrzę.
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w 34tc i w nowym wątku
Słabo się czuje, brak sił totalny-większość doby śpię lub leże, mam mdłości i jadłowstręt, na szczęście antybiotyk zaczyna pomagać, gardło już rzadziej boli. Ale szaleństwo, tyle stron naprodukowałyście i w starym i w nowym wątku, masakra tye nadrabiać
|
#157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za info
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla serduszka A szyjka biedniutka Odpoczywaj więcej |
|||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje Wam dziewczyny tych alergii, w ogole sobie tego nie wyobrazam. |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Niedawno wróciłam ze spacerku z mamuśką i siostrzenicą
Mimo niezbyt pięknej pogody mała nie dała nam żyć i musiałyśmy ją zabrać do parku karmić kaczki ale fajnie było, nawet słoneczko wyszło![]() Nawet nie poczułam Cytat:
gratuluję!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze nie bede chodzic do wc ![]() Tż wraca, takze zmykam. Milego wieczorku
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił do mnie kolega TŻ dobry ... Pisałam Wam, że taka trójca z nich była na studiach i jeden już ma synka, my w ciąży, a tego 3ciego dziewczyna jest w 6tym tygodniu
No ale ślub chcą wziąć ... i to w lipcu-jakoś pod koniec ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- A musisz?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-22 o 20:07 |
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Uff nadrobiłam, ale przyznaję, że trochę po łebkach.
Ale najważniejsze wiem, że Tweed się pojawiła, o tym, co było w TV i inne rzeczy... U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. Będzie mi łatwiej urodzić Tak cała reszta OK. Następna wizyta już 03.06, bo potem gin ma urlop, ale mnie to cieszy ![]() Potem poszliśmy na busa, weszłam i prawie wszystko było zajęte. Skasowałam bilet, za kasownikiem siedziało dwóch młodych chłopaków, myślicie, że się zainteresowali? Skąd... Ale ustąpiła mi miejsca babka ok. 30 lat I jeszcze z uśmiechem mi powiedziała, żebym sobie posiedziała, bo jak urodzę, to się nabiegam... Moja teoria się potwierdza. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#164 | |||
|
Zakorzenienie
|
mogę się tylko domyślać
Cytat:
za maturę za wizytęCytat:
Cytat:
jestem po wykładzie w SR, dziś było o kąpieli i prowadziła je jedna z moich ulubionych położnych przede wszystkim kąpiel męska rzecz, kobiety wtedy odpoczywają mówiła jak myć i co stosować to już nasza wola tak naprawdę o pępuszku też żeby był suchy i coś tam mówiła żeby stosować, ale nie pamiętam co -mamy ściągi jakieś bo dostałyśmy zestaw o kąpieli plus łyżeczka do karmienia o pieluszkach że wcale nie muszą być z wycięciem na pępuszek tylko można sobie zagiąć dużo rzeczy mi się przypomniało z własnego doświadczenia (młodsze rodzeństwo+siostrzenice) |
|||
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy czy uda się dokopać do stoiska i ile towaru będzie na sklep
![]() Cytat:
![]() a na pizzę sama bym się połasiła Cytat:
ale wam super! Dużo pracy i nerwów, ale i tak strasznie zazdroszczę![]() Cytat:
![]() Cytat:
baloniku za słuszny wiek
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i pięknie bijące serduszko za to szyjka jest niegrzeczna...a co lekarz na to? Magdalenne cudowne wieści Lachryma o ja pitole ale kwota...Czerwony baloniku brawa za tygodnie. Nieźle Cię trzyma to choróbsko wracaj szybko do zdrowia Neni, En podrzućcie coś z tych Waszych pyszności dzisiejszych, pierogi, pizza...mniam ![]() Tweed ja planuję namiot przed Lidlem postawić, żeby być rano pierwszą klientką Ja zmykam, serio - kąpię się i idę spać, ledwo zipię wstałam zresztą o 5.40 z Tż i już nie spałam jak co dzień do 10-11.00 ![]() Przesyłam buziaki szpitalnym dziewczynom, Rocky, Surka to dla Was
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-05-22 o 20:13 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607]Uff nadrobiłam, ale przyznaję, że trochę po łebkach.
Ale najważniejsze wiem, że Tweed się pojawiła, o tym, co było w TV i inne rzeczy... U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. Będzie mi łatwiej urodzić Tak cała reszta OK. Następna wizyta już 03.06, bo potem gin ma urlop, ale mnie to cieszy ![]() Potem poszliśmy na busa, weszłam i prawie wszystko było zajęte. Skasowałam bilet, za kasownikiem siedziało dwóch młodych chłopaków, myślicie, że się zainteresowali? Skąd... Ale ustąpiła mi miejsca babka ok. 30 lat I jeszcze z uśmiechem mi powiedziała, żebym sobie posiedziała, bo jak urodzę, to się nabiegam... Moja teoria się potwierdza. [/QUOTE] Najważniejsze, że Arturek jest zdrowy A że szczuplutki to nic, sama widzisz, że co wizyta, to inne informacje co do tp ![]() Heheh ja też mogę potwierdzić, że tylko babeczki ustępują miejsca Dzisiaj znowu w tramwaju na mój widok jakaś babeczka podskoczyła jak poparzona ![]() Kurcze na coś mam ochotę, ale ciągle nie mogę zdefiniować, na co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|
#169 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Toż to moja cała wypłata![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A twój TŻ nie planuje jakiegoś wolnego na ten czas? Mój zapowiedział szefowi, że od dnia, w którym trafiam do szpitala idzie na 2 tygodnie urlopu - i tak musi iść, żeby dostać wczasy pod gruszą, tyle że termin niepewny. Ale szef się zgodził, więc będę go miała przy sobie. Cytat:
za tydzień. Szybkiego powrotu do zdrówka Cytat:
![]() Moja przyjaciółka wychodzi za mąż 3 dni po terminie mojego porodu, więc tu raczej jest pies pogrzebany ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607] U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. Będzie mi łatwiej urodzić Tak cała reszta OK. Następna wizyta już 03.06, bo potem gin ma urlop, ale mnie to cieszy ![]() Potem poszliśmy na busa, weszłam i prawie wszystko było zajęte. Skasowałam bilet, za kasownikiem siedziało dwóch młodych chłopaków, myślicie, że się zainteresowali? Skąd... Ale ustąpiła mi miejsca babka ok. 30 lat I jeszcze z uśmiechem mi powiedziała, żebym sobie posiedziała, bo jak urodzę, to się nabiegam... Moja teoria się potwierdza. [/QUOTE] Jeszcze może wystrzelić z wagą. Nasz synio w ciągu 3tyg przybrał 800g, więc wszystko może się jeszcze zmienić
|
|
#170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
no to ulubiony zestaw cyfr dla cieżarówek
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny boje sie nocy i spania, w dzien mnie lekko miesnie lapia, drżą, a w nocy skurcze ... juz nie wiem co mam robic, łykam magnez od ponad miesiaca juz dzien w dzien |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalen e: fajne wieści!
Baloniki: gratki za tygodnie! Lachryma: o masakra z tym rozliczeniem...a rozkładają na raty? Ona: ojej,to leż teraz wiecej Mnie jakoś zmyliło i uciekłam do książek,ale tak trochę was podczytuje
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Może ... Ale to jest 100 km od nas, więc dojazd z tak malutkim dzieckiem... nie wiem.
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
która ma za dużo wolnego czasu niech się ze mną podzieli
![]() tż chce mnie w sobotę wywieźć na wieś, a ja muszę ogarnąć materiał na egzaminy niedzielne, zrobić kabelki do pracy i nie wiem co jeszcze bo zapomniałam no i kochany tż nie pozwala mi iść wcześniej na l4 niż zaplanowałam |
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na mnie najlepsze byłyby 80C Obecnie, a na okres karmienia D, ale nie ma akurat takiej rozmiarówki może uda mi sie dorwać 85 DNo to zobaczymy co która z nas dorwie
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I może nieco utrudnić, ale wszystko zobaczysz jak będzie. Może nie uda im się załapać na termin w lipcu i będą brali ślub w sierpniu?
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę umyć Małgosi głowę i spać. Miłej nocki.
|
|
#180 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szyjki, to musisz leżeć? biedulko, oby jak najdłużej się jeszcze utrzymałaCytat:
Cytat:
Cytat:
za te pierogi, kawał dobrej roboty zrobiłaśCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas był dzisiaj najpierw kolega tz a potem moja koleżanka i wieczór szybko zleciał. Patrzę na wymiary maleństw z pierwszej strony i mój jeden z najmniejszych jest, mam nadzieję, ze jeszcze podrośnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Leki biorę od 15 lat.

ale kwota...
wstałam zresztą o 5.40 z Tż i już nie spałam jak co dzień do 10-11.00 

110 ruskich i 18 z serem białym na słodko, bo dziecko mnie prosiło